RockStation

Soundgarden – Az első koncert

2010. április 17. - sunthatneversets

Mármint az újjáalakulás óta. Tavaly év végén jelentették be a Soundgarden újjáalakulását, amit hitt is mindenki meg nem is. Nyárra aztán több fesztivál fellépés is biztossá vált. Aki idáig kételkedett a reunionban, most már ne tegye, mert tegnap este Seattle-ben – azaz a zenekar szülővárosában -  Nudedragons álnéven a Showbox at the Market-ben lépett fel a csapat. És hogy mit játszottak az alább olvasható.
 


01. Spoonman
02. Gun
03. Searching With My Good Eye Closed
04. Rusty Cage
05. Beyond The Wheel
06. Flower
07. Ugly Truth
08. Fell On Black Days
09. Hunted Down
10. Nothing To Say
11. Loud Love
12. Blow Up The Outside World
13. Pretty Noose
14. Outshined
15. Slaves And Bulldozers

Encore:
16. Get On The Snake
17. Big Dumb Sex
18. Waiting For The Sun (THE DOORS cover)

Update:

Itt dalonként az egész koncert meghallgatható. 

Progresszív sci-fi rózsaszín hanggal : Coheed And Cambria – Year Of The Black Rainbow

Coheed and Cambria - Year Of The Black Rainbow album coverAz 1995-ben New Yorkban alakult, de jelenlegi nevét csak 2001 óta használó Coheed And Cambria érdekes jelensége a rockzenének. Az igazi áttörés a Good Apollo, I’m Burning Star első részével, a 2005-ben kiadott Vol. I: From Fear Through The Eyes című lemezzel sikerült a csapatnak, amivel egyből a progresszív zene csúcskategóriás előadói között találták magukat és egy rakat díjat söpörtek be. Igazából teljesen egyéni világgal rendelkeznek, hiszen a zene mellett Claudio Sanchez énekes-gitáros-mindenes még egy sci-fi történetet is elmesél, ami lemezről-lemezre folytatódik, sőt még képregény formájában is kiadták, Amory Wars címen. 


Korábban úgy volt, hogy a story lezárva, de vagy a megszokás nagy úr, vagy mégiscsak van a történetben tartalék, mindenesetre a Year Of The Black Rainbow címre keresztelt új album szövege az eddigi történet előzményével foglalkozik. Szóval tiszta Star Wars az egész.

Tovább

Monster Magnet – Készül a lemez

A nyár folyamán az osztrák Napalm Records gondozásában lát napvilágot  Monster Magnet új albuma, melynek producere ismét Matt Hyde lesz. A csapat jelenleg is stúdiózik.

Ed Mundell gitáros a következőket mondta egy interjú során: A felvételek finisében vagyunk. 15 dal született idáig és Dave (Wyndorf enekes) jelenleg a feléneklésnél tart. Több lesz ez, mint space rock, de igazi slágerek nem lesznek csak sok gitár és őrült effektek. Csak a gitártémák feljátszása négy hetet vett igénybe. 

MetalFest Open Air – Előzetes program [KONCERTAJÁNLÓ]

A Május 21-23 között  Csillebércen megrendezésre kerülő MetalFest Open Air 2010 legnagyobb hazai rock- és metálzenei fesztiváljának ígérkezik számos nagynevű külföldi előadóval. A szervezők az elmúlt hetekben folyamatosan jelentették be az új fellépőket, most pedig egy szinte végleges napi program is elkészült. A részletes színpad és időbeosztás legkésőbb április 26-áig megtörténik:

A várható program:
Május 21.: Agregator, Artas, Crossholder, Deathstars, Deicide, Dreyelands, Eluveitie, Elvenking, Lamb of God, Marduk, Nameless Crime, Nevergreen, Nevermore, Sadist, Sonata Arctica, Vader, Wendigo, Winter of Life

Május 22.: Ad Astra, Astral Doors, Brainstorm, Dalriada, Decapitated, DopeStars Inc., Emergency Gate, Empty Dreams, Finntroll, Hard, Hammerfall, Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok, Legion Of The Damned, Megazetor, Nightmare, Steelwing, Sylosis, Vale of Tears, Velvet Seal

Május 23.: Amon Amarth, Arkona, Cauldron, Chronology, Damned Spirits' Dance, Death Angel, I Divine, Kalapács, Korpiklaani, Leaves' Eyes, Manticora, Milking The Goatmachine, Persefone, Powerwolf, Sabaton, Secret Sphere, Twilight Of The God - Special Bathory Tribute, Show, Varg, Virrasztók

A MetalFest oldalán részletes szállás és parkolási információ érhető el!

Éles kontraszt – Slayer és Scorpions videók [VIDEJÓ EXTRA]

A Slayer World Painted Blood  című albumát volt alkalmunk megvizsgálni. Az egészen jól sikerült albumról, most a Beauty Through Order című dalra készült egy nagyon különleges képi világú, de valójában hótegyszerű videó.

 


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD


A Slayer után valószínűleg elég éles kontraszt lesz a Scorpions új és egyben utolsó  lemezén található lírai The Good Die Young koncertvideója. A dal amúgy a legjobb Scorps balladákat idézi.

Tovább

Ozzy Osbourne – Júniusban jön a Scream

Ozzy bátyó új lemeze – mely 10. lesz a sorban – Scream címmel június 15-én lát napvilágot az Epic gondozásában. Az album producerei maga a mester és Kevin Churko voltak.

Az albumon többek között a következő dalok kaptak helyet:
Let Me Hear You Scream
Diggin' Me Down
Let It Die
Soul Sucker
Fearless
I Want It All
Time
Crucify
I Love You All

A Let Me Hear You Scream című dal részleteiben a CSI:NY sorozat trailer-ében már debütált. Belefüleléshez klikk ide.

Metálgyász – Elhunyt Peter Steele a Type O Negative frontembere

Szívelégtelenség következtében április 14-én elhunyt a Type O Negative frontembere Peter Steele. Tegnap kezdtek pletykák keringeni a neten arról, hogy az énekes elhalálozott, de csak nem sokkal éjfél előtt erősítette meg a híreket Kenny Hickey a zenekar gitárosa. Peter Steele 48 éves volt. Nyugodjék Békében!    
 

Stardrive – A Crowbar előtt

A zenekartól kaptuk az alább hírt:

Az utóbbi hetek legjobb hírével kezdem, ami egyszerűen csak ennyi: Stardrive a Crowbar előtt. Igen, sok kiváló magyar csapattal együtt mi is helyet kaptunk a július 04-én a Wigwamban játszó Crowbar előtt. Hatalmas megtiszteltetés. Köszönjük a szervezőknek a meghívást. Ez a koncert azért is lesz különleges, mert itt mutatkozik be a csapat új bőgőse Pallagi Attila, a gitáros poszton pedig régi barátunk Hencz Csaba segít ki minket. Csaba egyébként már megfordult a bandában korábban is, ugyanis 2007 nyarán a kéztöréssel bajlódó előző bőgősünket Purgót helyettesítette. Alig várjuk az újabb közös muzsikálást. A banda a kevés koncertezés ellenére nem lustálkodik, gőzerővel írjuk a dalokat az új lemezre és közben még mindig keressük a megfelelő állandó gitárost Mulicz Zoli helyére. A weblapot www.stardrive.hu és a myspace oldalunkat www.myspace.com/stardriverock is folyamatosan frissítjük. Felkerültek a karcagi lemezbemutatón készült fotók, illetve a bulin rögzített hanganyagba is belehallgathattok, ugyanis War of Souls című dalunk élő verzióját is feltöltöttük. A felvételt Nagy Zsolt hangmérnök barátunk készítette. Nagy köszönet érte.

Fear Factory, 30 Second To Mars és Kamelot a Szigeten

A Sziget Fesztivál másodjára is igen érdekes fellépőket jelentett be az augusztusban megtartandó happaningre.  Lesz bugyinedvesítő rock, hiszen a tinilányok körében népszerű Thirty Seconds To Mars először lép fel Magyarországon. A los angelesi Fear Factory Mechanize című új albumát turnéztatja, míg a norvég Kamelot éppen új albumon dolgozik, de csak elruccannak a Szigetre. Bővebb infókért klikk ide

Limp Bizkit – Dalrészlet és tervezett dalok

A Limp Bizkit új album ugyan még egy kicsit várat magára, minden esetre egy nem lemezminőségű  kétperces dalrészlettel újból tudunk szolgálni, mégpedig a Shark Attack című dalból.

A lemezre egyébként a következő dalokból választ a banda: 01. Introbra, 02. Douchebag, 03. Why Try, 04. 90 To 10, 05. Rock Ship, 06. Brand New Meaning, 07. Shark Attack, 08. Darkside Of The Moon, 09. GFY, 10. Venomous (LBGC), 11. Walking Away, 12. Loser, 13. Dance Floor, 14. Back Porch, 15. Angels, 16. Middle Finger, 17. Thank You, 18. Outrobra    

 


Deftones – Diamond Eyes [VIDEJÓ]

Korábban már hírül adtuk, hogy a Deftones új lemeze Diamond Eyes címmel érkezik májusban. A Rocket Skates című dalra már készült videó, most pedig a címadó dalra született klip, melyet Robert Schober (csak nem Schóbert Norbert :-) ) rendezett, aki korábban már a Metallica-nak és Mastodon-nak is forgatott videót. 

 

 

Judas Priest szól a Toy Story 3-ban?

A múlt héten tartották a Toy Story 3 animációs film sajtóvetítését a Pixar stúdiójában. Az egyik rockzenében is járatos filmes zsurnaliszta arra lett, hogy két rövid részben a  Judas Priest Electric Eye című klasszikusának dallamai csendülnek fel. A vetítés után megkérdezte a film alkotóit, hogyan esett a választás a dalra, mire ők elmondták koránt sem biztos, hog a végleges változatban is benne lesz a riff, hiszen a zenei jogok még tárgyalás alatt állnak. Annyit azonban elmondtak, ha mégsem ez a dal, akkor valami hasonló fog szólni a jelenetben. Ha valakinek nem rémlene miről is van szó itt  meghallgathatja.
 

Cadaveres, Watch My Dying - Paprika Rocks! euro-turné

A tribalmetalcore-ban utazó Cadaveres és a matek metalos Watch My Dying együtt fog turnézni Európában április-május folyamán. Többek között a következő városokban fognak fellépni: Berlin, London, Wolfsburg vagy Arad. Ez a turné egy régóta várt dolog mindkét részről, hiszen Magyarországon már rengetegszer lépett fel egymással a két csapat és itt volt az idő egy kis határokon túli őrületre!
A Cadaveres az európai turnézás egyik veteránja, az első koncertjük is Németországban volt az Apo Reiterrel. A koncertek közötti időszakban folyamatosan csiszolódnak a dalok a harmadik Cadaveres nagylemezre. Az új tagokkal - Joci - ex-Ektomorf, Kálmi - Chaos Of Disorder, Zoli - North6 - megerősödve, rendesen felpörögtek a dolgok a csapat körül.
A Watch My Dying évi 40-50 koncerttel főleg Magyarországon és a környező országokban volt aktív, de most végre messzebb mennek ők is, mint amennyit egyszerre be tudnak tankolni a buszba. A csapat utolsó albuma, a Moebius, nyáron jelent meg, így a koncertműsor gerincét azok a dalok fogják alkotni az olyan közönség-kedvencek mellett, mint a Carbon, a NVDK vagy a Sztereotip. A Moebius kapta a 2009 legjobb stúdióprodukciója díjat a Hang-Súly szavazáson.

Paprika Rocks! turnédátumok:

04/09 - Budapest (HU) - Durer Kert (Cadaveres only)
04/16 - Arad (RO) - Flex
04/17 - Odorheiu Secuiesc (RO) - Thunder Rock Klub
04/18 - Cluj-Napoca (RO) - Irish Music Club
04/23 - Zizers (CH) - Event Stage (Cadaveres only)
04/24 - Bad Urach (DE) - XI. Rock Days (Cadaveres only)
05/06 - Berlin (DE) - K17
05/07 - Wolfsburg (DE) - Jugendhaus Ost
05/08 - Korbach (DE) - Kulturfabrik  
05/15 - Paris (FR) - Thuderfest Open Air (Cadaveres only)
05/23 - London (UK) - Purple Turtle

Originál NYHC : Sick Of It All – Based On A True Story

Sick Of It All - Based On A True Story album coverA Koller tesók (Lou és Pete) által 1986-ban, a new yorki Queens-ben alapított Sick Of It All a NYHC mozgalom egyik élharcosa volt a Biohazard mellett. Valahogy nekik is sikerült túlélni azokat a zenei változásokat, melyek az elmúlt másfél évtizedben a rock/metál műfajon belül végbementek, ma is itt vannak és változatlan formában nyomják a hardcore-t a Based On A True Story címre keresztelt új albumon is, amely már kilencedik a sorban.
A Tue Madsen Antfarm nevű stúdiójában, a dániai Aarhusban felvett korongba a hangzás terén nem is lehet nagyon belekötni. Egy kicsit mintha európaibb ízeket kapott volna az album, bár igazából lehet hogy ez csak beképzelés, de a sound mintha egy kicsit vasatagabbnak tűnne. 

Tovább

Madball, Mnemic, The Black Dahlia Murder, Despised Icon és mások az idei Azfeszten!

2010 augusztusában egy teljesen felújított és átépített, magasabb színvonalú  helyszínen várja a thermal rocknrollereket az Azfeszten! Az Azfeszt mára az egyik legelőremutatóbb zenei rendezvénnyé nőtte ki magát. A kezdeti próbálkozások után a hazai zenekarok mellé felsorakoztak a nemzetközi rock/metal szcéna vezető vagy kultikus csapatai, sőt, olyan bandákat is el lehet csípni az öt napos „happeningen“, akik eddig nem koncerteztek nálunk, mégis nagyon népszerűek világszerte.

A tavalyi Agnostic Front buli után most itt lesz a NYHC másik vezető bandája, a Madball. Játszik még a dán modern metal egyik alappillérének számító Mnemic, a metalcore extrabrutál vonalának képviselője, a The Black Dahlia Murder és a Santa Barbarából érkező Mad Caddies, akik lakóhelyükhöz méltó módon fúvósokkal megtámogatott kaliforniai punkot nyomnak. A Despised Icon bulija azért rendkívül jelentős, mert a kanadai deathcore csapat nyári turnéja után feloszlik, és így nálunk itt láthatóak utoljára. Az amerikai Polar Bear Clubra valószínűleg sokaknak fáj a foguk, hiszen még sosem jártak nálunk. Az Elvis Jackson szintén nem ismeretlen a hazai közönség számára; ska, reggae, hardcore beütésű rockzenéjükkel többször végigzúzták már Európát.

A magyar zenekarokról sem illik megfeledkezni, hiszen igencsak színes felhozatalra számíthatnak a rock/metal rajongók. A modern metalt többek között a Subscribe, a Superbutt, a Blind Myself, az Insane és a Cadaveres képviseli. A rock/metal csapatok közül természetesen nem hiányozhat a két hazai kedvenc a Road és a Depresszió sem. Az alterosabb vonalért a Kiscsillag és a 30Y felel, de fellép még hazánk legjelentősebb rapformációja a Belga, az újgenerációs zenekarok krémjéhez tartozó, Irie Maffia, Óriás és H.E.R.O, a magyar hardcore színtérből feltört Bridge To Solace, a hardpop hazai helytartói a Fish!, sokak kedvenc, már-már kultszámba menő zenekara, az Isten Háta Mögött, valamint a magyar modern metal új szupergroupja, a Wrong Side Of The Wall. A népi gyökereket ápoló Kerekes Band és a Folk Error, valamint a rádióslágereket kicsavaró, saját „képére“ formáló Z.U.P. valószínűleg önfeledt táncolásra csábítja majd a közönséget, csakúgy, mint a Kowalsky meg a Vega.

www.azfeszt.hu

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum