RockStation

Bret Michaels – Még intenzív osztályon

2010. április 25. - sunthatneversets

A Poison énekesére mostanában igencsak rájár a rúd, hiszen cukorbetegsége mellett egy sürgősségi vakbélműtéten esett át április közepén. Csütörtökön fejfájásra panaszkodott, így került egy los angelesi-i kórházba, ahol kiderült, hogy agyvérzést kapott. Azonnal intenzív osztályra vitték. Állapotáról ellentmondó hírek jelentek meg és bár jobban érzi magát, állapota még mindig kritikus, így az intenzív osztályon tartják megfigyelés alatt. Úgy tűnik egyébként, hogy a probléma kialakulásához az énekes cukorbetegsége és a közelmúltbéli vakbélműtét szövődményei járulhattak hozzá. 

Az amerikai NBC csatornán futó Celebrity Apprendice műsor egyik sztárjaként is közismert Bret Michaelsnek egy 200 amerikai várost érintő, Roses And Thorns elnevezésű szólóturnét kellett megszakítania az egészségügyi problémák miatt, júniustól pedig már a southern rock legenda Lynyrd Skynyrd társaságában turnézna az USA-ban.

Doom, Drog, Horror : Electric Wizard- Witchcult Today (2007)

Az Electric Wizard 1995 óta zúdítja ránk a mélyre hangolt, végletekig lassított sludge, doom zajongását, a Witchcult Today a hatodik nagylemezük. A ködös albionból való ez a banda, így talán meg se lepődünk azon, hogy a nyomott hangulatot szinte tökéletesen interpretálják nekünk, az egyik kezükben egy old school horrorfilm VHS-sel, a másikban egy bonggal.

Az Electric Wizard szövegeit ugyanis a leginkább ez a két dolog befolyásolja, amire a legkifejezőbb talán a Satanic Rites Of Drugula című számuk, a legutóbbi albumukról a Witchcult Today-ről. A mondanivaló tehát az ezt megelőző évek, és albumok óta nem változott, zeneileg azért még is másabb ez az album, mint az elődei. A fejlődés szót túlzás lenne használni, hiszen egy jól bevált recepthez nyúltak a varázslók, és előkapták az Orange erősítőket, meg a Black Sabbath korabeli súlyos riffeket, így egy egyszerű, de nagyszerű lemezt csináltak, ami azért elüt az olyan anyagaiktól, mint például volt a Dopethrone a maga velőtrázó basszusaival, torzított, ordibálós énekével.

Tovább

Vicces fiúk: Rammstein – Haifisch [VIDEJÓ]

Itt az új Rammstein videó, ezúttal a Haifisch című dalra. A történet Till Lindemann énekes temetésén és az utána következő halotti toron játszódik. A klip vicces utalásokat tartalmaz az együttes korábbi videóira. A csapat végül jól összeverekedik azon, hogy végül kinek a hibájából halt meg az énekes, miközben kiderül, hogy a koporsó valójában üres és Till köszöni jól van valami forró égövi szigeten és éppen képeslapot küldd a Rammstein tagjainak.

 


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

 

Meshuggah a Hegyalján!

A svéd hideget hátrahagyva érkezik a Hegyaljára az extrém metál úttörő Meshuggah, a matek metál pápáiként ismert svéd Meshuggah a mértani precizitással játszott fémzene igéjét terjeszti majd. Lesz rockos post hardcore és screamo, ami a walesi Funeral For A Friend rajongóinak hozhatja el a megváltást. A Texas In July tagjai pedig az amerikai metalcore legjavából adnak ízelítőt a vájtfülű zenei hívőknek.

Persze a magyar bandák elkötelezettjeinek is lesz oka imába foglalni a szervezők nevét: a Kowalsky meg a Vega a májusban megjelenő új korongjáról a legtöbb vadiúj számot a hegyaljásoknak játssza el. A banda frontembere kétszer is színpadra áll idén Tokajban: a fesztiválok közül csak a Hegy'-en játszik eredeti felállásban, Kowalskyval a mára már kultikussá lett Black-out. A stoner metál-felelős az idei tokaji bulin a Wrong Side of the Wall lesz, az egykori Insane-es Knapp Oszkár mesterien összepakolt bandája. A Subscribe-os gitárosnak, Reich Tominak is duplán van is jelenése a fesztiválon, hiszen a szintén fellépő Grand Mexican Warlock-ban is ő szórja a riffeket.

A kőkemény rock- és metálfelhozatal mellett az elektronikus zene szerelmeseinek is van miért visszaszámolni a napokat július 14-ig. Olyan nagy nevek veszik kezelésbe őket mint a londoni rappermágus, Roots Manuva, aki a legmenőbb angol klubokat hagyja hátra, hogy Tokajon adjon hatalmas élő koncertet zenészeivel. A hegyaljás hip-hop különítményben a magyarok is odateszik magukat: jönnek Akkezdet Phiai, szabad hangsávot kap az NKS, és jönnek a Hősök is Veszprémből.

Mekong Delta – Új lemez júniusban

Az Aaarrg Records gondozásában június 10-én jelenik meg a progresszív thrash legendás képviselőjének, a német Mekong Delta-nak az új albuma, amely a Wanderer On The Edge Of Time címet kapta.

Az albumra a következő dalok kerültek:
01. Intro - Concert Guitar
02. Ouverture
03. "A Certain Fool" ( Le Fou ) / Movement 1
04. Interlude 1 - Group
05. "The 5th Element" (Le Bateleur) / Movement 2
06. Interlude 2 - Group
07. "The Apocalypt - World In Shards" ( La Maison Dieu ) / Movement 3
08. Interlude 3 - Concert Guitar
09. "King With Broken Crown" (Le Diable) / Movement 4
10. Intermezzo (Instrumental) / Movement 5
11. Interlude 4 - Group
12. "Affection" (L' Amoureux) / Movement 6
13. Interlude 5 - Group
14. "Mistaken Truth" (Le Hérétique) / Movement 7
15. Finale

Hellyeah : Cowboy Way - új lemezzel, új dallal jelentkezik Vinnie Paul bandája

A Vinnie Paul (ex Pantera) vezette Hellyeah új lemezzel jelentkezik július 13-án. Vinnie mellett ebben a bandában zenél Chad Gray (Mudvayne), Greg Tribbett (Mudvayne), Tom Maxwell (Nothingface) és Bob Zilla (Damageplan). Az új korong Stampede címmel lát majd napvilágot és az előzetes terveknek megfelelően két dalhoz (Hell Of A Time és Cowboy Way) már a videót is leforgatta a csapat. A Cowboy Way című dalt ti is meghallgathatjátok:

 


Zipkomm Export országos zenei találkozó

Mi a titka a Muse sikerének? Ki futtatja a Motörheadet? Hogyan szervezett a PASO európai turnét? Megtudod most vasárnap a Gödörben.

2010. április 25-én (vasárnap) a budapesti Gödör klubban zajlik le a Zipkomm rendezvénysorozat újabb állomása, a Zipkomm Export. A rendezvény célja ezúttal elsősorban a hazai feltörekvő és professzionális zenekarok külföldi érvényesülésének elősegítése, de fontos kiemelni, hogy az elhangzó információk a hazai színtéren is jól használhatóak.

Az előadó külföldi szakemberek között megtalálható a Buena Vista Social Clubot felfedező és kiadó World Circuit világzenei lemezkiadó PR koordinátora, itt lesz Roni Size ex-managere, aki jelenleg a Dub Pistolst szervezi, valamint előad a Muse, a Razorlight, illetve a Motörhead koncertjeit szervező The Agency Group képviselője is.

A magyar programhelyszínen hazai zenekarok menedzserei és ismert zenészek beszélnek külföldi tapasztalataikról – olyan produkciók közreműködői, mint a Zagar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a NEO, a The Kolin, a Parno Graszt vagy a Jazzékiel.

A Zipkomm Export magyar nyelvű előadásait a MyMusic élőben közvetíti az interneten, az angol nyelvű előadások pedig a rendezvényt követően feliratos formában lesznek visszanézhetőek.

A Zipkomm Export egész napos, ingyenesen látogatható rendezvény, ugyanakkor a részvételhez előzetes vagy helyszíni regisztráció szükséges. A rendezvényt este Deutsch Gábor „Turning Thirty” című koncertje zárja, közreműködnek: Sena, Kutzora Edina, Kása Juli, Alba, Tisza Gergő. A koncert után DJ Shuriken a hangulatfelelős.

A Zipkomm Exporttal kapcsolatos további információk és jelentkezés: www.zipkomm.hu

Durrrrva!! : Slaughter At The Engagement Party – I Killed Everyone, Will You Marry Me?

Slaughter At The Engagement Party - I Killed Everyone, Will You Marry Me? album coverA 2009 elején alakult, pofátlanul fiatal szegedi srácokból álló eszement nevű  Slaughter At The Engagement Party gyorsított eljárással tart ott, ahol mások több évnyi szenvedés árán. Egy év és egy tagcsere után itt az első komolyabb hangzóanyag, igaz még csak egy hatszámos EP, aminek az első tétele nem is dal, de hát akkor is ….
A fiatalok a manapság oly divatos deathcore-ban utaznak és bár nem akkora kedvenc nálam ez a műfaj az I Killed Everyone, Will You Marry Me? egy nagggyon durrrva bemutatkozás, mind a minőséget, mind a dalok színvonalát tekintve. Igényes digipack csomagolás szerzői kiadásban, sőt a felvételek is idézőjeles sufni-tuninggal készültek, lévén hogy azok helyszíne Simon István dobos házistúdiója volt. Ennek ellenére vagy éppen ezért úgy szól ez a pár dal, mint az atom. Ha azt mondják, hogy itthon a Bakery-ben került rögzítésre a lemez, simán elhiszem nekik.

Tovább

Broo-Tall Night 5., ma a Vörös Yuk-ban

A Slytract/Nasmith turné budapesti állomásán olyan kiváló csapatok sorakoznak fel a két főbanda és az állandó előbanda, Raze To The Ground mellé, mint a roppant szórakoztató Conan's First Date vagy a vajdasági Ashen Epitaph.

Broo-Tall Night 5., 2010. 04. 23.
Vörös Yuk
Bp, Fényes Adolf u 28., III. ker

Sorrend:
Raze To The Ground
Conan's First Date
Slytract
Nasmith
Ashen Epitaph

Belépő: 800 Ft
Kezdés: 20:00

Az Eyjafjallajokull markában

Amióta Izlandon kitört a kimondhatatlan nevű Eyjafjallajokull vulkán és ezzel Európa  légi-közlekedésének javát megbénította, már egy csomó koncert maradt el és nemcsak Európában. Persze az izlandiak köszönik jól vannak, hiszen az ország déli részén elhelyezkedő vulkán hamuját az észak-nyugati áramlás elviszi az ország fölül. Ez persze nem vigasztalja azokat a zenekarokat és előadókat, akiknek valahol Európában vagy a világ más részén, Európát keresztül szelve kellene koncertezni. A tökösebbek persze bevállalják a fárasztóbb túrákat is. Példának okáért Alan Wilder (ex-Depeche Mode) autóval jött Londonból Budapestre, hogy a Recoil koncertje ne maradjon el a Diesel Klubban.

A Metallica rigai koncertjének elmaradását több portál is beharangozta, de a világhírű zenekar 28 órás hajó és buszút után csak koncertet adott a lett városban, ami azért is nagy teljesítmény, hiszen egykori basszusgitárosuk Cliff Burton pontosan az együttes 1986-os turnéján vesztette életét a turnébuszt ért balesetben és a banda azóta nem szállt buszra. A tegnapi litván koncert után a zenekar vonattal utazott tovább Moszkvába, hogy az ott lekötött koncert se maradjon el. Reméljük a május 14-i budapesti koncertre vagy így, vagy már repülővel, de biztosan ideér a csapat.   

Nem volt ilyen szerencsés azonban a német Scorpions, akik április 20-ra tervezett minszki fellépésüket viszont kénytelenek voltak lemondani, mert James Kottak dobos repülő hiányában elég bajosan tudott volna időre Los Angelesből Minszkbe jutni.
 

Sőt lehet ennél kellemetlenebb meglepetés is éri a magyar rockzene rajongókat, mert a madarak azt csiripelik, hogy a legendás Kiss pénteken vagy szombaton jelentheti be Európa turnéjának részleges, vagy teljes törlését az Eyjafjallajokull okozta logisztikai problémák miatt. Márpedig május 28-án Kiss koncert lenne a Budapest SportArénában.
 

Corrosion Of Conformity – Best Of jön

A C.O.C. Is éledezik, igaz egyenlőre ez nem egy új albumban ölt testet – mondjuk ideje volna, mert az In the Arms of God már öt éve jelent meg – hanem egy afféle best of kiadványban, hiszen június 1-jén jelenik meg a Playlist: The Very Best Of Corrosion Of Conformity című korong, rajta a következő remaszterizált dalokkal:

01. Heaven's Not Overflowing, 02. Vote With A Bullet, 03. Drowning In A Daydream, 04. Albatross, 05. Clean My Wounds, 06. The Land Of Free Disease, 07. Buried, 08. King Of The Rotten, 09. Big Problems, 10. Fuel (Jam-Box Tape), 11. Long Whip / Big America, 12. Wishbone (Some Tomorrow), 13. The Door, 14. My Grain

Orfeus – Kincset találtak

Megjelent Nyugat-Magyarország legpatinásabb tradicionális metal bandájának friss lemeze a Kincs. Dallamos power metalról és hard rockról van itt szó, virtuóz gitárszólókkal. Malmsteen magyarországi helytartója, a hathúrmágus Kovács Fery (ex-Vida Rock Band) legendás bandája, felfrissült tagsággal és egy professzionálisan kidolgozott, 17 neoklasszikus metal dalt tartalmazó lemezzel tér vissza a hazai zenei életbe május elején! Minőségi hard rock hangulat, mely a Gamma Ray, Malmsteen, Tony Mc Alpine, a Royal Hunt és a Helloween rajongóinak kötelező darab!

A lemezre a következő dalok kerültek:
1.Intro (01:30)
2.Kincs (03:40)
3.Szabadság (03:32)
4.Victory (03:06)
5.Veterán    (04:46)
6.Szultán lánya (05:30)
7.Ikaros (03:34)
8.Acélglória (04:01)
9.Őszi szél (04:00)
10.Leonardo (04:04)
11.Fortuna (04:43)
12.A bölcs (05:20)
13.Elmegyek (03:33)
14.9:11 (04:24)
15.Küldetés (02:58)
16.Treasure (05:10)
17.9:11 terror (04:24)
18.The Veteran (04:46)

Egy kis melankólia, azután hatalmas buli - Lacrimas Profundere és AC/DC [VIDEJÓ DUPPLER]

A sötét színek és hangulatok rajongói bizonyára nagyon várják már a német dark/goth csapat, a Lacrimas Profundere április végén megjelenő új lemezét, a The Grandios Nowhere-t. Az első hivatalos videoklip a The Letter című számra készült, van benne jó sok feketeség, melankólia és kiváló ritmus-riffek; a stílus kedvelőinek igazán jó kis friss csemege. (Aki a csapatról szeretne többet olvasni, kattintson át a 2008 évi Sziget sorozatunk ide vonatkozó írására, ahol annak idején részletesen taglaltuk a ténykedésüket.)

 

 

Gondoltuk, ha valaki kicsit elszontyolodna a Lacrimas zenéjétől, nem árt egy kicsit visszabillenteni az egészséges egyensúlyt. Ehhez pedig semmi sem volna tökéletesebb, mint egy AC/DC koncertfelvétel. Az Iron Man2 című film premierjéhez jött ki ez a klip és sajnos tele van a filmből bevágott részekkel. Maga a film állatira nem érdekel, de szívesen ott lettem volna abban az Arénában. Félelmetes ez a banda!

Tovább

Soilwork – The Panic Broadcast címmel új lemez

The Panic Broadcast címmel és az itt látható borítóval érkezik a svéd metálosok új albuma, melynek felvételei az örebroi Fascination Street stúdióban készültek Jens Bogren irányításával.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Late For The Kill, Early For The Slaughter
02. 2 Lives Worth Of Reckoning
03. The Thrill
04. Deliverance Is Mine
05. Night Comes Clean
06. King Of The Threshold
07. Let This River Flow
08. Epitome
09. The Akuma Afterglow
10. Enter Dog Of Pavlov 

Rob Zombie – Összeállt a turnécsapat

A cím már korábban is igaz volt, de most egy fénykép erejéig is összeállt az április 26-tól, május 22-éig tartó Gruesome Twosome turnén - Alice Cooperrel -  zenélő Rob Zombie és csapata. A friss zenekari fotón balról jobbra:: Piggy D. basszer, Rob Zombie énekes, John 5 gitáros, valamint a Slipknot dobosa, Joey Jordison.
 

Black punk, vagy mi a rosseb : Darkthrone – Circle The Wagons

Darkthrone - Circle The Wagons album coverA norvég black metal bandát (ha ma még az egyáltalán), 1986-ban alapította Fenriz (Gylve Nagell), Dag Nilsen és Anders Risberget, akkor még Black Death néven. 1991-ben – a már Darkthrone elnevezésű csapathoz - csatlakozott Nocturno Culto (Ted Skjellum) is, és a kezdetben death metálban utazó csapat black metálra váltott.

1992-ben adták ki első  black metal albumukat, az A Blaze In the Northern Sky-t, ezt még két alapmű követte: az Under a Funeral Moon és a Transilvanian Hunger is mérföldkő a black metál történetében. 

Eddig a hivatalos bio, mert ezt nem fejből írtam lévén, hogy a black metálról meglévő  ismereteim eléggé hiányosak, és akkor még enyhén fogalmaztam. Tehát nem gyújtottam fel egy templomot sem és nem öltem meg vértestvéreimet. A bátorságot mégis azért veszem a Darkthrone 13. lemezének a Circle The Wagons-nak az értékeléséhez, mert ide nem kellenek a sötétség erői.  A 90-es évek végétől ugyanis a korábbi Darkthrone-i mércével mérve nyista true black metál, van helyette valami egészen sajátos értelmezésű zene: black punk vagy mi a rossebb? Persze ilyen sarkosan ez sem igaz, hiszen a Circle The Wagons is igencsak sötét zenékből táplálkozik, van ebben némi ős doom és körbelengi némi Misfits és Danzig is, van benne a klasszikus heavy metál zenékből is, de eléggé sajátos zenei ízlésről tesz tanúbizonyságot a ma már csak Nocturno Culto – ének, gitár, basszus és Fenriz - dob, ének, gitár felállású zenekar.  

Tovább

Kingdom Of Sorrow – Borító és új dal

Az itt látható borítóval jelenik meg a Jamey Jasta (Hatebreed) és Kirk Windstein (Crowbar, Down) projectjeként ismert Kingdom Of Sorrow, Behind The Blackest Tears című új albuma június 8-án. Sőt, most már közzé tette közzé egy új nótát is God’s Law In The Devil’s Land címmel, amely a zenekar myspace oldalán hallgatható meg.

Sabaton - Metalfest Csatahajó

Vedd meg a friss Sabaton albumot (bármilyen formátumban) a hivatalos megjelenés (május 25.) előtt a MetalFest merchandise standjánál, légy az elsők között és ajándékba kapsz egy ingyenes belépőt a banda csatahajójára!
A hajó május 23-án indul délelőtt a belváros szívéből, a banda exkluzív koncerttel, dedikálással, fotózkodással egybekötött (Duna :-) partyval ünnepli meg a Coat Of Arms megjelenését! A hajóra belépőjegy önállóan nem váltható, csak Metalfest (hétvégi, vagy napi) karszalaggal és a CD-hez kapott belépővel látogatható!
Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, hogy együtt ünnepelj a svéd metal harcosokkal!

További info:
www.sabaton.net
www.metalfest.hu
www.hammerworld.hu

Gyúrjunk vazze! – Godsmack, Bullet For My Vallentine és Finntroll klipek [VIDEJÓ FULL EXTRA]

A Godsmack új albuma The Oracle címmel hamarosan a boltokban van, itt az első single a Cryin' Like A Bitch!, melyben ketrecharcosok gyúrnak az esedékes újabb ütközetre. Kiütések, padlózások és még a dal is ütős.



A Bullet For My Valentine új lemeze 1 hét múlva jelenik meg Fever címmel, de a Your Betrayal már a második klip az albumhoz. Lángok, csajok, keménynek álcázott, dallamos metál. Kábé ennyi. 

A végére valami vidámat hagytunk. A Finntroll új lemezéről mi is írtunk. A legmulatságosabb dalra - Under Bergets Rot – most furcsa stílusú animációs filmecske született. Halcsontvázakon játszó zöld ördögök tolják a talpalávalót.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum