RockStation

Pennywise, Strike Anywhere és Wilhelm Scream a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. március 07. - sunthatneversets

Az Ignite énekes Téglás Zolival hivatalosan is megerősített Pennywise története során először játszik Budapesten, és bár az elmúlt hónapokban az infot látni lehetett többször, több helyen is, mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy két kedvencet tudhatunk a Pennywise előzenekarainak sorában. A richmondi Strike Anywhere régi ismerős és az egyik legjobb punk rock zenekar napjainkban, ráadásul immár közel 10 éve dolgozunk velük és ez lesz negyedik fellépésük szervezésünkben. A másik előzenekar pedig az elképesztően technikás punk rockban utazó A Wilhelm Scream, akik tavaly már bemutatkozhattak a hazai közönségnek az Azfeszt nagyszínpadán, verőfényes napsütésben. Így bizton állíthatjuk, hogy az év egyik legjobb punk rock bulijának lehetünk szemtanúi a Dürer Kertben április 30-án.
 

2010. április 30. Budapest @ Dürer Kert
PENNYWISE (USA)
STRIKE ANYWHERE (USA)
A WILHELM SCREAM (USA)
Kezdés: 19.00 – Belépő: 4.800 (boltokban) / 5.500 (online) / 6.000 (helyszínen)


http://www.myspace.com/pennywise
http://www.myspace.com/strikeanywhere
http://www.myspace.com/awilhelmscream

Újabb magyar csapat a Metalfest fellépői között – vásárolj jegyeket a Megazetornál!

A hazai progresszív thrash metal éra fiatal csapata, a Megazetor már biztosan fellép a 2010-es év legnagyobb hazai fesztiválján, a Metalfest Open Air 2010-en! A korábban már az Artillery előtt is bizonyított banda most első nemzetközi szintű fesztiválfellépésére készül. A csapatnál is megvásárolhatóak a kedvezményes, 9990 Ft-os bérletek, támogassátok hát őket azzal, hogy tőlük (is) vásároltok a belépőkből!

http://megazetor.uw.hu/
http://www.myspace.com/megazetor

Bánatmetál vs. matekmetál: Katatonia & The Dillinger Escape Plan [VIDEJÓ EXTRA]

A Katatonia új EP-je The Longest Year címmel rövidesen napvilágot lát. Ezt promótálandó a svéd bánatmetálosok a címadó dalra készítettek nem kevésbé bánatos videót.

 


A kicsit őrült The Dillinger Escape Plan harmadik lemeze Option Paralysis címmel jön a hónap végén, melyről egy könnyebben emészthető dalra, a Farewell, Mona Lisa című szerzeményre jött az első klip.

 


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

Blind Myself - Klip-premier

A Blind Myself-től kaptuk az alábbi hírt:

Jövő hét kedden (március 9.) debütál a Blind Myself „Pomogácsok” című klipje az interneten - nevezetesen a lángológitárok-on -, amelyet Kelly Jenton rendezett. A premier napjától a Budapest, 7 fok, eső című lemezünk ingyenesen letölthető lesz a www.blindmyself.com oldalról. Az anyag DVD-vel megspékelt változata továbbra is kapható országszerte az Edge Records gondozásában.  Hétfőn, a hivatalos premier előtt egy nappal exkluzív stábvetítésen nézheted meg a videót a zenekarral és a készítőkkel. Helyszín: Hunnia Mozi (Budapest, VII. Erzsébet körút 26.), március 8., hétfő, 17.00! A klip vetítése után buli a büfében! :) BELÉPŐ NINCS!!! Mivel limitált mennyiségű hely van, ezért minden érdeklődő e-mailben foglaljon helyet magának a blindmyself@blindmyself.com címen. Köszönjük szépen a Hunnia Mozinak a helyszín biztosítását! Szeretettel várunk mindenkit!

Blind Myself vs. Fish! turnédátumok:
[2010.03.06] Zalaegerszeg (H), Ifiház w/FISH!, Monastery
[2010.03.12] Nyíregyháza (H), Y2K w/FISH!
[2010.03.13] Veszprém (H), Expresso w/FISH!, Septicmen
[2010.03.19] Győr (H), Red Rock Café w/FISH!
[2010.03.20] Dunaújváros (H), Terminál Bár w/FISH!
[2010.03.27] Miskolc (H), VIAN w/FISH!
[2010.04.09] Budapest (H), Dürer "Szegény Ember Nowa Rokkja" (csak Blind)
[2010.04.10] Debrecen (H), Klinika (csak Blind)
[2010.04.16] Tatabánya (H), Roxy w/FISH!
[2010.04.24] Gyomaendrőd (H), Apollo Mozi (csak Blind)
[2010.04.30] Szeged (H), Garabonciás (csak Blind)
[2010.05.08] Berettyóújfalu (H), Parola Pince Klub w/FISH
[2010.05.15] Eisenach (D), Schlachthof (csak Blind)
[2010.06.18] Gyöngyös (H), Tiszti Klub w/Fish!
[2010.06.19] Kiskunfélegyháza (H), Rocktár w/FISH!

Iron Maiden – Nyár végén új lemez, The Final Frontier címmel

Várhatóan nyár végén jelenik meg az Iron Maiden tizenötödik stúdiólemeze, The Final Frontier címmel. Reméljük a cím alapján nem az utolsó lemeze ez a bandának, minden esetre a kiadását egy alapos, a Dream Theater-rel közös nyári amerikai turné előzi majd meg június 9. és július 20. között. Ezt követően a csapat Európát is meglátogatja, hiszen fellépnek a brit Sonisphere fesztiválon július legvégén, majd augusztus 5-én a Wacken Open Air fesztiválon, de ott lesznek pár nappal később a svéd és a finn Sonisphere fesztiválokon, sőt augusztus 11-én még a norvégiai Bergenben is. 

Lakodalom van a mi utcánkban : Finntroll - Nifelvind

Finntroll - Nifelvind coverA Finntroll az elmúlt években óramű pontossággal három évente jelenteti meg lemezeit. A 2004-es Nattfödd után három évvel jött az Ur Jordens Djup, most pedig újabb három év elteltével itt a Túlvilág Szele, azaz a Nifelvind. A csapatot a folk metál kategóriájába sorolja mindenki, hiszen zenéjükben keveredik a black/speed metal a finn népi polka, a humppa és más finn népzenék.

Nos nekem a folk metál szóról kicsit más zenék ugranak be, ahol inkább az autentikus népzene ül rá a heavy metál elemekre. A fentebb említett népzenei kategóriákból ez nekem nem annyira jön át, viszont itt enyhén „lakodalom van a mi utcánkban” effektus üti fel a fejét, ahol mintha hót kóma finnek üvöltenék a lakodalmas metál nóták sakál-vokál refrénjeit. Ha van finn Dáridó a Finntroll már biztos meghívást kapott oda. Emiatt aztán sokan nem is veszik túlságosan komolyan a csapatot, viszont kétségtelenül szórakoztató zene ez.

Tovább

Lord – Örökké címmel új lemez áprilisban!

A magyar rockzenei nagyjainak friss lemeze négy év várakozás után április elején lát napvilágot. Az előző, dupla válogatás album (Szóljon a Lord!), 23 héten át magabiztosan a Mahasz lista élbolyában tartotta magát, s legmagasabb helyezése az első hely volt Az Örökké című, 2010-es korong 13 új dallal, valamint egy limitált, első szériás bónusz DVD-vel együtt jelenik majd meg, amelyen a 2008-as sitkei koncert teljes felvétele megtalálható lesz. A koncert gerincét természetesen az örök klasszikusok alkotják majd, a korong dalai pedig az alábbiak lesznek:

1.Más az élet
2.Neked soha nem elég
3.Lépjük át a múltat
4.A múlt megtalál (A Vándorhoz)
5.Félve, de élek
6.Próbáld meg újra
7.Engem ne várjatok
8.Adj egy félórát
9.Hívnak a fények
10.Képzeld el
11.Örökké
12.Játszom, míg élek
13.Ne hazudj szépet

A lemez előrendelhető a metalshop-nál.

 


Dedikálás április elsején, 17 órakor a Hammer Zenebarlangban, lemezbemutató a szombathelyi Sportházban április 3-án!

http://www.lordzenekar.hu
http://lordinfo.hu/
http://hammerworld.hu/

Conan's First Date a Viper Room-ban [KONCERTAJÁNLÓ]

A kiválóan sikerült februári Pogo Locos buli után újra Pesten játszik a Conan's First Date. Március 6-án lépnek fel a Viper Roomban. A belépés - kivételesen - ingyenes. A Viper Room a XIII. kerület, Váci út 168/B cím alatt található. A másik fellépő a Silent Slip


http://www.myspace.com/conansfirstdate

Dope Stars Inc. a Metalfesten

Örömmel jelenthetjük be a MetalFest újabb fellépőjét, az olasz Dope Stars Inc. zenekart, akik 2003 óta keverik az agyszaggató indusztriális ütemeket, a torzított riffeket és a pszichedelikusan megcsavart szintidallamokat. Cyberpunk kultúrába ágyazott tökös rock'n'roll ez, a XXI század nagyfeszültségű muzsikája, ahol a zenészek igazából elektronikus harcosok.

A legnagyobb fesztiválokon is megfordult csapat turnézott már a Nightwish és a My Dying Bride társaságában is, Magyarországon legutóbb a svéd rokonlélek, a Deathstars előtt léptek fel. A csapat harmadik nagylemeze tavaly jött ki 21st Century Slave címmel, az It's Today című új klipjük pedig hamarosan elkészül.

http://www.myspace.com/dopestarsinc
http://hammerworld.hu/
http://metalfest.hu/

Drowning Pool – Borító és dallista

A Drowning Pool új nagylemeze – mely egyszerűen csak az együttes nevét viseli – áprilisban jelenik meg az Eleven Seven Music gondozásában. A csapat kemény és dinamikus albumot ígér, melynek a borítója és lemezen szereplő dalok címe is ismertté vált mára:

01. Let The Sin Begin
02. Feel Like I Do
03. Turn So Cold
04. Regret
05. Over My Head
06. All About Me
07. More Than Worthless
08. Children Of The Gun
09. Alcohol Blind
10. Horns Up
11. King Zero  

A Feel Like I Do című dal videoklipjét korábban mi is bemutattuk.

METALFEST OPEN AIR 2010 - Május 21-23., Budapest, Csillebérc - [KONCERTAJÁNLÓ]

Elkelt az 1000 darab akciós bérlet!

Örömmel jelenthetjük be, hogy a 3 napos MetalFest Open Air-re elkelt a kedvezményes, 9990 Ft-os áron meghirdetett első 1000 darab bérlet! Igazság szerint az utóbbi napokban kicsit túl is szaladtunk a célon, de tekintettel az óriási érdeklődésre, valamint a kedvezményes árra érkezett rendkívül pozitív visszajelzésekre, az akciót meghosszabbítjuk!

Aki ott akar lenni a 3 napos csillebérci metal orgián, ráadásul kedvezményes áron megvett bérlettel, annak most még van lehetősége megvenni ezt akciós áron, de csak amíg a következő 1000 bérlet el nem kel! Érdemes tehát sietni a bérlet beszerzésével!

A FELLÉPŐ  ZENEKAROK
 
A MetalFest Open Air bulira korábban konfirmált fellépők:

Hammerfall, Sonata Arctica, Nevermore, Sabaton, Finntroll, Korpiklaani, Death Angel, Deicide, Deathstars, Marduk, Vader, Eluveitie, Brainstorm, Leaves' Eyes, Kalapács, Nevergreen, Legion Of The Damned, Decapitated, Powerwolf, Varg, Vale of Tears, I Divine.

Időközben biztossá  vált az Arany János költeményeinek folk metalos átirataival még népszerűbbé vált Dalriada fellépése is. A soproni csapat pár napja a Diesel klubban egy fergeteges hangulatú turnézáró  bulit adott, amely egyben az Arany-album lemezbemutatója is volt. A rajongók valósággal szétszedték a klubot és a zenekart. A Kalapács és a Nevergreen mellett a Dalriada lesz a MetalFest Open Air harmadik kiemelt hazai fellépője!

A fellépők névsora az utóbbi pár hétben jó néhány illusztris külföldi csapattal gyarapodott:

Twilight of the Gods - Allstar Bathory Tribute (Primordial, Immortal, Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Thyrfing zenészekkel!)

Astral Doors, Nightmare, Elvenking, Manticora, Persefone, Secret Sphere, Milking The Goatmachine
A fellépők listája mostanában szinte naponta bővül.

Neves underground bandák mellett két komoly headliner bejelentése várható még!


ÚJABB SZÍNPAD! (további infókhoz katt!)

Tovább

Billy Idol és Massive Attack az idei VOLT-on

BILLY IDOL, az ikonikus rock and roll világsztár és a trip-hop stílusteremtő MASSIVE ATTACK már biztosan fellép a 18. VOLT Fesztiválon. Akárcsak ANDY C, a PAROV STELAR BAND és DJ YODA. Négy hónappal a kapunyitás előtt a hazai nagyágyúk közül is publikus már néhány név: többek között ÁKOS és a QUIMBY is a nagyszínpadon ad koncertet Sopronban. És ez még csak a kezdet... A nemrég “Turizmusért” díjjal kitűntetett szervezők hamarosan további fellépőket ígérnek a június 30. és július 3. közötti  soproni VOLT Fesztivál programjából.

 

Az elsőként napvilágot látott hír szerint a VOLT Fesztivál nagyszínpadán  fellép a rock and roll-legenda, BILLY IDOL.  Megszámlálhatatlan, mára klasszikussá érett sláger fűződik a nevéhez, a Rebel Yelltől a Shock to the System-ig, de nagy erőkkel készül arra, hogy idén újra meghódítsa a világot. Karizmájának és előadói képességének lehengerő erejéről bárki meggyőződhet az idei VOLT Fesztiválon.
Szintén a VOLT főműsoridős vendége lesz a trip-hop mozgalmat útjára indító, stílusteremtő MASSIVE ATTACK. A világ legegyedibb hangulatú elektronikus zenéit előállító csapat 2010 februárjában új albummal jelentkezett, hogy ismét felejthetetlen atmoszfératripre invitálja híveit, ez alkalommal Sopronba.
Jó hír a rajongók számára, hogy ÁKOS - aki a hazai fesztiválok közül a VOLT-on szerepelt eddig a legtöbbször – ezúttal igazi nagyszínpados rockkoncerttel érkezik a Lővérekbe. A száznál is több hazai előadó közül egész biztos fellép a VOLT-on a QUIMBY, a BËLGA, a 30Y, az IRIE MAFFIA és a CSÍK ZENEKAR.
Az elektronikus zenei programkínálatban is bőven szerepelnek finomságok és kuriózumok. Közülük a drum and bass királyaként ismert ANDY C és MC GQ, a hiphop művész, DJ YODA, valamint az osztrák PAROV STELAR BAND részvétele máris biztosra vehető.

A szervezők továbbra is tárgyalnak nemzetközi- és hazai sztárokkal: zenekarokkal, dj-kkel. Azt ígérik, a következő hetekben további nevekről adnak majd hírt.

HAMMERWORLD - A márciusi szám HARD CD extra melléklettel!

Már kapható és megrendelhető a HammerWorld magazin márciusi száma, a CD-s verzióban két melléklettel:
CD1 - HARD: Time Is Waiting For No One (az új album Björn Lodinnal)!
CD2 - 18 tételes válogatás aktuális és exkluzív felvételekkel!

Egy kis ízelítő a márciusi HammerWorld magazin tartalmából: Címlapsztori a Scorpions zenekarral, beszélgetés a Fear Factory-vel többek között a Mechanize című új lemezről, nagyinterjú Ville Valo-val a sokak által várt HIM anyag kapcsán! További interjúk: The Kandidate, Blaze Bayley, The Murder Of My Sweet, Hard, Wendigo, Within Temptation, Mastodon, Gamma Ray, a márciusban a Petőfi Csarnokban koncertező Hungarica, a Kowalskyval visszatérő Black-Out, valamint a májusi Metalfesten fellépő Marduk és Decapitated is interjúban számol be az aktualitásokról.

Poszteren a Megadeth és Metalfest egyik headliner csapata, a Sonata Arctica!

http://hammerworld.hu/

„PLAY MY GAME”, avagy mi újság egy alkalmi formáció háza táján? [INTERJÚ]

Az már közismert, -hiszen az egyik legjobban megreklámozott budapesti buli a március 5-ei Tim „Ripper” Owens „Keep It Heavy Hungary” - hogy a Heavy Metal templomának második Istene (ha van ilyen) nem hoz magával zenekart Magyarországra. Csúnya pletykák reppentek fel itt-ott, miszerint „bérli a magyar zenészeket” mert így olcsóbb. Nos, mint tudjuk ez nem fedi a valóságot úgyhogy teljesen más dolgokról faggattam a kísérőzenészeket.
 
Holloshy Orsolya: A szervezőt is kérdeztem és tudom Ti sem fogtok válaszolni a műsor dalairól, szám címekről de annyit igazán elárulhatnátok hogy nehéz-e a setlist? Ki választotta ki a dalokat?

Koncz „Bonca” Tibor basszusgitáros:
A dalokat Ripper választotta ki és az én meglátásom szerint nagyon ütős kis műsor lesz. Természetesen lesznek olyan dalok is ami nagyon komoly odafigyelést igényel a próbákon.

HO: Úgymond egy az egyben kell megtanulnotok a műsort vagy szabad egy picit lazábban egy kicsit coveresebben játszanotok?

Jung Norbert gitáros:
Természetesen törekszünk a lehető legélethűbben visszaadni a dalokat, persze minimális eltérések lehetnek.
 
HO: Az egyszerű, nem zenész ember számára hihetetlennek tűnik, hogy valaki idejön az USA-ból akivel soha nem zenéltetek együtt, nincs próbálásra sem lehetőségetek vele és mégis betanultok egy komplett koncertet. Hogyan lehet ezt véghezvinni? Mennyire úgymond „nagy falat” ez számotokra? Nem vagytok idegesek,feszültek a fellépés miatt?

Szíjártó „Szupermen” Zsolt gitáros:
A National Geografikon van egy műsor, ahol olyan embereket szólaltatnak meg, akikkel történt valami különleges. Ufót láttak, elvitte őket  a Cunami … stb  Mind ezt mondja:„Ez velünk történik?? Ezek mi vagyunk?” Majd meg szólal egy másik aki az mondja: „Úristen ez velünk történik ?” Szóval, van bennünk egy kis vizsgadrukk de nem parázunk. Ripper egy nagyon jó zenész és mi is odatesszük, amit tudunk. Azt hogy ,hogyan lehet véghez vinni?? Fel kell venni a hangszereket és el kell játszani , időt kell szánni rá,nincs itt semmi nagy titok. Szerintem meg fog dörrenni!

Tovább

Befejezi a Theatre Of Tragedy

A norvég Theatre Of Tragedy hivatalos közleményben tudatta rajongóival, hogy 17 év után befejezik karrierjüket.

„Nem volt könnyű döntés, hosszú ideig gondolkodtunk rajta, de a legutóbbi Forever Is The World című album készítése közben végül megállapodtunk ebben. Szeretnénk köszönetet mondani mkindenkienek aki az elmúlt 17 évben támogatott minket. Az utolsó koncertre Október 2-án Stavangerben kerül sor, ott ahol elkezdődött minden”- áll a zenekar hivatalos közleményében     

Casketgarden – Koncertek és EP

A Casketgarden lesz az egyik előzenekar az amerikai thrasher Warbringer március 10-i pozsonyi és március 11-i bécsi koncertjén. További hír, hogy két dal összeállt már a 4. nagylemezre, és több mint valószínű, hogy ezeket, valamint érdekességeket is rejtő lemezelőzetes ingyenes download EP is megjelenik még ebben az évben. Viszont ezzel párhuzamosan, szuperszónikus munkatempónk figyelembevételével kiderült, hogy a következő album szinte egészen bizonyosan csak 2011-ben várható.

www.casketgarden.hu
www.myspace.com/casketgardenmetal

 

 

Tavaszi/nyári Casketgarden koncertek:

 

Mar 10, 2010 - BRATISLAVA (SK) - Randal Club
+Warbringer (USA) Affliction (TR)

Mar 11, 2010 - VIENNA (A) - Viper Room
+Warbringer (USA) Affliction (TR)Mar 19, 2010 - BUDAPEST (H) - Blue Hell
+Tesstimony, Ashen Epitaph (SRB), Mad and Goya (SRB), Morning Star
Apr 10, 2010 - DUNAJSKA STREDA/DUNASZERDAHELY (SK) - Soul Hunter Music Club
+I Divine, Esdear
May 15, 2010 - TÁBOR (CZ) - Millenium
+F.O.B. (Cz), tba
May 28, 2010 - MOSONMAGYARÓVÁR (H) - Club Gépház
+FOB (Cz), Agregator, Nuclearbeast, Flamedrop
May 22, 2010 - BRNO (CZ) - Melodka
+Agregator (H), Swordfish (CZ), tba
Jun 5, 2010 - KISKUNFÉLEGYHÁZA (H) - Rock-Tár
+Keeper Of Dreams, tba
Jul 6, 2010 - PÉCS (H) - Rockmaraton Fesztivál - Planetnoir Stage

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum