RockStation

A Pusztító : Megadeth - The Right To Go Insane [VIDEJÓ]

2010. április 11. - sunthatneversets

Hogy van jó Megadeth dal, arra bizonyíték a csapat Endgame című lemezén található The Right To Go Insane. Hogy ehhez lehet ütős, mindent pusztító klipet készíteni, arra bizonyíték az alább képi megvalósítás. A videó valós történetet dolgoz fel, egészen pontosan azt az 1995. május 17-i eseményt, amikor Shawn Timothy Nelson valahogy lopott egy M60-as Patton tankot és azzal ámokfutásba kezdett San Diego utcáin, összetaposva mindent, ami a lánctalpak elé került. Végül a történet a veterán katona halálával végződött. A klipben a tankot ki más vezethetné, mint MegaDave Mustaine. Kill'em All! Ja, az egy másik banda... De Mustaine keze még abban is benne volt!

 


Metallica a tálibok ellen

A címben állítottak nem egy sporteseményen fognak megtörténni.  Az Egyesült Államok bizonyos büntetés-végrehajtási intézeteiben korábban is próbálkoztak azzal, hogy a foglyoknak metálzenét játszottak – köztük Metallica-t - jó hangosan, ezzel késztetve őket jobb belátásra. Az ügy akkor nagy port kavart, sőt James Hetfield énekes büszke is volt minderre.

Most itt a dolgok hasonló megközelítése, hiszen az amerikai tengerészgyalogság az Afganisztánban bujdokoló tálibok ellen, és a hadviselés egyik fegyverekén rock és metal zenét kíván bevetni, mert szerencsétlenek nem immúnisak erre. Az egyik tengerentúli lap tudósítója jelen volt az egy olyan támadás során, amikor egy előre küldött páncélozott járműből Metallica, Thin Lizzy és Offsping szólt csutkára tekert hangerőn.  Mivel a polgári lakosságot is zavarja a zene, ezért most egy tiszt ennek a fajta haditechnikai eszköznek a betiltását kezdeményezi, mert ez már lelki hadviselésnek számít.

The Ocean – Új lemez és koncert Budapesten

Megjelent a német The Ocean új lemeze, Heliocentric címmel, 10 új dallal, melyekben experimental, industrial, sludge, death, doom, thrash, stoner, noise, ambient, hardcore keveredik egymással, olyan profi elegyet alkotva, amit talán csak ez a csapat képes alkotni. A teljesség igénye nélküli felsorolás igazolása lesz a június 12-én, a megrendezésre kerülő budapesti koncert is, melynek részleteiről később informálunk titeket.

Az albumra a következő dalok kerültek:
01. Shamayim 1:53
02. Firmament 7:29
03. The First Commandment Of The Luminaries 6:47
04. Ptolemy Was Wrong 6:28
05. Metaphysics Of The Hangman 5:41
06. Catharsis Of A Heretic 2:08
07. Swallowed By The Earth 4:59
08. Epiphany 3:21
09. The Origin Of Species 7:23
10. The Origin Of God 4:33

Újabb fellépők a Metalfesten - Artas, Cauldron, Wendigo, Virrasztók

Két hazai és két nemzetközi csapat csatlakozott a Metalfest már eddig is figyelemre méltó fellépőgárdájához!

Fellép májusban a doomal kevert brit ősmetalt játszó Goat Horn hamvain alakult Cauldron is. A csapat legutóbbi kiadványa a korai Metallica, korai Tokyo Blade, Angel Witch fanoknak jöhet be leginkább!
2007-ben az osztrák Metalchamp tehetségkutató nyertese volt az Artas csapata, akik debütáló lemezükön (The Healing) modern thrash / metalcore keveréket tolnak.

 

A modern metalos Wendigo év elején Audio Leash címmel ingyenesen letölthetővé tette új nagylemezét, lemezbemutatót tartott a Dürer Kertben, most pedig a Metalfest keretein belül nyílik lehetőségük bemutatni a friss korong dalait!
A pécsi Virrasztók (a magyar népzenei és néprajzi elemeket 21. századi urbánus folk és a metal ötvözésével, látványos színpadképpel és előadásmóddal teszik egyedivé) már korábban helyet kapott a májusi csillebérci MetalFest fellépői között, és egy ideje már azt is tudjuk, az a megtiszteltetés érte őket, hogy a MetalFest összes külföldi állomásán felléphetnek, sőt további nyugat-európai bulikat is lebonyolíthatnak május folyamán a finn Korpiklaani társaságában.

http://www.myspace.com/artasmetal
http://www.myspace.com/cauldronmetal
http://www.wendigo.hu/
http://www.virrasztok.hu/

Despised Icon – Befejezik

A montreali extrém metál ötös Despised Icon közel 10 év munkásság után az év végén befejezi tevékenységét, amit a csapat hivatalos közleményben is bejelentett. A bejelentés ellenére az erre az évre már lekötött bulikat még végig csinálja az együttes. Többek között május 12-én még fellépnek Pozsonyban, de az idei Brutal Assault Fesztiválon is el lehet csípni őket. 

As Heart's Bleeding – Jön az Existance

A 2004-ben As Heart’s Bleeding néven megalakult csapat hardcore/metalcore vonalon mozog. Kezdetben még két éneket és csak egy gitárt alkalmaztak, ez mára megváltozott, s a zenéjük is egyre jobban elmozdult a hardcore-tól a metalosabb irányba. Köszönhetően a rengeteg fajta ízlésnek és igényeknek nem sikerült közös nevezőre jutni abban, hogy mi legyen az irányadó stílus, így újabb tagcserén esett át a zenekar. Mindezek ellenére sikerült még ebben az évben - basszusgitáros nélkül - egy 4 számos kislemezt felvenni, amely a Helping Hand címet kapta, s amellyel elkezdtek koncertezni is, olyan zenekarok előtt, mint az Idoru, a Bridge To Solace és a Blind Myself. 2007 tavaszán újra stúdióba vonultak és felvették a Scars Will Never Bleed Again című kislemezüket. Még ebben az évben elindultunk az ABC tehetségkutatón, ahol harmadik helyezést értek el., majd hamarosan belekezdtek az új számok írásába, majd rövid felkészülést követően bejutottak a Metalchamp tehetségkutató magyarországi döntőjébe, melyet meg is nyertek, s ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy szerepelhessenek a Bécsben megrendezett nemzetközi döntőn, ahol az ötödik helyen végeztek négy osztrák banda mögött. Az év további része szintén próbákkal telt el, amiken egyre hangsúlyosabbá váltak a metalzenét jellemző technikás gitártémák és a zenei irányvonal is véglegessé vált. 2009 júniusában elkezdődtek a nagylemez felvételének munkálatai, majd decemberben szerzői kiadásban megjelent első nagylemezük, Existence címmel, mely most az Nail Records gondozásában is napvilágot lát.

A lemezre a következő dalok kerültek:
1.Our Life Is An Endless Fight (5:19)
2.I Will Not Be (4:22)
3.Haunted By Myself (4:25)
4.Friendly Fire (3:46)
5.The Struggle Will Never End (4:31)
6.Silent Crowd (4:54)
7.What You Are (8:02)

A magyar dal napja – Baby Bone és VL 45 klipek [VIDEJÓ EXTRA]

Mai Videjó! rovatunkban folytatjuk a pár napja újból jelentkező Magyar dal napja sorozatot így megint két magyar versenyző szerepel most itt. Az újkígyósi Baby Bone Supernova című jól sikerült lemezéről már a második klipet láthatjuk. A házilag készült YZLK után a lemez egyik legjobb dalára - az öngyilkosság témakörét boncolgató – Angyalszív című dalra készült egy ötletes, alacsony költségvetésű videó.    


A VL45 Into The Dice című lemezéről Saabi kolléga írt elismerően. Most a Moleman című dalra készült igencsak minőségi klip.


Tovább

Bloody Roots – Megjelent az Isten Kezében

A zenekar alapítója oszlopos tagja a Moby Dick nevű, hazai old school thrash alapbandának számító csapatnak. Schmiedl Tamás a hazai metal zenei élet egyik meghatározó alakja, mind zenészként, mind pedig stúdióvezetőként nagy tapasztalattal rendelkezik. A Moby Dick fennállásának több mint 25 éve alatt több száz koncertet adtak már az ország különböző pontjain a legkisebb kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig.
Ezúttal azonban Schmici, a frontember egy teljesen egyedülálló produkcióval rukkol elő: új tagokat válogatott maga köré, új zenekart szervezett, mely barátaiból, zenésztársaiból áll, akik maguk is mind neves csapatokban játszanak, de ezen formáció kedvéért, Schmici felkérésére együtt egy új zenekar alapításába kezdtek.
A project fő irányvonala a tradicionális old school thrash metal. Az album anyaga kgyors, harcos és arcbamászó dalokból fog állni.
Sokan fellelhetik majd benne a Moby Dick vonásait, de mind a tagok, mind pedig a hatásosabb, markánsabb zenei irányvonal miatt a Bloody Roots egy teljesen egyedi projectnek mondható. Ennek alappillére, hogy a szerzőgárda nagy része a hazai thrash mezőnyben harcedzett, tapasztalt, érdemeket és eredményeket felmutatni tudó és kisebb részben az underground vonalon mozgó de igen tehetséges zenészek alkotják a projectet. Pár dalt referenciaként angolul is szeretnének elkészíteni és ezzel nyitni a külföld felé.
Az albumra a következő dalok kerültek:
1.    Késői fohász (03:18)
2.    Isten kezében (03:08)
3.    Haragvó istenek (03:12)
4.    Vérezzen meg minden (04:01)
5.    A Nap gyermekei (03:58)
6.    Árva világ, árva fia (04:09)
7.    Ne add fel (03:30)
8.    Szél, Nap, Föld, Jég (03:36)
9.    Rossz jellel születtünk (03:53)   
10.  Örök büntetés (02:41)
11.  Ezer év (04:15)
12.  Mária országa, koldusok hazája (04:04)
13.  A gyűlölet mezején (03:25)

Scorpions – Halhatatlanok lettek

Úgy látszik ahhoz, hogy valaki teljesítményét elismerjék, minimum vissza kell vonulni. A Scorpions csapata Sting In The Tail címmel utolsó lemezét készítette el és rövidesen elkezdődik a banda három éves búcsúturnéja is. Április 6-án Hollywoodban, a Hollywood's RockWalk ünnepség keretében a rockzene halhatatlanjai közé kerültek, ahol kézlenyomatuk olyan legendák mellé került, mint például Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, James Brown, Eric Clapton, Johnny Cash vagy John Lee Hooker. Az eseményről készített videó itt megnézhető.
 

Heaven Shall Burn – Invictus május végén

A germán csapat Invictus címre keresztelt új albuma hazánkban május 26-án jelenik meg a Century Media gondozásában. A felvételek Tue Madsen Antfarm nevű stúdiójában készültek Dániában.

A lemezre a következő dalok kerültek:
01. Intro
02. The Omen
03. Combat
04. I Was I Am I Shall Be
05. Buried In Forgotten Grounds
06. Sevastopoll
07. The Lie You Bleed For
08. Return To Sanity
09. Against Bridge Burners
10. Of Forsaken Poets
11. Given In Death
12. Outro 

Magyar gitáros a Nevermore-ban?

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a magyar rockzenei sajtóban, hogy Vörös Attila (ex-Cadaveres, ex-Morpheus) Warrel Dane (Nevermore énekes) márciusi szóló turnéját játszotta végig. Most viszont még ennél is nagyobb dolog van kilátásban hiszen, erősen úgy néz ki, hogy a hamarosan megjelenő Nevermore lemez turnéján ő lesz a zenekar  gitárosa. Aki a részletekreis is kíváncsi az kattintson a www.hammerworld.hu oldalra.

Depresszió - 10 éves jubileumi koncert [KONCERTAJÁNLÓ]

Javában zajlik a Depresszió 10 éves jubileumi turnéja. A kerek évforduló alkalmából újságmellékletként megjelent Nincs jobb kor című best of kiadvány, a sikerre való tekintettel április elejétől már a boltokban is kapható lesz. További örömhír a zenekar számára, hogy a 2006-ban megjelent Az ébredés útján című lemezt már csak néhány darab eladott példány választja el az arany lemez státusztól. Ennek alkalmából most kedvezményes áron juthat hozzá mindenki a csapat eddigi legsikeresebb korongjához.

A jubileumi turné mellett is gőzerővel készül a zenekar az április 17.-i, 10 éves jubileumi koncertjére, ami a terveik szerint pályafutásuk eddigi legnagyobb szabású eseménye lesz.A speciális hang-és fénytechnikát felvonultató, közel két órás show keretein belül a Depresszió legjobb dalai hangzanak majd el a Petőfi Csarnokban. Az esemény képét és hangját rögzíti a csapat, és a felvételekből DVD és videó klip is készül majd. A születésnapi bulin a turné állandó vendégzenekarai, a Horda és a Rubicon mellett speciális vendégként ad koncertet a Subscribe is, hogy tovább fokozzák az ünnepi hangulatot a Depresszió 21:30-as kezdése előtt.

A jubileum alkalmából, az MTV Hungary Headbanger’s Ball című műsora egy külön adást szentel a zenekarnak. A teljes tagsággal készült interjúkat, és kedvenc aktuális klipjeiket felvonultató Depresszió SPECIAL április 6-án, 00:30-kor kerül adásba. Az ismétlésre április 9-én kerül sor.

18:00 - Kapunyitás
18:40 - Rubicon
19:30 - Horda
20:25 - Subscribe
21:30 – Depresszió
Beugró: 2990 Ft
Jegyelővétel: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Shark, Viking, Solaris, Darkshop, Rockpark, Petőfi Csarnok jegypénztár, www.ticketportal.hu, www.tex.hu,
www.metalshop.hu

A jubileumi turné hátralévő állomásai:
04.09. Szeged – Ifi ház
04.10. Szolnok – Metál Liget Fesztivál
04.17. Budapest – Petőfi Csarnok
04.21. Nyíregyháza – Főiskolai Napok
04.24: Szombathely – Oladi Műv.központ
04.30. Győr - PSVMK

Clutch – Live At The 9:30 címmel Dvd jön

Új, 2 dvd-s lemezzel jelentkezik a Clutch legénysége. A Live At The 9:30 címet kapott korongok május 11-én jelennek meg a Weathermaker Music gondozásában. Az első disc-en a csapat tavaly decemberi, a Washington D.C..beli 9:30 Club-ban adott koncertjének felvétele szerepel, míg a másodikon egy Fortune Tellers Make A Killing Nowadays című dokumentumfilm szerepel, amely felöleli a csapat eddigi pályafutását, valamint ritkán játszott dalokokból és a banda pályafutásának második koncertjéről is kapunk ízelítőt.

A koncert dvd-n a következő dalok szerepelnek:
01. Intro
02. 50,000 Unstoppable Watts
03. Struck Down
04. Minotaur
05. Let A Poor Man Be
06. Big News 1
07. Big News 2
08. Rock & Roll Outlaw
09. Texan Book Of The Dead
10. Escape From The Prison Planet
11. Spacegrass
12. (I Have the Body of) John Wilkes Booth
13. Tight Like That
14. Animal Farm
15. Droid
16. House That Peterbilt
17. 7 Jam
18. Tim Sult vs. The Greys
19. Regulator
20. Gravel Road   

Steamy – Megjelent az Őrült Évek

A Steamy története 2003-ra nyúlik vissza, mikor is az akkori Steamy Windows felkérést kapott fiatal filmesektől leendő alkotásuk két betétdalának elkészítésére. A filmet azóta sem mutatták be, azonban a kultúrtörténetet nem érte maradandó kár, sőt mi több új fejezet írt az élet, hisz ekkor kezdődött a zenekar és Orso együttműködése. A filmben elhangzó dalokhoz mindenképp dallamos éneket képzelt el a banda, ekkor esett a választás az akkori EU zenekar énekesnőjére, Orsora. Az együttműködés sikeressége, valamint a Steamy Windows-ban egyre halmozódó feszültségek vezettek a Steamy megalakulásához, mikor is Hoffer Jácint basszusgitáros, Garab Gergő és Bella Tomi gitárosok úgy döntöttek Orsoval folytatják tovább. 6 ütős váltotta egymást, míg Hoffer Péter (Moby Dick, Ruzsa Magdi, No TV, Hoffer Dobiskola) ajánlására Bognár Robi eljött egy próbára és a zenekarban maradt. Ezzel kialakult a Steamy jelenkori felállása. Csatlakozása után azonnal startolt egy Steamy turné, 2005 tavaszán a több előzenekar vendégszereplésével, mely Dunaszerdahelytől Debrecenig szerte az országban felkorbácsolta a klubélet állóvizét, ősszel folytatódott, és azóta is robog, bárhova hívják... A Steamy zenekar őrült napjai és hónapjai márciusban teljesednek ki az Őrült évek című, 12+1 dalt felsorakoztató album megjelenésével.
A zenekar jelenlegi formájában 2005 óta szerepel a magyar zenei klubszínpadokon. A helyenként szégyentelenül erotikus, bátor és erőteljes énekdallamokkal és szövegekkel ekkor bonyolítottak országos turnét, amelynek nagyon jó visszhangja volt. Ennek eredménye a most megjelenő lemez.

A lemezre az alábbi dalok kerültek:
1.Ego (03:36)
2.Ördögi kör (02:57)
3.Megkísértve (04:02)
4.Tiffany (04:29)
5.A nagy varázsló (05:12)
6.Ne ébressz fel (03:48)
7.A mennyország szélén túl (03:15)
8.Vérzik bennem (03:26)
9.Taxi (04:56)
10.játszik a szél (02:26)
11.Csalfa szerető (03:32)
12.Őrült évek (03:15)
+1 Vad vagyok (04:14)

Rocksztár-parádé : Slash – Slash

Slash album coverSlash, aki a Guns N' Roses gitárosaként szerzett magának világhírnevet, és akit tavaly a Time magazin Jimi Hendrix mögött a világ második legjobb gitárosának választott elérkezettnek látta az időt, hogy szólólemezzel rukkoljon elő. Persze a rock zenét kívülről belülről ismerők, most azt mondják, volt már neki szóló lemeze, de a Slash's Snakepit inkább volt egy önálló banda és Eric Dover, később pedig Rod Jackson személyében énekessel is rendelkezett.

Slash megunva a Velvet Revolver stagnálását – énekes híján egyenlőre nem tudnak továbblépni -  úgy döntött, ha már van egy rakat témája, amik csak énekesre várnak, akkor hát rajta. Így aztán megszületett ez a nagylemeznyi nóta, melyeket abszolút csúcskategóriás énekesek danolásznak el, sokszor nem is a rock műfajából idekeveredve. Sőt! Slash a lemezen olyanokkal zenél újra együtt, mint Izzy Stradlin, Duff McKagan, Steven Adler (ez kérem már majdnem a teljes Guns, csak Axl hiányzik) vagy Dave Grohl, Josh Freese, Flea, és Nick Oliveri.

Tovább

MWS – Megjelent a második lemez

Az MWS 1997-ben alakult Solymáron. Kezdetben a klasszikus hardcore elemek variálása volt a cél, de az akkori zenei viszonyok egy érdekes elegyet képeztek, amit a zenekar csak lakótelep metalként jellemzett. Két év elteltével a zenekar beiktatott egy kisebb kényszerpihenőt, amikor is mindenki megpróbálta a maga útját járni, aztán rájöttek, hogy csak együtt erősek és egymás nélkül nem igazi szerelem a zenélés. Így tehát egy körülbelül öt éves kitérő után újjáalakultak, elkezdődtek a próbák és újra átélhették, hogy milyen a régi nagy kedvenceket, klasszikusokat újra együtt játszani. Hamarosan elkezdtek új számokat készíteni, aminek köszönhetően mára egy erős és színes koncertprogramot tudnak prezentálni. Időközben elkészítettek több, mint öt demót, amelyek ugyan nem lettek tökéletesek, de jól mutatják, hogy az adott időszakban hol tartott a pilisi kistérség egyértelműen legkeményebb zenekara. 2006-ban elkészült első nagylemezük 1 punch = 2 deaths címmel, ami egy komoly mérföldkő volt a zenekar életében. Ezt követi most a második komoly kiadvány, a második sorlemez, None Of Them Will Cross címmel, kilenc dallal. Hátuk mögött sok-sok koncerttel, előttük sok-sok tennivalóval várják, hogy minél több embernek megmutathassák, mi is az a LAKÓTELEP METAL!

A lemezre a következő dalok kerültek:
1.Intro (01:34)   
2.Conflict (02:13)   
3.Shame (03:10)
4.Ministry Of Individuality (03:05)   
5.The Evil Pirate (01:56)
6.It's All Because Of That (Budapest) (04:24)   
7.Die Hölle (04:19)
8.Why Are You Doing This? (02:33)   
9.None Of Them Will Cross (05:04)

A magyar dal napja – Tankcsapda és Chief Rebel Angel klipek [VIDEJÓ EXTRA]

Mai Videjó! rovatunkban újból két magyar versenyző szerepel. A Tankcsapda új lemezéről  tavaly írtunk. A Köszönet Doktor után itt az új klip, a lemez Mindentől Távol című dalához. Bármennyire is nem passzol a szöveghez a történet, ez egy jó videó és még a képi megvalósítás is jól sikerült. Mondjuk a refrén továbbra sem tetszik :-)  

 


Hogy lehet 10.000 forintból is klipet csinálni azt a Chief Rebel Angel mutatja meg nekünk, akik a Double Speed Double Standards című dalára készítettek egy egyszerű, de annál ötletesebb videót. Kár, hogy a dal már nem elég death n' rollos. 

Tovább

Metallica – Enter Sandman lightosan

A Metallica-nak az áttörést kétségkívül az 1991-ben kiadott Fekete Album hozta meg, de ez még mindig túl kemény egyeseknek. Nos a banda az Enter Sandmant egy kicsit átdolgozta, hogy mindenki igényének megfeleljen. Hát nem tudom mennyien mennének ki ezért májusban a Puskásba? :-)

 

 

Update:

Mint kiderült ez az átirat nem a zenekar munkája, hanem Andy Rehfeldt érdeme, aki korábban a Kiss, a Slipknot, a Dragonforce vagy a Lamb Of God több dalának is elég furcsa értelmezést adott.  

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum