RockStation

Agancsos metál: DevilDriver & Priestess [VIDEJÓ EXTRA]

2010. február 07. - sunthatneversets

A tavaly megjelent Pray For Villains után már új lemezen dolgozik a DevilDriver csapata, igaz videót – szám szerint a harmadikat – még 2009-es lemezhez forgatott a csapat. Az Another Night In London amolyan útifilm, izzadságszagú koncert részletekkel,


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

 

A klasszikus heavy metált füstösebb zenékkel keverő Priestess is új klippel jelentkezett. A Prior To The Fire című album Lady Killer című dalában a srácok agancsos állatbőrökben nyomják a tutit. 


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

 

Serj Tankian – Szimfónikus album

Mivel a System Of A Down nem indul be újra Serj Tankian hamarosan félig-meddig új lemezzel jelentkezik. 

A CD-n és DVD-n is megvásárolható anyag egy koncertfelvételt rejt majd, melynek igazi különlegessége, hogy a muzsikát az Auckland Philharmonia Orchestra biztosította. Az Elect The Dead Symphony című korongokra (melyek március 16-án kerülnek piacra) olyan dalok is felkerültek, melyek előzőleg még nem szólaltak meg élőben:

1. Feed Us
2. Blue
3. Sky Is Over
4. Lie Lie Lie
5. Money
6. Baby
7. Gate 21
8. The Charade
9. Honking Antelope
10. Saving Us
11. Elect The Dead
12. Falling Stars
13. Beethoven’s C**t
14. Empty Walls

 

Kőbunkó : Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool

Rob Zombie : Hellbilly Deluxe2 coverRob Zombie érdekes egy figura. Amellett, hogy White Zombie nevű zenekarával legalább egy alapvetést letett az asztalra, kedvenc foglalatossága, hogy B-kategóriás thrash-horror filmeket rendez. Éppen tavaly jelent meg a Halloween II című műrem(a)eke, sőt a CSI: Miami helyszínelők idei első részét is ő rendezi. A mesterről azonban nem a filmjei révén esik szó most, hanem annak okán, hogy szólóprojektjével 2006 után újból albummal jelentkezik.
Negyedik szólóalbuma a Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool címet kapta, áldja meg a jóisten érte és némileg visszanyúl az 1998-ban megjelent első részhez, ami legalább ilyen baromi hosszú címet viselt magán. Rob újra az ex-Marylin Manson gityós John 5-val dolgozott és a lemezt hallgatva két dolog egyből világos lett: egyrészt John 5 jó dalszerző, másrészt most már tudom mi hiányzik a Manson-ból.

Tovább

Ratt : Új album 11 év után

11 év után új stúdióalbummal jelentkezik az amerikai glam egykori alapcsapata, a san diegoi Ratt. Az Infestation címre keresztelt album április 20-án jelenik meg a következő dalokkal és borítóval:

01. Eat Me Up Alive
02. Best of Me
03. A Little Too Much
04. Look Out Below
05. Last Call
06. Lost Weekend
07. As Good as it Gets
08. Garden of Eden
09. Take a Big Bite
10. Take Me Home
11. Don't Let Go 

A lemezről a Best Of Me című dal meghallgatható a fenti linken.  
  

Twilight Of The Gods : Bathory Tribute szupergrupp

Manapság úgyis a szupergruppok korát éljük, így annyira nem is meglepő, hogy itt van még egy.

A 2010-es MetalFest Open Air fesztiválsorozatok állomásain – mely Magyarországon május 21-23 között kerül megrendezésre Csillebércen – fellép a Twilight Of The Gods nevet viselő alkalmi formáció, mely klasszikus Bathory tételek előadásával szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

 
Twilight Of The Gods név alatt egy páratlan allstar-csapat halad tovább 2010-ben a Bathory pogány ösvényén, mégpedig:


Alan Nemtheanga énekes (Primordial)
Iscariah basszusgitáros (ex-Immortal)
Nick Barker dobos (ex-Dimmu Borgir, ex-Cradle Of Filth)
Blasphemer gitáros (ex-Mayhem)
Patrik Lindgren gitáros (Thyrfing) 

  

9 év után újra Budapesten a Megadeth [KONCERTAJÁNLÓ]

Dave Mustaine

és csapata tavaly ismét lemezzel jelentkezett. Az Endgame egész jóra sikerült és 9 év után a csapat turnéja megint elér hozzánk.

Az idén Grammy-re is jelölt csapat június 20-án érkezik PECSA-ba.

a Concerto Music bemutatja:

MEGADETH

2010. június 20., vasárnap, kapunyitás: 19:00
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: 7.900,- / április 1-től 8.900.- 

 

Jöhet a mehet : Fear Factory - Mechanize

Fear Factory - Mechanize coverA Fear Factory nem a problémamentes zenekar mintaképe. Burton C. Bell énekes évekig szóba sem állt a 2004-ben sértődötten távozó dagi gitárossal Dino Cazeres-szel, vagy ha szót ejtett róla, az elsősorban a médiában történt és nem pozitív jelzőkkel illette, igaz ez fordítva is legalább így volt. Cazares a Divine Heresy-ben játszotta ugyanazt a zenét, mint amit a Fear-ben megszokhattunk tőle, de a csapat utolsó lemeze elég szürkécskére sikerült, mint ahogy a Fear Factory is megszokásból hozta a hideg szinti hangokkal megtámogatott futurisztikus indusztriált, amely az utóbbi években már a közelébe sem igen férkőzhetett a Demanufacture vagy az Obsolate kiemelkedő minőségének.

Teljes meglepetésre azonban tavasszal a felek kibékültek (gondolom előtte azért osztottak szoroztak egy kicsit) és maguk mellé bevették Gene Hoglan dobost, meg az amúgy is ott lévő Byron Stroud basszert és kész is volt a csapat, melynek neve általános elképedésre Fear Factory lett. Nos Bell és Cazares biztos úgy gondolták, hogy ha felköpnek két habosat a levegőbe és aláállnak csak elbírja a gerincük. Hát elbírta. 

Tovább

Fonogram 2010 – A jelöltek

Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, együttműködésben az Előadóművészi Jogvédő  Irodával, 2010. február 10-én, szerdán, este 8 órai kezdettel rendezi meg a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet. Az eseményt élőben közvetíti a Magyar Televízió, fellép számos kiváló előadóművész, és természetesen átadásra kerülnek az előző év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismerések, valamint a több évtizedes, kiemelkedő zenei pályafutásért járó életműdíjak!

Egyes kategóriákban a szakmai előszűrés után a 13 tagú Fonogram Bizottság választja majd ki az 5-5 jelölt közül a győzteseket. A szakmai előszűrés úgy zajlott le, hogy egy zenei újságírókból, producerekből, zenekereskedelmi szakemberekből stb. álló széles körű jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, az ún. Fonogram Bizottság tagjai szavaztak, illetve az előző évben realizált eladási darabszámok alapján rangsorolódtak a kiadványok. A három különböző oldalról szerezhető pontok összesítésével derült ki, hogy mely kiadványok kerültek be a végső 5-5 (holt verseny esetén, 6) jelölt közé az egyes kategóriákban.

A Fonogram 2010 teljes jelöltlistája 

A magazinunk profiljába passzoló kategóriák jelöltjei:

Az év hazai hard rock vagy metal albuma
BLIND MYSELF - Budapest, 7 fok, eső (Hammer Music)
HOBO - Circus Hungaricus (EMI)
JUNKIES - Degeneráció (Hammer Music)
OSSIAN - Egyszer az életben (Hammer Music)
TANKCSAPDA - Minden jót (Alexandra Records)
THE IDORU - Face The Light (The Idoru - saját kiadás)

Az év külföldi hard rock vagy metal albuma
IRON MAIDEN - Flight 666 (EMI)
MARILYN MANSON - The High End Of Low (Universal Music)
RAMMSTEIN - Liebe Ist Für Alle Da (Universal Music)
SAXON - Into The Labyrinth (Hammer Music)
SLAYER - World Painted Blood (Sony Music)

Slash – Az első szólóalbum

Legalábbis ezen a néven. A Guns 'N Roses legendás gitárosa áprilisban jön új lemezével, mely szimplán a Slash címet kapta és az EMI gondozásában lát napvilágot az itt látható borítóval. A lemez producere az az Eric Valentine volt aki korábban a Queens Of The Stone Age-dzsel is dolgozott. A mester dalait többek között olyan előadók éneklik, mint Ian Astbury (The Cult), Ozzy Osbourne, Chris Cornell, vagy Lemmy (Motörhead)  A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Ghost (Ian Astbury)
02. Beautiful Dangerous (Fergie)
03. Nothing To Say (M. Shadows of AVENGED SEVENFOLD)
04. Crucify The Dead (Ozzy Osbourne)
05. Promise (Chris Cornell)
06. By The Sword (Andrew Stockdale of WOLFMOTHER)
07. Doctor Alibi (Lemmy Kilmeister)
08. Saint Is A Sinner Too (Rocco De Luca)
09. Watch This (Dave Grohl/Duff McKagan)
10. I Hold On (Kid Rock)
11. Gotten (Adam Levine)
12. We're All Gonna Die (Iggy Pop)
13. Starlight (Myles Kennedy) 

  

VIDEJÓ! AC/DC – Shoot To Thrill

Április 19-én jelenik meg az Iron Man 2 című film, hivatalos filmzene-albuma, amely kizárólag AC/DC dalokból fog állni, melyek a filmben is elhangzanak. Hogy ezt nevezhetjük-e válogatáslemeznek azt döntse el ki-ki maga. Mindenesetre a Shoot To Thrill című dalra hivatalos klip is készült, melyben a Buenos Aires-ben tartott koncert képkockái közé filmes jeleneteket vágtak. Íme:

 


ZIPKOMM zenei konferencia a Gödörben (hétvégi programajánló)

A PANKKK Programiroda szervezésében 2010. február 6-án (szombaton) a budapesti Gödör Klubban lezajló egész napos Zipkomm országos zenei konferencián a közönség felé is nyitott kerekasztal beszélgetésekre kerül sor a legkülönfélébb témákban. A rendezvényen minden érdeklődőnek alkalma nyílik, hogy megismerje a legkiválóbb hazai szakemberek véleményét és személyesen is találkozzon zenésztársaival és az iparág képviselőivel.

A Zipkomm ingyenesen látogatható rendezvény és minden érdeklődő előtt nyitva áll. A belépéshez előzetes vagy helyszíni regisztrációra lesz szükség, ennek kizárólagos célja, hogy a résztvevők és a szervezők egy virtuális közösségként a rendezvényt követően is kapcsolatban maradhassanak.

A PANKKK tervei alapján a Zipkomm nem egy egyszeri esemény lenne, hanem egy periodikusan ismétlődő rendezvénysorozat. A februári rendezvényt a MyMusic online közvetíti, ami azt is biztosítja, hogy vidéki társrendezvények is interaktív módon bekapcsolódhassanak az eszmecserébe, ezáltal csökkentve a zeneipart is fékező túlzott Budapest-központúságot.

A Zipkomm koncepciójához szintén jól illeszthető a PANKKK támogatásával 2010. január végén beinduló Majdnem Híres Rocksuli, amely akkreditált képzésként a könnyűzene története mellett az iparág legfontosabb szakterületeibe nyújt részletes betekintést.

A Zipkomm részletes programjában öt témakör szerepel, ezek az alábbiak:
• Tehetségkutatás, tehetséggondozás, A&R
• Zenekari menedzsment és koncertszervezés
• Internetes jelenlét, PR, közösségépítés
• Lemezkiadás, terjesztés, jogdíjak
• Médiajelenlét
A rendezvény este ingyenes koncertekkel zárul.
 

A 2010-es Grammy-cirkusz eredményei

Judas Priest, Rob Halford - Grammy Awards 2010Ma hajnalban lezajlott a 52. Grammy-díj átadás. A Grammy weboldalán  megtekinthető, hogy ki hány díjjal mehetett haza. A magazinunk látókörébe tartozó kategóriákban a Kings Of Leon több díjat is besöpört és igazi legendák, mint a Judas Priest és az AC/DC is díjat vihetett haza. A populáris műfajokban Beyonce tarolt, de még Lady Gaga is gazdagodott két aranygramofonnal.. 


 

 

A minket érintő  kategóriák győztesei:

Legjobb Metál Előadás  – Judas Priest "Dissident Aggressor" (from "A Touch of Evil: Live")

Legjobb Hard Rock Előadás - AC/DC "War Machine" (from "Black Ice")

Kings Of Leon - Grammy Awards 2010Legjobb Szóló  Rock Előadás – Bruce Springsteen („Working On A Dream”)

Legjobb Rock Előadás – Kings Of Leon (from Use Somebody)

Legjobb Instrumentális Rock Előadás – Jeff Beck („A Day In The Life)

Legjobb Rock Dal –  Kings Of Leon („Use Somebody”)

Legjobb Rock Album –  Green Day  (from „21st Century Breakdown”) 


 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum