RockStation

Hazai euro-power: Demonlord – Only The Dead Are Safe

2011. február 10. - sunthatneversets

Minden hónapban veszek Hammerworld Magazint, már időtlen idők óta. Mostanában jár hozzá valamilyen hazai album is ezúttal a győri bázisú Demonlord negyedik nagylemeze. Négy lemez ide vagy oda, a csapat több, mint egy évtizede tényező a hazai heavy metál életben.

A zenekar 1997-ben alakult Győrben. A banda azóta is változatlan felállásban működik és ezt nem sokan mondhatják el itthon magukról. A Kovács Gábor, Nagy András gitáros duó, a Világi Zoltán dob és Jurásek Balázs ének-basszusgitár felállású négyes masszívan ontja magából az euro-power ízekkel vastagon átitatott dalokat.  

1999-ben jelent meg első nagylemezünk, az Adventures In Hell Part I., ami rendkívül sikeresnek bizonyult: akkor az év egyik legjobban fogyó metál albuma lett. A következő években a csapat masszívan koncertezett, megfordult rengeteg fesztiválon és klubbulin. 2002-ben jött ki a Helltrust című korong, a hazai kiadást a Hammer Records vállalta fel, a külföldi terjesztést egy német kiadóra, a Source of Deluge-re bízták. A lemez csak 2006-ban került az európai piacra, ám ekkor már kijött a következő anyag, a Hellforged is. A lemez megjelenésekor felkerült a MAHASZ Top 40-es listájára!



Most közel 5 év után itt az új lemez, mely abszolút jól dörren meg. A Demonlord-tól nagy megfejtésekre nem kell számítani. Kiválóan tolják a power metált, melyben sok újat tényleg nem lehet már felmutatni. Jurásek Balázs kiváló orgánummal bír, az angol kiejtése viszont egy kicsit modorosnak tűnik. A Kovács Gábor, Nagy András gitáros duó is jól hozza az ökölrázós riffeket, melyek itt-ott egy kis billentyűs játékkal meg vannak támogatva. Világi Zoli pedig ahhoz túl jó dobos, hogy bármi rosszat lehessen róla írni.
 



A 12 dalos lemezen jó dal akad bőven. Ilyen a lendületes Don't Care, a klipes, döngölős Locked In, ami talán stílusában ki is lóg innen, a légkalapács tempójában pulzáló, mega-dallamos Let The Demon Out, a kicsit Motörhead beütésű Get Out Of The Rock, vagy a gitárvirgás-hegedűs Buffet Rock.

Azt gondolom a stílus hívei azért joggal rázzák most az öklüket, de én egy kicsivel több egyéni ízt el tudnék képzelni itt, bár az is igaz, hogy a Demonlord által művelt euró power nem az a könnyen megújuló műfaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr272650057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum