RockStation

Szívműtéten esett át King Diamond

2010. december 12. - sunthatneversets

A heavy metál egyik legendájára, King Diamond-ra rájár mostanában a rúd. Az énekes hosszabb ideje gerincproblémákkal küszködik, most viszont sokkal nagyobb volt a baj, erről az énekes magyar felesége Livia Zita adott ki sajtóközleményt. King Diamond-ot november 29-én szállították kórházba, ahol szívkatéteres vizsgálatok után kiderült, hogy a láncdohányos hírében álló frontember több infarktust is kapott, amit koszorúér-szűkület okozott.   

A nyitott tripla bypass műtét során a szervezet egyéb részeiből vett ereket használtak arra, hogy a szűkült, elzáródott érszakaszokat kikerüljék. A 7 órás műtét sikerrel lezajlott, és King Diamond már otthon van, jól érzi magát. Zenélésről azonban egyelőre szó sem lehet, első a felépülés. 

Két óra fless: Amplifier- Octopus

Az Amplifier az a zenekar archetípus, amelyikre egy szűk kör teljes odaadással tud, és szeret is hivatkozni, ám a szélesebb - profánul fogalmazva, a nép- körben az ismertségnek a veszélye egyáltalán nem fenyegeti. Ha támpontokkal kéne dobálózni az A Perfect Circle, Tool, Porcupine Trees, Muse zenekarok munkásságával lehetne párhuzamot vonni. Ezeknél bandáknál még olyanabb zenét csinál az angol trió, de igazából megvan a maga arculata, hangulata. Ez nagyban köszönhető a gitáros Sel Balamir, és a basszusgitáros Neil Mahony előtt elterülő nagyobb méretű játék vasútra emlékeztető pedál csoportosulásnak. Az Octopus akár azért is csúszhatott volna ennyit (fél éve kiadásra várt a lemez), mert a szinte mindent átszövő, és atmoszférateremtő effekt kellékek összerakása, kikeverése túlzással egy emberöltőnyi időt vehetett igénybe, főleg úgy, hogy két cédésre, és két órásra terebélyesedett az immár negyedik kiadványuk. Én személy szerint már annak is örültem, hogy nem csúsztak át 2011-re.

Tovább

Februárban Budapesten koncertezik az Accept

Hosszabb hallgatás után a bombaként robbanó új albummal tér vissza Budapestre az Accept február 2-án. A veterán germán metal legenda újra ereje teljében koncertezik, így egy bizonyítási vágytól hajtott csapatot köszönthetünk majd a Dieselben - 30 év válogatott dalaival.

Az Accept az idei évben rendesen meglepte az egész rockszakmát: legendás frontemberüktől, Udo Dirkschneidertől megválva (akivel a 2005-ös Sziget fesztiválon még egy felejthetetlen nosztalgiakoncertet is adtak), új énekessel kiegészülve tették le az asztalra a 2010-es év egyik leghatalmasabb metal albumát. A mindenféle görcsöléstől mentes, a régi klasszikus periódust idéző lemezt még a keményvonalas rajongók is hamar elfogadták. A MAHASZ listán is előkelő helyre kerültek - mi sem mutatja jobban, hogy a magyar rockerek sem maradtak ki a sorból!

A korukat meghazudtoló aktivitással - mint egy újdonsült, fiatal, sikerre éhes banda - működik a zenekar: május óta több mint 65000 mérföldet utaztak, számos turnét és arénakoncertet lebonyolítva; ezt fogja tetézni a Budapestet is érintő 30-állomásos Európa-turné. A fogadtatás pedig a legsikeresebb periódusát idézi az Acceptnek. Mark Tornillo személyében megfelelőbb énekest nem is találhattak volna, hiszen hangilag és fazonilag is tökéletesen illik egy ilyen legendás zenekarba. Sőt, a bulik során fantasztikus hangjával és karizmatikus kiállásával még a fanyalgókat is könnyedén meggyőzi, hogy bőven van létjogosultsága az Acceptnek Udo után is.

Tovább

TOP 25 koncert-turné 2010-ben

A Billboard Magazin a Boxcore által közölt adatok alapján közzétette 2010 legnagyobb bevételt hozó koncertturnéit, a 2009 november 28. és 2010. november 20. között eltelt időszakot figyelembe véve.

Az AC/DC produkálta átlagban a legjobb teljesítményt, hiszen 28 koncerten 122.600.000 dollárt keresett és koncertjeit több, mint egymillió rajongó látogatta. A listán az első mégis a Bon Jovi lett több, mint 146.500.000 dollár bevétellel, megelőzve olyan előadókat, mint a U2, Lady Gaga vagy éppen a Metallica. A teljes lista tovább után.

Tovább

Children Of Bodom - A borító és a dalok

Március 8-án jelenik meg a finn Children Of Bodom új albuma Relentless Reckless Forever címmel. Az áprilisban hazánkban is koncertező zenekar ma közzétette a lemez borítóját és a rajta szereplő dalok címeit.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Not My Funeral
02. Shovel Knockout
03. Roundtrip to Hell and Back
04. Pussyfoot Miss Suicide
05. Relentless Reckless Forever
06. Ugly
07. Cry of the Nihilist
08. Was It Worth It?
09. Northpole Throwdown
10. Party All the Time (Eddie Murphy cover)

Az Iron Maiden is fellép a jövő évi Novarockon

Mivel tőlünk (mint az oldal szerkesztőitől is) csak pár kilométer, essen szó kicsit a június 11-13 között megrendezendő Novarock felhozataláról. Ugyan még közel sem teljes a fellpők névsora, de azt már tudni lehet, hogy a jövő évi fesztiválon fellép az Iron Maiden, az újra koncertező System Of A Down, az elvismetál Volbeat, az új lemezén dolgozó In Flames és a NYHC Sick Of It All is.

Kerekes Band és Vágtázó Csodaszarvas a hajón [KONCERTAJÁNLÓ]

Nemrégiben az A 38-on koncertesezett nagy sikerrel a Kerekes Band. A fergetes hangulat borítékolható volt, hiszen a zenekar itt ünnepelte a 15. születésnapját. Akinek ez a koncert nem volt elég, most újrázhat, mivel december 17-én is lesz Kerekes Band koncert a hajón – ezúttal a Vágtázó Csodaszarvas társaságában.

A Vágtázó Csodaszarvas élő lemezfelvételre készül – Csillaglovaglás címmel születik majd egy új lemez az A38-on, így hanglenyomat is marad majd erről a fantasztikusnak ígérkező estéről – a Világmegváltó Népzene Éjszakájáról.  Az A38 hangulata és két ilyen produkció találkozása elképesztő energiákat szabadíthat fel a közönségből és a zenészekből is, két világviszonylatban is kiemelkedően beindult koncertzenekar adja a gyújtóanyagot a hétköznapokból kitöréshez.

Tovább

Blind Myself - Megjelent a SZUMMA

Az alábbi híreket kaptuk a Blind Myselftől:


Megjelent a SZUMMA a Blind Myself első best of lemeze a HammerWorld magazin mellékleteként! (Kisebb városokban előfordulhat, hogy péntekre érkezik oda az újság.)
Előzetesként meghallgatható két szám az interneten. A Lángoló Gitárokon a Fata Morgana 2. Péterfy Bori főszereplésével, a hammerworld.hu oldalon pedig a Kain újrarögzített verzióját csekkolhatjátok le. Ugyanitt Tóth Gergő mesél a SZUMMA dalairól, valamint régi Blind videók között is csemegézhettek.

Ha valaki nem látta volna, Etus a Szomszédok című kultikus sorozat kultikus figurája nyilatkozott a Blind Myselfhez fűződő kultikus viszonyáról, akkor itt megnézheti. Február 18-án az A38 állóhajón mutatjuk majd be a SZUMMA lemezt, vendégekkel. Ott lesz még a kiváló Cadaveres is! Szilveszterkor a Tündérgyárban játszunk rendhagyó koncertet a Superbutt, a Cherry Bomb és a Stiff Bastard társaságában. Feldolgozásokat tanultunk meg az estére, olyanokat, mint pl. a Megadeth-től a Symphony of Destruction, de lesznek egyéb metaltörténeti nyalánkságok is.

A két ünnep között elcsíphettek minket Kazincbarcikán (12.27.) és Nyíregyházán (12.29) is. Bővebb információk a napokon belül megújuló blindmyself.com oldalon!

Powerground hírek

Újabb hírpakkot kaptunk a Powergroundtól:

Conan's First Date
Szentendre városának büszkesége, a Conan's First Date zenekar a mai naptól keresi jövőbeli dobosát, aki lehet férfi, nő, magas, alacsony, kínai, albán, Jehova tanúja, mesterszakács vagy bármi más, csak feleljen meg a következő, rendkívül fontos kritériumnak: a metal műfaji követelményeinek ismerete és gyakorlati használata. A zenekar egyébként Szentendrén próbál, ott is szokott felvenni, meg élni életét, szóval, ha a közelben vagy, az jó! Tehát drága ütős barátaim, fontoljátok meg ezt az ajánlatot! Érdeklődni, jelentkezni, betyárkodni a következő elérhetőségeken lehet: +36-70-263-6559 vagy cfdmusic@gmail.com

Watch My Dying
A Watch My Dying 2009-ig nem vállalt szilveszteri fellépést, azonban a csapat nyitott minden váratlan, és nem logikus dologra - tavaly bevállaltuk Szegeden a dolgot. Mivel tetszett, ezért idén újrázunk. A Kék Yukban, ahol a budapesti Metal Szilveszter lesz. Rajtunk kívül a mocskos déli metalos Stonedirt, és a szolnoki előbandánk, a death metalos Effrontery lép fel. A koncertek után súly metal party hajnalig feat DJ Bedlam.

Tovább

Skalar-Dürer ingyenes koncertsorozat

A szoros baráti viszonyt ápoló Skalar Music Hungary és a Dürer Kert 2011-ben egy új kezdeményezéssel szeretne kedveskedni a hűséges koncertlátogatóknak.

Mivel a Skalar Music rendezvényei tekintélyes részének a Dürer Kert ad otthont, a koncertszervező cég és a klub vezetői közösen úgy döntöttek, hogy negyedévente egy-egy ingyenes koncertet ajándékoznak a hűséges és kitartó zenerajongóknak, akik hétről-hétre fáradhatatlanul megjelennek és támogatják a hazánkba érkező zenekarokat.

Ezen együttműködés első állomása a svájci Cataract februári koncertje. A metalcore műfaj egyik szülőatyja korábban már többször megfordult hazánkban, legutóbb augusztusban, a nyírbátori Azfeszten léptek fel. Klubkoncertet viszont évek óta nem adtak, így minden bizonnyal egy nagyszerű estének lehetünk majd szemtanúi, ahol vendégként fellép még az ország egyik legnagyobb extrém zenei reménysége, a szegedi Slaughter At The Engagement Party, a One Reason To Kiss, a szlovák Killchain, valamint hazánk underground zászlóshajója, a Nadir.

A koncertsorozat célja, hogy a lehető legtöbb különböző stílusú zenekart hozza el Budapestre, hogy minél szélesebb rétegek érezhessék jól magukat, hiszen egyvalamit nem szabad soha elfelejteni: a kitartó koncertrejárók nélkül a mi munkánknak sem lenne értelme. Így ez a sorozat Értetek, a Közönségért van!

Skalar Music - Street Dogs, Black Tusk, Cataract, Comeback Kid, Kvelertak és még sokan mások

A Skalar Music Hungary 2011‐ben sem áll le, hiszen az új év első két hónapja már tele van vadonatúj rendezvényekkel, ezek egy részéről már eddig is halhatott a nagyérdemű, ezek a Supertouch, a Darkest Hour, a Death Before Dishonor, valamint az Apocalyptica koncertjei, azonban a napokban újabb négy koncertet jelenthetünk be.

Érkezik január 27‐én a Dürer Kert kistermébe a bostoni streetpunk Street Dogs és a kanadai kelta punk zenekar The Mahones. Februárban két ingyenes koncert is lesz, előbb február 19‐én a Tündérgyár színpadán lép fel a Relapse Records két üdvöskéje, a Black Tusk és a Howl, majd február 25‐én a Skalar Music Hungary és a Dürer Kert 2011‐es, negyedévenkénti ingyenes koncertsorozata veszi kezdetét (erről külön is szólunk majd), mégpedig a svájci Cataract vendégszereplésével!

A végére pedig egy igazi jó csomagot tartogatunk a modern zenék kedvelőinek, ugyanis május 7‐én visszatér a Comeback Kid Kanadából, hozza magával a The Ghost Inside, Kvelertak, Grave Maker és Social Suicide négyesét.

Természetesen itt még mindig nem állunk meg, hiszen megannyi tervünk van a 2011‐es évre vonatkozóan, így érdemes rendszeresen nézni a Skalar Music Hungary honlapját és Facebook oldalát. Találkozunk a koncerteken!

Napi Ektomorf: Ektomorf - Sea Of My Misery [VIDEJÓ]

Ahogy tegnap a Times Of Grace esetében most az Ektomorf kapcsán nem véletelen a címválasztás. Redemption címmel lemez december 17-én, de máris itt második klip az albumhoz a Sea Of My Misery című tételre, melyet a Pixel film stábja készített Tokay Péter rendezésében. A dal lassú, majdnem grunge és megint egy lepukkant gyár a helyszín,  a videót valószínűleg az előző klip (Last Fight) forgatásának helyszínén rögzíették.


EKTOMORF - Sea Of My Misery

AFM Records | Myspace Music Videos

Törzsi táncok: Cadaveres – Mindstream

A Cadaveres évek óta megbízhatóan szállítja a minőségi metál-lemezeket, ha pedig ide veszem, hogy a csapat elődje a Cadaveres De Tortugas is ezt tette az már eléggé becsületes teljesítmény. A Körmöczi Péter gitárosnak vezette csapat abszolút magas színvonalat képvisel idehaza és igazából a színvonal nem is hazai.

Tovább

5. lemezére készül a 10 éves Időgép zenekar

Évente átlagosan 30 koncert, a tagok színpadon eltöltött évei összességében meghaladják a 100-at. Ez az zenekar, számokban. Az Időgép nem hajlandó behódolni a különböző divattrendeknek. Hamisítatlan hard rock, amit művelnek, méghozzá igényesen és magas színvonalon. Rendszeres fellépői a motoros találkozóknak, láthattuk őket a Bikini vendégeként, és játszottak már a Szigeten is. Több koncertet adtak Varga Miklós vendégszereplésével, illetve a Dinamit és a Pandora's Box zenekarokkal is.



A Sándor Csaba gitáros vezette zenekar remekül ötvözi a tapasztalatot és a fiatalság dinamikáját. A rutint a Tunyogi Rock Bandban eltöltött évek garantálják, a lendületet pedig az ifjú gitáros, Nusser Ernő képviseli. Az együttes frontembere, Balogh László, aki szinte David Coverdale-t varázsolja a színpadra. Az ilyen stílusú rockzenét kedvelőknek egy Időgép koncert kihagyhatatlan.

Az idei Szeptemberfeszten az Időgép zenekar több száz rajongója előtt adott koncertet és a PECSA-ban megrendezett Káosz fesztiválon is meghódította a rockerek szívét. Szűkebb hazájukban, Kecskeméten, nagy népszerűségnek örvend a zenekar, de Budapesten is megtöltenek bármilyen klubot. A következő fellépésükön, a Crazy Mamában, ismét olyan sztárok társaságában hallhatjuk őket, mint Kálmán György a Dinamitból és Varga Miklós.

Az új lemez jövő tavaszra várható, az Időgép zenekar nem tér le az útról, még ha az rögös és akadályokkal teli is.

www.idogep.hu

DevilDriver - A Beast borítója és dalai

A DevilDriver ötödik lemeze február 22-én jön ki a Roadrunner gondozásában Beast címmel. Ma nyilvánosságra hozták a borítót és az albumon szereplő dalok címeit is.

Az albumra a következő dalok kerültek:

Dead to Rights
Hardened
Bring The Fight (To the Floor)
Shitlist
Talons Out (Teeth Sharpened)
Blur
You Make Me Sick (Sacred Secrets)
The Blame Game
Coldblooded
Crowns of Creation
Lend Myself to the Night

Insane és Fish! a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Közeledik az év vége, azaz minden lehetőséget meg kell ragadni a mulatásra! Erre egy nagyon jó helyszín a Dürer Kert, ahol pénteken a Városligetből elszabadult halak (Fish!) és az őrült rozmárok (Insane) fognak a porondra lépni. Amellett, hogy a két állatfaj nagyon jó barátságot ápol, az alkalomnak külön pikantériát ad, hogy ezen az ingyenes koncerten búcsúznak idén a budapesti közönségtől. A nagyteremben továbbá fellépnek még a The Peanuts, a Morze és a Soul Fighters zenekarok.

 

 

 

2010. December 10. Budapest, Dürer Kert
iNSANE
FISH!
The Peanuts
Morze
Soul Fighters
Belépő: Ingyenes!
Kezdés: 19:00

 

Axl Rose minden idők legnagyobb énekese

Legalábbis a MusicRadar.com olvasói szerint, akik minden idők legnagyobb énekeseire szavazhattak. Axl olyan legendás énekeseket előzött meg, mint Freddy Mercury, Robert Plant, Ronnie James Dio, John Lennon vagy Bruce Dickinson.

A MusicRadar.com Axl-ről azt mondja: A nyilvánosság szavazott. Felejtsd el azt a karikatúrát akit mostanában látsz és gondolj vissza 1980-as évekre, amikor veszélyes, szikár, haragos, konfrontatív, és ellentmondásos volt. Egy született rocksztár. Teljes lista tovább után.

Tovább

Riffhegyek a Bükkaljáról: Shapat Terror- Mentés Másként

Nem egy mostanában megjelent albumról van szó, de amolyan hiánypótlásként is felfogható, ha már a Helmet koncert kapcsán, ahol Shapat Terror volt a bemelegítő banda, az év legjobb magyar lemezének tituláltam a Mentés Máskéntet. Ezen kijelentésemet pedig igazolja valamelyest, hogy az őszi, téli klub szezonban visszatérő vendégek voltak a főváros, és nagyvárosok meghatározó buli helyein, és ez nagy valószínűséggel a 2011-es évben sem fog változni.

Tovább

Napi Times Of Grace: Times Of Grace - Where The Spirit Leads Me [VIDEJÓ]

A cím nem véletlen, hiszen pár napja mutattuk be a Killswitch Engage oldalhajtásának (Jesse Leach ex-énekes és Adam Dutkiewicz gitáros) a Times Of Grace-nek a Strenght In Numbers című dalra készített videóját. Máris itt a második klip ezúttal a Where The Spirit Leads Me című tételre kopár téli tájjal és szárnyas hangyákkal. Lemez januárban.

Times of Grace - Where the Spirit Leads Me from Record Store Day on Vimeo.

   

Káderfeszt decemberben is! [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. december 10-én harmadik rendezvényéhez érkezik az első Káderfeszt évad. A házigazda Káderek mellett fellép a külföldön is rendkívül sikeres Nikson, az itthon alulértékelt, de határainkon túl szintén közkedvelt Bankrupt és a pofátlanul fiatalokból álló És Én Mit Szóljak?!. Az egész estés őrületnek az óbudai Vörös Yuk ad otthont, a belépő egy ezres, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy teljes egészében lefogyasztható!!! A koncertek előtt, között és után punkrock disco, azaz Bad Religion, Ramones, GBH és a többiek. Érkezés 19.00-kor! Egyéb infó: www.kaderfeszt.hu.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum