RockStation

VIDEJÓ! W.A.S.P. - Babylon's Burning

2010. január 17. - sunthatneversets

A fekete paróka császára, a smirglihangú Blackie Lawless és zenekara a W.A.S.P. tavaly jelentkezett albummal (W.A.S.P. - Babylon), amelyről gyakorlatilag a címadó dalra készült videó, ami egy háborús filmkockákkal és Szaddám Huszein akasztással tarkított imidzs klip. 

 

 

Black Metal Tribute Night w/ Neochrome, Domhring, Andartar

2010. január 23-án különleges eseménynek ad otthont a debreceni Perényi 1 Klub, mivel ezen az estén kizárólag klasszikus black metal dalok hangzanak el a Neochrome, a Domhring és az Andartar zenekarok tolmácsolásában.

Három óra tömény black metal (több mint 30 dal) a stílus legkiemelkedőbb képviselőitől, a teljesség igénye nélkül: Immortal, Carpathian Forest, Dark Funeral, Darkthrone, Dissection, Marduk, Satyricon, Emperor, Mayhem, Burzum, Gorgoroth, Summoning, Bathory, Ulver.

A koncerten számos eddig soha el nem hangzott feldolgozás csendül majd fel, melyeket a bandák kifejezetten erre az alkalomra tartogatnak. A Neochrome zenekar további különlegességgel szolgál, mivel Bakos Attila (Thy Catafalque, Taranis) segítségével a színpadra varázsol egy Borknagar, illetve egy Primordial dalt is (The Coffin Ships - cover by Neochrome featuring Bakos Attila), melyek már az I. BlacKromeFest-en nagy sikert arattak (utóbbi meghallgatható/letölthető a fenti linken). A koncerten a Neochrome és Domhring zenekarok kiadványai megvásárolhatóak. A belépő 500 Ft, gyertek el minél többen!

 

Bodor Máté: Aeon Zen szünet

A szeptemberi angol Aeon Zen-es csatlakozásom után sajnos mostantól szüneteltetnem kell a zenekarban való gitározást, főleg a londoni székhelyű Institute Of Contemporary Music Performance-ban van való tanulmányaim, részben pedig, bizonyos nézeteltérések miatt. Minden nagy tervezgetés és intenzív próbálás ellenére úgy érzem jelenleg a saját fejlődésem, és saját zeném alkotása fontosabb, mint beszűkülni e formációba session zenészként bizonyos támogatók érdekére. Egyelőre szünetként tekintek a dologra, tehát szerződésbontás még nem történt! De idővel és egy-két beszélgetés után eldől, hogyan tovább.

Minden további hír és információ érdekében látogassatok el Bodor Máté MySpace oldalára!

Őrült Robotok Birodalma : Room Of The Mad Robots – Mechanical Sound Empire

Ha valaki figyelemmel követte az elmúlt egy-két évben lezajlott rockzenei tehetségkutatókat elég sűrűn találkozhatott a Room Of The Mad Robots nevével. Valljuk be őszintén nem mindennapi név és a zenekar nemrég megjelent Mechanical Sound Empire címre hallgató első lemezét többször meghallgatva azt kell, hogy mondjam a muzsika sem mindennapi.

A zenekar 2006 októberében alakult eleinte csak kötetlen örömzenélés céljából hiszen a tagoknak volt másik zenekara is, de aztán mindenkinek csak a Robotok maradtak, így 2008 őszére állandónak tűnő felállás alakult ki. A 2008-as a Borsodi Tehetségkutató metál kategóriáját nyerte a csapat, mely belépő volt az International Live Award európai tehetségkutató regionális döntőjére. Az itt elért 6. hely döntőbe jutást ért, ahol eggyel rosszabb helyezés jutott a csapatnak - gyakorlatilag 1000 zenekar közül -  mellyel legjobb magyar bandaként megnyerték a Hungarian Live Award 2009 címet is.

Tovább

Primordial DVD : közeleg az All Empire Fall

Február végén a Metal Blade gondozásában lát napvilágot az ír Primordial első dvd-je All Empire Fall címmel. A két lemezes dvd első korongján egy tavaly januári dublini koncert felvétele látható, míg a kettes disc interjút tartalmaz, és a csapat 2008-as fesztiválfellépéseiből (Ragnarok Festival, Hove Festival, Graspop Metal Meeting) szemezget koncertfelvételeket. 

Disc One - Dublin:
01. Empire Falls
02. Fuil Arsa
03. Gallows Hymn
04. Sons Of The Morrigan
05. Cast To The Pyre
06. The Golden Spiral
07. As Rome Burns
08. The Coffin Ships
09. Traitors Gate
10. Journey's End
11. No Nation On This Earth
12. Gods To The Godless
13. Heathen Tribes
 
Disc Two:
* Documentary (approx. 60 minutes)
* Interviews
 
Ragnarök Festival - Germany 2008:
01. Empire Falls
02. Gallows Hymn
03. Sons Of The Morrigan
04. As Rome Burns
05. The Coffin Ships
06. Heathen Tribes
07. Gods To The Godless

Hove Festival - Norway 2008:
08. The Coffin Ships
09. Gods To The Godless
 
Graspop Metal Meeting - Belgium 2008:
10. Gallows Hymn
11. As Rome Burns
12. Heathen Tribes

VIDEJÓ! HIM – Heartkiller

Meg kell mondanom őszintén, hogy a finn gótrockereket az első két lemezen még bírtam, de azóta olyan szirupos az egész, hogy az nem megy le a torkomon. A csapat februárban megjelenő hetedik stúdióalbumáról, a Screamworks: Love In Theory And Practice-ről itt az első videó, a Heartkiller című dalra, melyből kiderül, hogy Ville Valo vagy öregszik, vagy a tököm tudja, minden esetre ölég szarul néz ki.

 


Scorpions – Sting In The Tail borító

Március 19-én az Ariola gondozásában lát napvilágot a germán hard rock veterán Scorpions új albuma, mely a Sting In The Tail címet és ezt az eléggé  ratyi borítót kapta.  A Hannoverben rögzített album felvételeit a  Mikael "Nord" Andersson és Martin Hansen svéd producer páros irányította, akik korábban a The Rasmus-szal is dolgoztak. 

Jó kis Társaság : The Company Band – The Company Band

Ha enba nem hívja fel rá a figyelmemet – utólag is köszönet érte -, valószínűleg elmegy mellettem a The Company Band azonos című első lemeze. Pedig már a Clutch Strange Cousins From The West című lemezénél előrejeleztem az érkezését, de a nagy év végi hajtásban valahogy lemaradt.


A The Company Band is afféle rock szupergrup, noha az itt szereplő nevek nagy részét tíz rockzene fanatikusból, jó esetben kettő vágja azt hiszem, eddig magamat is beleértve. Merthogy is a The Company Band a Clutch főnök/énekes Neil Fallon, a Fireball Ministry-s James Rota (itt csak gitár), a CKY dobosa Jess Margera, az idén ölég harmatos lemezzel jelentkező Fu Manchu basszusgitárosának Brad Davis-nek, valamint Dave Bone gitárosnak a projketje. A csapatot 2006-ban Margera, Rota és Bone alapította és 2007-ben már jelentkeztek egy Sign Here, Here And Here című négyszámos EP-vel, tavaly novemberben pedig megjelent az első teljes anyag is.

Ha valaki a fent említett nevek közül csak Neil Fallon-é, és ezáltal a Clutch-é  ismerős és tegyük fel ismeri az írás elején is megnevezett Strange Cousins From The West című albumot, akkor valami hasonlóra számítson, de ne teljesen. És itt most a mondat végén van a hangsúly. Mivel Fallon markáns éneke eleve meghatározza a hangzást, ezért elsőre nagy lehet a hasonlóság, de többször meghallgatva az albumot kiderül, hogy a TCB egy fokkal direktebb, urambocsá rockosabb, rakenrollosabb és ezáltal könnyebben emészthető, néhol szinte slágeres ősrockban utazik, ami baromi jól esik a hallójáratoknak.

Tovább

Soulfly – Omen címmel jön az új korong

Május 4-én a Roadrunner Records gondozásában jelenik meg a Max Cavalera vezette Soulfly hetedik albuma, mely az Omen címet kapta. A hollywwod-i Edge Of The Earth stúdióban Logan Mader producer segítségével felvett album érdekessége, hogy azon Tommy Victor (Prong) és Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) is szerepel egy-egy dalban, illetve a bónusz kiadás két dalában Max fia Zyon és testvére Igor is dobol. 
 

Az albumra a következő  dalok kerültek:

01. Bloodbath & Beyond
02. Rise of the Fallen
03. Counter Sabotage
04. Jeffrey Dahmer
05. Lethal Injection
06. Great Depression
07. Mega-Doom
08. Kingdom
09. Off With Their Heads
10. Vulture Culture
11. Soulfly 7
 
Bonus / B-side tracks:
 
* Four Sticks (LED ZEPPELIN cover)
* Refuse/Resist (SEPULTURA cover; feat. Max's son Zyon on drums)
* Your Life, My Life (EXCEL cover; feat. Max's son Igor on drums) 

Újra lesz System Of A Down? Vagy mégsem?

Ahogy a január legelején bejelentett Soundgarden újjáalakulást is megkérdőjelezik páran, úgy a System Of A Down újbóli életre kelése (hivatalosan nem oszlottak fel) is meglepetés lenne, igaz erre vonatkozó pletykák az utóbbi fél évben már voltak. Tegnapelőtt Shavo Odadjian basszusgitáros twitter oldalán a következő mondat jelent meg: "Are u guys ready for System???" 


Elvakult fanok már kész tényként vették a SOAD újjáéledését, de azért nem eszik annyira forrón a kását, mert a basszer ma már a következő üzenetet rakta ki oldalára: About my "are u guys ready for System?". I'm not sayin we are back but, if so? U guys ready? SoRry for gettin u guys amped. I'm just seeing." 

Ezek szerint tehát csak  „mi lenne ha?” kezdetű mondatról volt szó. Nagy kár. 

Riff-iparosok : Magor : Végig az úton (EP 2009)

A Magor zenekar nem elsőízben vendégszerepel itt nálunk. Aki olvasta a korábbi írásainkat a tavaly év eleji Wackor lemezbemutatón való szereplésről és a 2008-as, Túl mindenen című debüt kiadványukról, és a Magor MySpace oldalon belehallgattak a dalaikba, azok bizonyára értik, hogy miért adunk szívesen bemutatkozási lehetőséget nekik. Egyszerűen csak azért, mert kishazánk egyik legtehetségesebb kezdő power-metál bandájáról beszélünk.

A tavalyi év végén kiadott kislemez újabb 4 dalt tartalmaz, plusz a bemutatkozó anyagról már ismert Arccal a fény felé egy felújított változatát. Az új dalokkal a csapat továbbra sem okoz csalódást a feszes, lendületes, abszolút ritmus és riffközpontú heavy metal zenét kedvelőknek. A Magor továbbra is feelinges riffekkel, színes, változatos vokálozással, betonbiztos ritmusszekcióval operál; a zenei tartalomra nem lehet panasza senkinek. Le kell szögezni, hogy nincs a zenéjükben igazából semmi forradalmi újítás, de kétségtelen, hogy zsigeri módon érzik ezt a heavy-power-metal irányt és ennek megfelelően roppant mód élvezhetően és hitelesen képviseik. Ahogy 'ars poetica'-juk is mondja: "Metál halálig!". És ebben minden benne van.

Tovább

KONCERT AJÁNLÓ | Bonecrusher Fesztivál a Dieselben : The Black Dahlia Murder, 3 Inches Of Blood, Necrophobic és mások

Az elmúlt két  évben hozzászokhattunk, hogy hazánkba is egyre gyakrabban érkeznek az Európát átszelő 6-7 zenekaros megaprodukciók, amelyek egyfajta utazó fesztiválként is felfoghatók. A 2010. január 18-án a budapesti Dieselben hallójáratainkat majdan nem kímélő BONECRUSHER FESTIVAL is egy ilyen kezdeményezés, pár zenekar ráadásul régi ismerősként köszön vissza, hiszen láthattuk már hazai pályán az olyan neveket, mint a THE BLACK DAHLIA MURDER, a 3 INCHES OF BLOOD vagy a CARNIFEX, hozzájuk csatlakoznak olyan nevek, mint a svéd NECROPHOBIC, a német OBSCURA, az angol INGESTED és az amerikai THE FACELESS. A fesztivál nevéhez méltón egy minden bizonnyal betonkemény és csonttörő estének nézünk elébe!

2010. január 18. Budapest @ Diesel

BONECRUSHER FESTIVAL 2010

THE BLACK DAHLIA MURDER (USA)
3 INCHES OF BLOOD (CAN)
NECROPHOBIC (S)
ORIGIN (USA)
CARNIFEX (USA)
OBSCURA (D)

Kezdés: 18.00 – Belépő: 4.900 (boltokban) / 5.500 (online) / 6.500 (január 1-től és a helyszínen)  


Dán indusztriál : Mnemic – Sons Of The System

Na emberek itt az első  2010-es lemez. Már amit közelebbről is megvizsgálunk. A frankót megvallva mindig összekevertem a dániai Aalborg-ban 1998-ban alakult indusztriál groove metál (a la wikipédia) brigádot a szintén dán Raunchy-val, de ez legyen az én bajom.
Nos indusztriál groove metál ide vagy oda a Mnemic zenéjére ugyanúgy rá lehet fogni, hogy itt-ott metálcore, itt-ott melodic death, de ezeknek a felcímkézéseknek az égadta egy világon semmi értelmük sincsen. Elég ha azt mondom: nagy vonalakban acsarkodós verze, dallamos refrén, alatta ipari méretű aprítás. Aztán, hogy a nagy darálásban mennyi a rideg indusztriál elem – azért van benne rendesen – azt úgysem kilóra mérik. A Guillaume Bideau – ének, Mircea Gabriel Eftemie – gitár, billentyű, Rune Stigart – gitár, Tomas "Obeast" Koefoed – basszusgitár,  Brian "Brylle" Rasmussen – dob felállású ötös néhol tényleg jobban tolja, mint a Fear Factory mostanság, de nekem ezek a hideg billentyűfutamok, sokszor géppuska tempójú kétlábdobok, a dob ritmusára írt riffek valahogy már nem dobogtatják meg annyira a szívemet.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum