RockStation

Uriah Heep - Stúdió

2010. december 26. - sunthatneversets

A progresszív rockzene egyik legendás zenekara a Uriah Heep az angliai Buckinghamshireben található Liscombe Park Studios-ban dolgozik új nagylemezén, amely jövő évben jelenik meg egy most még nem ismert idúőpontban,

A zenekar legutóbbi anyaga, egy élő album Official Bootleg Volume II – Live in Budapest, Hungary 2010 címmel jelent meg.

Ez volt 2010 a RockStation-ön

Már megint eltelt egy év. Konkrétan úgy röpködnek az évek, hogy magunk is kapkodjuk a fejünket, hogy megint vége lett egynek. Egy évvel ezelőtt azt írtam, hogy a mi magunk sem gondoltuk volna, hogy az általunk művelt rockzenei újságírás egy fajta fanatizmussá változik, pedig akkor még jórészt ketten (!) vittük az egész oldalt. Erre az évre nem is tudom milyen jelzőt találjak, mert egyrészt még a terveink között sem szerepelt, hogy így felpörögnek az események, másrészt pedig csak sodródtunk azokkal.

2008-ban abszolút blognak indult az az egész, ma meg egy naponta többször frissülő rockzenei magazin, ami – talán nem tűnik szerénytelenségnek – abszolút naprakész tartalommal bír. Egy március végi napon „romlott” el minden, amikor Réti Zsolt fotós - aki azóta kollégánk – felhívott, hogy szeretne nekünk fotózni. Nekünk, akik addig akkor jutottunk el egy metál-koncertre, ha megvettük rá a jegyünket. Mivel régóta mozgott ebben a "bizniszben" jó ötletei voltak és jó értelemben vett fanatizmusával olyan ajtókat is ki tudott nyitni, melyekről álmunkban sem gondoltuk, hogy nyithatók.

Tovább

A Ramones kapja a Grammy életmű díját

Az 53. Grammy díjátadó életmű díját a punk úttörőiként is számontartott Ramones kapja, jelentették be tegnap a szervezők. A díj átadására egy nappal a Grammy hivatalos kiosztója előtt február 12-én kerül sor.

Sajnos a bandából ma már csak a magyar származású Tommy Ramone (Erdélyi Tamás) él. Joey Ramone (Jeffry Hyman) nyirokmirigy rákban hunyt el 2001-ben, Dee Dee Ramone (Douglas Colvin) kábítószer túladagolás áldozata lett 2002-ben, míg Johnny Ramone (John Cummings) prosztata rákban halt meg 2004-ben.

Óriás, Turbo & Kollaps @ Corvintető [KONCERTAJÁNLÓ]

A tavalyi nagysikerű közös év végi koncertet követően ismét együtt búcsúzik az óévtől a Corvintető színpadán az Óriás és a Turbo. A szinte párhuzamos karriert futó fővárosi kedvenceknek minden oka meg van a pezsgődurrogtatásra, nagyszerű évet zárnak és az utóbbi időben asztalra tett anyagaik még tökösebb jövőt mutatnak.

Tovább

Angertea - Januárban jön a Distrust

Az Angertea-ből Mihály Gergő jelentkezett:

Az új Angertea kislemez a Distrust megjelenése 2011 januárjában lesz! A rajta lévő három dal, három egymást követő héten egyenként fog debütálni különféle netes portálokon. A negyedik héten lesz elérhető a Streams című dal új videóklipje.

A dalok sorrendben a következők: 1. Frog in the Oven, 2. Distrust (Scott Reeder - Kyuss, Unida, Goatsnake vendégszereplésével), 3. Streams (Vörös Attila - Nevermore vendégszereplésével).

Tovább

Bloody Roots Pécsen, az Infernoban [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. december 29-én szerdán az Inferno Music Clubban (a volt Toxic Club) búcsúztatja az Óesztendőt Bloody Roots csapata. Az évzáró bulira mindenkit szeretettel várnak. Fellép még a Buried Alive és a Siberia  zenekar, majd a koncerteket hajnalig tartó Afterparty követi. Belépő 1000Ft, kezdés 21 óra.
Az Inferno Music Club címe: Pécs, Király utca 2.

Akusztikus Insane EP

Az Insane-ből Érsek Gábor jelentkezett:

Először is köszönjük Mindenkinek az egész éves támogatást! Idén is sikerült szép „ámokfutást” végezni, hiszen 91 koncerttel zártuk a 2010-es évet. Mivel új teljes lemezzel még nem jelentkeztünk az Our Island – Our Empire lemez óta, így csináltunk egy akusztikus EP-t, hogy megmutassuk ezt az oldalunkat is.
A kislemez december 22-én 14:00-tól letölthető innen: www.insanemusic.hu , természetesen ingyen! Az EP-hez egy kisfilm is készült, amit itt tudtok megnézni. Ha már itt jártok, az oldalon kérjük, hogy iratkozzatok fel a hírlevelünkre.
Most mi is egy pici szünetet tartunk, de január 22-én visszatérünk egy fergetegesnek ígérkező ingyenes buli keretein belül, ahol az Idoru-s barátainkkal fogunk a húrok közé csapni a Dürer Kertben. Kellemes Karácsonyt Nektek!

Napi grunge: Alice In Chains - Last Of My Kind [VIDEJÓ]

Ha jól számolom ez már a negyedik (vagy ötödik?) klip az Alice In Chains tavaly megjelent Black Gives Way To Blue című lemezéről. A Last Of My Kind egyszerű koncertvideó. Volt miből összeválogatni a felvételeket, hiszen az együttes 16 hónapos turnéja alatt 150 koncertet adott.



Last Of My Kind 2010

Alice In Chains | Myspace Music Videos

A rock fölött vs. A béka segge alatt: Isten Háta Mögött- Ű

Címszavakban: két éve egy igen jó album a Kényelmetlen Lemez képében, rajta néhány igazán íháemes nóta, régi számok újra felvétele, megbújva olyan furcsaságok, mint a slágerré növő Jósolni Bélből, meg rap (Élettér Elmélet), Bokros Csaba kiszáll, Palika akusztikus estekenLady Gagat, meg Depech Modeot játszik, jön Sándor Dániel az Esclin Syndoból, mínusz egy gitár, helyette szinti, villámtempóban megjelenik az Ű nevezetű album, kiszivárog egy Közkút című langyi diszkó sláger, ami nincs az Ű-n. Na de akkor mi van? Mivel az Isten Háta Mögöttről alapjáraton is képtelenség objektíven írni –jelen lemeznél ez hatványozottan igaz-, lehet választani, és az olvasó szelektálhat a hozzá közelebb álló megközelítések közül:
 

Az ortodox iháemes megközelítés:

Tovább

Slayer/Megadeth - European Carnage Tour 2011

Rockrajongók figyelem: 2011. április 8-án a Budapest Sportcsarnok színpadán a Slayer és a Megadeth! Áprilisban a két legendás thrash csapat érkezik hazánkba!

Mind a két bandát a metál zene legnagyobbjai között tartják számon, akik a nyolcvanas években kezdték karrierjüket és a thrash műfaj megteremtőiként vonultak be a zenetörténetbe. Masszív rajongótáborukba a mai napig több millió ember tartozik világszerte.

Tovább

Nemjuci, The Moog & Kesh @ Corvintető [KONCERTAJÁNLÓ]

Bejgli utáni, pezsgő előtti indie vs. rock’n’roll őrület a Corvinon! Az underground díva, Németh Juci vezette csibészek és Tonyó bandája koccintanak az óévre. 

Előttük azonban a december 24-től ingyen letölthető, „Levegő” címre keresztelt 2 számos kislemezét mutatja be a Kesh, akik 2009-es alakulásukat követően nem sokkal megnyerték a ZP Tehetségkutatóját, idén augusztusban pedig megjelent első 6 számos kislemezük is, "Bent valami" címmel. Érdemes megismerkedni velük!

A fiatal csapatot a The Moog követi, akik már többször rázták a rongyot az Államokban is, most azonban keményen dolgoznak harmadik nagylemezük dalain, emellett elkészítettek egy remekbeszabott remake-et is a V’Moto Rock Angyallány című dalához.
A csajok kúl-listás kedvenceit a dögös Nemjuci zenekar váltja a Tető színpadán. A három fenegyerek és a vagány, izgalmas énekesnő energiadús koncertjei az utóbbi hónapokban eget-földet rázóak voltak a város más-más pontjain, aki ott volt igazoltan hiányzott másnap. Most sem számíthatunk másra, jobb lesz ha védőfelszerelésben érkeztek!

Tovább

Készül a harmadik Alestorm lemez

A nemrég a Sabaton vendégeként hazánkban is járt skót kalóz/folk/power Alestorm január 10-én vonul stúdióba, hogy megkezdje harnadik stúdióalbumának felvételeit. A lemez a zenekar szerint a Back Through Time címet kapja.

Az albumon szereplő dalpok tervezete:

The Sunk'n Norwegian
Shipwrecked (Pure Dead Banjaxed)
Buckfast Powersmash
Rum
Back Through Time
Swashbuckled
Death Throes Of The Terrorsquid
Midget Saw
Scraping The Barrel
Rumpelkombo
Barrett's Privateers

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum