RockStation

Apokalipszis most: Meshuggah - Alive (dvd)

2010. november 21. - sunthatneversets

A svéd Meshuggah az elmúlt években szépen lassan módszeresen a kultikus státuszba verekedte magát. Egy biztos zenéjük igencsak megosztó, hiszen nem mindenki bírja idegekkel ezt a technikás apokaliptikus matek metált. Az obZen-ről mi is írtunk itt az oldalon és bevallom bennem azóta sem tisztult a kép. Eddig.

Tovább

Roger Waters és a Fal Budapesten

2011 tavaszán a Fal elindul első – és valószínűleg utolsó – európai turnéjára. Az elmúlt 30 évben ez a lehetőség szóba sem kerülhetett, hiszen a show túlságosan nagy volt ahhoz, hogy utaztatni lehessen. Napjainkra azonban az újonnan épült arénák és a turnék technikai fejlődése megoldotta ezt a problémát. Több hónapnyi aprólékos tervezés után Roger Waters felújította az előadást, megtartva azt csodálatos extravaganciát amelyet a Fal mindig is magáénak tudhatott és ami legendássá tette – így adva át egy újabb generációnak a lélegzetelállító hang- és vizuális élményt.

Roger Waters a videógrafika- és vizuális látványtervezés dinamikus fejlődésének segítségével teljesen új megoldásokkal tudja bemutatni a történetet és a dalokat; magát a Falat - egy közel 3000 négyzetméternyi díszletet – is óriási kivetítőként használva. A show tartalmazza az összes olyan speciális elemet, ami az eredeti, Gerald Scarfe féle megközelítésben látható volt: térhatású kvadrofónikus hangzás, pirotechnika, fényjáték, gigantikus felfújható bábúk, videó bejátszások és rengeteg effekt.
A színpadon Roger Waters mellett Dave Kilminster (gitár), Snowy White (gitár), G. E. Smith (gitár), John Carin (billentyűs hangszerek), Harry Waters (billentyűs hangszerek), Graham Board (dob), valamint Robbie Wyckoff, Jon Joyce, Michael Lennon, Mark Lennon, Kipp Lennon (vokál) játszik majd.

Tovább

Top 10 Pop-rokkerék egynyári ragyogása

Ahhoz, hogy egyslágeres, ám de mindenki tudatába vastagon beleégő zenekar váljon egy csoportnyi emberből sok szerencse, pénz, jó producer és propaganda érzék kell, na meg egy olyan csöpögős, nyálas szám, amit bárki elénekelhet a zuhany alatt, főzés közben, vagy egy énekes tehetségkutató műsor válogatóján. Na meg egy időgép, hogy visszautazzanak a 90-es évekbe. Tíz olyan zenekar jön most, akik nyugodtszívvel feloszolhattak volna egy szám megírása után, és így cirka három, négy percnyi bazseválással írhatták volna be magukat a rock történelembe. Emlékroham a továbbra kattintva:

Tovább

Storyum - Megjelent az Insomnia

Storyum. Kevesen ismerik Magyarországon ezt a pozsonyi csapatot. Ezen az állapoton hivatott változtatni az Insomnia című lemez, amely novemberben jelent meg az Edge Records kiadásában.

A zenekar myspace oldalán "aréna rock" csapatént mutatja be magát. Kissé csalóka ez a műfaji meghatározás, de találnánk-e megfelelő kifejezést olyan muzsikára, amelyben alternatív, dark, progresszív és nem utolsósorban igen dallamos rock keveredik modern és északi metal elemekkel, popos és gitárhősös attitűdökkel, sőt, paradox módon mainstream és indie ízekkel? Nos, ha a Storyum által használt zenei palettát vesszük alapul, a célközönség is igen széles spektrumon mozoghat.

A Storyum 12 tételes bemutatkozó albuma megtalálható minden lemezboltban és Szlovákiában is elérhető. Készül a lemezt támogató első videoklip is, amelyet hamarosan megtekinthet a nagyközönség. Koncertinfo a december elején startoló új weblapon, a www.storyum.com címen.

Jövőre visszatér a System Of A Down?

Az RTL 2 francia rádióállomás Pop Rock Station című műsorűának házigzdája Francis Zégut saját blogjában azt írja, hogy a System Of A Down fellép Párizsban a  Palais Omnisports-ban 2011. június 6-án. A koncert várhatóan az egyik a sok koncertet közül amelyet a banda jövő nyáron Európában ad és rövidesen lesz hivatalos bejelentés is.

Tökéletes stoner est: Torn From Earth, Shrinebuilder @ Dürer Kert, 2010.11.17.

Nagy valószínűséggel idén utoljára voltam nevesebb külföldi előadó koncertjén. Azt kell, mondjam, nagyszerű zárás volt a Shrinebuilder tegnap esti performansza a Dürerben. Hamisítatlan stoner est, meglepően sok, vérbeli doom metal és stoner rajongóval. Hogy egy közhellyel vezessem be a folytatás utáni részleteket: azt kaptam, amit vártam.

Tovább

Stiff Bastard - Elkészült az első klip

Ricsi jelentkezett a Stiff Bastard-ból az alábbi hírekkel:

Egy hónapja elkészült az első hivatalos Stiff Bastard klip! Az ok amiért csak most nézhetitek meg az, hogy azóta próbáltuk megfűszerezni mindenféle extrával, de végül semmitől nem lett ízesebb, úgyhogy jó étvágyat hozzá! Tudjuk jól, hogy nem vált világot, de önerőből és 5000 Ft alatti költségvetésből ez sem kevés, és igen büszkék vagyunk rá! Barátainknak - Baki Zoli, Kelner Peti, Hujber Krisztián - szintén ez volt az első ilyen jellegű munkájuk, hatalmas köszönet és tisztelet jár nekik minden snittért!
Reméljük, hogy a végeredménnyel elégedettek lesztek ti is, és találkozunk december 11-én a Gorezone party-n (Dürer Kert), valamint 30-án a székesfehérvári Middle Finger Club előszilveszteren (Fezen Klub), aki pedig még nem tette meg, nyugodtan töltse le a tavalyi debüt lemezt teljesen ingyen a myspace oldalunkról.

 

Öt új Megadeth dal már majdnem kész

Dave Mustaine a Megadeth főnöke a banda hivatalos rajongói fórumán (Cyber Army) chatelgetve elárulta, hogy a következő Megadeth albumra öt dal majdnem kész.  Mustaine jelenleg az új anyaggal a banda Vic's Garage elnevezésű stúdiójában  Ken Eisennagel hangmérnök társaságában ügyködik, aki korábban már dolgozott együtt a Megadeth-tel, mégpedig a 2009-es Endgame és a 2007-es United Abominations című lemezeken.

Cavalera Conspiracy - Márciusban új lemez

A Roadrunner Records gondozásában jövő év márciusában jelenik meg a Max Cavalera (gitár/ének) és Igor Cavalera (dob) nevével fémjelzett Cavalera Conspiracy új lemeze Blunt Force Trauma címmel. A két egykori Sepultura tag mellett Marc Rizzo (Soulfly) gitározik és Johnny Chow bassusozik.

A lemezre a következő dalok kerültek: 01. Warlord, 02. Torture, 03. Lynch Mob, 04. Killing Inside, 05. Thrasher, 06. I Speak Hate, 07. Target, 08. Genghis Khan, 09. Burn Waco, 10. Rasputin, 11. Blunt Force Trauma

Október 11-én a csapat egy brazil fesztiválon már játszott új dalt (Warlord) a lemezről.

Eluveitie a 2011-es Rockmaratonon

Gőzerővel folynak a munkálatok a 2011-es Rockmaraton Fesztiválon (2011.07.04.-11.), de a technika ördöge is többször megtréfált már bennünket. Hatalmas az érdeklődés az első 3000 akciós jegy iránt - ami érthető, hiszen közel a felébe kerül a teljes árnak, így egy napra lebontva mindössze 1.285.-Ft. Ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy pontos időpontban határozzák meg a jegyeladás kezdetét, ami november 17. szerda délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a Ticketportal hálózatába tartozó boltokban és az online felületen.

Ahogy ígértük a programot is elkezdjük adagolni, így büszkén mutatjuk be az első biztos külföldi fellépőnket, a svájci illetőségű Elueveitie-t, akik a folk metal egyik legnépszerűbb és egyben legújítóbb szellemi ségű képviselői. Sokszínű zenéjükhöz kiváló atmoszférát biztosít majd a festői szépségű Malomvölgy. Első magyar bandáink: Ossian, Prosectura, Akela, Rózsaszín Pittbull, Insane, Kalapács, Watch My Dying, Sear Bliss, ismét előrevetítik a rockzenei sokszínűséget. További információk: www.rockmaraton.hu

Kirk Hammett gyerekkel "focizik" (reverse angle)

Tegnap magára valamit is adó hírportál lehozta, hogy a Metallica gitárosa Kirk Hammett az együttes november 11-én Sydney-ben adott koncertjén a fekete lufik színpadról való lerúgdosása közben véletlenül  egy lufi mögött álló kisgyereket is lerúgott a színpadról, aki állitólag James Hetfield énekes fia volt. Nos a kisfiú kislány és valószínűleg a turné menedzser gyermeke, akinek szerencsére nem esett baja, pedig ezen az új felvételen jól látszik mekkorát kapott szerencsétlen gyerek.  

Amorphis - Vasárnap este ismét Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

A finn Amorphis tavalyi turnéja hatalmas siker volt szerte Európában. A budapesti Diesel klubban is felejthetetlen koncertet adtak, ahol olyan forró volt a hangulat, hogy nem is lehetett kérdéses: amint lehetőség adódik rá, jönni fog a ráadás. A zenekar ismét a Dieselben szerepel 2010. november 21-én, méghozzá egy izraeli metal csapat, az Orphaned Land és a szintén finn Ghost Brigade társaságában.

Az Amorphis legénysége a legutóbbi, Skyforger című lemezzel egy olyan karizmatikus albumot tett le az asztalra, ami az életművük egyik kiemelkedő darabja lett. A finn zenekarokra jellemző egyéni hangulatvilág és mély érzelmek közlése mindig is az Amorphis fő erényét jelentette, és a sorozatos tagcserék ellenére is bátran kijelenthető, hogy a 20 éve működő együttes most van ereje teljében. Az Eclipse lemezzel érkező Tomi Joutsen énekes nélkül pedig már el sem lehetne képzelni élőben az Amorphist, hiszen csodálatosan tudja hozni a dallamos énektémákat, de súlyos hörgése is igazán hatásos; nem mellékesen pedig színpadi jelenléte is páratlan – gondoljunk csak azokra a földet súroló rasztákra...

Tovább

Új albumon dolgozik az Amon Amarth

A svéd viking metálos Amon Amarth új albumon dolgozik. 10 dalt írtak az új albumhoz, melynek felvételei már zajlanak a Park Studiosban, jelenleg a dobok feljátszásánal tart a banda. Megjelenési dátum és albumcím még nincs de az biztos, hogy a jövő év áprilisában a Children Of Bodom társaságában 7 koncertet ad az Amon Amarth Angliában és Írországban.

Subscribe hírek

A zenekartól kaptuk az alábbi híreket:

Megkezdtük a "Hármas Subscribe lemez" előkészületeit, beköltöztünk a próbatermünkbe, és írjuk az új dalokat. Hamarosan kaphattok ízelítőket abból, ahogy a folyamatok zajlanak. A 2010-es évben még 3 helyen találozhattok a Subscribe zenekarral:
2010.12.11 Dunaújváros, Terminál Klub
2010.12.27 A38
2010.12.28 A38

2011 júniusában pedig a Művészetek Palotájában lesz Subscribe koncert, nagyon spéci programmal, áthnagszerelt nótákkal, vendégzenészekkel, torzított gitárok nélkül... Mivel csak 420 hely van, ezért érdemes időben megváltani a jegyeket.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum