RockStation

Stoner/sludge szörnyetegek a Tündérgyárban

2011. február 15. - sunthatneversets

A Skalar Music a Cataract koncert mellett egy másik komoly ingyenes koncerttel várja látogatóit, mégpedig ezúttal a Trafó mellett található Tündérgyárral összefogva, ahol is február 19‐én, szombaton a legminőségibb extrém zenekarairól híres Relapse Records (lásd még Unsane, Pig Destroyer és társai) két friss, fiatal zenekara lép fel. Az egyikük, a Black Tusk ugyanúgy Savannahból származik, mint a Kylesa vagy a Baroness, és utóbbinak a gitárosa, John Dyer Baizley felelős többek közt az összes Black Tusk lemezborítóért, pólóért és egyéb grafikai melóért.

A klasszikus triófelállásban játszó Black Tusk zeneileg sem esik messze a Baronesstől: a Taste The Sin című, tavalyi lemezükben egyszerre van benne a korai Mastodon vadsága, és a sludge mocskossága, emellett a tagok előszeretettel hangoztatják a hardcore‐punk gyökereiket is. Az egylemezes Howl (Full of Hell ‐ 2010), pedig egy olyan, négytagú szörnyeteg, ami leginkább a High On Fire‐vonalhoz hasonlító, de annál tempósabb, rock'n rollos lendülettel eldarált stoner‐sludge‐ot tol, érdekesség, hogy a holland‐amerikai énekes‐gitáros Vincent Hausman korábban jópárszor megfordult a Tündérgyár szomszédságában található egykori Jailhouse klubban a new school hardcore‐t játszó Driven tagjaként 10‐12 évvel ezelőtt. Az est vendégzenekara a Makó Dávid egykori Stereochrist énekes már nem is annyira új southern‐doom csapata, a Haw lesz.

A Skalar Music Hungary és a Tündérgyár bemutatja
2011. február 19. Budapest @ Tündérgyár
BLACK TUSK (USA)
HOWL (USA)
Haw
A koncertre a belépés INGYENES!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr822662080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum