RockStation

Hegyalja 2010 - 80 ezer re-pohár talán elég lesz

2010. július 11. - sunthatneversets

Csökkenti a Hegyalja Fesztivál a négy napos zenei találkozó alatt elhasznált ivóvíz-mennyiségét, és a keletkező hulladék mennyisége is csökkenni fog a re-poharak használatával. A szervezők idén is nagy gondot fordítanak arra, hogy a közel 80 ezer fesztiválozó által okozott környezeti terhelést semlegesítsék. A fesztiválozók is, akik július 11-ig kedvezményesen válthatnak jegyet a Hegy're, sok aprósággal segíthetnek a természet állapotának megóvásában.
 
A fesztivál ideje alatt, július 14-18-ig felhasznált víz mennyiségét szürkevizet használó wc-kkel csökkentik a szervezők. A szürkevizes öblítéssel nagy mennyiségű, ivóvíz spórolható meg: lényege, hogy a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet a rendszer azonnal megtisztítja, és alkalmassá teszi a wc-k öblítésére. A szivattyúrendszer szén-, és mikroszűrőkön vezeti át a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet, így a szűrőrendszerben maradnak a szennyeződések, és a tisztítórendszer végén érkezik a szürkevíz a tartályokba, ahonnan csővezetékeken jut el a mosdókba.
A szervezők tervei szerint a Hegyalján a zuhanyzók feléből gyűjtik majd össze a szennyvizet, hogy szürkevízzé alakítsák, és a mosdókban használják. Így a fesztiválon elhasznált értékes ivóvíz mennyisége kb. 15%-kal csökken majd.

Tovább

Steve Von Till (Neurosis) az A-38-on [KONCERTAJÁNLÓ]

A metálrajongók kultikus együttese, a Neurosis gitáros-énekese, Steve Von Till szólóprojektjeit mutatja be az A38 Hajón. Folk, country, metál, pszichedélia és csodaszép balladák ötvöződnek a kortárs zene egyik egyedülálló, összetéveszthetetlen produkciójában, melyben Von Till két szólóprojektjéből, saját nevén kiadott dalaiból, illetve az egyszemélyes Harvestman projektből válogat. Előzenekarként a viharos és elsöprő erejű koncertjeiről elhíresült hardcore-punk együttes, az amerikai Ampere mutatkozik be.

Steve Von Till az elmúlt húsz év egyik legkultikusabb alakja, nem csupán metálkörökben. A kilencvenes évek alapvető, stílusteremtő, összetéveszthetetlen hangzású és világképű zenekara, a Neurosis gitáros-énekese. Öntörvényű metál-trubadúr, aki szólómunkáiban részben elkanyarodik ugyan a Neurosis védjegyévé vált brutális, sötét, kegyetlen riffektől, és sokkal bensőségesebb és személyesebb hangot üt meg, de az atmoszféra, a pszichedélia, a művészi mélység ugyanaz. Folk-, country- és metál-elemek keverednek a súlyos balladákban, gyönyörű dalszövegek zendülnek fel Von Till egyedülálló énekhangján.

Steve Von Till, ez a „civilben” általános iskolai tanár, ez a favágó-kinézetű önmarcangoló filozófus 1989-ben lett az addigra Kaliforniában meglehetős hírnévre szert tett Neurosis gitáros-énekese. A vad tempójú hardcore-punk zenekart voltaképp Von Till tette azzá, aminek ma ismerjük: pszichedélikus, atmoszférikus posztmetált játszó, besorolhatatlan és egyedülálló együttessé. Ám Von Tillt nem elégítette ki a Neurosis páratlan sikere és kultusz-státusza (illetve a feleségével közösen vezetett Neurot Records kiadó), a kétezres években komoly szólókarriert épített fel. Saját neve alatt kiadott lemezei mellett nagy energiákat fektetett Harvestman elnevezésű projektjébe, ami valahol félúton helyezkedik el a Neurosis súlyos, letaglózó metálja, és Von Till mélyre hangolt balladái között.

www.vontill.org
www.neurosis.com
www.myspace.com/amperepunx

Steve Von Till (Neurosis/USA), Ampere (USA)
2010. július 23., péntek 20h
Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.



 

Megkopott suhogós melegítők : Korn III – Remember Who You Are

Korn - Remember Who You AreA Jonathan Davis vezette bakersfieldi Korn-nak egy stílust mindenképpen köszönhet a keményzenék világa. Nu metál nélkülük biztosan nincs. Pont. Az már az ő pechjük, hogy a stílus sincs, abban a formában legalábbis semmiképp, ahogy a 90-es évek elején létrejött.

Az 1994-ben kiadott a zenekar nevét viselő és a rá két évre megjelenő Life Is Peachy suhogós adidas melegítős hősöket teremtett, milliós lemezeladásokat, luxuskérókat a csapat tagjainak. A Ross Robinson producer által kreált hangzást nyúlták ugyan páran, de olyan hatásos senki sem bírt lenni, mint a Korn.  Az 1998-as Follow The Leader után már nem lehetett mindig Jonathan Davis nehéz gyerekkorát zaklatott zenei megoldásokkal aláfesteni, így hát jöttek a különböző stílusokkal való kísérletezgetések és az egy-két slágert mindig tartalmazó, de elég hullámzó teljesítményt mutató korongok.

Persze 30 millió eladott lemez mégiscsak 30 millió eladott lemez, de az elmúlt években a rajongóknak először Brian "Head" Welch gitáros kilépésével és istenhez való megtérésével kellett megbarátkozniuk, majd David Silveria dobos lécelt le, helyére – most már teljes értékű tagként - Ray Luzier került.

Tovább

Linkin Park - Szeptemberben új lemez

A Linkin Park új lemeze a Machine Shop Recordings / Warner Bros. gondozásában szeptember 14-én jelenik meg A Thousand Suns címmel. A lemez produceri teendőit Rick Rubin (U2, Johnny Cash, Metallica), és a Linkin Park énekese Mike Shinoda látta el.

A zenekar azt is bejelentette, hogy az első kislemez az The Catalyst lesz, amely a rádiókban világszerte augusztus 2-án debütál.

Az év koncertje ... lehetett volna : Suicidal Tendencies – Budapest, West-Balkán 2010.07.06., képes beszámoló

Frogfoot még ki sem igazán pihente a csehországi Sonisphere és a Megadeth koncert fáradalmait, máris újabb legenda jött hazánkba egy jó kis best of koncertet adni. A Mike Muir vezette Suicidal Tendencies nem hazudtolta meg önmagát.
 
A Suicidal Tendencies igazi legenda és tisztában voltam vele, hogy elkötelezett és kitartó rajongói bázisa van, de inkább amolyan "bennfenntesek zenekará"-nak tartottam:azok ismerik-hallgatják akik kicsit jobban beleássák magukat a zenei világba, a TV és a rádió ezt nem fogja az arcokba tolni. Nem számítottam többre max. 500-600 embernél, így hatalmas meglepetésként ért a (volt) Skála Metro előtt kígyózó sor.

Tovább

Még harap, de már kisebbet, finomabban: Replika - Az élvezetek földjén

Új albummal jelentkezett az elmúlt időszakban magáról kevés hírt adó Replika zenekar. Immáron három éve, hogy megjelent az utolsó stúdió albumuk. Szokás mondani, hogy a jó munkához idő kell, és valóban: ha a következőre is ennyit kell várni, de cserébe nem csökken a színvonal, akkor benne vagyok.

Tovább

Queens Of The Stone Age - Új lemez jön

Igaz csak jövőre.... A Queens Of The Stone Age gitáros-énekes-főnök Josh Homme a RollingStone.com-nak adott interjújában elmondta, hogy amint befejezik európai fesztiválturnéjukat leülnek és átbeszélik a hatodik stúdióalbummal kapcsolatos dolgokat, melyhez neki már több témája is elkészült. 

Homme hozzátette, hogy reményei szerint az új lemezt jövő év közepére ki tudják hozni. Addig a rajongóknak meg kell majd elégedni a 2000-es Rated R deluxe újrakiadásával, amely B-oldalas dalokat és egy teljes koncertet is tartalmaz majd.

Budapesten az a-ha búcsúturnéja [KONCERTAJÁNLÓ]

Az a-ha a nyolcvanas évek óta sikeres norvég zenekar. Az énekes Morten Harket, a gitáros Paul Waaktaar-Savoy és a billentyűs Magne Furuholmen 1982-ben alapította meg a bandát és Norvégiát elhagyva és a sikert célozva Londonba költöztek.

A zenekar neve a-ha egy korai daluk szövegéből származik. Számos szótár átböngészése után arra jutottak, hogy a-ha nemzetközi szó valaminek a felismerésére, pozitív jelentéssel. Rövid volt, könnyen kimondható és megjegyezhető de azért némiképp szokatlan.

Az első széles ismertséget elérő és azóta is népszerű dal a Take On Me volt, a Hunting High And Low albumról; népszerűségében nem kis szerepet játszott a videoklip, mely nem sokkal a dal megjelenése után készült el.
A Take on Me az Atlanti Óceán mindkét partján átütő siker lett 1985-ben hozzávetőlegesen 7-9 millió eladott példánnyal világszerte; első helyet ért el az amerikai U.S. Billboard Hot 100 listán és második helyezést Angliában a UK Singles Chart-on.

A következő kislemez a The Sun Always Shines on T.V. melynek videoklipje két kategóriában is nyert az 1986-os MTV Video Music Awards-on. Az a-ha amerikai sikere az 1986-os Grammy jelölésben csúcsosodott ki a Legjobb Új Előadó kategóriában, a díjat végül Sade nyerte el.

1987-ben az a-ha írt dalt a Halálos Rémületben című James Bond filmhez és 1994-ig még három albumot jelentettek meg. Az együttes 1994-ben feloszlott és a tagok szólókarrierbe kezdtek, csak kisebb, ünnepi eseményekre álltak össze egy-egy alkalom erejéig.

2004-ben huszadik évfordulójukat új gyűjteményes kislemez válogatással ünnepelték meg, ez a válogatás lemez újra a brit Top 20 listára juttatta őket Karrierjük során az a-ha 32 kislemezt jelentetett meg hivatalosan, melyből 13 bekerült a brit Top 10-be. A kilencedik stúdió album Foot of the Mountain néven jelent meg 2009-ben, ötödik helyig jutott a brit slágerlistán és 11. lett az európain.

Norvégia hossú éveken át legsikeresebb zenekara végleg a feloszlás mellett döntött, 9 stúdiólemez és 35 millió eladott album után búcsúturnéval köszönnek el rajongóiktól és slágereik szerelmeseitől! Az a-ha ending on a high note címet viselő világturnéjának budapesti búcsúkoncertje 2010 július 14-én lesz a 20:00 órakor a Papp László Budapest SportArénában

Jegyek a ticketpro hálózatában kaphatók: www.ticketpro.hu

a-ha
'ending on a high note'
világkörüli búcsúturné
2010 július 14., 20:00
Papp László Budapest SportAréna

Hegyalja Fesztivál 2010 fellépők | 3. rész : Texas In July

Ahogy tavaly úgy idén is bemutatjuk a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit.

A Texas In July egy pofátlanul fiatal – 20 év körül srácokból álló - amerikai metalcore formáció a pennsylvaniai Ephrataból. A hazájában nagy népszerűségnek örvendő, 2007-ben alakult banda Elements és Hook, Line & Sinner című slágerei annyira jól sikerültek, hogy még a Rock Band 2 videójátékban is szerepelnek, mindezt úgy érték el, hogy egy Salt Of The Earth című EP és egy I Am című alig több, mint félórás nagylemez van a hátuk mögött. A srácok idén június 15-én jelentkeztek új anyaggal, az Uncivilized című kétszámos (Uncivilized, Fight Fair) maxival.

Az Alex Good – ének,  Logan Maurer – gitár, Christian Royer – gitár, Ben Witkowski – basszus, és Adam Gray – dob felállású Texas In July a Feszivál Jim Beam Színpadán lép a deszkákra  július 14-én (szerdán, azaz inkább már csütörtökön) 01.50-es kezdéssel.

 


Jótékonysági Tribute Fesztivál az árvízkárosultakért

Jótékonysági Tribute Fesztivál lesz az árvízkárosultakért július 10-én (szombaton) a Dürer Kert nagytermében. A fellépő zenekarok az eseményhez való hozzájárulásként lemondtak tiszteletdíjukról.

A MusicMoon bemutatja:
JÓTÉKONYSÁGI TRIBUTE FESZTIVÁL AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKÉRT
2010. július 10. 23.00. (A meccs után) – 06.00
DÜRER KERT Nagyterem.
(1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Fellépnek:
AB/CD – AC/DC
Ace Is God - Kiss
Blonday – Blondie Tribute Band
CC Top – ZZ Top
Cry Free – Deep Purple
Gál Csaba Boogie – R.L. Burnside
Good Time Boys – Red Hot Chili Peppers

Joyride – Roxette
Miskolc Metal Allstars
Piknik Park – Linkin Park
Returner – Tina Turner
Room Service – Bryan Adams
Steal This System – System Of A Down

A belépő ára 500 HUF, ezen felül mindenki annyit fizet még a jegyért, amennyit jónak lát.
A szervezők a teljes bevételt a Nemzeti Összefogás Alapítvány számlájára utalják.

RUHAGYŰJTÉS ÉS TURKÁLÓ AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKÉRT!
Ruhagyűjtést indítunk!!! Kérünk Benneteket,hogy feleslegessé vált ruháitokat gyűjtsétek össze, és írjátok meg, hogy  hova mehetünk értük. A ruhákat a fesztivál napján 12.00-20.00 óráig a Dürer kistermében értékesítjük, és az ebből befolyó összeget pedig odaadjuk, mert pénzre jobban szükségük van, mint ruhára ...
Segítsetek és adjátok tovább! Elérhetőségedet a segits@musicmoon.hu-ra kérjük legkésőbb július 9-ig. KÖSZÖNJÜK !

Zorall - Megjelent az új album

Az, hogy az igazán jó dalok bármilyen stílusban hatásosan megszólalnak, megcáfolhatatlan tény. Erre a legjobb hazai példával a Zorall albumai szolgálnak. Azt már régóta tudjuk, hogy a srácok nem azért írják át mások dalait, mert nekik nem sikerül sajátokat alkotni. A zenekar tagjai kipróbált dalszerzők, hiszen a Zorall előtt/mellett az alábbi csapatokban játszottak / játszanak jelenleg is: Sing Sing, Sex Action, Dance, Junkies, Kalapács, Rock ’N Roll Swindle, Wild Side.
A csapat az ismert magyar slágereket punk illetve rock dalok riffjeivel gyúrta egybe, s az idei immár az ötödik nagylemez a sorban. A korongon 17 ismert magyar sláger kapott helyet, kezdve Szikora Róbert Ballag a katona című klasszikusától Delhusa Gjon Nika se perimeno című örökérvényű slágerén át az A.D. stúdió megunhatatlan, Álmaimban Amerika című daláig. Ezen kívül két, a zenekar stílusától eltérő saját szerzemény is található az albumon (Torrente, Alattomos bacilus) amiket ajánljuk a zenei szerkesztők figyelmébe, mert a nyár slágerei várományosai!

Természetesen idén sem marad el a lassan már hagyománnyá váló Zorall sörolimpia: augusztus 19. és 21. között Megyeren, a következő programokkal: nemzetközi motoros találkozó, kézműves udvar, vásári komédiák, gyermek játszóház, míves portékák vására, kísértetek éjszakája (jelmezbál), tüzijáték, csapatjátékok, tábortűz, sör-virsli verseny, Zorall fotókiállítás, motoros felvonulás és túra, Zorall csárda és az alábbi zenekarok fellépése várja majd az odalátogatókat: Zorall, Road, Rómeó Vérzik, Junkies, Rock’n Roll Swindle, Sing Sing, Partyzan, Insane, Pigs Might Fly és még számos csapat, akikkel hatalmasat lehet majd bulizni!

Az új albumra a következő dalok kerültek:
1.Gyere ki a hegyoldalba
2.Kéglidal
3.Kihalt minden
4.Ballag a katona
5.Szépek szépe
6.Ciao Marina
7.Flipper
8.Casino Twist
9.Torrente
10.Nika se perimeno
11.Utánam srácok
12.Egész éjjel vedeltem
13.Alattomos bacilus
14.Postakocsi
15.Álmaimban Amerika
16.Mindhalálig mellettem
17.ZakatOl a szív

HAMMERWORLD - Nyári dupla szám, új Replika albummal

Már kapható a HammerWorld magazin július-augusztusi száma, a mellékletes verzióban a Replika új albumával, amely 12 friss nótát tartalmaz a debreceni csapattól!

Interjúk: Motörhead, Deftones, Soulfly, Replika, Heaven Shall Burn, Iron Maiden, Dew-Scented, Soilwork, Queensryche, Pin-Up Went Down, Stereochrsit, Edenbridge, Skyforger, Blidn Guardian és sokan mások!

XY Akta – Cseresznye a Tankcsapdából!
Klasszikus! – az Iron Maiden: Iron Maiden című korongja 1980-ból
Hangerőmű - szakmázós/gitározós rész: Nino Bettercourt az Extreme-ből és Vörös Attila a Nevermore-ból!
Játék Ozzy Osbourne koncertjegyekért és plakátokért, Indica ajándékcsomagért és Baby Bone CD-kért, poszteren Ronnie James Dio és az Epica!

http://hammerworld.hu/

Mindenek felett : Anathema - We’re Here Because We’re Here

Anathema - We're Here Because We're Here album coverHetek óta érlelődik ez a kritika. Az Anathema lemezeinek bizony időt kell adni, nem működik azonnal a dolog. Most, hogy hét év elteltével, rengeteg várakozás, elbénázott kiadókeresés, megannyi akusztikus és ki tudja még milyen koncert után van új lemez én is megnyugodhatok. Hiszen a We’re Here Because We’re Here azt jelenti, hogy a földkerekség egyik legértékesebb és egyik legsokszínűbb csapata mégsem ment a levesbe.

Persze akik a doom/death egykori élcsapataként szerették meg a bandát, azok vagy meg tudták szeretni a Cavanagh tesókat a 90-es évek végén beköszöntött atmoszférikus, néhol a Pink Floyd-ra hajazó hangzásvilággal is, vagy végleg lemorzsolódtak. 2001-ben és két évre rá kiadtak két ultrazseniális lemezt, mert másnak nem nagyon tudom nevezni az A Fine Day To Exit és az A Natural Disaster című lemezeket. Bár nagyrészt bánatos zene volt ez mindig, amire együtt lehetett sírni a zenekarral, de nekem még az esküvőmön is szólt egy részlet az előző lemez Electricity című dalából, persze a gyanútlan násznép mit sem sejtett.

Tovább

Bálnalovas és On Carpet a Tündérgyárban [KONCERTAJÁNLÓ]

A Bálnalovas névről valószínűleg mindenkinek az inkriminált film jut az eszébe, ami érthető is, hiszen a fenti nevet viselő zenekarnak ez lesz a legeslegelső  koncertje. Hogy miért ennyire érdekes ez az esemény, az a zenekart alkotó figurák neveit olvasva fogja értékelni az, aki egy kicsit is képben van a magyarországi stoner rock-színtérrel kapcsolatban. Egyfelől itt muzsikál a VL45 két tagja, mégpedig Dénes, a funkmachine basszusgitáros és Tonya, a jóságos mackóra emlékeztető, szeszpusztító dobos, aki egyébként a megszólalásig hasonlít a Kyussból ismert Alfredo Hernandezre. Az egyik gitárost Zoltánnak hívják, ő a Doomsday Funkot is erősíti, a gitáros-énekes szerepében pedig nem mást tisztelhetünk, mint Polonkai Tamást, aki a Polly Is Dead révén osont be a magyar rocktörténelembe. Róla azt kell tudni, hogy gyakorlatilag a Polly dalainak az oroszlánrésze az ő - akkor még rasztás - búrájából pattant ki, ennek megfelelően - és ezt a Bálnalovas-próbán előfordult kémeink is megerősítették - az új zenekarával pontosan ugyanott folytatja, ahol a Pollyval abbahagyta.

A Bálnalovas előtt fellép még a martfűi On Carpet zenekar is, akik a boldog emlékű kilencvenes években tolták a grunge-ot Oyster Bed néven. Kovács Attila gitáros ezek után megfordult az Akelában is, most pedig megint összerántotta a régi arcokat, hogy megidézzék Seattle-t. Fogadjátok szeretettel ezeket a keményen rokkoló, hatalmas szívű  és sörpusztításban verhetetlen férfiakat is!

Bálnalovas, On Carpet koncert
Budapest, Tündérgyár (IX. Tűzoltó u. 22)
Ingyenes
Koncertkezdés:  21:00

Insane - Klip és nyári turné

Elkészült a zenekar harmadik klipje az Our Island – Our Empire című lemezről a Daredevil In The Dark című dalhoz. Eredetileg más lett volna a koncepció, de nem akartunk egy ilyen estét nem megörökíteni ahol a Monster jóvoltából adott volt minden. A forgatás Csepelen zajlott, a Monster Energy itthoni bevezető buliján Május 1-jén. Volt egy jó lehetőség bringásokkal, szép lányokkal, egy koncerttel és az ottani buli hangulatát próbáltuk visszaadni ezzel a videóval! A klipet Béres Gergő vágta meg, aki az előző klipünkért is felelős.

 

 

 

 

 

 


Solar Scream - Megjelent a Bare To The Bone

A Solar Scream zenekar története 2000 végén indult Mohácson, amikor Harich Gábor (gitár/ének), Müller Gábor (dob), Völgyesi Csaba (basszusgitár) és Kántor Tamás (gitár) elhatározták, hogy a kezdeti próbálkozások után egy csónakban evezve valósítják meg zenei törekvéseiket. A tagokra számos modernebb felfogású riff-, és érzelemközpontú zenekar hatott, alapkoncepciójuk pedig az volt, hogy minden kényszer és skatulya nélkül működjenek, úgy ötvözve hatásaikat, hogy az eredmény saját hangulattal, gondolati és érzelmi tartalommal bírjon.
A csapat 2004-ben magánkiadásban jelentette meg Ground Level című első EP-jét. Az anyag öt saját dalt és egy Depeche Mode feldolgozást vonultatott fel, és kedvező visszajelzéseket kapott a hazai és külföldi rockzenei sajtóban.
A 2007-ben megjelent Divider lemez 11 szerzeménye összességében színesebb, érettebb, lényegre törőbb, és vokális téren jóval kimunkáltabb volt, mint az előző anyag dalai, köszönhetően a megszerzett tapasztalatoknak, a Bakery stúdió szakértelmének és Friskó Péter (ex-Perfect Symmetry) aktív segítségének az énekfelvétel terén. A Hammer World válogatás DVD-jén szerepelt a When I Need You Most című dalra készült koncertklip, a csapat pedig a The Ocean és a Lake Of Tears előtt is fellépett.
A stílusát egyszerűen dallamos modern metalként definiáló zenekar Bare To The Bone című második albuma tíz velős, csontig hatoló dalt tartalmaz, amelyeknek hangulatában a Katatonia, a Paradise Lost, a Stuck Mojo és a Staind is fel-felsejlik. A dalok 2006 és 2009 között íródtak, egy részük évek óta szerepel a csapat koncertprogramjában, de Vári Gábor szakértelmének és maximalizmusának köszönhetően sikerült őket olyan minőségben és odaadó figyelemmel rögzíteni – részben a zenekar próbatermében – hogy az album joggal nevezhető az eddigi legstabilabb és egyben legfontosabb mérföldkőnek a Solar Scream pályáján. Szövegileg a lemez egy témát jár körbe: „Mit tehetsz, ha közted és vágyaid között csak a mások által rád erőltetett szabályok állnak?”

A lemezre a következő dalok kerültek:
01. STILL RUNNING DEEP (05:41)
02. INSIGHTFUL (04:46)
03. FRACTURE (05:19)
04. AFTERGLOW (05:52)
05. BARE TO THE BONE (06:35)
06. RESPIRE (06:06)
07. WHILE I’M LYING AWAKE (06:17)
08. ONWARD (05:38)
09. THE STORM (04:43)
10. SUNRISE EARLY MAY (08:39)
 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum