RockStation

TOP 10 legjobb metál videó 2010-ben

2010. december 31. - sunthatneversets

Ebben az évben közel 200 videót mutattunk be, amelyek közül a legjobb 10-et kiválasztani meglehetősen szubjektív dolog. Valószínűleg egy csomó olyan videó is van ami nem is került be hozzánk, így aztán esélye sem volt a lista elejébe férkőzni. Alább tehát a RockStation TOP 10 legjobb metál videó összeállítása. Boldog Új Évet mindenkinek!

Tovább

Cadaveres - Buék!

A banda jelentkezett az alábbiakkal:

 

Szeretnénk köszönetet mondani nektek, a rajongóinknak az egész éves támogatásért. Sok minden történt 2010-ben. Megújult a Cadaveres, elkészült a harmadik lemezünk, Mindstream címmel és rengeteg koncertet adtunk egész Európában. Körvonalazódnak a jövő évi fellépéseink időpontjai. Az viszont már most biztos, hogy február 18-án játszunk Budapesten legközelebb a Dürer Kertben, míg a Bloodiest terror grouppal március 14-én a Metal Meets R’nR bulin az A38 Hajón. Ha január 15-ig rendeltek MindStream CD-t, MindStream pólóval együtt, akkor minden rendelés mellé Bloodiest CD-t adunk ajándékba!
 
Itt van néhány kritika az albumról: heavymetal.hu, rockstation, viharock.  Egy rádió interjú pedig itt.

Mindenkinek Boldog Új évet Kíván a Cadaveres zenekar!!! Ma meg menjetek el a Kék Yukba, a Watch My Dyingos kollegákkal Szilveszterezni. Még az is lehet, hogy mi is felbukkanunk… Illa berek nádak erek, itt jönnek a Candaverek…

 

Januártól új lemezen dolgozik a Queens Of The Stone Age

Dean Fertita gitáros a Billboard.com-nak adott nyilatkozatából kiderül, hogy a Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age januárban stúdióba vonul, hogy megkezdje a munkálatokat hatodik stúdióalbumán. A csapat ezidáig utolsó lemeze Era Vulgaris címmel még 2007-ben jelent meg. A hosszabb szünet valószínűleg Homme Them Crooked Vultures-beli munkásságának volt köszönhető.

Susan Boyle veri az AC/DC-t is

A Nielsen SoundScan ezévi adatai alapján a Billboard.com közzétette azt a TOP 200-as listát, amely az Egyesült Államokban értékesített albumok alapján rangsorolja az előadókat. Rockzenével foglalkozó oldalként itt csak az ebben a stílusban mozgó előadókat közöljük, azzal, hogy a lista első három helyére az angolok Szíj Melindája Susan Boyle, Eminem, és Lady Antebellum ért oda. A teljes lista itt tekinthetó meg.

A legjobb rockzenei előadók:

42. Dark Horse - NICKELBACK
53. A Thousand Suns - LINKIN PARK
65. Iron Man 2 (Soundtrack) - AC/DC
71. The Oracle - GODSMACK
76. Nightmare - AVENGED SEVENFOLD
81. Asylum - DISTURBED
88. The Circle - BON JOVI
106. Journey's Greatest Hits - JOURNEY
111. Them Crooked Vultures - THEM CROOKED VULTURES
124. Valleys Of Neptune - JIMI HENDRIX
134. Night Castle - TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA
152. War Is The Answer - FIVE FINGER DEATH PUNCH
154. Scream - OZZY OSBOURNE
165. Greatest Hits - GUNS N' ROSES
168. Fever - BULLET FOR MY VALENTINE
174. Black Gives Way To Blue - ALICE IN CHAINS
187. Guitar Heaven: The Greatest ... - SANTANA  

Budapesti metalszilveszter a Kék Yukban [KONCERTAJÁNLÓ]

Ha azon kell gondolkodnom, hogy melyik volt életem legjobb szilvesztere, akkor le kell tennem a voksot az mellett, amelyiken a következő két dolog játszotta a fő szerepet: metal és italozás. Mindezt igen ritkán kaphatja meg az ember egy szórakozóhelyen. Vagy a zene rossz, vagy a szeszáraktól megy fel a pumpa, vagy csak egy simán ócskán muzsikáló, puccos helyen kötünk ki (valami idióta haver vagy barátnő miatt).

Tovább

Júniusban utoljára játszik Budapesten a Scorpions

A Scorpions hivatalos honlapja szerint 2011. június 6-án, a csapat utolsónak beharangozott  Get your Sting and Blackout World Tour 2010/2011 elenevezésű koncertturnéja Budapestre ér. A Scorpions utolsó nagylemeze Sting In The Tail címmel márciusban jelent meg  és a zenekar már korábban bejelentette, hogy az albumot egy 2 éves búcsúturné is követi majd.

A turné mellett egyébként szó van egy ritkaságokkal teli DVD megjelentetéséről, de a mostani körút is megörökítésre kerül.
 

2010 legjobb albumai szerintünk

Meglepően sűrű év volt ez a 2010-es. Tonnányi új és meglepően jó album született. Év végi listáink is azt tükrözik, hogy mindenkinek más kedvence volt idén, legalábbis a listák első tíz helyzettjét tekintve ez kisebb átfedésekkel elmondható. Ha mégis összesíteni kellene az eredményeket, akkor a norvég Kvelertak és a Deftones idei albuma lenne a befutó, de a Szigetre hazajáró kanadai Danko  Jones sem sokkal marad el tőlük. A lemezekről írt kritikák az albumok címeire kattintva elolvashatók.

Tovább

Rosa Parks: Elkészült a nagylemez!

Ugyan már többen is elkészíthették 2010-es évértékelésüket, amivel nyilván lezártnak tekintették kiadványok tekintetében az esztendőt, a győri Rosa Parks most mégis azon lesz, hogy megbolygassa ezt az állóvizet, hiszen mától vált elérhetővé a srácok bemutatkozó nagylemeze, amely Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past címre hallgat. A felvétel öt dalt tartalmaz több mint félórás terjedelemben, minőségében pedig a már megszokott, nívós post-rock/indie keveréket oltja bele egy játékos, ám velejéig impresszív és kétségkívül megindító zenei közegbe, amely nem nélkülözi a kilencvenes évek screamo-elemeit és egyes math-rock betéteket sem. A dalokon így nem csupán a zenei tapasztalat – amit olyan koncertek szolgáltattak, mint a Gifts From Enolával, a Khudával, a Single State Of Mannel, vagy éppen a Heirsszel közös fellépések –, hanem az őszinte érzelmi töltet is kellően megjelenik ahhoz, hogy úgy tekintsünk a Rosa Parks bemutatkozó nagylemezére, mint egy új fejezetre a hazai post-rock színtéren. A kiadvány pedig – ahogy a srácok tavalyi EP-je is – ingyenesen letölthető az alábbi linkről.

Amikor thrasherek AC/DC-t játszanak

A Thrash Fest keretében november végétől három legendás együttes turnézta körbe Európát. Az Exodus, Death Angel, Kreator triumvirátus a körút záróbuliját Kölnben tartotta, ahol a jó hangulathoz tartozott egy AC/DC dal is. Alább megnézhető milyen is az amikor vérbeli thrasherek elnyomják a Dirty Deeds Done Dirt Cheap című klasszikust.

 

 

„Csákót, rózsát, csip-csip csókát – háromszor!” - interjú Egyedi Péterrel és Örményi Ákossal (Óriás)

„Fontosat vinni ügyesen kell!” – egyre ügyesebben. Például az Ákos retket evett és véletlen ott volt a Szujó Dani is, de közben nem szólt. Közbe se. Például egyedi a sziklaszilárd Péter. Meleg a víz és intuitív az interjú. „Példák hullámokra” – a kidőlt fa fölé. „Ű”! Magyar wanted! Például elsőre megilletődött az értetlen levegő. Sapka, fájó hátból derék, debreceni koncert, pesti. Például karácsony. Objektív példák szubjektív csatornán. Vannak még zseniálisak is! A törpék lesik az Óriást. Ő, bárcsak lenne a van és legyen! Ez mind például egymást kiegészítve. „Gyere, gyere!” Például gyorsabban, halkabban, karc-mentesebben! „Azért jöttem, hogy” a hullámok végre újra egy hullámhosszra táncoljanak. Például itt. Egyedi Péterrel és Örményi Ákossal, az Óriás két tagjával Bajnóczi Piroska beszélgetett.

Tovább

Tisztelgés Mike Portnoy előtt

Igazán ideje volt, hogy Mike Portnoy-jal valami jó is történjen. Azok után, hogy a Dream Theater-ből önként távozott, az Avanged Sevenfold-ból pedig mennie kellett, most egy tribute album jelent meg róla Honor Thy Drummer címmel.

A dobos előtt egy független zenészekből, festőművészekből, valamint computer grafikusokból álló csapat tiszteleg. A multimédiás kiadvány ráadásul teljesen ingyen elérhető. A csomag nem csak zenét (3 lemez mp3 formátumban), hanem egy digitális könyvet (pdf formátumban) is tartalmaz, melyben képek, szövegek és biográfiák, sőt két interjú is megtalálható. Az összeállítás a www.spaceprog.com oldalról tölthető le.

Klipözön: Stone Sour, Dimmu Borgir és Legion Of The Damned videók [VIDEJÓ EXTRA]

Idei utolsó aktuális vidókból álló klipösszeállításunk következik.

A Corey Taylor vezette Stone Sour nagyon erős lemezt produkált idén Audio Secrecy címmel. Két klip már volt karcosabb dalokra, így várható volt egy ballada is. Ez itt a Hesitate-re készült nem éppen kis kölcségvetésű videó.

 

 

Tovább

Metalfest 2011 - Újabb fellépők

Csillebércén második alkalommal kerül megrendezésre a Metalfest Open Air. A fesztivál pontos időpontja június 3.-4.-5., és a már korábban bejelentett fellépők - Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Kataklysm, Alcest, Primordial, While Heaven Wept - mellé új neveket is bejelelentettek a szervezők a napokban.

A frissen konfirmált zenekarok a MetalFest nemzetközi jellegét és sokszínűségét domborítják ki. 2011-ben a Metalfest hazai állomásán fellép: Astral Doors (svéd) - Visions Of Atlantis (osztrák) - Krisiun (brazil)  - Graveworm (olasz) - Serenity (osztrák) - E-Force (francia/kanadai) - Thunderbolt (norvég) - Lanfear (német) - Diabulus In Musica (spanyol) - Kistvaen (román)

A hazai csapatoknál biztossá vált a Christian Epidemic, a Tűzmadár, a CasketGarden, a Damned Spirits' Dance, a Tirana Rockers, az  EGO és a Csejtey fellépése

Újabb zenekarok, köztük nagyobb bandák bejelentése január végére várható.

Megjelent a III. Műszak 15. száma

Az idei karácsony sem múlhat el Műszak nélkül, itt a 15-ös szám, mellyel a 65. életévét betöltő Motörhead-főnők, Ian Fraser Kilmister, azaz Lemmy előtt tisztelgünk, akinek tekintete elől immár senki sem menekülhet. Vele olvashattok egy honosított interjút a friss lemez, a The Wörld Is Yours kapcsán, melyet mindemellett ízekre szedtünk a szerkesztőségi boncasztalon. A másik nagy dobásunk erre a hónapra az Ill Nino frontemberével Cristian Machado-val folytatott eszmecsere importálása, hisz' nemrég ők is friss anyaggal jelentkeztek, amiről a Friss áru rovatban is olvashattok. A While Heaven Wept, az amerikai doom-metal zenekar is bemutatkozik a III. Műszak hasábjain, rájuk is érdemes odafigyelni. Most is szemeztünk a 90-es évek lemezeiből, a Carmen, a Junkies, az Ektomorf és a Neck Sprain egy-egy cuccát pörgettük meg újra. Az újdonságok közül a Blind Myself Szumma válogatását hallgattuk meg, brutális! Keresd motörheades videóösszeállításunkat a YouTube-on, friss zöldségeinket a Facebook-on és kövess minket a Twitter-en is! Idén a Jézuska és a III. Műszak összefogott és közösen ajándékoznak! Ha unod a Backyard Babiest meg a Hellacopterst vagy csak kíváncsi vagy egy tökös magyar rocknroll bandára, ajánljuk figyelmedbe a székesfehérvári The Joystix első lemezét, azaz az ehavi mellékletet, kötelező hallgatnivaló! A kazetta mellett találtok 2011-es műszakos naptár-háttérképet is!!! Röhej, de mindez totál ingyen, itt: www.myspace.com/iii.muszak.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum