RockStation

Megjelent a III. Műszak nyolcadik száma

2010. június 06. - sunthatneversets

A III. Műszak egy rakás SZ.A.R. - hirdeti az ehavi válogatás borítója. Persze ez csak vicc, hiszen a júniusi számban többek között a legenda Max Cavalera mesél a Soulfly új lemezéről, a munkáról és egyéb titkokról, de találhattok egy hosszabb lélegzetvételű Cadaveres és egy rövidebb Wrong Side Of The Wall interjút is a számban. Továbbá, felidéztünk egy klasszikus Moby Dick, egy űberklasszikus Soundgarden lemezt a 90-es évekből és jóadag újdonságról is írunk. A válogatáskazettán pedig a SZ.A.R. Fesztivál fellépői szerepelnek egy-egy izmos nótával, de itt a Hisztéria, a Radical Crush és a Paraguay-i The Profane is egy-egy felvétellel. Mindez természetesen totál ingyen. Hát akkor, itt a nyár, mindenki boldog, mindenki letölt: www.myspace.com/iii.muszak

Apocalyptica - A borító

Augusztus 23-án az itt látható borítóval jelenik meg a finn csellós brigád, az Apocalyptica hetedik stúdióalbuma, mely a 7th Symphony címet kapta. A lemez dalainak jó részét Joe Barresi (Tool, QOTSA, Bad Religion) producer segítségével vette fel a csapat, míg másik két dalt Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead) producelt.

Update: Az End Of Me című dal Gavin Rossdale (Bush) énekével már meghallgatható a zenekar myspace oldalán.

Amorphis koncert - Az Orphaned Land és a Ghost Brigade melegít be

A már korábban bejelentett Amorphis koncert két nyitó bandája az izraeli Orphaned Land, illetve a finn Ghost Brigade lesz november 21-én a a Dieselben.

Forging Europe Tour 2010 Part II.
AMORPHIS
Orphaned Land
Ghost Brigade
2010. 11. 21. Diesel 19:00
jegyár:
Elővételben: 5.000.-
A koncert napján 6.000.-

Ólómsúlyú fém : Kingdom Of Sorrow – Behind The Blackest Tears

Kingdom Of Sorrow - Behind The Blackest Tears album coverMit lehet várni egy olyan bandától, melynek két oszlopos – egyben alapító  – tagja a Hatebreed énekese (fő üvöltője) Jamey Jasta és a Crowbar, valamint Down együttesek szakállas gitárosa Kirk Windstein. Nos könnyed esti tánczenét semmiképpen. Ellenben aki kultiválja a mélyre hangolt, doomos, sludge, stoner és néhol hácé elemeket is magán viselő muzsikát az a megjelenés után azonnal szerezze be a csapat második Behind The Blackest Tears című albumát.

A két főkolompos csapatát  Steve Gibb gitáros, Matthew Brunson basszer és Derek Kerswill dob alkotja még és a kisebb csoda kategóriájába tartozik, hogy a Hatebreed és a Crowbar és Down mellett egyáltalán meg lehet oldani a Kingdom Of Sorrow működtetését. Jamey tavaly a Hatebreed-del adott ki lemezt (Diszkréten tépi le az arcodat: Hatebreed - Hatebreed) Kirk pedig a Down-nal turnézta széjjel az agyát, júliusban pedig a Crowbar-ral teszi tiszteletét a Wigwamban.

Tovább

Suicidal Tendencies a West Balkánban

A magyar fővárosban lép fel a kaliforniai hc/punk/thrash alapzenekara, a kisebb-nagyobb kihagyásokkal a nyolcvanas évek eleje óta létező Suicidal Tendencies. Az együttes két legrégebbi tagja Mike Muir alapító énekes, valamint Mike Clark gitáros. A csapatban játszott korábban Robert Trujillo, a Metallica jelenlegi basszusgitárosa, aki a kilencvenes évek első felében volt a Suicidal Tendecies tagja. Muir másik ismert zenekara az Infectious Grooves, mellyel - hasonlóan a Suicidal Tendencieshez - tíz éve adott ki utoljára lemezt. Idén egyébként mindkét csapattól várható új album, illetve Muir és Clark újra felvesznek régi No Mercy számokat is. A Suicidal Tendencies július 6-án lép fel a West Balkánban

Egy kis nosztalgia: As I Lay Dying- The Powerless Rise

Mivel nem oly rég dekádot léptünk, nyugodt szívvel beszélhetünk nosztalgiáról, ha a 2000-es évekről beszélünk. Az évtized elején valaki vagy Metal Hammer-t olvasott, és az alapozta meg a zenei ízlését, így Dimmu Burgirostól, Cradle Of Filthestől, Tankcsapdástól, Ossianostól, málhazsákostól, bakancsostól, vagy a korszellemmel haladva nu metal-t hallgatott. Persze a nyugati civilizációban kezdtek perifériára kerülni a zeneszcéna horizontjáról a súlyos, ám de nem éppen a túlbonyolítottságáról híres riffek, és Göteborg dallamos death metalja sorra fertőzte meg az amerikai kertvárosi tinédzsereket, és az évtized közepére már a metalcore-ról, screamo-ról mint trend jelenségről beszélhettünk.

Emlékszem 2003 környékén hallottam a Killswitch Engage My Last Serenade-jét, és kegyetlenül tetszett, mert más volt, mint az akkorra már megújulni képtelen új metál. Aztán szép sorban jöttek a hasonló vonalon mozgó bandák, míg végül az évtized második felére elfogadottá vált az arcba fésül haj, a passzos póló, és a mosh pit.

Tovább

Az Iron Maidené a legmetálosabb lemezborító

Mitől metálabb egy zene a másiknál? Hangosabb? Brutkóbb a gitár? Jobban hörög az énekes? Több lánc van a zenészek bőrruháján? Mindegyik igaz, de milyen az adott lemez borítója? Na ez a nem mindegy! A New York Daily News összeállított egy listát minden idők 25 legmetalosabb lemezborítójáról és azokról is akik az öt legkevésbé metalos borítóval jelentek meg.

 

 

A Top 25 így néz ki:

1 Iron Maiden: Killers
2 Black Sabbath: Sabbath Bloody Sabbath
3 Slayer: Divine Intervention
4 Motörhead: Overkill
5 Pantera: Vulgar Display Of Power
6 Sepultura: Chaos A.D.
7 Rainbow: Rising
8 Mercyful Fate: Don't Break the Oath
9 Megadeth: So Far, So Good... So What!
10 Danzig: Thrall-Demonsweatlive
11 Motorhead: Iron Fist
12 Immortal: All Shall Fall
13 Entombed: Left Hand Path
14 GWAR: Beyond Hell
15 Molly Hatchet: Molly Hatchet
16 Iron Maiden: Piece Of Mind
17 Celtic Frost: To Mega Therion
18 Nuclear Assault: Survive
19 Nevermore: This Godless Endeavor
20 AC/DC: If You Want Blood, You've Got It
21 Judas Priest: British Steel
22 Slayer: Reign in Blood
23 Tool: Opiate
24 Death Angel: The Ultra-Violence
25 Black Sabbath: Black Sabbath

A legkevésbé metálos ötöst a következő borítók alkotják:

1 Pantera: Metal Magic
2 Accept: Balls to the Wall
3 Cannibal Corpse: Butchered At Birth
4 Anthrax: Fistful Of Metal
5 Metallica: Metallica

A borítók a New York Daily News oldalán megnézhetők. 

Stereochrist - Megjelent a harmadik lemez

A Stereochrist-ot a Mood zenekar feloszlását követően, 2002 májusában Hegyi Kolos gitáros, Megyesi Balázs basszer és Koltay Tamás dobos alakították, kiegészülve Fung András gitárossal és Felföldi Péter énekessel.
Kezdetben Supernatural néven 2002 nyarán rögzítettek egy négy számos demot, melyet teljesen élőben vettek fel a gödöllői Trafo Klubban. 2003 tavaszán, a demonak köszönhetően lemezszerződést írtak alá a floridai Arctic Music Grouppal. Közben 2003 tavaszán nevet változtattak, mivel Supernatural néven már több zenekar is létezett világszerte. 2003 nyarán, már Stereochrist néven vették fel az első albumot, a Dead River Blues-t, mely tíz nótát tartalmaz. A lemezt liszenszelte a finn Firebox Records, melynek köszönhetően 2003 októberében egy, ötállomásos finn turnén vett rész a csapat, a finn Wasara társaságában.

2004 áprilisában megjelent a Dead River Blues. A 2004. évi Sziget fesztiválon már az új énekessel, Makó Dáviddal léptek fel. 2004 októberében a PsycheDOOMelic Records szervezésében, az amerikai Negative Reaction társaságában egy nyolcállomásos Európa turnén vettek részt, majd a Methadrone-nal turnézták végig Európát.
2006 nyarán a Nail Records és a Psychedoomelic Records gondozásában megjelent a zenekar második albuma, a Live Like A Man (Die As A God), amely 12 nótát tartalmaz. A zenekar a lemez megjelenését követően számos itthoni, és külföldi fesztiválon játszott nagy sikerrel, mint például a német Doom Shall Rise, a holland Dutch Doom Day, vagy a svájci Dawn of Doom fesztivál. Játszottak a Testament 2008-as Európai turnéjának 3 német állomásán, de felléptek a Trouble, a Candlemass, a GWAR, és a Zeke vendégeként is!
2009 februárjában Makó Dávid énekes kilépett a zenekarból, és a helyére 2009 végén visszatért Felföldi Péter, aki a debütáló lemezen is énekelt már. A zenekar vele készítette el a III. című új nagylemezt!

A lemezre a következő dalok kerültek:
1.    Double Dealer (05:01)
2.    Long Hard Mile (04:05)
3.    Deal With Or Do Without (03:59)
4.    When You Climb Up The Ladder (04:08)
5.    941028 (01:26)
6.    A Shipload Of Tricks (04:15)
7.    Unified Theory (05:03)
8.    Queen Of The Octopy (03:57)
9.    Shallowman (04:33)
10.    Soul Squeezer (06:46)

Superbutt és The Casting Out a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

A Superbuttról felesleges bármi újat mondani, mindenki ismeri őket. Viszont voltak annyira jófejek, hogy a Dürer Kerttel és a Skalar Music-kal közös pénteki bulijukra meghívták az ex-Boysetsfire énekes, Nathan Gray vezette The Casting Out zenekart vendégnek. Mindezt ingyen! Lesz még Grand Mexican Warlock és One Reason To Kiss, hogy minden stílus képviselje magát.

http://www.myspace.com/superbutt
http://www.myspace.com/thecastingout
http://www.myspace.com/grandmexicanwarlock
http://www.myspace.com/onereasontokiss

Megjelent a Sicitur Adastra első nagylemeze

Megjelent a Sicitur Adastra zenekar első hivatalos nagylemeze New Beat in a Dead World címmel a NAIL Records gondozásában. A lemez hét melodikus death metal dalt (+intro, outro) tartalmaz, mely egy teljes koncepcióvá áll össze. Egy posztapokaliptikus világot fest le nem csak külsőségekben, hanem szöveg- és zenevilágában is, persze a lehető legelvontabb módon. Szimbolizálja a jelen nehéz körülményeit, és azt, hogy az utunk legelején tartva milyen sok kihívással kell megküzdenünk ebben az egyébként is nehézségekkel tarkított világban, mely világ sokszor nem is körülöttünk, hanem sokkal inkább bennünk van.

A lemezen a következő dalok kaptak helyet:

1.    Intro
2.    New beat of a dead world
3.    Virus
4.    I never change
5.    Fading
6.    Retrospection
7.    Unfaithful world
8.    Find a world for me
9.    Outro

 

A lemez beszerezhető CD formában a zenekartól, valamint megtalálható a jobb lemezboltokban, továbbá meghallgatható a zenekar honlapján és myspace oldalán:

http://sicituradastra.hu
http://myspace.com/sicituradastramusic

HAMMERWORLD - Csütörtöktől az újságosnál, Csányi Szabi 40. DVD és 18 nótás válogatás CD-vel

Csütörtöktől már kapható lesz a HammerWorld magazin júniusi száma, a mellékletes verzióban a Black-Outos Csányi Szabi 40. szülinapi buliját mindenféle extra fellépéssel együtt tartalmazó DVD-vel, valamint egy aktuális felvételeket felsorakoztató, 18 dalos válogatással!

Interjúk: Ozzy Osbourne, Dio Tribute, Pokolgép, As I Lay Dying, The Ocean, Ratt, Megadeth, Primordial, Indica, Extreme, Karma To Burn, Masterplan, Rómeó Vérzik, Autumn Twilight, RomEr, Revamp és sokan mások!

XY Akta - Dave Grohl a Foo Fightersből és a Them Crooked Vultures-ből!

Klasszikus! - a Bloody Kisses albummal emlékezünk Peter Steele-re.

Hangerőmű - szakmázós/gitározós rész: Jason Becker, Gus G és Vörös Attila.

Játék Queensrÿche koncert jegyekért, poszteren a Peter Steele (RIP) és az Ensiferum!

http://hammerworld.hu/

VOLT 2010 fellépők | 1. rész : Billy Idol

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-es Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Kezdjük mindjárt egy igazi sztárral, már ami a régi szép időket illeti. Billy Idol 1955-ben William Michael Albert Broad néven látta meg a napvilágot Londonban, 1975 óta tartó karrierje során rengeteg zenei műfajban kipróbálta magát. A Generation X nevű csapat tagjaként indult.

A Sex Pistols zenéjének és imázsának hódoló GX rövid fennállása alatt három lemezt is kiadott, de Idol túl erős egyéniség volt ahhoz, hogy egy zenekarban valósítsa meg önmagát: a nyolcvanas évek elején Steve Stevens, Phil Feit és Steve Missal támogatásával szólókarrierbe kezdett. A klipek hőskorában készült White Weddinggel és a kultikus horror rendező, Tobe Hooper által készített Dancing Whit Myself videójával Idol világhírnévre tett szert és bevette az amerikai piacot is. Karrierjének csúcsán James Cameron még a Terminátor2 higanyemberének szerepét is felajánlotta neki, nem beszélve a megvalósult filmes munkáiról: a Grammy-díjas Top Gun himnuszról vagy Olvier Stone Doors-filmjében nyújtott alakításáról.

Tovább

Nevermore érzés nyomokban : Nevermore – The Obsidian Conspiracy

Nevermore - The Obsidian ConspiracyA Sanctuary romjain 1991-ben alakult seattle-i Nevermore az elmúlt évtizedben fokozatosan rángatta ki magát az undergruond mocsarából. Progresszív elemekkel megpakolt groove-os, technikás power metáljuk rajongók sokaságánál talált be és még egy igazán jó torkú metál énekessel is bírnak Warrel Dane személyében. Sőt! Most már magyar gitárosuk is van Vörös Attila személyében, aki a Megadeth-be távozott Chris Broderick-et helyettesíti, egyenlőre csak a The Obsidian Conspiracy címre keresztelt, amúgy hetedik Nevermore lemez turnéján, de remélhetőleg utána is. 

2009. májusban jelentette be a zenekar, hogy 2010-ben lesz lemez. Az album producere ezúttal nem Andy Sneap volt, hanem az a Peter Wichers, aki Warrel Dane szólóalbumán szerzőtársként, gitárosként és hangmérnökként is dolgozott. A kész dalok keverését viszont Andy Sneap végezte. A csapat 2005-ben adott ki utoljára lemezt, igaz DVD-vel, The Year Of The Voyager címmel 2008-ban jelentkeztek és ebben az évben jelent meg Jeff Loomis  Zero Order Phase című gitáralbuma és Warrel Dane énekes Praises To The War Machine-ja, ami azért nem rejtett Nevermore-i súlyosságot. Bár az együttesnek több albuma is megvan a gyűjteményemben, és abszolút szakértőnek sem vallom magam, de az urak, mintha változtak volna egy kicsit és lehet, hogy ennek oka a két fő dalszerző (Loomis és Dane) lehet.

Tovább

The Ocean és Moon Of Soul a Wigwamban [KONCERTAJÁNLÓ]

Valamivel több, mint egy évvel ezelőtt járt nálunk a német kollektíva, akkor a Burst, a Bison B.C. és a Medeia társaságában. Ezúttal a WigWam Rock Palace színpadán lépnek majd fel a hazai Moon Of Soul felvezetésével. Júniusban a pár hónapja megjelent 2010-es lemezük dalait hallhatjuk élőben. A Heliocentric című korong folytatása ősszel jelenik majd meg (Anthropocentric), addig pedig lebonyolítanak egy 34 állomásos Európa-turnét, melynek 22. állomása lesz a budapesti fellépés.

Az estét egy hazai csapat nyitja majd. A Moon Of Soul zenekar atmoszférikus zenéje kiváló bevezető a The Ocean-nel való találkozáshoz. A különleges hangulatok megteremtésére való törekvés őket is a kezdetektől jellemzi. Izgalmas ritmusok, lebegő dallamok, transzcendens szövegvilág. Mindezek működésére pedig a legjobb bizonyíték, hogy olyan bandák előtt játszhattak már, mint az Evergrey vagy az Opeth. A garancia pedig az, hogy 1996-os megalakulásuk óta csiszolják ezt a progresszív, vastag légkörű zenét, melyre leginkább a Cynic és a Psychotic Waltz volt hatással. Ezidő alatt a kisvárdai banda két lemezt jelentetett meg szerzői kiadásban (2001 – Égforrás, 2003 – Titokszülő), 2007-ben pedig napvilágot látott Ébredés című albumuk.

A The Ocean harmadik hazai fellépésén az eddigi legkiforrottabb anyagukat mutatják majd be, immár új énekessel, az eddigieknél több dallammal és rengeteg hangszerrel, s az új tag, Loic Rossetti rendkívül karakteres hangjával, mely hatványozottan kifejezővé teszi a zenét és a mondanivalót is. Fellépéseik alkalmával nagy hangsúlyt fektetnek a zene és a programozott fényshow összhangjára is, melyet remélhetőleg a WigWam-ban is megtapasztalhatunk majd. A csapat előadása akkor is mindenkit magával ragad, ha egy kicsit is fogékony erre az experimentális elemekkel tűzdelt, egyben hardcore, noise, ambient, experimental, és némi indusztriál hatást is felvonultató, a poszt metalból is sokat merítő zenére, melynek alkotói nagy kedvencként tartják számon többek között a Cult of Luna-t, a Mastodon-t és a Neurosis-t is.

The Ocean - Moon Of Soul
2010. június 12., szombat
Budapest, WigWam Rock Palace
Beugró: 2990 Ft / 3990 Ft


Jegyelővételi helyek:
Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress

http://www.theoceancollective.com/heliocentric/
http://www.myspace.com/theoceancollective
http://moonofsoul.com/
http://www.myspace.com/moonofsoulmusic
http://hammerworld.hu/
http://wigwamrockclub.hu/

Placebo a Sportarénában

"A Placebo együttes izgatottan jelenti be, hogy 2010 szeptember 15-én Budapesten, a Sportarénában lép fel" - ez a közlemény jelent meg az együttes hivatalos weboldalán. Nyilván nem szükséges megerősíteni ezek után, de mégis megtesszük: a hír igaz és tényleg jön a Placebo szeptemberben. Jegyeket lehet kapni a koncertre a Ticketpro hálózaton keresztül.

A zenekarnak tavaly jelent meg 6. stúdióalbuma Battle for the Sun címmel melyet a banda frontembere Brian Molko így jellemzett: "nem is hard rock, nem is pop. inkább úgy mondanám, kemény pop". Majd hozzátette: "olyan lemezt készítettünk, amelyből kiderül, az életet választjuk, kilépünk a sötétből a fényre..." "természetesen nem tagadjuk meg a sötét múltat, hiszen az is egy részünk, de a napfényt választjuk".

A fenti nyilatkozatokból kiderül a zenekar sokat változtatott korábbi szemléletén és ehhez igazította zenéjét is. A Placebo 1994-ben alakult brit alternatív rockot játszó együttes. Jelenlegi tagjai Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest.
1996-ot írtunk, amikor David Bowie-nak valaki megmutatta a Placebo demóit. Bowie-t annyira lenyűgözte amit hallott, hogy azonnal felkérte a bandát, kísérje el őt európai koncertturnéján. Ugyanebben az évben vették fel első lemezüket is. Ezt követően 2-3 évente jelentkeztek egy-egy új lemezzel és mindegyikről számos kislemez siker került fel a listákra. Dolgoztak együtt a pop-rock élet legkülönbözőbb kiválóságaival, Michael Stipe-pal (R.E.M.), Frenchman Dimitri Tikovoi-jal (Goldfrapp, the Cranes), a Linkin Park-kal...

Szeptemberben Budapesten élőben hallhatók Battle for the Sun album dalai, ugyanakkor a régebbi Placebo számokat is előadja a zenekar... tehát, felettébb kellemes estének ígérkezik a szeptember 15-i...

PLACEBO
2010. Szeptember 15. 20:00
Papp László Budapest Sportaréna

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum