RockStation

Powerground hírek

2010. november 07. - sunthatneversets

Némi hírpakkot kaptunk a Powergroundtól:

Conan's First Date

Az őszi melankóliára való tekintettel, illetve annak a nevében, a szentendrei Conan's First Date három tagja (Bencze Márton, Vándor Erik és Bossányi Gergő) összehozott egy rendhagyó Watch My Dying átdolgozást. A WMD debütalbumán szereplő Carbon-on végeztek beavatkozást a fiúk, melynek eredménye egy sötét, breakbeat alapú elszállás lett, a szövegen kívül gyakorlatilag köszönőviszonyban sincs az eredeti dallal. De mi más lenne egy átdolgozás értelme? Aggodalomra egyébként semmi ok, a közelgő CFD nagylemez ugyanakkora furkó zúzda lesz, mint az eddigiek! A CFD egyébként november 19-20-án  Lengyelországban vendégeskedik, de előtte játszik a budapesti Vadvirágban 6-án, Esztergomban és a Piliscsabán 12-én, illetve 13-án a szegedi Garaboncziásban.

Tovább

Új Die Apokalyptischen Reiter lemez februárban, koncert Budapesten

Az egészen különleges muzsikát művelő germán Die Apokalyptischen Reiter három évvel a Licht kiadása után 2011. február 25-én új albummal jelentkezik Moral & Wahnsinn címmel. Mindezt megfejelendő a banda április 3-án a Club 202-ben (ex Wigwam) ad koncertet.

A Moral & Wahnsinn a következő dalokat rejti majd:

01. Die Boten
02. Gib dich hin
03. Hammer oder Amboß
04. Dir gehört nichts
05. Dr. Pest
06. Moral & Wahnsinn
07. Erwache
08. Heimkehr
09. Wir reiten
10. Hört auf
11. Ein liebes Lied

Az album trailere megtekinthető itt.

   

Anathema a Dieselben [KONCERTAJÁNLÓ]

A Paradise Lost és My Dying Bride mellett a gót metál harmadik előfutára és alapítója a brit Anathema. Huszadik születésnapjukat megünneplendő, új lemezzel  - We’re Here Because We’re Here -jelentkeztek, illetve egy azt követő turnéval. A hétéves hiátusban érlelt hangzást Budapesten is élvezhetjük, november 18-án, a Diesel Klubban. Előzenekar a The Ocean, és a norvég Petter Carlsen lesz.



Az általában sötét, lassú zenei passzusokkal és melodramatikus, gyászos hangvételű lírai szövegekkel operáló Anathema még a kilencvenes évek elején-közepén alapozta meg hírnevét egy új műfaj alapításával, melynek során a doom és a death metál elemeit vegyítve több észak-brit kollegával létrehozták a gót metál stílust. A mostani zenei világukat, bár jelentős számú elem változatlan maradt, az ősatya Pink Floyd, illetve olyan kortárs zenekarok, mint a Radiohead vagy a Porcupine Tree lemezei ihlették, formálták.

Tovább

Anneke duplázik november végén! [KONCERTAJÁNLÓ]

A ’90-es évek második felében robbant be a honi szomorúmetalosok lejátszóiba a holland The Gathering. Már akkoriban is kiemelkedtek a hasonló csapatok közül azzal, hogy a szomorú, borult hangulatú dalokat úgy is hitelesen adták elő, hogy énekesnőjük végig mosolygott a koncerteken. A csapat később egyre inkább az elszállós, pszichedelikus rock fele mozdult el, még több teret adva a még mosolygósabbá váló Anneke van Giersbergennek.

Nálunk egyértelműen a Sziget nagyszínpados koncert jelentette a csúcsot, ahol a délutáni időpont ellenére is ezreket varázsoltak el. Ezután Anneke kiszállt a zenekarból, hogy anyai teendőire és szólóprojektjére koncentráljon. Előbbivel szerencsére már egész jól áll, így egyre több ideje jut az Agua de Annique nevű formációra is.

Az új, könnyedebb zenei irány (és hősnőnk varázslatos kisugárzása) miatt Anneke mára Hollandia egyik legkedveltebb popénekesnője lett. Régi és új repertoárjából tavaly decemberben már hallhattunk egy koncertnyi anyagot – ekkor Danny Cavanagh (Anathema) társaságában töltöttek meg emberekkel és gyönyörű hangokkal egy színházat. A Pécs 2010 iroda és a Negative Art együttműködésének köszönhetően Anneke most a teljes zenekarával tér vissza hozzánk. Ebben a formációban a gitáros (a kezdetektől 1997-ig) a The Gatheringben játszott, a basszusgitáros pedig Jamie Cavanagh (Anathema), a doboknál pedig Anneke férje (Rob Snijders) ül, aki nem olyan csapatokban zenél(t), mint a kvadrofon koncertjeiről hires KONG, a doom alapmű Celestial Season és a sivatagi rockban utazó Garcia Plays Kyuss.

Tovább

Heaven And Hell - Neon Nights DVD még ebben a hónapban

November 16-án az Eagle Rock gondozásában jelenik meg a Heaven And Hell, Neon Nights című dvd-je, mely egyben tisztelgés a nemrégiben elhunyt legendás énekes Ronnie James Dio emléke előtt. A dvd-n a zenekar 2009. július 30-án a Wacken Open Air fesztiválon adott koncertje látható. A koncert némileg más tartalommal cd-n is megjelenik.

Tovább

Ed Mundell kilépett a Monster Magnetből

Kicsit meglepő a hír, hogy egy jól sikerült új lemez és 18 év után a Monster Magnet gitárosa Ed Mundell személyes okokra hivatkozva kilépett a zenekarból.

A főnök Dave Wyndorf így gyilatkozott Mundell kilépéséről: Mit mondhatnék? Ed már két hónappal ezelőtt beszélt nekem a terveiről. Adtam neki egy kis időt, hogy talán meggondolja magát, de ez nem ment.  Félreértés ne essék, a Monster Magnet megy tovább, kezdődik a turné Kölnben a gitárokat pedig Phil Caivano és Garrett Sweeny  fogja kezelni. Szeretnék köszönetet mondani Ednek, hiszen hatalmas tehetségét a zenekarban kamatoztatta az évek során, és kívánok neki sok szerencsét, bármihez is kezdjen a jövőben. Sok szerencsét Ed! Hiányozni fogsz!

ZS kategória ...: Black Label Society - Overlord [VIDEJÓ]

Zakk Wylde sohasem tartozott a normális emberek közé. Ozzy mester kitette zenekarából, Black Label Society nevű sajátjával pedig inkább kiadta új lemezét Order Of The Black címmel. Most már van videó is az albumhoz, mégpedig milyen. Az Overlord című dalban térdig gázolunk a ZS kategórás akcióflmek (Game Of Death, Kill Bill stb) paródia jeleneteiben. Főszerepben a zenekari tagok.

A repülő hollandik: Starve- Wasteland

Hősünk, nevezzük az egyszerűség kedvéért Williamnek, végzett a méretes joint megtekerésével; ekkor épphogy hajnali hármat ütött az óra. Az utrechti, híresen kétes pedigréjű kocsmában rajta kívül már csak néhányan vegetáltak sörük fölött, elégikus hangulatban, cigarettafüsttel körbe ölelve. Épp az öngyújtója iránt matatott a zsebében William, amikor Klaas, a lebuj csaposa(és egyben tulaja) megfogta a vállát, és erélyesen ráparancsolt, hogy most már ideje lesz elhagyni a helyet. Klootzak- mormogta hősünk, és egy nem túl magabiztos kísérletet tett arra, hogy rágyújtson az ujjai közt tartogatott spanglira, de Klaas most már mogorvábban rángatta meg a vállát, és belátta: el kell hagynia a kocsmát.

Tovább

Megvan a Lordi új dobosa

Ahogy arról már minden rajongó értesülhetett, nem sokkal a Babez For Breakfast turné kezdete előtt Kita, a Lordi zenekar dobosa úgy döntött, énekesi poszton folytatja pályafutását és saját zenekarával benevez a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra, valamint ezzel együtt a Lordi kötelékéből is kilép. Mr. Lordi nem esett kétségbe és azonnal új családtag után nézett, ennek eredményeképpen megszületett Otus!

„Nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy ki, vagy mi Ő… Ő egy hentes, egy hóhér, egy idegen és egy zombi. Kemény fickó és határozottan az egyik legrondább tagja a családnak!” - jellemezte a zenekarvezető az jövevényt. A csapat az elmúlt napokban gőzerővel próbált, hiszen a héten, Szentpéterváron elindul a show, amely november 17-én érinti fővárosunkat!

Babez For Breakfast Tour 2010
Lordi
2010. 11. 17.
Petőfi Csarnok 20h.
Jegyár: 6.900.-

Elfáradt latin vér - Ill Nino: Dead New World (2010)

Új Ill Nino, Dead New World címmel. A 2003-as Confession lemez olyan slágerei, mint a How Can I Live és This Time’s For Real óta is él és virul a banda, (2005, 2008 és most 2010-ben nagylemez) bár mintha kissé kevesebben figyelnék őket mostanság. Mint ahogyan az egész nu-metál irányzatot, mert ne tagadjuk, latinosság, egyediség ide vagy oda, ők is a 2000-es évek eleji nu-metál őrület farvizén eveztek be a köztudatba. És bizony, mintha a nagy evezésben kicsit beleszürkültek volna a zeneipar kíméletlen világába.

Tovább

Kyuss Lives a Gödörben

Van akinek a Kyuss a stoner alfája és omegája, van akinek csak simán az egyik legjobb gitárral játsott zene amit a földkerekségen alkottak. Kyuss 1996-tól nincs, de a szakírok tucatjai tekintik még ma is hivatkozási alapnak a legendás zenekart. Idén azonban John Garcia, Garcia Plays Kyuss néven adott pár koncertet, így lehetett abban reménykedni, hogy talán a környékünkre is eljut a csapat, melyben jelenleg John Garcia énekes, az eredeti basszer - Scott Reeder ugye csak 1992-ben csatlakozott - Nick Oliveri, a dobos Brant Bjork és Bruno Favery gitáros szerepel Kyuss Lives művésznév alatt. A nevekből látható, hogy Josh Homme gitáros inkább a Queens Of The Stone Age-re koncentrál, mintsem klubturnézzon.

Nos a kívánságokból március 20-án valóság lehet, hiszen a Gödörben lép fe a Kyuss Lives. A jegy 5.500 Forintba kerül.

A változatosság gyönyörködtet?: (həd) p.e. – Truth Rising

Az 1994-ben a kaliforniai Huntington Beach-ben alakult (həd) p.e. érdekes színfoltja a metál életnek. Hajlamosak a szakírók is rap-metalnak titulálni a zenekar által művelt stílust, de ugye tudjuk, hogy a Faith No More is az volt az Epic idejében, aztán meg mégse. Ha már rap metál akkor inkább Body Count Ice T-vel vagy Clawfinger, de az kétségtelen, hogy a (həd) p.e. zenéjében a hip-hop stíluselemei azért elég gyakran köszönnek vissza, és valóban feltűnik a rap is itt-ott, lásd példának okáért a Takeover című tételt. 

Tovább

K3 - az instrumentális metal trió ismét Budapesten!

A hazai K3 trió, amely egyébként az ország egyik legprogresszívebb és példátlan módon, külföldön is elismert instrumentális metál formációja, ez év november 6-án ismét egy egész estét átfogó hatalmas bulit tart a budapesti rock, és metál koncertek helyszínéül szolgáló Crazy Mama Music Pubban.
 
A K3  a 2007–es Under A Spell, valamint a 2009 évi Garden Of Death című lemezéről fog játszani egy több mint egy órás blokkot, de a jól ismert ópuszok is felcsendülnek majd a koncerten, mint például a Dream Theater billentyűsével, Jordan Rudessel közösen készített dal, a Path Of  A Storm valamint sok más közönség kedvenc (The End Of Evolution, Under A Spell…).
 
Kállai János a K3 frontembere: „Nagyon örülünk, hogy ismét önálló koncert keretében találkozhatunk rajongóinkkal, és barátainkkal, egy olyan helyen, ahol szívesen játszunk. Mostanában főként fesztiválokon voltunk láthatóak Pesten, de sokan jelezték, hogy jó lenne már ismét egy hosszabb K3 buli.  November 6-án az lesz. Mindenkit szeretettel várunk!”

Slytract - dobos videó a Sickdrummer.com-on

A Slytract dobosa, Galántay Tamás készített egy stúdió-videót múlt pénteken, amelyben a death metal dobolás alapvető stílusjegyeit, technikáit mutatja be nagy sebesség mellett.
A videó különlegessége a sebesség, azaz a blastbeat gyorsasága. 260 Bpm már nagyon gyorsnak számít, 270-280 keveseknek megy, a 300 környéke pedig jóformán tabu. Tamás a 6 perc feletti videó végén pedig eléri ezt a mágikus számot.

A SickDrummer Magazine az egyetlen extrém dobolással foglalkozó amerikai magazin, amely nyomtatásban is megjelenik. Olyan dobosokkal foglalkozik, mint például George Kollias (Nile), John Longstreth (Origin), Sean Reinert (Cynic), Flo Mounier (Cryptopsy), Tim Yeung (Divine Heresy), Tomas Haake (Meshuggah). Tamás videója felkerült a hivatalos honlapra, ahol jelenleg a második legnézettebb link. A magazin főnöke felvette a kapcsolatot Tamással, és érdeklődött a Slytract iránt, kíváncsi az új dalokra, és promóciós lehetőséget is említett a tengerentúlon, ha a lemez megjelenik. Különös egybeesés, hogy ez a magazin ezer szállal kötődik a Relapse Records-hoz, az "Explanation: Unknown" amerikai forgalmazójához.

A Slytract második albuma egyébként december és január folyamán kerül rögzítésre Ausztriában, a tervezett megjelenés pedig 2011 nyara, újra a Noisehead Records-on keresztül.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum