RockStation

A Guns N' Roses 1 millió dollárért lépett fel Moszkvában

2010. október 31. - sunthatneversets

A Guns N 'Roses október 29-én 1.000.000 dolláros privát fellépés keretében adott koncertet Moszkvában Alexander Chistyakov, a  Federal Grid Company (FGC) helyettes elnöke tiszteletére.  A koncert az orosz filmvállalat, a Mosfilm egyik stúdiójában zajlott. Axl  Rose érkezésekor állítólag még a VIP vendégeket is kitessékelték, akik aztán 1000 dollárt fizettek fejenként, hogy az előadást megtekinthessék. 

A performansz egy rövid, nem túl jó minőségű részlete itt megtekinthető.

Ektomorf - Új lemez és akusztikus koncert

A Farkas Zotya vezette Ektomorf új lemeze Redemption címmel december 17-én lát napvilágot az AFM Records gondozásában. A lemez producere ezúttal is Tue Madsen volt. A címadó dalt korábban koncerten már játszotta a banda.

Emellett a csapat november 18-án Berlinben ad egy exkluzív akusztikus koncertet a sajtó  képviselői és meghívott vendégek részére.

George Lynch sztárokkal érkezik Budapestre

Igazi rockzenei csemegének lehetnek tanúi, akik november 3-án este ellátogatnak az A38 hajóra, hiszen George Lynch, a Dokken egykori gitárvirtuóza igen illusztris nevekből rakta össze idei, Smoke and Mirrors című új albumát bemutató turnécsapatát. A basszusgitáros poszton a Ratt turnét éppen befejező Robbie Crane-t láthatjuk, aki az egykori Guns N’ Roses dobossal, Steven Adlerrel már járt fővárosunkban és amellett, hogy nagyon tetszettek neki a hazai lányok, a magyar sörök szerelmese is lett, ezért már alig várja az újabb magyarországi fellépést. A ritmusszekció másik tagja sem ismeretlen a hazai közönség számára. Brian Tichy olyan nagy nevek mellett működött és működik közre, mint Ozzy Osbourne, Billy Idol, a Velvet Revolver, a Foreigner, Glenn Hughes, Derek Sherinian, Gilby Clarke, de pár hónapja Whitesnake tagsággal is büszkélkedhet. Az énekesi poszton egy hűséges társ, Oni Logan áll a mikrofon mögött, aki több mint húsz éve kitart George Lynch mellett. Az este folyamán Lynch mester szólólemezinek legjobbjait vonultatja fel, de nem maradhatnak ki az örökzöld Dokken dalok sem és néhány érdekes meglepetésre is számíthatunk! A bemelegítésért a svájci Silver Dirt fog felelni!

Smoke and Mirrors Tour 2010
Lynch Mob
Silvert Dirt
2010. 11. 03.
A38 20h.
Jegyár: 5.900.-


Jegyek vásárolhatók a Ticket Express, Interticket, vagy Ticket Portal oldalakon. Színes nyomtatott jegyek a CD Pincében, a Lemezkuckóban, a Hammerben és az A38 pénztárában kaphatók, valamint megrendelhetők a www.livesound.hu oldalon.
 

Bandák Csatája idén is

Tisztelt érdeklődök, jelentkezők!

Második alkalommal rendezzük meg Magyarországon, a „Crazy Mama” klubban a „Bandák Csatája” címmel azt a tehetségkutatót, mely első változatának eredménye az volt, hogy több jelentkező zenekar olyan ismertségre tett szert a tehetségkutató révén, melyre, e show hiányában sok évet kellett volna várniuk! Ugyanis, a Zsűri tagjai nemcsak ítélni, zsűrizni érkeztek a fordulókra, hanem azért is, hogy új arcokat, tehetségeket fedezzenek fel. Ez meg is történt. Több zenekar is lehetőséget kapott a továbbiakban hazai és nemzetközi fellépésekre, lemezek, videoklipek készültek velük, ami azt jelenti, hogy elkezdődött az igazi, profi pályafutásuk. A reklámkampány során, természetesen, interjúkat fogtok hallani velük  a „Rockvilág”-ban, olvasni róluk a Rockerek.hu –n , fogtok vagy már most láthatjátok a szerencsés zenekarok videoklipjeit a Rock TV.-n.

Azt gondoljuk, hogy ennyi információ elég ahhoz, hogy megragadjátok az alkalmat és jelentkezzetek a második „Bandák csatája”-ra, ahol, még ha nem is győztök, mégis lehetőségetek nyílik arra, hogy egy menedzser, producer, vagy szervező látószögébe kerüljetek, ezáltal a világot jelentő deszkákra. Már az is nagy szó, hogy a Crazy Mama színpadán léptek fel, azokon a deszkákon, ahol nemrégen a Thunderbolt és a Crimes of Passion –al együtt, Tim Ripper Owens (ex Judas Priest, Iced Earth, a jelenlegi Hail, Yngwie Malmsteen stb. énekese), a világ egyik legjobb énekese lépett fel, immár másodjára. Ugyanitt, Okt. 15-én maga Jorn Lande és csapata, a Jorn mutatta meg a rockereknek, hogy hogyan is kell ezt csinálni!

Tovább

Insane - Egy pici helyzetjelentés

Október eleje óta zajlik a Royal Flush turné országszerte és a legbiztosabban kijelenthetjük, hogy remek a hangulat, fantasztikus a közönség és a jobbnál jobb italokban sincs hiány! A fentebb említett turné dátumai mellett azért pár önálló koncertünk is lesz még idén pl. október 31-én a Dürer Kertben ahol a „Dürer őszi fesztivál” keretein belül csapunk a húrokba, ahol az egész hétre a belépő ára mindössze 1000 FT.
A jövő héten a Vajdaságban játszunk, ahol ez lesz az egyedüli őszi koncertünk, de még Decemberben a Román – Moldáv határnál is fellépünk egy rangos fesztiválon, ahova pár hete kaptunk meghívást. Emellett lesz Nyíregyházán és Veszprémben egy érdekes bulink a Hősök-kel! Nem mindennapi párosítás, így érdemes megnézni valahol ezeket a bálokat is!
A legfontosabbat pedig még nem is mondtuk. Lassan közelednek az ünnepek, viszont mi a sok koncert ellenére is készülünk egy kis zenei meglepetéssel! Erről bővebb információk hamarosan! Az aktuális koncert dátumokért pedig klikk ide:

www.facebook.com/bandinsane
www.myspace.com/bandinsane

Egy kis árnyalt fekete: FrosTbounD demó

A black metál számomra egy csekély létjogosultsággal rendelkező műfaj, ezt előrebocsátom. Sohasem hatódtam meg a panda arcfestéstől, a fullos szegecsektől, és a templomégetés intézményétől, főleg úgy, hogy a Mayhemes Dead halála óta nyugodt szívvel állítható, hogy maga a stílus is inkább a külsőségek felé tendálódott, míg a belbecs (ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni a black metálnál) a háttérbe került. Na de legyünk konzekvensek! Ha az urbánus legendákról kevésbé van tudomásunk, akkor sem vagyunk meglőve, hiszen ne felejtsük el a zene, az zene, és hiába áldoz a sátán oltárán bármely zenekar, ha nincs mögötte muzikális tudás, akkor úgy is mehet a levesbe.

Tovább

Újra After Rain a Crazy Mamában [KONCERTAJÁNLÓ]

Mint eddig minden alkalommal, most is frenetikus hangulattal várja közönségét az After Rain! Ezúttal október 29-én, pénteken lépnek fel a Crazy Mama Music Pub színpadán, de vendégeket is hívtak, név szerint a Sunset Beach, a Vasmacska és a Dolmen hevíti fel a hangulatot!

2010. 10. 29. péntek
After Rain, Sunset Beach, Vasmacska, Dolmen
Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 990,-Ft

2/3 Nirvana az új Foo Fighters lemezen

A Nirvana két állva maradt tagja ismét együtt dolgozik majd, ugyanis Krist Novoselic (ex – Nirvana basszusgitár) vendégszerepel majd a Foo Fighters készülő lemezén, melynek alapítója Dave Grohl, egykori dobosa a triónak. Emellé már csak hab a tortán, hogy a Nevermind egykori producere, Butch Vig tölti be ismét ezt a szerepkört az egyelőre még cím nélküli lemezen, és a várható megjelenés 2011 (május), vagyis éppen 20 évvel az 1991-ben megjelent Nirvana-klasszikus után. Dave elmondása alapján ez lesz a „legsúlyosabb” lemezük, az eddig felvett 7 számnál egyáltalán nem használtak akusztikus gitárt. Kíváncsian várjuk!

Klipözön: Grand Magus, Apocalyptica, This Or The Apocalypse és Municipal Waste videók [VIDEJÓ EXTRA]

Hosszabb szünet után újra jelentkezünk. Lesz svéd pöröly, finn csellisták, amerikai thrash és metalcore.

A svég Grand Magus ötödik lemeze Hammer Of The North cíímel jött ki idén. Elkélszült a második klip is hozzá, mégpedig az At Midnight They'll Get Wise című dalra, mely ugyanúgy imidzs klip mint az előző. A dal amúgy nagyon klafa.

A finn Apocalyptica jövő februárban érkezik hozzánk, egészen pontosan 23-án a Petőfi Csarnokban adnak koncertet. A nyár végén kijött 7th Symphony című lemezhez már megszámolni is nehéz hány klip jött ki, most itt az újabb a Not Strong Enough című tételre, melyben a Shinedown énekese Brent Smith vendégeskedik.

Tovább

Joe Bonamassa a Petőfi Csarnokban [KONCERTAJÁNLÓ]

Joe Bonamassa a harmincas évei elején járó gitáros zseni még gyermekként játszhatott egy színpadon B. B. Kinggel, 2009-ben pedig a londoni Royal Albert Hallban Eric Claptonnal zenélt együtt. Bonamassa októberben nem először lép fel Budapesten.

Játékát a szakírók szerint a tökéletes technikai tudás mellett az érzelmi telítettség jellemzi. A New York állambeli Uticában született, édesapjának hangszerüzlete, hatalmas joebonamassaphotolemezgyűjteménye volt, így könnyen "ragadt rá" a zene. Négyéves korában vett kezébe először gitárt, hatéves korában pedig megtanulta Jimi Hendrix Voodoo Child című klasszikus számát. Még nem volt 12 éves, amikor B. B. King előtt lépett fel, és a nyáron Magyarországon fellépő blueslegendával később együtt is turnézott.
A 14 éves korában alakult Bloodline nevű zenekarában Miles Davis fiával, Erinnel és Waylon Kriegerrel, a Doors egykori gitárosának fiával játszott együtt.
Első saját lemeze 2000-ben jelent meg A New Day Yesterday címmel. Közreműködői között volt Gregg Allman, Rick Derringer és Leslie West. Ezt 2002-ben a rockosabb So, It's Like That követte, majd 2003-ban a Blues Deluxe című album hozta meg az igazi sikert számára, amellyel vezette a Billboard blues-listáját. A lemez három saját szerzemény mellett feldolgozásokat tartalmaz B.B. Kingtől, John Lee Hookertől, Elmore Jamestől és Albert Collinstól. A 2005-ben megjelent Had To Cry Today című lemeze az Album Of The Year címet kapta a világ egyik legismertebb blueszal foglalkozó internetes oldalának, a BluesWax olvasóitól. A You And Me című lemezével ismét a Billboard blues-slágerlistájának élére került. Sloe Gin című lemeze 38 héten át szerepelt a Billboard tízes listáján.
A Guitar Player Magazine olvasói kétszer is az év bluesgitárosának választották Joe Bonamassát. A kitűnő gitáros tagja a Blues Foundation szervezetnek, szóvivője a Blues In The Schools programnak.

Összesen 11 albuma jelent meg eddig, a legutóbbi, a Black Rock, melyet az év elején rögzített. Időközben Glenn Hughes, Jason Bonham és Derek Sherinian részvételévelmegalakult új szupergroupja a Black Country Communion. Bonamassa egy korábbi interjúban elmondta, hogy a fogadtatásától teszik függővé a turnézást. Október 28-i, holnapi PeCsa koncertjén még nem velük lép fel.
  
Joe Bonamassa    
Petőfi Csarnok,
2010. október 28., 20.00 óra
Belépő: 9900 Ft

 

A Lordi volt dobosa énekesi ambíciókkal

Nem sokkal a Babez For Breakfast turné kezdete előtt Sampsa Astala (Kita), a Lordi zenekar dobosa úgy döntött, énekesi poszton folytatja pályafutását és saját zenekarával benevez a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra, valamint ezzel együtt a Lordi kötelékéből is kilép. Mr. Lordi, a csapat vezetője, nagyon berágott muzsikusára és közleményben tudatta a zenésszel, valamint a világgal, hogy Kita soha többet nem lesz a Lordi dobosa. A dolog pikantériája, hogy a Lordi 2006-ban pont a nevezett versenyen tűnt fel és lett világhírű a Hard Rock Halleluja című slágerével. A zenekar menedzsmentje szerint a turné rendben le fog menni, egy másik muzsikus segítségével.

A Lordi november 17-én érkezik Budapestre, ahol ismét gigantikus színpadot építenek a Petőfi Csarnokban! Bővebb információk a www.livesound.hu oldalon.

Ozzy és a neandervölgyi ember

A Fox News tegnap reggeli hírműsorában egy interjú volt hallható Nathan Pearson-nal a Knome kutatócég kutatási igazgatójával, akiknek az volt a feladatuk, hogy Ozzy Osbourne vérmintáját és DNS-ét elemezzék. A kutatás célja  hogy kiderítsék, hogy Ozzy bátyó, hogy lehet még életben a korábbi években ipari mennyiségben fogyasztott alkoholtól és kábítószertől.

Nos kiderült, hogy egy átlagemberhez képest hatszoros hajlam van a génjeiben az alkoholizmusra, így sokkal több alkoholt tud a szervezete feldolgozni, mint egy egyszerű földi halandónak. A drogoknál  ez az arány csak 1,3 szoros.  A vizsgálat megállapította továbbá, hogy Ozzy DNS-e nagy hasonlóságot mutat a nenandervölgyi  ősemberével, illetve hogy kimutathatók benne az ókorban kitört vulkán a Vezúv áldozatainak DNS-ei is.
 
Ozzy minderre csak annyit mondott: Ha az ókori Osbourneék annyi alkoholt ittak volna, mint én, akkor simán átvágtak volna a láván és nem halnak meg.

A vizsgálat 40.000 dollárba került.

Új lemezzel jelentkezik a Motörhead

A legendás Motörhead új nagylemeze The World Is Yours címmel december 13-án lát napvilágot az újonnan alapított Motorhead Music égisze alatt. A lemez producere ezúttal is Cameron Webb volt. Itt pár pillanat erejéig bele lehet hallgatni a produkcióba.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Born To Lose
02. I Know How To Die
03. Get Back In Line
04. Devils In My Head
05. Rock 'N' Roll Music
06. Waiting For The Snake
07. Brotherhood Of Man
08. Outlaw
09. I Know What You Need
10. Bye Bye Bitch Bye Bye

DevilDriver - Beast címmel jön az ötödik

A kaliforniai DevilDriver 5. stúdióalbuma Beast címmel február 22-én jelenik meg a Roadrunner Records gondozásában. Az album producere Mark Lewis (Trivium, Chimaira, All That Remains) volt, míg a keverést Andy Sneap (Megadeth, Exodus, Machine Head, Nevermotre) végezte. A banda 14 dalt rögzített a lemezhez, melyek közül nagy valószínűséggel csak 11-12 fog a lemezen maradni.

A valószínűsíthető dalok listája:

Dead To Rights, Hardened, Bring The Fight (To The Floor), Shitlist, Talons Out (Teeth Sharpened), Blur, You Make Me Sick (Sacred Secrets), The Blame Game, Coldblooded, Crowns of Creation, Lend Myself To The Night

"Négy nagyon furcsa, beilleszkedni képtelen zenész agyszüleménye": Siniak - 8 perc, 19 másodperc (2010)

Nyár vége felé jelent meg a másfél éve létező Siniak zenekar nagylemeze, amit részletesebben bemutatunk a következőkben. Akit érdekel az egyediség, a balkáni népzene ötvözése a modern rock-al, kellő humorral és komoly mondanivalóval megspékelt szövegek, az mindenképpen kattintson a folytatásra.

Tovább

Patinás germán power: Helloween – 7 Sinners

A germán Helloween a német fémzenei élet egyik export terméke volt a 80-as 90-es években. Szokták őket az euro-power vagy a speed metál atyjainak is nevezni, bizonyára nem is véletlenül. A Walls Of Jericho és a két részből álló Keepers Of The Seven Keys pedig vita nélkül a metál történet legfényesebb albumai között foglalnak helyet. A sorsát aztán a Helloween sem kerülhette el, a 90-es évek elején jött zenei hullámok a zenekart sem kímélték.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum