RockStation

Klipözön: Elvenking, 3 Inches Of Blood és Stone Temple Pilots videók [VIDEJÓ EXTRA]

2010. szeptember 12. - sunthatneversets

Ma sem fűzünk sok kommentárt a dalokhoz. Aki szereti a folk/power metált az biztosan várja már az olasz Elvenking szeptember 17-én megjelenő új albumát, amely a Red Silent Tides címet kapta. Erről a The Cabal című dalra készült videó.


 

A hazánkban is megfordult 3 Inches Of Blood a Silent Killer című dalhoz készített videót. A dal a banda június 29-én megjelent Here Waits Thy Doom című albumán található.

Tovább

Disco Ensemble a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Aki lemaradt a Hegyaljás tömegeket megmozgató finn post-hardcore/indie rock csodának tartott Disco Ensemble koncertről annak azért ajánljuk, aki pedig ott volt, az úgy is tudja, hogy hol máshol lehetne is a helye szeptember utolsó keddjén, mint a Dürerben. Aki nem ismerné még őket azoknak csak annyit, hogy az együttes az elmúlt években a Gogol Bordello, a Danko Jones bandákkal közösen bejárta a fél világot, és ennek köszönhetően kis hazánkban is többször jártak. És miért is ne tették volna ezt, hiszen az idén megjelent új albumuk első száma a White Flag For Peace már február óta tarol a finnországi és európai slágerlistákon. A bemelegítésről pedig a szintén finn Jaakko&Jay gondoskodik.

 

2010. szeptember 28. Budapest – Dürer Kert:
Disco Ensemble (FIN)
Jaakko & Jay (FIN)

Belépő: 2600 HUF
Kapunyitás: 20:00
Jelentkezz az eseményre Facebook-on!
 

Daath - Új lemez októberben

Az atlantai Daath harmadik, az együttes nevére keresztelt új albuma október 26-án jelenik meg a Century Media gondozásában. Az album produceri munkáit Mark Lewis (Trivium, All That Remains, Devildriver) látta el.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Genocidal Maniac
02. Destruction/Restoration
03. Indestructible Overdose
04. Double Tap Suicide
05. The Decider
06. Exit Plan
07. Oxygen Burn
08. Accelerant
09. Arch {Enemy} Misanthrope
10. Manufactured Insomnia
11. A Cold Devotion
12. N.A.T.G.O.D. 

Apollo nem isten: Spiritual Beggars – Return To Zero

Spiritual Beggars - Return To ZeroKevés lemez van – talán még az új Monster Magnet -, amit annyira vártam idén, mint a Michael Amott gitáros-isten által 1993-ban életre hívott Spiritual Beggars új lemezét. Amott amolyan projektként hozta össze a bandát, melyben a negyedik Ad Astra című lemezig Christian "Spice" Sjöstrand, utána pedig  a jelenleg Grand Magus nevű zenekarával szép sikereket elérő Janne "JB" Christoffersson énekelt. 2005 óta viszont nagy csönd telepedett a Spiritual Beggars-ra, hiszen Amott inkább az Arch Enemy-vel készített lemezeket és turnézott szerte-széjjel a világban. 

 

Tovább

Keith Caputo és Zoli Band a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Tavaly az A38 tetőteraszán ejtett minket Keith Caputo ámulatba, nem sokkal azután, hogy a Life Of Agony-val zúztak egyet a Szigeten. És habár a koncertre jöttek bátran a LOA hívők közül is, azért ők is tudták, hogy másra kell számítaniuk, hiszen a frontember több mint egy évtizede nyomja szólóban is a néha éppen aktívan tevékenykedő, máskor meg nevéhez híven agonizáló főbandája mellett, és ez az érzelmesebb oldala igen távol áll a Life Of Agony művészetétől.

Caputo szólólemezein leginkább az 1995-öes Ugly albumon található Let’s Pretend című szerzemény nyomvonalán haladt tovább, amelyet édesanyja emlékére írt, aki drogtúladagolásban halt meg. Sőt, még inkább a harmadik, sokak által egy haldoklóban lévő banda erőlködésének ható Soul Searching Sun lemez hangulatát mentette át magának.

Tovább

Uriah Heep - Koncertanyag Budapestről

Ugyan hivatalos megjelenési dátuma még nincs, de a legendás együttes tegnap jelentette be, hogy Official Bootleg Volume II - Live In Budapest, Hungary 2010 címmel koncertanyagot fog megjelentetni. Az anyagot idén május 4-én rögzítettek a Petőfi Csarnokban.

A Uriah Heep egy sorozat részének tervezi az anyagot, lesznek további felvételek is a világ különböző részeiről. Véleményük szerint akár hivatalos kalózanyagoknak is tekinthetők  a kiadványok, melyek hanganyagához utólag nem nyúltak.

Megcsap a Sahg! : Sahg- III

Az a bizonyos sza(h)g, pedig a dejavu aromája. Már a borító is emlékeket ébreszt (ugyan ez a vízköpő szobor pofa a Stereochrist Live Like A Man, Die Like A God lemez fronton is acsargott már), a tartalom pedig szintén egy retro stílus kavalkáddal foglal le minket, majd háromnegyed órán át. Alapjáraton ha tippelnem kéne, hogy melyik nép fiai olyan elvetemültek, hogy ízeses, néhol monumentális hard rock riffeket, hard rock énekkel vegyítsenek az Úr 2010.-ik évében (kivéve persze a japánokat), valószínűleg egy skandináv népet vádolnék meg ezzel a tettel. És bingó!

Tovább

Inquisition, Nefarium és Csejtey a Tündérgyárban [KONCERTAJÁNLÓ]

Kevés zenekar van a black metal undergroundban, amelyik hibátlanul csinálta végig a 2000-es évek első évtizedét, nagyon kevés. Az Inquisition, mely 1988-ban indult az akkori világ talán legerőszakosabb városából, a drogkartellek csatatereként hírhedtté vált kolumbiai Caliból, egyike ezeknek. Az egy ideje már az USA-ban tevékenykedő zenekar úgy adott ki 10 év leforgása alatt négy egyöntetű underground elismerést arató lemezt, hogy sem önismétlésről, sem imázsváltással egybekötött, újításnak álcázott stílusváltásról nem lehetett szó.

Az Inquisition létezése a bizonyíték arra, hogy az önálló stílusjegyek megléte nem zárja ki a műfaji keretek tiszteletben tartását: bár sok disszonáns hangzatra építő, akár a Voivoddal is párhuzamba állítható, féktelenül romboló zenéjük rímel a tengerentúli black metal hullám korszellemére, mégiscsak a Bathory és a Mayhem korai munkássága az, ami a legközelebb áll hozzájuk. A három év után elkészült ötödik album (Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm) most szeptemberben érkezik, ezt mutatja be a zenekar Budapesten is, szeptember 21-én. A turnéra az olasz Nefarium kíséri el őket, a Tündérgyár (IX. Tűzoltó u. 22.) frissen felújított földszinti nagytermében fellép velük a korábbi Sear Bliss és Ater Tenebrae tagokból alakult Csejtey is. A beugró 2000 Ft. Az új Inquisition lemez megvásárolható lesz a koncerten.

A Subterra és a Fémforgács bemutatja:
Budapest, 2010. szeptember 21, kedd, Tündérgyár
Inquisition (Kolumbia / USA)
Nefarium (Olaszország)
Csejtey (Magyarország)

Jane's Addiction - Már Duff nélkül

Nemrég adtunk hírt róla, hogy az ex Guns N' Roses basszer beszállt az újjáalakult Jane's Addiction-be. Nos a lelkesedés nem tartott sokáig, mert  a Jane’s Addiction megvált Duff McKagan basszusgitárostól, aki így mindössze öt hónapig dolgozott együtt a zenekarral.  „Szeretnénk megköszönni Duffnak, hogy segített az új lemez dalainak a megírásában. Imádjuk a számokat, amelyeket Duffal szereztünk – és a közös koncertek is állatok voltak -, de zeneileg más irányba tartunk. Mostantól Duff nyugodtan tud dolgozni a saját cuccain, így minden jót kívánunk neki."- áll a Jane's Addiction hivatalos közleményében.

Színész, énekes, díva : Péterfy Bori & LOVE Band lemezbemutató koncert - MÜPA, 2010.09.05., képes beszámoló

Valahogy Boriba mindig belebotlottam. Legyen az riport műsor, színházi elődadás de leginkább a fesztiválokon. A fesztivál egy nagy kavalkád. Rengeteg zenei stílussal, előadóval, egyéniségekkel. Viszont nem igazán nagy a zenei élmény a kapkodó beállások a meghatározott és rövid előadás idő és hát a közönség keveredése sem adja meg az egyedi koncertek varázsát. Bevallom engem megfogott a művésznő. Nem is énekesnő a helyes meghatározás hanem színész, énekes, díva, dög attitüd keveredése. Az igényes szövegeken alapuló pop zene ami sokan próbálnak meghatározni rockzenének vagy másnak. De ez lényegtelen. Van e befogadó készség a produkcióra vagy nincs. És van.

 

Tovább

Mike Portnoy kilépett a Dream Theather-ből

Sokak számára igen "megrázó" hírrel kezdődik ez a nap, hiszen Mike Portnoy dobos hivatalos közleményben jelentette be, hogy 25 év után elhagyja a Dream Theather-t.

"Le kell írnom valamit, amit soha nem gondoltam, hogy leírok majd. 25 év után úgy döntöttem, hogy elhagyom a Dream Theater -t... A zenekart, amelyet én alapítottam, vezettem és igazán szerettem negyed évszázadon át. Tudom, hogy sok ember számára ez teljes sokk, de higgyjétek el, ez nem egy hirtelen döntés. Az elmúlt évben nagyszerű volt játszani a HAIL!, a Transatlantic és az Avanged Sevenfold zenekarokkal és ugyanezt a Dream Theater-ben nem éreztem. A Dream Theater mindig az én gyerekem lesz, de sajnos a szívem most nem a Dream Theateré."

A közlemény teljes szövegét itt elolvashatjátok.

Joe Satriani újra Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

November 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a híres amerikai gitárvirtuóz, Joe Satriani. Az őszi európai turnén bemutatkozik új stúdiólemeze, melynek címét egyelőre titokban tartják.

Joe Satrianit 1987-es, igazi áttörést jelentő lemeze, a Surfing With The Alien óta a világ élvonalbeli gitárosai között tartják számon. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy-jelöléssel és számos különböző díjjal a háta mögött Satriani továbbra is a modern rockgitár lehetőségeinek határait feszegeti.

Tovább

Fogy a Dark Funeral. Legyél Te az énekes!

A svéd black metálos Dark Funeral nemrég jelentette be, hogy a csapatból távozik B-Force basszusgitáros. Lord Ahriman gitárros/zenekar vezető szerint a csapat már megtalálta a zenekarba sokkal jobban passzoló zseniális utódot, de a bejelentéssel még várnak.

Viszont újabb kirúgott is van a listán, hiszen Lord Ahriman hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy Nils 'Dominator' Fjellström dobos sem tagja már a bandának. Dobos mellett jelenleg énekese sincs a Dark Funeralnak. Ha valaki a banda énekese kíván lenni,  akkor rövid audió és videó fájlt küldhet a vocalist@darkfuneral.se e-mail címre. Hátha .... 

5 Yards - Klip-premier szeptember 20-án

A 5 Yards zenekartól kaptuk az alábbi hírt:

Az October nevű formáció év elején megszűnt, azonban új énekesünk lett és immáron egy teljesen más stílusban próbáljuk megtalálni szerencsénket. Nagyon bizakodóak vagyunk mert egy hónap alatt máris 500 rajongónk gyűlt össze a Facebookon, ahol egyébként a zenelejátszóban a teljes anyag meghallgatható.
 
Elkészült első promóciós CD-nk 4 dallal (mind a  négy angol és magyar szöveggel), illetve leforgattuk első videoklipünket is az RTL Klub operatőrei segítségével, egy igazán különleges színhelyen egy gyógyfürdő kiürített medencéjében. A klip premierje szeptember 20-án lesz 20.00-kor egy időben a YouTube-on és a Facebookon.
 
A klip-premierhez készült reklám spot megtekinthető itt.

Forbidden - Omega Wave címmel új lemez

Október 22-én a Nuclear Blast Records gondozásában jelenik meg a magát újra reaktiváló legendás Bay Area thrasher Forbidden új albuma Omega Wave címmel. A felvételek a kaliforniai Livermoreban a Sonic Room/Audio Voyage Studios-ban készültek a producerek pedig a gitáros/dalszerző Craig Locicero és Tim Narducci voltak. A lemez keverését Sean Beavan (Slayer, Marilyn Manson, Nine Inch Nails) végezte.

A Forbidden jelenlegi felállása: Russ Anderson - ének, Craig Locicero - gitár, Steve Smyth - gitár, Matt Camacho - basszus és Mark Hernandez - dob.

A lemezre a következő dalok kerülnek:

Alpha Century
Forsaken At The Gates
Swine
Immortal Wounds
Hopenosis
Adapt Or Die
Inhuman Race
Behind The Mask
Dragging My Casket
Overthrow
Omega Wave

The Devil's Blood, Heretic és Veér a Tűzraktérben [KONCERTAJÁNLÓ]

A The Devil’s Blood nem koncerteket ad, hanem szeánszokat tart, és nem a nézőknek, hanem az alvilág urainak zenél. Transz-szerű, hipnotikusan sodró rituáléjukba bekapcsolódhat persze a közönség is, ehhez minden eszközt megadnak. Zenéjük egyszerű, mentes mindennemű iróniától, csavartól, hiába riffel három gitár egyszerre, mindvégig áttekinthető, egyértelmű és hagyományos a végeredmény. Ami pedig az éneket illeti, a magát a Sátán Szájának nevező hölgy hangja sem bájos csilingelésével és éteri tisztaságával, inkább karcos erejével, átlag feletti terjedelmével és markáns dallamaival hódít.

Ezzel együtt, nem puszta múltidézésről van szó: a holland zenekar vegyíti a ’70-es és ’80-as évek rockját és metalját egymással, valamint a késői ’60-as évek pszichedeliájával, az ősrégi alapanyagokból valami újat hozva létre. Coven, Black Sabbath, Mercyful Fate, korai Iron Maiden - ha valakinek a szívéhez közel állnak a felsoroltak, érdemes lesz eljönnie.

Tovább

Napi fekete : Danzig és Dimmu Borgir videók [VIDEJÓ]

Ma két nagyon éjsötét zenét játszó előadó videója kerül bemutatásra. Glenn Danzig bárki bármit mond idén jó lemezzel lepte meg az érte rajongókat, hiszen a Deth Red Sabaoth igazi klasszikus Danzig jegyeket visel magán. Most már van videó is az egyik dalhoz dögös fekete bulával, mégpedig az On A Wicked Night című tételre.

  


 

A norvég Dimmu Borgirról sok szó esett mostanában. Új lemez jön hamarosan, most beherangozónak pedig itt az első klip a Gateways című opuszhoz, amit korábban lehetett már hallani itt-ott.

 

 

500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD


 

Angertea - Hírek

Rövidke, ám annál tartalmasabb hírek az Angertea háza tájáról!

A nyári szünetben nem nagyon haladtak az új 3 dalos EP-nk keverési munkái, de jelenleg sínen van a dolog. Neil Kernon elvileg max. egy-két hónapon belül befejezi a keverést. Ami újdonság, és számunkra hatalmas megtiszteltetés, hogy két vendégzenész is szerepelni fog két különböző dalban. Mindkét figurát nagy hőseinkként jellemezném. Az egyik Vörös Attila, aki nem olyan régóta a Nevermore tagjává lépett elő. Ő pár fergeteges gitárszólót tol a klipes dalunkban a Streams-ben. A másik arc pedig nem más, mint a legendás Kyuss zenekar basszusgitárosa, Scott Reeder, aki a bőgősünk, Miguel egyik legnagyobb hatása, mellesleg egyike volt a 8-nak, akiket a Metallica meghallgatott, amikor új bőgőst kerestek! Scott a Distrust című dalunkban tol két részt, ahol Miguellel közösen, különféle harmóniákat játszanak! Ezúton is hatalmas köszönet mindkettőjüknek!

Közben szépen lassan készülget az új videoklipünk is, de majd csak az EP kiadásával egy időben lesz véglegesítve. Egy kis reklám a végére. Időközben endorserei lettünk egy kis amerikai effektpedál manufaktúrának, a Pro Tone Pedals-nak. A cég most van feljövőben, és többek között olyan arcok használják a termékeiket, mint az Alice In Chains, Ozzy bőgőse, Blasko, a Deftones és a Fear Factory… Nézzétek meg a honlapjukat! Állítólag sokszor szól a műhelyükben az Angertea, és adtak már a cd-inkből több híres amerikai zenésznek. Nagyon jó fejek:-)!

Trigger The Bloodshed a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

A nyári szezon után az őszi estékre máris „kellemes kikapcsolódást” ígér az Anglia egyik legkeményebb zenekaraként emlegetett Trigger The Bloodshed budapesti fellépése. A Dürer Kert kistermében 2010. szeptember 19-én még a szintén szigetországi, metalcore-ban utazó The Dead Lay Waiting és a hazai Slaughter at the Engagement Party, illetve Brainlust bulijait lehet majd megtekinteni.

A Trigger the Bloodshed legénysége 2006-os megalakulása óta már olyan zenekarokkal turnézott a kontinensen keresztül, mint a Cannibal Corpse, Suffocation vagy a Meshuggah - de most végre önálló koncertkörúttal fognak hozzánk is eljutni. A deathcore hullámból alakították ki mára saját stílusukat, és bár érezhetőek nyilvánvalóan a kezdeti hatások, egyre inkább megtalálták a saját hangjukat, amiért kifejezetten érdemes lesz a jövőben is odafigyelni rájuk. A legnagyobb szerepet a koncerten várhatóan a legutóbbi, Degenerate című lemezük fogja kapni, ahol tényleg tanítanivaló pusztítást rendeznek le a srácok. Élőben bizony nem egyszerű prezentálni ezeket a tempókat és technikás témákat mind gitárok és dob terén, szóval borítékolható, hogy emlékezetes és kellően agresszív koncertre számíthatunk tőlük.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum