RockStation

A nu metal fénykora I.: Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water

2010. május 02. - Norbert K

E sorok írója nem átallja bevallani, hogy életkorából adódóan (a Tankcsapdán túl) leginkább a nu metal (nu-metal, new-metal) volt az, ami végül is a rock zene ösvényére terelte. Nem kis vitaalapot adva a választást tekintve, teljesen önkényesen két albumot vizsgálnék meg ezzel kapcsolatosan. Akiket szintén bedarált akkoriban a gépezet, talán az évszám megemlítésével már tudják is ezen albumok címét (és számlistáját, az összes szám szövegét, a borítókon fellelhető színárnyalatok abc-sorrendjét). 2000. Akik mégsem, azoknak az előadókat elárulom: Limp Bizkit, Linkin Park.

Tovább

Neck Sprain a Zöld Pardonban [KONCERTAJÁNLÓ]

Ha kedd, akkor rock - legalábbis a jó Zöld Pardonban. Május 4-én nem a tinilányoktól lesz hangos a ZP, hanem Pantera, Slayer és Down fanatikus szőrős férfiaktól. A színpadon is pont ilyen arcok zúznak majd, azaz az új EP-re készülő Neck Sprain. Bizonyára a myspace-n már megszellőztetett új dalokat is hallhatjuk majd a jól ismertek mellett. Semmiképp ne hagyd ki!
Kezdés: 20.00, beugró: 4db fémszázas.
 

Walesi bárdok : Bullet For My Valentine - Fever

Bullet For My Valentine - FeverA walesi Bridgend-ben alakult Bullet For My Valentine az okosan felépített zenekar és a még professzionálisabban megtervezett marketing egyik mintapéldánya. 1997-ben alakultak akkor még Jeff Killed John néven, aztán később változtatták a nevüket a ma ismertre. Eredetileg valami nu metál lett volna a koncepció, de vagy okosan előre gondolkodtak vagy belső késztetést éreztek az iránt, hogy zenéjükbe egyre több heavy/thrash hatást csempésszenek a 80-as évekből.  

Még jóformán semmit nem adtak ki máris egy öt lemezre szóló szerződést kötöttek a Sonyval. Az első nagylemezük 2005-ben jött ki The Poison címmel és ahogy eltervezte mindenki, úgy is sült el minden, hiszen csak az USA-ban 340.000 példányt vásároltak meg belőle, ami a mai lemezeladási trendeket nézve igencsak böcsületes teljesítmény. A Colin Richardsonnal készített 2008-as Scream Aim Fire is magasan tartotta a zenekart a felszínen, noha a zene kicsivel talán agresszívebb lett.

Ezen az új albumon újból egy producer nagyágyúval dolgoztak, hiszen a gombokat tekergetni ezúttal Don Gilmore ült a székbe, aki a Linkin Parkból csinált mega-giga sztárt. Ezek után nem meglepő, hogy a Fever egy részben dallamosabb, modern metál vonulatot hoz, azt gondolom talán egy picit kiszámítottan a mai trendeket figyelembe véve és elsősorban újból az USA-ra koncentráltan.

Tovább

Annihilator – Új lemez májusban

A kanadai Annihilator új – a zenekar nevével fémjelzett - lemeze május 17-én jelenik az itt látható borítóval és 10 új dallal.

Az albumon az alábbi dalok kaptak helyet:
1. The Trend
2. Coward
3. Ambush
4. Betrayed
5. 25 Seconds
6. Nowhere To Go
7. The Other Side
8. Death In Your Eyes
9. Payback
10. Romeo Delight

A The Trend című tétel a dal címére kattintva meghallgatható

Gyémántos meglepetés: Deftones- Diamond Eyes

Deftones - Diamon Eyes album coverAmikor a Deftones 2006-ban kiadta a Saturday Night Wrist albumát, úgy tűnt, hogy végre stabilizálódik a banda, az énekes Chino Moreno is hanyagolta a Team Sleep nevű  project bandáját, és meglepően kiegyensúlyozott zenekar benyomását kelltették. 2008-ban aztán a basszusgitáros Chi Cheng autóbalesetet szenvedett, és azóta is kómában van. Ezek után talán a legtöbb rajongó már lemondott arról, hogy valaha is új hangzóanyagot halljon a Deftones-tól, már csak azért is, mert sohasem a sztahanovizmusáról voltak híresek a sacramento-i rockerek, így egyértelműen a meglepetés kategóriába esett a Diamond Eyes megjelenése, ráadásul a pozitív meglepetések közé.

Tovább

S betűsök napja – Slash és Sick Of It All videók [VIDEJÓ DUPPLER]

Slash első szóló albumáról nemrég írtunk. Most már a különböző performanszokon készített felvételeken túlmenően van hivatalos videó is, ami a By The Sword című dalhoz készült. Andrew Stockdale továbbra is nyávog és még a rőzséjétől is megszabadult.
 

 


A new yorki HC alapcsapata a Sick Of It All is új lemezzel jelentkezet (Based On A True Strory) a napokban melyről a nyitó dalra a Death Or Jail címűre készült zenekart letartóztatós filmecske.

Tovább

HAMMERWORLD – Megjelent a májusi szám – Steelwing CD-vel, és egy 18 dalos válogatás lemezzel!

Már kapható a májusi HammerWorld magazin, a CD-s verzióban a májusi Metalfesten is koncertet adó svéd heavy metal banda, a Steelwing bemutatkozó albumával, mely 9 tradicionális metal nótát rejt. A Let The Hammer Fall korong ezúttal 18 gyilkos új metal opuszt rejt, az aktuális, friss felhozatalból. Poszteren a Lamb Of God és a Metalfest összes fellépője, egy fesztiválplakát formájában!

Ebben a hónapban exkluzív Metalfest tartalmakkal töltöttük meg az újságot! Címlapsztori a Dunán is exkluzív koncertet adó svéd Sabatonnal, valamint az immár a Remembering The Steel egykori gitárosát, Vörös Attilát a soraiban tudó Nevermore gitárosával! Interjút olvashatsz a Finntroll csapatával és az Astral Doors frontemberével!
A júniusban friss lemezzel jelentkező Ozzy és a május végén Budapesten fellépő Kiss tagjai is meséltek az aktuális történésekről! Kifaggattuk a Rhapsody Of Fire-t, Slash-t, a Darkthorne-t, az Orphaned Land-et és a Lacrimas Profundere tagjait. A hazai csapatok közül ezúttal a - Metalfesten szintén fellépő – Damned Spirits’ Dance és a Dalriada tagjai adtak interjút, valamint Schmiedl Tamás (Moby Dick) beszél új formációjáról az Isten kezében címmel debütáló lemezt kiadott Bloody Roots-ról!
A májusi számban részletes Metalfest program és nyereményjátékok is várnak rátok! Az újságban található kuponnal 500 Ft-tal olcsóbban veheted meg a Metalfest jegyedet a Hammer Zenebarlangban! Belépőt nyerhetsz emellett a májusi Riverside és a júliusi Queensrÿche koncertekre, a Livesound jóvoltából!

www.hammerworld.hu
http://metalfest.hu/

Agnostic Front és Datarock a VOLTon!

A CBGB előadóival fémjelzett punk zene hőskorának legjobb pillanatait idézi fel Sopronban a New York-i hardcore úttörőjeként ismert Agnostic Front csapata. Idén nyáron a VOLT-on lép fel a Röyksopp és Ralph Myerz csapata nevével fémjelzett Bergen Wave alter közösségből kinövő, világhírű trash elektro formáció, a , akiknek Computer Camp Love című számát a Rolling Stone magazin a 2007-es év legjobb számai között jegyzett. A Datarock piros kapucnis-melegítős dresscode-ot előíró koncertjén mutatja majd meg a VOLT Fesztivál közönségének, hogy miért nem jön zavarba az akár több tízezer nézőt felvonultató fellépésektől Európa legnagyobb fesztiváljain sem...

Stone Temple Pilots – Új lemez, új dal

Május 25-én jelenik meg a Stone Temple Pilots visszatérő lemeze az Atlantic Records gondozásában, mely egyszerűen csak a zenekar nevét viseli.

Az albumra a következő dalok kerültek:
01. Between The Lines
02. Take A Load Off
03. Huckleberry Crumble
04. Hickory Dichotomy
05. Dare If You Dare
06. Cinnamon
07. Hazy Daze
08. Bagman
09. Peacoat
10. Fast As I Can
11. First Kiss On Mars
12. Maver 

A Hickory Dichotomy a dal címére kattintva meghallgatható.

Fekete soul énekesbe oltott fehér rocker : Sevendust – Cold Day Memory

Sevendust - Cold Day Memory album coverAz atlantai Sevendust már tizenhat éve nyomja az ipart és a szorgalmas zenekarok közé  tartoznak, hiszen két éves gyakorisággal menetrend szerint jönnek lemezeik. Ők is a 90-es évek NU metál hullámát szerették volna meglovagolni, de talán nem sértődnek meg, ha azt mondom, hogy csak a második ligás szereplés maradt, azt viszont a korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy az Államokban igencsak nagy népszerűségnek örvendenek. 

Tovább

Speciális Insane koncert május 1-jén! [KONCERTAJÁNLÓ]

Ezen a héten szombaton az Insane legénysége egy ingyenes és speciális buli keretében lép fel Budapesten! A bulit az teszi indokoltá, hogy a zenekar pár hete leszerződött az amerikai Monster Energy céggel, akik mellesleg végre megjelentek nálunk is, és ennek apropójából szerveztek egy ingyenes bulit, ahol fellép az Insane is! Viszont nem csak zenélésről szól az est, hiszen  20:00-tól BMX és egyéb bemutatók lesznek, Mike Spinner-rel és a Monster Army-val és csinos Monster lányok is várhatóak!

Kezdés: 20:00
Belépő: Ingyenes!
Helyszín: Csepel, Gyártelep – XXI. Fémformaöntő u.19.
www.myspace.com/bandinsane
 

 

 

További Insane bulik (Május):
04/28 Eger (H), Egál + VL45
05/01 Budapest (H), Monster Energy Party Ingyenes!/Free!
05/05 Szeged (H), Garabonczias – „Pszichológus Sportnap”
05/07 Arad (RO), Club Flex
05/08 Senta (SRB), Zeppelin
05/14 Novi Sad (SRB), TBA
05/15 Beograd (SRB), SKC Livingroom
05/21 Gödöllő (H), Trafó Club Ingyenes!/Free!
05/22 Balassagyarmat (H), Rocktáncház
05/23 Várpalota (H), Pannónia Fesztivál 19:00
05/28 Wien (A), Escape
05/29 Grafenhausen (D), Schwarzwaldhalle

Új fiúk az Állomáson!

Több hónapos munkatárs kereső akciónk végéhez értünk, aminek eredményeként két új kollégát üdvözölhetünk a RockStation stábjában. Rácz Gyula és Keserű Norbert ezentúl a stáb teljes értékű tagja, akiknek színvonalas lemezkritikáit, beszámolóit fogadjátok jó szívvel. Mindketten elég fiatalok, mi meg már „öregek” vagyunk, így legalább egy kis fiatalos lendületet visznek az oldal életébe.

A 22-es 'Csapdája: Tankcsapda-Jönnek a férgek (1994)

Megkockáztatom: nincs ismertebb és többet vitatott rock-zenekar ma Magyarországon a Tankcsapdánál, legalábbis az állítás első fele mindenképpen igaznak tűnik. És talán pont ez az ismertség hozza magával a fanyalgók és kiábrándultak hadát, mint ahogyan a folytonosan megújuló, és állandó teltházat biztosító rajongók armadáját is. Mondhatunk bármit, a Tankcsapda él, megkerülhetetlen, a nagyobb magyar fesztiválok elképzelhetetlenek nélkülük. Arról, hogy ez jó, vagy nem, hogy honnan indultak és hova jutottak, hosszan lehetne értekezni (ebben a cikkben csak dióhéjban lesz erről szó), és úgy vélem, egyértelmű választ nem is lehetne adni. Ellenben az 1994-ben megjelent, barátságos című Jönnek a férgek albummal kapcsolatosan megoszthatok néhány gondolatot az olvasókkal, és talán előrébb jutunk Tankcsapda ügyben. Vagy nem.

Tovább

Meat Loaf & Jack Black : közös dal (Like A Rose)

Jack Black-et színészként sokan szeretjük, sőt zenészként a Tenacious D-ből is ismerhetjük, ahol Kyle Gass-szel ontja a hülyeséget magából. Meat Loaf a most nemrég megjelent új - Hang Cool Teddy Bear  című - albumára kérte fel egy nóta erejéig. Ez pedig a Like A Rose címre hallgat, ami itt és most meg is hallgatható:

 

 


Vörös Attila lett a Nevermore gitárosa (hivatalos)

Vörös Attila (ex-Cadaveres, ex-Morpheus) gitáros az elmúlt hónapban Warrel Dane (Nevermore énekes) szóló turnéját játszotta végig. Már ez a hír nagy port kavart a hazai metál életben, hát még az, hogy már ekkor erősen úgy nézett ki, hogy a hamarosan megjelenő Nevermore lemez turnéján a zenekarban köthet ki. Nos tegnap hivatalosan is megerősítésre került, hogy Attila lesz a zenekar második gitárosa a hamarosan megjelenő új Nevermore lemez turnéján.

Zaj terror a Bunkerban [KONCERTAJÁNLÓ]

Szélsőséges zaj terrorra számíthattok, ha eljöttök 2010. április 30-án a csepeli BunkErba. Fellép a pozsonyi Beton, akik a csodálatos d-beat elkötelezett védelmezői. Érdemes belehallgatni oldalukon a Besthövennel nemrég megjelent split 7"-ükbe! Az est másik külföldi bandája a norvég La Casa Fantom, egy érdekes kéttagú drum'n'bass zenekar - persze csak a hangszereket illetően. Zenéjüket, stílusukat tekintve a belassult sludge-tól kezdve az elszállós témákon át néha egészen a blastbeatig terjed a skála... Ezen kívül lesz még egy kis d-beat a Rivers Run Dry jóvoltából, és nem utolsó sorban egy iszonyatosan kimért, szennyedék, mocskos, bűzös doom formáció, a The Hillls.
A beugró 800 Ft.
http://www.myspace.com/betoncrust
http://www.lacasafantom.co
http://www.myspace.com/riversrundrydbeat
http://www.myspace.com/xartbunker11"

Karma To Burn – Új dalok

A virginiai stoner trió új lemeze hamarosan a boltokban van Appalachian Incantation címmel. Egyfajta előzetesként az együttes myspace oldalára három dal (Waiting For The Western World, Forty One, Forty Five) is felkerült. A lemezen meglepetésként  két énekes dal is lesz, és az egyikben a Kyuss legendás énekese John Garcia vendégszerepel.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum