RockStation

Mike Patton és a hímtag

2010. február 28. - sunthatneversets

Azt idáig is tudta mindenki, hogy a Faith No More énekese, Mike Patton nem teljesen komplett, amire a csapat február 26-án, az ausztráliai Brisbane-ben tartott Soundwave Festival-os koncertjén sem cáfolt rá. Történt, hogy a Just A Man című dal kellős közepén  úgy gondolta az ő farkát mindenkinek látnia kell és ehhez éppen kapóra jött egy kamera. Mivel nem ismerem pontosan az ide vonatkozó szabályokat, ezért mi egy kitakart képet teszünk ide ki, de aki nem szégyenlős az ide kattinthat Patton farkáért.


 

Dallamos szaggatás : Dark Tranquillity – We Are The Void

Dark Tranquillity - We Are The Void coverAz 1989-ben még más néven alakult göteborgi Dark Tranquillity egy stílus – melodic death - létrejötténél bábáskodott. Amíg azonban a születéskor még jelenlévő At The Gates-ből legenda, az In Flames-ből egy stílusbeli elhajlást követően sikeres előadó lett, addig a Dark Tranquilltynek ez már csak relatíve sikerült. A potenciál természetesen itt is bőven megvan, talán csak nem sikerült elég kompromisszumot kötni az évek folyamán.

A recept most sem sokat változott: középtempósan menetelő riffek, a black metálba és sokszor meglepően doomosba váltva; Mikael Stanne szinte black metálos károgása, melyeket néha szakítanak fel tiszta ének- és a melódiákat szolgáltató billentyű-témák. Igen billentyű- és sampler-témák, mert itt a gitárszóló inkább színezésre szolgál, már ha van belőle egyáltalán. Ennek ellenére azt mondom, nem vitték túlzásba az elektronikát – amiért Martin Brändström felelt -, noha azt gondolom az évek során egyre nagyobb szerepet kapott az együttes hangzásában.

Tovább

Slash, Bullet For My Valentine, KSE – Új dalok hallgathatók

Slash első szólóalbuma hamarosan napvilágot lát. Erről a spinner.com weboldalon a By The Sword című dal már meghallgatható. Mint ismert a dalokat jó nevű vokalisták éneklik, ezt éppen Andrew Stockdale a Wolfmotherből.

A walesi Bullet For My Valentine is új lemezzel jelentkezik hamarosan, melyről a Your Betreyal hallgatható meg itt.

Végezetül pedig egy eddig kiadatlan Killswitch Engage dalt ajánlunk figyelmetekbe, mely a God Of War III című videójátékhoz készült. A My Obsession a noisecreep.com weboldalán hallgatható meg.  

Amon Amarth a Metalfesten!

Örömmel jelenthetjük be, hogy az utóbbi években Európa egyik vezető metal bandájává előlépett, a szervezőkhöz érkezett visszajelzésekben, e-mailekben és különböző fórumokon egyik legtöbbször kért csapat, a svéd Amon Amarth is fellép a májusi csillebérci MetalFesten! Az 1988-ban Stockholm egy elővárosában még Scum néven megalakult, majd a Gyűrűk urában szereplő Végzet hegye után Amon Amarth nevet felvett brigád melodikus death metal dalaiban az északi mitológia, a kereszténység előtti viking világ elevenedik meg.

A svéd ötös sosem tartozott a divatos bandák közé, de lemezről lemezre emelkedett az ázsiójuk. Amikor 2006-ban megszületett a With Oden On Our Side című hatodik albumuk, minden korábbinál combosabb és változatosabb dalokkal, már főzenekarként játszhattak fesztiválokon, turnékon, nem ritkán egy viking hajó pontos másával és akciódús csatajelenetekkel erősítve a színpadképet. A legutóbbi lemezük, a 2008-as Twilight Of The Thunder God az eddigi legsikeresebb anyaguk lett, amit a nagy zenekari őskedvenc, a Slayer előtt is bemutathattak Európa-szerte. Az északi tematikájú metal mesterművön olyan vendégek szerepeltek, mint LG Petrov, az Entombed frontembere, Roope Latvala, a Children Of Bodom gitárosa, vagy az Apocalyptica tagjai. A lemez megjelenése óta megállás nélkül turnézó gárda decemberben még Kínába is eljutott, a csillebérci MetalFestre pedig egy újabb amerikai headliner körutat követően érkeznek majd.

http://metalfest.hu/
http://hammerworld.hu/

Aerosmith – Európában Tylerrel

Az elmúlt hetek-hónapok botrányai és sajtóban történő üzengetései után úgy tűnt, az Aerosmith-ben ezen túl nem Steven Tyler énekel, de aztán egy február elején lezajlott zenekari megbeszélésnek mégis békülés lett a vége. Mindenki nagyon boldog és ennek örömére a csapat jól seggbe rúgja Európát, mert június 10-én, a Sweden Rock fesztiválon beindul az Aerosmith 2010-es turnéja, amely a Cocked, Loaded And Ready To Rock nevet kapta.

A már fix dátumok:
06/10 - Sweden - Sweden Rock,
06/13 - UK - Download Festival,
06/15 - UK - London 02 Arena,
06/18 - Románia, Bukarest,
06/20 - Greece - Athén Olympic Stadium,
06/23 - Holland - Nijmegen Goeffert Park,
06/25 - Belgium - Graspop Metal Meeting,
06/27 - Spain - Barcelona St Jordi Arena,
06/29 - France - Paris,
07/01 - Csehország - Prága 02 Arena,
07/03 - Italy - Venice Festival

Itthon még lehet reménykedni.
 

Stone Temple Pilots – Májusban lemez

A balhés Scott Weiland és eredeti zenekara a Stone Temple Pilots kilenc év után új lemezzel jelentkezik, amely egyszerűen csak a zenekar nevét kapta címéül.


 

Az Atlantic Records gondozásában május 25-én megjelenő albumra a következő dalok kerültek: 01. Between The Lines, 02. Take A Load Off, 03. Huckleberry Crumble, 04. Hickory Dichotomy, 05. Dare If You Dare, 06. Cinnamon, 07. Hazy Daze, 08. Bagman, 09. Peacoat, 10. Fast As I Can, 11. First Kiss On Mars, 12. Maver   
 

Wendigo – Lemezbemutató a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Mint azt már talán tudjátok, a Wendigo tagjainak nemrégiben megjelent új lemeze, az Audio Leash pozitív kritikákat és a rajongói visszajelzéseket kapott, a decemberi letöltési adatok szerint már akkor több mint hatezren szerezték be holnapjukról az Audio Leash albumot mp3 vagy veszteségmentes wav formátumban, amely mostanra 34.000 letöltésig emelkedett!
Mindezt méltó módon megünnepelvén március 20-án, szombaton élőben mutatják majd be a teljes lemezt, természetesen az előző lemezes kedvencekkel és különlegességekkel együtt. A Dürer kert nagytermében, este hét órakor kezdődő rendezvényt három kifejezetten tehetséges csapat, a Salvus, a Dystopia és a hamarosan lemezzel jelentkező Dreyelands nyitja meg, majd a vendégekkel és különlegességekkel tarkított Wendigo program következik.

Szintén a visszajelzések alapján született meg az a döntés is, hogy az addig csak a neten terjesztett albumot CD formájában is kiadják. A régi borító alapjait felhasznált, ám teljesen új artworkkel megtámogatott korong ráadásul egyben belépőként is szolgál a lemezbemutató koncertre - és ez persze fordítva is igaz: mindenki, aki eljön a lemezbemutatóra, megkapja az Audio Leash CD változatát. Ezen felül az első 100 vendég egy-egy Wendigo pólóval is gazdagabb lesz.

Úgy tűnik tehát, az élet - főleg az értő zenehallgatók, a rajongók és a nyitott fülű kritikusok segítségével - tartogatott meglepetéseket a Wendigo számára. Március 20-án ezt mindenképpen igyekeznek meghálálni, a részleteket a folyamatosan újjáalakuló www.wendigo.hu oldalon lehet figyelemmel kísérni.



Jegyek elővételben, kedvezményes, 1990 Ft-os áron kaphatóak:
Metalshop, Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Solaris, Darkshop.

http://wendigo.hu/
http://hammerworld.hu/

Deftones – Diamond Eyes májusban

A Deftones új lemeze eredetileg Eros címre hallgatott volna, de Chi Cheng basszusgitáros szerencsétlen balesetét követően a tagok úgy döntöttek, hogy az a lemez egy ideig bizonyosan nem jelenik meg. Mivel a basszusgitáros még mindig kómában van, ezért Sergio Vega basszerrel új lemezt hozott össze a csapat, amely május 18-án jelenik meg Diamaond Eyes címen. A lemezről a Rocket Skates című dal ingyenesen letölthető a Deftones weboldaláról, de meghallgatható itt is (illetve a YouTube.on).

 

 


Papa Roach – Koncertlemez és öt új dal idén

A Papa Roach legénysége jelenleg éppen stúdióban van, hogy öt vadiúj dalt vegyenek fel a még idén kiadásra kerülő koncertelemükhöz egy fajta bónuszként. A dalok felvételei David Bendeth producer (Breaking Benjamin, Cavo) irányítása alatt zajlanak. A  koncertlemez felvételei a zenekar Shinedown-nal közös turnéján készültek.

Soundarcade koncertek Magyarországon [KONCERTAJÁNLÓ]

Örömmel jelenthetjük, hogy két év után Március végén újra hazánkba érkezik a lett Soundarcade zenekar, akiket stílusilag elég nehéz behatárolni, hiszen rock/post hardcore/folk rock és még ezernyi jelzővel definiáltak már őket. Akik látták a zenekart, azok mindenesetre elégedettem távoztak a koncertről, hiszen egy fantasztikus bulit adtak akkor Budapesten. Tool, Callisto, Isten Háta Mögött fanoknak erősen ajánlott!

Az alábbi helyeken csípheted el őket:

03/23 Budapest, Mappa Klub
+ Angertea, Vostok Room
03/24 Pécs, Toxic
+ Broken Smile
03/25 Szeged, Garaboncziás
+  Swamp, Barbears


www.myspace.com/soundarcade

Vaddisznó! : High On Fire – Snakes For The Divine

High On Fire - Snakes For The Divine coverA Matt Pike gitáros/énekes által 1998-ban életre hívott High On Fire már az ötödik lemezét szabadítja a világra. Matt annak idején a stoner metál egyik alapbandájának, a Sleep-nek  volt a gitárosa, majd annak feloszlása után vágott bele a High On Fire-be.

Utoljára 2007-ben jelentkeztek albummal, de a Death Is This Communion-t be kell valljam nem ismerem, mindenesetre Pike egy interjúban azt mondta, hogy most tökösebb, überagresszív lemezt hoztak össze, gyorsabb tempókkal. Nos a főnök nem hazudott, mert a Snakes For The Divine egyenesen egy vaddisznó! Mélyre hangolt a stoner/sludge határmezsgyéjén egyensúlyozó, Black Sabbath-osan gyomrozó riffek a Motörhead energiájával nyakon öntve.

A trió nem bízott semmit a véletlenre és azzal a Greg Fidelmen-nel dolgoztak, aki olyan előadók lemezét keverte vagy producelte az utóbbi években, mint a Metallica, a Slayer vagy a Slipknot. Mondanom sem kell, hogy a lemez hangzása kikezdhetetlen, úgy szól ahogy egy ilyen ősrockból táplálkozó lemeznek szólnia kell.

Tovább

A Katatonia újra Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

Megannyi magyarországi fellépés után újra hazánkban láthatjuk vendégül a szomorú, melankólikus metálzene egyik zászlóshajóját, a majd’ 20 éves múltra visszatekintő svéd Katatonia személyében! A tavalyi évben The Night Is The New Day címmel nyolcadik nagylemezét megjelentető zenekar tagokat ugyan veszített, de a két alapító Jonas Renkse énekes és Anders Nystörm gitáros, kiegészülve régi bajtársukkal, Daniel Liljekvist dobossal és session zenészekkel, újra nekivág, hogy Európa szerte hangulatos és súlyos koncerteket adjon egy közel másfél hónapos turné keretein belül. Ez alkalomból látogatnak Budapestre, azon belül is a Dürer Kertbe 2010. március 29-én. A turnén vendégként fellép az itthon már nem ismeretlen, súlyos doomban utazó finn Swallow The Sun, valamint a német Long Distance Calling, akik atmoszférikus, instrumentális gitárzenét játszanak.
 

2010. március 29. Budapest @ Dürer Kert
KATATONIA (S)
SWALLOW THE SUN (FIN)
LONG DISTANCE CALLING (D)
Kezdés: 19.00 – Belépő: 3.900 (boltokban) / 4.600 (online) / 5.000 (helyszínen)

 
http://www.myspace.com/katatonia
http://www.myspace.com/swallowthesundoom
http://www.myspace.com/longdistancecalling

Flúg – Doboscsere

 

Flúg hírek és önértékelés:

A zenekar körül, mint azt bizonyára észrevettétek, a lemezmegjelenés óta nem túl sok minden történt. Egy korábbi interjúban olvashattátok, hogy igyekszünk önvizsgálatot tartani, majd újra felvenni a kesztyűt. Nos, ez meg is történt. Mérlegelve a körülményeket, emberi és zenei vonalon, úgy döntöttünk, hogy kicsit átszervezzük sorainkat.
 
Mivel Matyi közülünk az egyetlen főállású muzsikus, akinek minden Flúg buli a megélhetésétől veszi el az időt, arra jutottunk, hogy leváltjuk őt a zenekar dobosi posztjáról. Azonban az is benne volt a mérleg egyik serpenyőjében, hogy nem szeretnénk őt elveszíteni, sem emberileg, sem zenésztársként. Minthogy kivételes zenei kvalitásai ezt lehetővé teszik, abban egyeztünk meg, hogy mint ritmusgitáros minden olyan koncerten részt vesz, amelyik nem ütközik más, esetleg jövedelmezőbb előadásával. Így távolmaradása esetén a már megszokott formában hallhatjátok a Flúg dalokat, ha pedig ráér, egy nyersebb, ütősebb koncertsoundra számíthattok.
 
A dobosposzton pedig Barta Dániel váltja Matyit. Kiváló képességű, fiatal és lendületes dobos - hogy mennyire, azt ez a kis szösszenet igazolja:

 
A próbák elkezdődtek, kézzelfogható eredmény a szervezéstől függően várható, jelentkezünk. 
 

Konyhatündér metáldobos

Bulvár rovatunk következik. Az egykori Pantera dobosról Vinnie Paul-ról kevesen tudják, hogy imád főzni. Az LA Weekly újságírójának a minap egy Drumming Up An Appetite With Vinnie Paul című szakácskönyvéről beszélt, melyet év végén szeretne kiadni:

„Van rólam egy kép, amin egy dobcucc mögött ülök, egyik kezemben egy pulyka-, másikban egy csirkelábbal.” Kedvenc ételei (fajitas, töltött jalapeños) is szóba kerültek: „Imádok fajitast sütni. Texasi gyerek vagyok, és bár egyszerű megcsinálni, mégis sokan odaégetik a csirkét. A jalapeños (paprika) esetében sajtokat, esetleg egy kis fajitát teszek bele, a tetejére cheddar sajtot, valamint a lényeget, barbecue szószt teszek rá. Aztán mehet a grillre.”



Tiszta Stahl Juci. Hogy Vinnie Paul azért dobolni is tud, azt itt lecsekkolhatjátok.
 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum