RockStation

Tömegnyomor a színpadon: Am I Evil? a Nagy Thrash Négyes előadásában - hamarosan DVD-n is

2010. augusztus 15. - sunthatneversets

Az Universal Music gondozásában október 11-én lát napvilágot a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax nevével fémjelzett Nagy Tharsh Négyes, A Big Four: Live From Sonisphere 2010 című anyaga dvd-n és blu-ray-en. A felvételek június 22-én készültek a Sonisphere fesztiválsorozat szófiai koncertjén. A kiadvány deluxe változatában található lesz pengető és a négy bandáról poszter is.

 

 

 

 

 

Kingdom Of Sorrow - Kirk Windstein megbirkózik a józansággal

Kirk Windstein gitáros/énekes, aki saját csapata a Crowbar mellett a Down-ban és a Kingdom Of Sorrow-ban is zenél bejelenttete, hogy a Kingdom Of Sorrow nélküle lép fel jópár Ozzfestes bulin és két klubkoncertet is nélküle bonyolítanak. Az ok prózai: 25 év a rockszakmában áldozatokkal is jár, így Windstein most az Anonim Alkoholisták programjának segítségével akar új eletet kezdeni.

A piálás most már gátol abban, hogy a lehető legegészségesebb, és zenészként a lehető legjobb legyek. Jó móka volt ez az egész, de készen állok arra, hogy megbirkózzam a józansággal - mondta Windstein.

Windsteint a koncerteken a Type O Neagative gitárosa Kenny Hickey helyettesíti. A Kingdom Of Sorrow legutóbb Behind The Blackest  Tears címmel jelentkezett új koronggal.

Amorphis - Magic & Mayhem címmel visszatekintő

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő finn Amorphis szeptember 17-én egy igen érdekes visszatekintő kiadvánnyal jelentkezik Magic & Mayhem - Tales From The Early Years címmel, melyen a csapat első három albumáról (Karelian Isthmus - 1992, Tales From The Thousand Lakes - 1994, Elegy - 1996) szerepelnek újonnan felvett dalok.

A kiadványra a következő számok kerültek:

01. Magic And Mayhem
02. Vulgar Necrolatry
03. Into Hiding
04. Black Winter Day
05. On Rich And Poor
06. Exile Of The Sons Of Uisliu
07. The Castaway
08. Song Of The Troubled One
09. Sign From The North Side
10. Drowned Maid
11. Against Widows
12. My Kantele
13. Light My Fire (The Doors cover, bonus track)

All That Remains - For We Are Many októberben

A massachusettsi All That Remains ötödik lemeze For We Are Many címmel október 12-én jelenik meg a Prosthetic Records/Razor & Tie gondozásában. A lemez producere a Killswitch Engage gitáros Adam Dutkiewicz volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Now Let Them Tremble (1:23)
02. For We Are Many (2:59)
03. The Last Time (3:58)
04. Some Of The People, All Of The Time (3:22)
05. Won't Go Quietly (4:00)
06. Aggressive Opposition (3:45)
07. From The Outside (3:34)
08. Dead Wrong (3:07)
09. Faithless (3:34)
10. Hold On (2:57)
11. Keepers of Fellow Man (3:10)
12. The Waiting One (4:48)

Update: Íme a borító

Nem vagyok robot!!! Droids Attack: Must Destroy

Lehet, hogy már a könyökötökön jön ki, ha meglátjátok az olyan kifejezéseket, mint a southern rock, stoner rock, vagy a sludge, de ahogy a Stereochristból Hegyi Kolos is mondta blogunknak: ez egy őszinte műfaj. A Droids Attack zenéjére nincs is panasz ebből a szempontból, mert egy pillanatig sem érezni a Must Destroyon a megjátszósságot, és a felesleges póz parádét. Kapunk ellenben egy olyan szőröstökű rock albumot tőlük, aminek hallgatása közben legszívesebben felpattintanék egy doboz sört, és rodeót néznék, vagy valami roadster bemutatót, és így tovább. Egy szóval (vagyis egy félmondattal),a Droids Attacket hallgatni pofátlanul macsó dolog, és kész.

Tovább

Joey Jordison (Slipknot) az utóbbi 25 év legjobb dobosa

Legalábbis a brit Rhythm Magazin szerint. A lap online szavazásán a Slipknot dobosa, Joey Jordison lett az utóbbi 25 év legjobb dobosa. A szavazásban több, mint 100 ezren vettek részt és Jordison olyan neveket előzött meg a listán, mint Mike Portnoy (Dream Theather), Neil Part (Rush) vagy Cozy Powell. A britek izlésére azért jellemző, hogy a 20-as listából igencsak neves rock/metál dobosok maradtak ki. Teljes lista a tovább után.

Tovább

Napi modern metál : Disturbed - Another Way To Die [VIDEJÓ]

A Disturbed új lemeze Asylum címmel lát napvilágot augusztus 31-én. Az Another Way To Die című dalra korábban már volt szöveges videó, most pedig van igazi is, melyet Roboshobo, alias Robert Schober (Metallica, Deftones, Mastodon) rendezett. A klip egyébként szerves összhangban van a dal mondanivalójával, miszerint mindent elpusztítunk magunk körül.

 

 


 

Szigetelünk

Nem falat, nem tetőt. Bár baromi sokat dolgoztunk az idei Sziget népszerűsítésével akkreditációt újból nem kaptunk, amin nem lepődtem meg túlságosan, hiszen mifelénk egészen máshogy mennek az effajta dolgok, ami egyszer talán még egy külön posztot is megérne, de most inkább hagyjuk. A dolgokat azért mégsem hagytuk teljesen elveszni. Mert ilyen-olyan ügyeskedés, szakmai jegy vásárlás, satöbbi után csak ott leszünk szinte az összes napon. Úgyhogy időnként nézzetek vissza hozzánk, hátha sikerül elcsípni egy-egy jól sikerült fotósorozatot és beszámolót kishazánk legnagyobb fesztiváljának történéseiről. 

Cataract - Szeptemberben lemez

A helvét thrasher Cataract új albuma Killing The Eternal címmel szeptember 27-én jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában. A lemez felvételei az Antfarmban zajlottak Tue Madsen producer irányítása mellett. Aki kíváncsi a bandára az Azfeszten meglesheti őket.

Az új lemezre a következő dalok kerültek:

01. Never
02. Lost Souls
03. Reap The Outcasts
04. Killing The Eternal
05. Failed
06. Urban Waste
07. Makind's Burden
08. Hollow Steps
09. Drain, Murder And Loss
10. The Faith You Have Misused
11. Black Ash
12. Spawned By Illusions (digipack bonus track)
13. Allegory To A Dying World

Top 10 Andy Renfeldt

Hogy kicsoda Andy Renfeldt? Egy zeneszerző Los Angelesből, aki hihetetlenül profi módon dolgozza át a pop számokat metál számokká, a metál slágerekből meg pofátlanul kedves kis nótákat kreál, többnyire a disney dalbetétek stílusában, vagy lazulós jazzesen. Bonyolultan hangzik? Akkor csapjunk is a lecsóba!

10- Motörhead- Ace Of Spades
Ez broadway verziós szám, amolyan rendhagyó módon. Minden esetre elég borult egy musical lenne, amiben ilyen egy betétdal.
 
Tovább

Soundgarden - Válogatáslemez, új dallal

A Chris Cornell vezette és nemrég újjáalakult Soundgarden, szeptember 28-án jelenteti meg Telephantasm című válogatáslemezét, amelyre egy korábban meg nem jelent régi felvétel is felkerül Black Rain címmel. A dalt az 1991-es Badmotorfinger album idején rögzítették, de aztán végül eddig nem jelent meg egy lemezen sem. A dal a 107.7 The End rádióban (Seattle) debütált.

A Telephantasm több féle verzióban is napvilágot lát, az alapverzióra a következő dalok kerültek:

01. Hunted Down
02. Hands All Over
03. Outshined
04. Rusty Cage
05. Birth Ritual
06. Black Hole Sun
07. Spoonman
08. My Wave
09. Fell On Black Days
10. Burden In My Hand
11. Blow Up The Outside World
12. Black Rain (a korábban kiadatlan dal)

Helmet a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Aki ott volt két éve az A38 Hajón a Helmet koncertjén, az tudja miért kell elmenni idén összel a Dürer Kertbe, aki viszont nem, annak elmondjuk, hogy Page Hamilton  és zenekara a hajó történetének egyik legjobb koncertjét adta, ráadásul, mint ez most kiderült, mindezt dokumentálták is, ugyanis a szeptemberben megjelenő új nagylemez speciális kiadásához jár a budapesti buli felvétele is. Merthogy lesz új Helmet lemez végre, ilyen esemény pedig már nagyon régen (négy éve) volt, szóval becsüljük meg nagyon...

A zenekart 1989-ben alapította Page Hamilton, és 1990-es első lemezükkel kapásból a noise rock alapvetései lettek, amit csak tovább növeltek a Meantime-mal. Magyarországon, meg úgy a világon általában a legtöbben az 1994-es Bettyt ismerik, ami után a klasszikus felállás még kiadott egy lemezt Aftertaste címmel, majd 1998-ban feloszlott. Hamilton ezt így kommentálta: „9 év, 1600 koncert és öt album után elég nehéz egymást elviselni.” 2004-ben Hamilton újjáalapította a zenekart, majd folyamatosan változó zenekari felállás után  2008 körül fixálódott a tagság. A zenekaralapító körbevette magát fiatal zenészekkel, és velük készítette el legújabb nagylemezét a Seeing Eye Dogot, amit szépen meg is turnéztatnak világszerte. Mivel Hamiltonnak nagyon tetszett legutóbb Bartók hazája, így szinte természetes volt az ismétlés, úgyhogy lehet készülni a rendkívül feszes ritmusszekcióra, a fifikás gitárokra és hihetetlenül szimpatikus, karcos hangú frontemberre. Ja, meg a kiváló dalokra.

Kezdés: 19.00 Belépő: november 14-ig 4.500 Ft, utána 5.000 Ft Jegyelővétel: Underground Store (Bem József u. 22.), The Lab (Király u. 48.), Teenage Riot Store (József krt. 18.), Speed Westend, Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Dürer Kert...

Sziget Fesztivál 2010 | Az MTV Headbangers Ball Színpad fellépői, 2. rész : Enter Shikari, Paradise Lost, Kamelot, Monster Magnet, Fear Factory

A Sziget Fesztivál ebben az évben a tavalyi szinte zéró rockzenei fellépőnél jóval többet produkál, hiszen az MTV Headbangers Ball Színpad igen jó nevű külföldi és haza fellépőktől lesz népes. Két részes sorozatunkban ezeket a fellépőket, mutatjuk be kicsit részletesebben.


Augusztus 13., péntek

Enter Shikari
A Roughton "Rou" Reynolds énekes-szintetizátorost, Liam "Rory" Clewlow gitárost, Chris Batten basszeros-énekest, valamint Rob Rolfe dobost tömörítő formáció elektronikus, metal és rockzenei elemekkel kevert hardcore-ban utazik. Már ha van ilyen stílusleírás. A 2006-os évben robbantak be a köztudatba és még abban az éveben megtöltötték a  London Astoriát, úgy hogy addig még egyetlen nagy lemezkiadó cég sem ajánlott nekik szerződést. A poszt-hardcore legtehetségesebb zenekarának kikiáltott együttes nem sokáig maradt kiadó nélkül, 2007-ben az amerikai Tiny Evil Records, valamint a Warner-csoporthoz tartozó, független brit lemezkiadó cég, az Ambush Reality adta ki a zenekar első lemezét Take To The Skies címmel, amely megjelenésének évében Nagy-Britanniában aranylemez lett. A Take To The Skies sikerének köszönhetően az Enter Shikarit az NME, a Kerrang! és a Rock Sound magazinok is az elkövetkező évek rock hangzását meghatározó zenekarok között emlegette. A különböző szakmai díjakkal is kitüntetett Enter Shikari tavaly a Common Dreadsszel menetelt tovább, hogy idén nyáron a Szigetre érkezve végre a magyar közönséget is beavathassa a rock jövőjének titkaiba. Az együttes 19.30-kor lép a deszkákra.

 


 

Tovább

Wacken 2011 - Az első fellépők

Az észak-németországban megrendezendő Wacken Open Air az elmúlt 20 évben egy kis európai fesztiválból a legnagyobb metál happeningé fejlesztette önmagát. Alig ért véget az idei banzáj a szervezők máris bejelentették, hogy a jövő évi fesztiválra már aláírt megállapodásuk van a Suicidal Tendencies-zel, a Blind Guardian-nel, az Apocalyptica-val és az Avantasia-val.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum