RockStation

Kö-te-le-zőőőő!: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax: The Big 4, Live In Sofia, Bulgaria (2 dvd)

2010. december 05. - sunthatneversets

Koncertzenei szempontból ennek az évnek kétségtelenül az egyik legnagyobb durranása a thrash metál négy nagyjának (The Big 4: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a Sonisphere Fesztiválokon történő fellépés-sorozata volt, melyet nekünk is sikerült elcsípnünk Csehországban. A fesztivál Szófiába is eljutott, ahol a csapatok fellépését teljes, több operatőrből álló komplett stáb követte végig, ráadásul a világon rengeteg moziban lehetett élőben nyomon követni a június 22-ei koncertet. Aki lemaradt a mozis előadásról, annak itt a november elején kiadott dupla dvd, pár extrával megspékelve. Hogy egy ilyen kiadványról egyáltalán kell-e bővebben írni, vagy egyszerűen csak mindenki vegye meg látatlanban az persze kérdés lehet. Mi az előbbi verziót választottuk.

Tovább

Klipözön: Times Of Grace, The Sword, Bullet For My Valentine és Turn Of Mind videók [VIDEJÓ EXTRA]

Régen jelentkeztünk. Íme a pótlás:

Adam Dutkiewicz a KSE gitárosa és a banda volt énekses Jesse Leach közös projektje a Times Of Grace. Lemez január közepén, de addig is van klip a Strenght In Numbers című dalra.

 

A texasi The Sword Warp Riders című lemezéről mi is írtunk. Most itt a kliptrilógia második darabja a Lawless Lands című számra.

Tovább

Szirénázva érkeztek a Dieselbe!: W.A.S.P. & Shadowside @ Diesel Klub, 2010.12.03.

Az egésznapos hóesés kicsit elbizonytalanított. Az old school heavy metalosokat, csúnyább kifejezéssel az idősebb generációt mennyire riasztja az időjárás a bulitól? Végül is az elővételben elfogyott jegyek már jelezték: a Skalar és Concerto közös produkciója ismét táblás házat jegyez.
 
Kedélyes beszélgetés egy labdarúgó magyar bajnokkal a küzdőtéren..."A múltkori W.A.S.P. nagyon tetszett ezért is jöttem most el a párommal". Mi az oka kérdezte, hogy rövid időn belül ismét hazánkban turnéznak. Vál vonogatás és a kézenfekvő válasz. Hakni. A múltheti Helmet után magas a léc, ha a zenei kiszolgálás szóba kerül.

Tovább

Slipknot a Sonisphere Fesztiválon

Joey Jordison dobos szerint lesz új Slipknot lemez, Corey Taylor énekes maximum koncerteket tart elképzelhetőnek. Nos az elmúlt napok üzengetései ebben a témakörben zajlottak a két Slipknot tag között. Egyelőre Taylor áll nyerésre, mert a banda jövő nyáron több európai fesztiválon is fellép, melyek közül elsőnek a lius 8-10 között Knebworthben (Anglia) rendzendő Sonisphere fesztivált jelentették be.

Már nagyon várjuk, hogy nyáron Európba mehessünk. Ez a túra rólunk és a rajongóinkról fog szólni, egyben tisztelgés Paul (Gray) emléke előtt. Viszlát jövő nyáron. - áll az zenekar közleményében.    

Death Angel koncert - Időpontváltozás!

A Relentless Retribution című lemezzel jövőre Európa turnéra induló Death Angel március 14-én tette volna tiszteletét Budapesten a Dürer Kertben. A feltételes mód nem a koncert elmaradását jelenti, hanem azt, hogy ezen a napon kerülne megrendezésre a Power Of Metal elnevezésű megatúrné is. Nos a szervezők rugalmasak volta, hogy senkinek ne kelljen eldönteni melyik eseményre is megy el. A Death Angel koncert így egy nappal előbb március 13-án kerül megrendezésre.   

Finomra csiszolt: Storyum – Insomnia

A Storyum nevét nem hiszem, hogy túl sokan ismerik Magyarországon, ami annyira nem is lehet meglepő, hiszen a zenekar székhelye Pozsonyban van. Hogy ez a jövőben mégse így legyen, arról az Insomnia címmel novemberben kiadott lemez gondoskodhat, hiszen azt a hazai rock/metál bandák többségének lemezét is gondozó Edge Records jelentette meg. 

Tovább

Februárban jön az új Deicide

A death metal kultikus zenekara a Decide február 15-én új lemezzel jelentkezik To Hell With God címmel. A lemez a Century Media gondozásában jelenik meg és producere Mark Lewis volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Save Your
02. Empowered by Blasphemy
03. Conviction
04. Hang In Agony Until You're Dead
05. To Hell With God
06. Servant Of The Enemy
07. Witness Of Death
08. Angels In Hell
09. Into The Darkness You Go
10. How Can You Call Yourself A God

 

Ez az a vonal, amikor felállsz a hegytetőre széttárt karokkal! - interjú a Velvet Stab zenekarral

A Velvet Stab története a 2000-es évek elejéig nyúlik vissza. A punkos elemek a kemény zúzások és a dallamos ének jól megfér egymás mellett zenéjükben. Bajnóczi Piroska a zenekar három tagjával beszélgetett múltról, jövőről és sok minden másról.

„Meleg színek ölelnek,
Éles késhegy villan mögötted,
Árvalányhaj tova, hirtelen rettegés,
Még szúr a kés.
Őrültek tánca, betegek melegágya,
Szirom lehull, tüskehúr,
Az égből nyilak, vízből hidak,
Melynek vége téboly tépte kolonc.”

Rise Against vagy Velvet Stab? Miért?
Kátai Tamás (Tomi - dob): Velvet Stab! Rise Against-et csak azért játszunk, mert nagyon szeretjük őket. Volt egy Dürer kertes buli, ami a „Szegény Ember Nowarokkja” néven volt hirdetve. Ennek az volt a koncepciója, hogy minden zenekar eljátszik egy külföldi zenekartól két számot. Mi a Rise Against-et választottuk nyilván a szimpátia miatt, és így belekerült a koncert programunkba kettő szám, amik utána - bárhova is mentünk - tök jól működtek élőben. Mi is élveztük ezeket játszani, Pityinek is jó a hangkaraktere ezekhez a dalokhoz és emiatt kitaláltuk, hogy csinálunk egy Rise Against Cover zenekart. Éppen pár hete volt a debütáló buli a Dürerben a Guilty Parties-zal és a Faith No More Tribute-tal. Úgy néz ki, hogy ennek folytatása is lesz, mert tök jól vették az emberek Pesten is. De mindenképpen Velvet Stab, mert Velvet Stab!
A döfés bársonyban fáj a legjobban?
Nagy Viktor (Mánü - basszusgitáros): Igazából ez csak egy fura ellentétpár volt és még az előző énekes találta ki. Mi nem gondolunk bele mélyebb tartalmat, de a bársonynak nem olyan jó a döfés, mert elég puha.

Tovább

Az énekes szerint mostanában nem lesz új Slipknot lemez

Joey Jordison dobos tegnapi új Slipknot lemezre vonatkozó állításait kapásból cáfolta Corey Taylor énekes, aki nem tervezi, hogy a közeli jövőben a Slipknot-tal adjon ki lemezt. Taylor saját twitter oldalán a következőt írta: Mielőtt bárki hamis illúziókba ringatná magát, hadd legyen egyértelmű. Nem tervezem, hogy egyhamar új Slipknot album készüljön. Koncertek? Talán. Album? Nem.

Januárban jön az új Onslaught

Január 28-án az AFM Records gondozásában jelenik meg az angol thrash veterán Onslaught ötödik nagylemeze Sounds Of Violance címmel. Az album producere a dán Jacob Hansen (Raunchy, Volbeat, Heaven Shall Burn) volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Into The Abyss (intro)
02. Born For War
03. The Sound Of Violence
04. Code Black
05. Rest In Pieces
06. Godhead
07. Hatebox
08. Antiheist
09. Suicideology
10. End Of The Storm (outro)
11. Bomber (MOTÖRHEAD cover)

Megújult a Shock!

December 1-től megújult a Shock!, a magyar web legkomolyabb múltra visszatekintő rockmagazinja, mely a netes igehirdetést megelőzően, 1998 és 2000 között nyomtatott formában is létezett. A megújulás régóta esedékes volt, a körülmények azonban most alakultak úgy, hogy a stáb végül úgy határozott: nem halogatja tovább az elodázhatatlant. A változásnak köszönhetően a régi felület egy minden ízében korszerű, letisztult és jól kezelhető oldalnak adta át helyét.

Ezzel összefüggésben a tartalmi rész is változott: az eddigi ciklikus frissítések helyett napi rendszerességűvé vált a magazin, sokkal több hírt és aktualitást tartalmaz, illetve új rovatokkal is bővült. A mintegy hatezer (!) lemezkritikából, koncertbeszámolóból, interjúból, fotógalériából álló archívum természetesen megmaradt, ám a korábbinál sokkal áttekinthetőbb, jobban strukturált formában férhető hozzá.

www.shockmagazin.hu

Metálgyász - Elhunyt Armando Acosta a Saint Vitus korábbi dobosa

A doom metál legenda Saint Vitus hivatalos közleményben tudatta, hogy 59-ik életévében elhunyt a csapat volt dobosa Armando Acosta.

Nagy sajnálattal jelentjük be, hogy a heavy metál világát nagy veszteség érte, elhunyt Armando Acosta a Saint Vitus egykori dobosa. Armando évek óta egészségügyi problémákkal küzdött. A csapat decemberben induló turnéját az ő emlékének szenteli. - áll a hivatalos közleményben.

Már demózik a Machine Head

Az oaklandi Machine Head hosszú idő után végre új dalokon dolgozik. Jelenleg a dalírási folyamat zajlik, melynek eredményeként két nóta demó formájában nagyjából összeállt a lemezhez. A többi témán folymatosan dolgozik az együttes és a stúdiófelvételek jövő áprilisban indulnak. Megjelenés valamikor a 2011-es év vége felé várható.

December 17-én jelenik meg a Crossholder első lemeze

A 2008-ban alakult zenekar koncepciója egy regényen alapszik, melynek címe Crossholder, az idő fogságában és amely Gondosch János (Güzü) alkotása. A koncerteken a rajongók lényegében a regény zenei megelevenedésének lehetnek tanúi. A lemez New Yorkban lett masterizálva és a Nail Records gondozásában jelenik meg. A zenekar 3 dalt angolul is rögzített, hiszen erre a különleges projektre már külföldi érdeklődés is tapasztalható. A Crossholder megalakulása óta már sok neves fesztiválon vett részt, többek között a Metalfest-en, a Szeptemberfeszten, a Káosz fesztiválon és  túl van már több mint 100 klubkoncerten.

A lemezbemutató koncert a megjelenés napján, december 17-én lesz a Crazy Mama clubban, olyan sztárvendégekkel, mint Varga Miklós (Pandora's box-örökös tag), Kálmán György (Dinamit), a Tűzmadár és az Időgép zenekar. Fellép még Kiss Zoltán ( Iron Maidnem, Nemezis) és Nachladal István ( Nahi, ex-Wisdom ) akiknek a  tolmácsolásában az angol nyelvű dalokat hallgathatjuk meg. Az alapötletet adó regény megjelenése karácsonyra várható, melyhez a Crossholder, az idő fogságában című lemez ajándékként lesz csatolva.

Symphony X, Nevermore és Psychotic Waltz a Petőfi Csarnokban

Nemrég derült ki, hogy Power Of Metal néven turnéra indul a Symphony X, a Nevermore és pár hete eredeti felállásban újjáalakult Psychotic Waltz. Budapesti koncertről szó sem volt, de a Hammer Concerts jóvoltából március 14-én mégis Budapestre, egészen pontosan a Petőfi Csarnokba ér a túrné, ahol a fent említett nevek mellett fellép még a Mercenary és a Thaurorod is.

A Corgan fiú esete a 44 dallal: The Smashing Pumpkins: Teargarden By Kaleidyscope Vol. II. – „The Solstice Bare”

Meglehetősen nagy vesszőfutáson esett és esik át Billy Corgan a 2000-es Smashing Pumpkinsos visszavonulás óta. Kezdődött egy rövid életű, mérsékelt sikereket elérő Zwan nevű formációval. Azután újraélesztette a bandát, és ugyan régebben is ő volt a zenekar mozgatórugója, de mára teljes mértékben egybeforrt a két név: szép lassan kialakult, hogy, az aktív, sikeres időszakból egyetlen tag sem maradt mellette. Ezek után az interneten keresztül válogatott zenésztársakat maga mellé, néha elájul koncerteken, egyestés, alkalmi formációkat hoz létre, francaiországi könyvesboltokban tart premiereket. Legújabban pedig, 44 számos lemezt jelentet meg (ingyenesen letölthető) dalonként, Teargarden By Kaleidyscope címmel, amit ő maga forradalminak nevez, és ezek szerint időről-időre egy-egy EP-be tömörít. Itt a második felvonás, a The Solstice Bare, amit, teljesen önkényesen kiragadva, átvilágítunk a következőkben.

Tovább

Új anyagon dolgozik a Slipknot

Legalábbis Joey Jordison dobos szerint, aki a billboard.com-nak elmondta, hogy az együttes megkezdte a munkát egy új stúdióalbumon.

"Mozgásban vagyunk. Izgalmas dolog újra együtt dolgozni és persze egy kicsit több érzelem is jelen van, de azt hiszem, hogy egy igazán jó lemez születhet meg, mert mindenki nagyon részt szeretne venni a folyamatokban. Azt gondolom mindannyiunk számára egy gyógyulási folyamat lesz ez. Elvesztettünk egy családtagot, de ez az anyag lehet a legerősebb, amit valaha készítettünk".

Jordison szerint a tragikus körülmények között elhunyt Paul Gray basszusgitáros pótlásán nem gondolkodnak, hivatalosan egyelőre ez a poszt nem kerül betöltésre. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum