RockStation

Megjelent a III. Műszak 12. száma

2010. október 03. - sunthatneversets

Kegyetlen a tempó, máris itt a III. Műszak október! Címlapon maga Phil Anselmo a legendás Pantera és Down frontjáról, de az interjú ügyosztályon található egy másik ikon Serj Tankian is (ő meg System Of A Down ugye). Mindkét interjút honosítottuk, de attól még nagyon jók! És! Olvashattok egy villáminterjút a punklegenda Kretens-el, Nyugodj le címmel pihentető lemezekről (szigorúan a legnagyobbaktól), beszámolókat az idei Szigetről és a szeptemberi Káderfesztről, meg persze rakás újdonságról, úgy mint Bad Religion, Pantera, Fish!, Stone Sour stb. A tizenkettes Műszak válogatásán pedig a piszkos tizenkettő, azaz a Legyél Rokk! zenekarai, meg azok a bandák, akik már Rokk! lettek... Jó böngészést, jó kagylózást! Mindez full ingyen: www.myspace.com/iii.muszak

Shrinebuilder a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Egy igazi underground rockfanatikusnak elég lenne csak annyit leírni, hogy november 17-én a Dürer Kertben egyszerre lesz színpadon Scott Kelly (gitár-ének), Al Cisneros (basszusgitár-ének), Dale Crover (dob) és Scott „Wino” Weinrich (gitár-ének), és máris veszi a jegyet a bulira. Aki nincs ennyire képben, hogy névről felismerje a négy férfiembert, annak elmondjuk, hogy ők olyan zenekarokban zenélnek főállásként, mint a Neurosis, a Saint Vitus, a Melvins, az Om vagy a Sleep, de régebben még olyanokban is megfordultak, mint az Obsessed vagy a Spirit Caravan. Tehát mondhatjuk ez egy underground supergroup, ami csupán hobbiból jött létre, a zenekar nevét viselő lemezt is pár nap alatt jammelték fel, és valószínűleg a koncert is ehhez hasonló örömzenélés lesz. Zeneileg is olyan az egész, mint az anyazenekarok keveréke, szóval amolyan doom-stoner-sludge-rock. Igazából az egész koncerttől nem kell nagy megfejtést várni, itt olyan korszakalkotó legendák állnak majd a színpadon, akiket egyszer az életben látni kell, szóval ez a koncert kötelező. Ennyi.

2010. NOVEMBER 17., BUDAPEST @ Dürer Kert
SHRINEBUILDER (USA)
Kezdés: 19.00

Belépő: elővételben 4.000 Ft, helyszínen 5.000 Ft Jegyelővétel: Underground Store (Bem József u. 22.), The Lab (Király u. 48.), Teenage Riot Store (József krt. 18.), Speed Westend, Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Dürer Kert, concerto.hu

Zakk Wylde - Újabb vérrög

A Black Label Society kénytelen volt törölni a jelenlegi turné két állomását is (Anchor Inn in Omaha, Neraska és Clive, Iowa) mert a banda szakállas frontemberének Zakk Wylde-nak a lábában ismét vérrögöt találtak. A turné többi állomása állítólag nincs veszélyben. Wylde csütörtök este került kórházba és állapota jónak mondható.

A gitáros-énekest hasonló problémakkal tavaly augusztusban már kezelték.

Hétfőn este Budapesten dübörög majd az Ozzfest :-))

Tegnap este az RTL Klub Fókusz című műsorában exkluzív interjút láthattak a nézők a heavy metál fekete bárányával (sic!) Ozzy Osbourne-nal, a hétfői budapesti koncert felvezetéseként. Az hogy egy exkluzív interjút egy nagy tévé csatorna készíthet rendben is van, csak könyörgöm, küldjenek oda olyan riportert aki értelmeseket is tud kérdezni. Gondolom Ozzyval nem lehet könnyű, de a riporter Polgár Gézának sikerült olyanokat kérdezni, hogy Ozzy miért szokott le az önsorsrontásról és hogy volt-e plasztikai műtétje  és ez bizony gáz. 

De ez még hagyján volna. Ha már csak ilyeneket sikerül kérdezni, akkor legalább a riport összekötő szövegei lennének renben. "Pár évvel visszatérése után alapította azt a koncertsorozatot, melynek repertoárja most Magyarországra érkezett. Hétfőn este Budapesten dübörög majd az Ozzfest."

Nos kedves Polgár Úr. Az Ozzfest egy javarészt a tengerentúlon dübörgő utazó rockcirkusz, több bandával, talán egyszer Angliába is sikerült vele átjutni. A mostani turné az új Ozzy Osbourne lemez, a Scream világkörüli turnéja, bár a magyar előzenekar a Room Of The Mad Robots biztosan büszkén mondja el majd magáról, hogy fellépett az Ozzfesten. :-))  

Videó itt. Az interjú 00.50-től látható.

 

A spiritualitás jelentős mértékben érzékenység kérdése - Virrasztók interjú

A Virrasztók első lemeze Az Emlékezés Órája címmel jelent meg tavaly, nyár elején. Az autentikus magyar népzenét a 21. századi urbánus folkkal és metallal ötvöző csapat körül sok minden történt az elmúlt egy évben. Ezekről, a készülő új albumról és a közelgő Eluveitie és Korpiklaani koncertről is beszélgettünk Scrofával, a Halottidézővel.

RS: Az Emlékezés Órája egy erőteljes spirituális kisugárzással bír, melyet a magyar rockzenében szinte sehol nem találni meg. A lemez köré épülő koncepció (a halottlátás, a bolygó lelkek nyugvó helyre történő kísérése) miatt nem volt félő, hogy a rockzenét szeretők egy része ezzel esetleg nem tud mit kezdeni? 

Szerintem a rockerek, vagy talán jobb így: a rockzene-fogyasztó közönség ugyanolyan mértékben spirituális gondolkodású, mint bárki más. Ez nem zenei stílus kérdése. Ráadásul gondolhat bárki bármit róla, de mindannyian érintettek vagyunk. Közös sorsa az élőknek a halál, és mindenki sokat foglalkozik vele. Ki így, ki úgy. Mi egy szép, régi, és igen emberi népszokást elevenítünk fel a magunk módján: Elbúcsúzunk a távozóktól, és a felidézésükkel emlékezünk rájuk. Azzal a ki nem mondott, meg nem fogalmazott vággyal, hogy ránk is emlékeznek majd egyszer…

Tovább

Aki pihenni jár haza: interjú Téglás Zolival

Szeptember közepe óta együtt turnézik Európában  Keith Caputo, és a Zoli Band, amelynek egyik állomásaként Budapesten, a Dürer kertben szeptember 27.-én nekünk is alkalmunk nyílt látni, és hallani a két énekes szóló zenekarát. A koncert után Téglási Zolit kérdezgettük az eddigi koncertekről, az Igniteról, a Pennywiseról, és Magyarországról.
 

RS- Remek koncertet adtatok! Gratulálok!
Köszönjük szépen, mi is nagyon jól éreztük magunkat a színpadon.
 

RS- A jelenlegi felállás hogy jött létre (többek közt Grand Mexican Warlock, Shell Beach zenészek ragadnak hangszert a Zoli Bandben)?
Régebben az Ignite-os srácokkal csináltam a Zoli Band-et, ám ők most nem értek rá. Aztán ez valahogy adta magát, hogy magyarokkal zenéljek együtt, főleg így, hogy európai turnén veszünk részt. Így sokkal egyszerűbb volt újra életre kelteni a zenekart.

Tovább

Csiribí-csiribá: Dimmu Borgir - Abrahadabra

Mit érdemel az a norvég banda amelyik egy Izlandon található vulkanikus hegység nevét adja sajátjának? Lehet, hogy mindent. A Dimmu Borgir az elmúlt évek során szépen lassan a metálzene első ligájába verekedte magát, amit én magam nem értek, de ez nem is számít. Norvég létükre mi mást játszhatnának, mint black metált. A kezdetben inkább atmoszférikus jelzővel illetett muzsika mára szimfonikussá változott és hát értelmiségi rocker ember kű blackben nem utazik, annak szimfonikus kell.

Tovább

A Stairway To Heaven-ben van a legjobb gitárszóló

Jimmy Page (Led Zeppelin) 1971-es, a  Stairway To Heaven-ben eljátszott gitárszólója a csúcsok csúcs a Gibson.com listáján, amely a "Minden idők Top 50 gitár szólója"  címen fut. A dobogóra második fokára Eddie Van Halen 1978-as Eruption-ja, míg a harnmadikra Jimi Hendrix az All Along The Watchtower-ben nyújtott alakítása került.

A teljes ötvenes lista tovább után.

Tovább

Csak nyugodtan: Keith Caputo, Zoli Band @ Dürer kert 2010.09.27.

Valahogy sose tudtam komolyan venni az olyan zenekarokat, akiknek a neve megegyezett a frontember nevével, ez a tegnapi Dürer kertes koncerten valamelyest cizelláltabb lett, habár igazi kultusz figurákról van szó. Egyfelől van egy, az Ignite énekeseként befutott, jelenleg Pennywise dalnok Téglás Zoli, akit általában véve nagy tisztelet, és szeretet övez hazánkban (nagyban köszönhetően ez egy A Place Called Home című számnak), a másik meg a hardcore szcénából induló, majd onnan egy korrekt, és kultikus rock bandává átalakuló Life Of Agony énekes Keith Caputo. Az előélet miatt tehát a koncert több, mint kecsegtető volt, még úgy is, hogy azért a szóló anyagok nem futottak be akkora sikert, mint egy A Place Called Home, vagy egy River Runs Red.  

Tovább

Invader születésnapi koncert [KONCERTAJÁNLÓ]

Vendégekkel (Rubcsics Richárd és Wéber Attila – az Ossian zenekarból), a 2010-es EP anyagával és ahogy ők mondják, „már nem is annyira új” tagjaival várja rajongóit október 1-én, pénteken az Invader legénysége! Profi muzsika, fantasztikus házibuli hangulat, igazi ünnep lesz a csapat 5. születésnapi koncertjén. Az adrenalin felszabadításáért az Engine és a Krizis vállalta a felelősséget!

2010. 10. 01. péntek
Invader születésnapi koncert
Vendégek: Engine, Krizis

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 990,-Ft

God Dethroned - Új lemez jön

Mégpedig novemberben. A holland death metál banda kilencedik albuma a Metal Blade Records gondozásában lát napvilágot november 22-én. Az album az Under The Sign Of The Iron Cross címet kapta.

Az albumon a következő dalok lesznek meghallgathatók:

01. The Declaration of War
02. Storm of Steel
03. Fire Storm
04. The Killing is Faceless
05. Under the Sign of the Iron Cross
06. Chaos Reigns at Dawn
07. Through Byzantine Hemispheres
08. The Red Baron
09. On Fields of Death & Desolation

Sodom - In War And Pieces címmel novemberben jön az új lemez

Az SPV/Steamhammer gondozásában november 22-én lát napvilágot a német thrash veterán Sodom új albuma In War And Pieces címmel. Az album pruducere az a Waldemar Sorychta volt, aki többek között dolgozott már olyan előadókkal, mint a Lacuna Coil, a Tiamat vagy a Moonspell.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. In War And Pieces, 02. Hellfire, 03. Through Toxic Veins, 04. Nothing Counts More Than Blood, 05. Storm Raging Up, 06. Feigned Death Throes, 07. Soul Contraband, 08. God Bless You, 09. The Art Of Killing Poetry, 10. Knarrenheinz, 11. Styptic Parasite

Sisters Of Mercy az A38-on

A gothic rock nagymesterei fennállásuk harmincadik évfordulóját jókora, belevaló, zajos dupla-bulival ünneplik jövő februárban Budapesten. A zenekar énekese, Andrew Eldritch, korábbi vámpírimázsa helyett ma már kedvesen Kojakos külsejével teremt gyönyörűen komor hangulatot a koncerteken.

A 38, 2011.02.25-26. (Péntek-szombat) 21.00
Sisters of Mercy (UK) - 30. szülinapi turné

Jegyek elővételben 5000 Ft, a fellépés napján: 5800 Ft

John Myung (Dream Theater) minden idők legjobb basszusgitárosa!

Legalábbis a musicradar.com szerint. A portál meghirdette a „Minden idők legjobb basszusgitárosa” címéért folyó szavazást, melyet magasan John Myung a Dream Theater basszusgitárosa nyert meg, aki a szavazatok 42 %-át söpörte be. A képzeletbeli dobogó második fokára Geddy Lee (Rush), míg a harmadikra a Slipknot tragikusan elhunyt egykori bőgőse Paul Gray került. A részletes lista tovább után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum