RockStation

A K3 Instrumentális Heavy Rock Trió Karácsonyi koncertje a Roxxy-ban!

2010. december 19. - sunthatneversets

A K3 zenekar az előző évekhez képest igen sok koncerttel örvendeztette meg rajongóit a 2010-es évben. Remélhetőleg a bulik száma jövőre még több lesz. A trió ez évi karácsonyi koncertje lassan, már rendhagyó módon a tatabányai Roxxy Music Cafe-ban kerül megrendezésre. Az est folyamán az ismert program mellett, rég nem hallott K3 szerzemények is megszólalnak. A koncert után is garantált a bulizás, amit DJ Cowboy biztosít, a legjobb rock zenékkel.

A koncert szervezője L.A.cika elmondta, hogy a K3 zenekar karácsonyi koncertjével szeretné a zenekar rajongóit, valamint saját baráti körét megajándékozni.

Tovább

A European Carnage Tour keretében Budapesten játszik a Megadeth és a Slayer

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de a Megadeth honlapján a turnédátumok között igen érdekes dátumra bukkanhatunk. Április 8-án a Megadeth és a Slayer European  Carnage elnevezésű turnéja Budapestre, egészen pontosan egy Arena megnevezésű helyre ér. Ilyet viccből egyik zenekar sem tesz fel az oldalára, de várjuk meg a hivatlos bejelentést.

Update: A világ talán legnagyobb metálzenei híroldala a blabbermouth kész tényként közli a már lekötött dátumokat.

Hurka, kolbász, tokaszalonna : Ektomorf – Redemption

Farkas Zotya nem szarozik. Az Ektomorfhoz órát lehet igazítani, évenként jön az új lemez. Nem is tudom mi történt a 2006-os Outcast és a 2009-es What Doesn't Kill Me .. között eltel három évben. A fluktuáció Ektomorféknál most is nagy, ezúttal a dobos posztjára érkezett Homonnai Gergő a Cadaveres-ből és bár a Last Fight klipjében még Shrottner Tamás légpenget, azóta már ő sincs a zenekarban. Murvai Szabolcs viszont még állandóságot jelent.

Tovább

Trivium - Januárban kezdődnek az új lemez felvételei

A floridai Trivium a tervek szerint január 16-án beköltözik a sanfordi Audiohammer Studios-ba, hogy elkezdje új albumának felvételi munkálatait Colin Richardson (Machine Head, Slipknot, Fear Factory) irányítása mellett. Matt Heafy énekes/gitáros elmondta, hogy 17 dalt írtak a lemezre, de nem valószínű, hogy ez mind rá is kerül az albumra, amely késő tavasszal vagy kora nyáron jelenik meg a Roadrunner Records gondozásában.

Öröm, zene: The Damned Things- Ironiclast

A legbizarrabb szupergroup megtestesítője a The Damned Things. Alapjáraton, ha valaki azzal jönne nekem, hogy az Anthrax(Ian Scott, gitár, ének; Rob Caggiano, gitár, ének), a Fall Out Boy (Joe Trohman, gitár, ének; Andy Hurley, dob), és az Every Time I Die(Keith Buckley, ének; Josh Newton, dob) zenekar tagjai, alapítanak egy bandát, biztos kiröhögöm, már csak az első kettő banda miatt is, pedig jelen esetben erről az összetételről van szó. A meglepetés második fele pedig maga a zene amit e jeles zenész urak tolnak. Látatlanban/hallatlanban azt gondoltam, hogy valami thrash metálban gyökerező energiabomba lesz az Ironiclast tartalma. Az a bizonyos energia teljes mértékben fellelhető a The Damned Thingsben, ám az mégis kicsit nonszensz, hogy épp ettől a bandától kapjuk az év egyik legpiszkosabb rock and rollját…

Tovább

Mike Portnoy már nem turnézik az Avanged Sevenfold-dal

Bár az eredeti terveknek megfelelően csak 2010 végéig ütötte volna a bőröket a Dream Theaterből kilépett dobos az Avanged Sevenfold-ban, később már arról szólt a hivatalos információ, hogy az együttes 2011-ben folytatódó turnéján is Portnoy dobol.

Így némileg váratlanul jelentette be tegnap  Mike Portnoy, hogy 2011-ben már nem ő fog dobolni az Avanged Sevenfoldban: Sajnos az Avenged Sevenfoldnál lejárt az időm... A zenekar úgy döntött, hogy 2011-ben már nélkülem indulnak tovább... Nagyon jól éreztem magam velük az év folyamán, de úgy döntöttek, hogy 2010. végén lezárják a kapcsolatunkat, ami egyébként az eredeti terv is volt...

Stúdióba vonul a Warrior Soul

A haló poraiból pár éve feltámadt Kory Clarke vezette Warrior Soul januárban stúdióba vonul, hogy elkezdje a munkát új nagylemezén. Az együttes előző lemeze 2008-ban  Chineise Democracy címmel jött volna ki, de kénytelenek voltak a címet  Destroy The War Machine-re változtatni. Vajon miért? :-)

Az együttes jelenleg a Kory Clarke - ének, Rille Lundell - gitár, Johnny H - gitár, Janne Jarvis - basszusgitár, Freddie Cocker Kvarnebrink - dob felállásban zenél.

K.O. X-MAS Fesztivál Veszprémben

Már-már hagyomány, hiszen harmadszor kerül megrendezésre a királynék városában a karácsonyi dzsembori. Nézzük a fellépőket: Pénteken négy zenekar uralja majd a porondot, a hazai pálya minden előnyét élvező Hősök, akik utoljára játszanak Veszprémben az új stúdiólemezük előtt. Előttük a németországi turnéjáról frissen hazatért Superbutt, a december 22-én új akusztikus EP-vel jelentkező insane, akik itt zárják az évet és végül, de nem utolsó sorban a pofátlanul fiatal tagokat soraiban tudó Aws uralja majd a DC színpadát.

Szombaton a keményebb zenéké lesz a főszerep: Az estét a veszprémi Can't Break Me nyitja, akiknek a napokban jelenik meg egy split lemezük. Őket követi a megújult felállású, szintén a hetekben új anyaggal jelentkező Végállomás. Az este házigazdái a szintén tagcserén átesett As Heart’s Bleeding, akik a napokban forgatták le első klipjüket! Három év után újra látható lesz Veszprémben az Embers. Végezetül, de nem utolsósorban az éjszakát a Savaria Colonia zászlóvivői, a Liberal Youth és a lemezbemutató koncerttel készülő Social Free Face fogja zárni!

Tovább

OneHeadedMan - Év végi összegzés

A zenekartól kaptuk az alábbi közleményt:

Röviden szeretnénk összefoglalni az idei év legfontosabb eseményeit, egyben közölve pár újdonságot. Márciusban kiadtuk fizikai formájában első nagylemezünket, augusztusban lemezbemutatót tartottunk a Fekete Zaj fesztivál nagyszínpad, majd az underground gerilla videóklipünk (a Shine On Me című számunkra készült DIY vizuális objektum) egy ideig kint volt az index.hu címlapján a "Legzseniálisabb klip valaha" fejléccel, 3 nap alatt gyakorlatilag megnégyszerezve az addigi nézettségét.

Meglepő öröm is ért bennünket, amikor az angliai Kent székhelyű European Klassik Rock Radio napi rotációjába került Sailing című dalunk (ez napi 2-3 lejátszást jelent - más előadók a listán: Elton John, Monster Magnet, James Labrie, Bruce Springsteen...). A terjedési útvonal előttünk sem tisztázott, úgy tűnik spontán módon bekerült egy "That's what I call metal 21" című válogatásra és valószínűleg onnan jutott el. Ez pedig a pornóletöltés és myvipes fuxvillantás mellett egészen új területét adja az internet felhasználhatóságának. És végül szeretnénk bejelenteni, hogy egy jövő év elején egy kislemezt szeretnénk kihozni legalább 2 új dallal és egy meglepetéssel.

The Big 4 - A brit Sonisphere fesztiválon

A tharsh metál négy nagyja (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) idén nagy sikerrel túrnézott a Sonisphere fesztiválsorozat keretében közép és délkelet Európában. A Szófiában június 22-én tartott koncert DVD-n is megjelent és nagy siker a világ minden táján. Az érintettek már a koncertsorozat végeztével kijelentették, hogy szívesen folytatnák a bulit, melynek eredményeként a jövő évi, Knebworth-ben július 8-10 között megrendezendő Sonisphere-en a nyitó napon újra összeáll a fantasztikus négyes. Nagyon nem leszünk meglepődve, ha más helyszíneket is bejelentenek a későbbiekben.     

10 éves Dirty Dance jubileumi koncert eredeti felállással! [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. December 28 - án a Club 202 - ben (ex Wigwam) 10 éves szülinapi buli az eredeti felállással! A két klasszikus lemezt rögzítő csapat újra együtt! Ha nem akarod kihagyni, hogy újra együtt lásd ezeket az arcokat, akkor ott a helyed!

Csipa (Hooligans) - ének
Weisz Kicsi Laci (Zorall, Kalapács) - gitár
Angyal - bass
Juhász Kicsi Attila - dob
+
Jung Norbi - gitár
Nagy Roli - dob

Hamisíthatatlan fuck&roll!!!!

Kyuss Lives! - Lesz lemez is

A március 20-án a Gödörben is koncertező Kyuss Lives! úgy látszik nagyon belejött a zenélésbe, hiszen az Európai turné végeztével nekilátnak egy új lemez megírásának. John Garcia énekes a Rock Soundnak adott interjújában azt mondta, hogy a próbák és jammelgetések olyan jól mentek, hogy már egy új album elkészítésén gondolkoznak.

Mint ismert az eredeti felállásból a jelenleg a Queens Of The Stone Age-ben és a Them Crooked Vultures-ben zenéló Josh Homme nem tagja a zenekarnak. Garcia szerint nem is érdeklődtek nála, hiszen annyira elfoglalt, hogy 99 %-os valószínűséggel nemmel felelt volna az ötletre.  

 

Mister Kilmister: Motörhead - The Wörld Is Yours

Mister Kilmister fáradhatatlan. Szenteste napján lesz 65, de esze ágában sincs nyugdíjba vonulni és egyre inkább biztosnak látszik, hogy színpadról viszik majd a kórházba. A tempó nem csökken, panasz sem a korra, sem arra nincs, hogy egyre nehezebb már koncertezni. Két évvel a Motörizer után menetrend szerinti  pontossággal itt az új album, amely megint motörakenroll a javából.

Tovább

Nem lesz Sepultura reunion

Mostanában egyre többször vetődött fel egy Sepultura újjáalakulás a klasszikus felállással. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a témát általában Max Cavalera ex gitáros/énekes dobta fel mindig, többször elmondva mostanában, hogy nekik (mármint neki  és testvérének Igornak) lenne kedve ehhez az egészhez. A Sepultura jelenlegi felállásánál Max egy a Sonic Excess-nek adott interjúja azonban kiverte a biztosítékot és  a csapat videóüzenetben reagált a felvetésekre:

Az üzenet lényege, hogy a Sepultura a jelenlegi felállással új albumon dolgozik Roy Z. producerrel, ami jövő májusban jelenik meg. A banda turnéra is indul. Áprilisban Észak-Amerika jön, nyáron pedig fesztiválfellépések (köztük Wacken) lesznek. Max kib*ott marhaságait unják és nincs tervben semmilyen újjáalakulás, mindenkinek jobb volna, ha tenné a saját dolgát.

A videó alább:

 

 

Szeresselek vagy utáljalak? - Turn Of Mind: After A Long Road (2010)

Van nekem egy listám, amiken albumcímek szerepelnek, és mindegyikről írok egy kritikát. A Turn Of Mind új, ingyenesen letölthető, After A Long Road című lemeze a következő, ami górcső alá kerül. Ahogy a cím is árulkodik, nem tudom eldönteni, hogy tulajdonképpen rajongó lettem vagy kiábrándultam attól, milyen utak járhatóak egy fiatal zenekar számára ma Magyarországon. Még több kétség, dicséret és elmarasztalás olvasható a továbbiakban, és még a zenéről is lesz szó. Megígérem.

Tovább

Room Service hírek

Csákvári Lacát nem kell bemutatni senkinek, aki valamilyen szinten járatos a honi rockélet ügyes-bajos dolgaiban. Laca a ’80-as évek második fele óta aktív tagja a hazai zenésztársadalomnak. A kezdet kezdetén dobosként tűnt fel, majd a ’90-es években került a színpad frontjára. Korai zenekarai közül a Waterloo, a Doors emlékzenekar és a Trems volt említésre méltó, majd 1998-ban jött az első saját csapat, a U2 orientált Station, amely olyan előadókkal léphetett színpadra, mint Benkő László, Rúzsa Magdi, Roy és Ádám, Schmidt Vera vagy Papp Szabi.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum