RockStation

Combichrist és Mortiis az A38-on [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. február 22. - sunthatneversets

Aki ott volt a tavalyi Rammstein koncerten, és véletlenül elcsípte a hatalmas színpadon kicsit elveszetten bóklászó előzenekart, a habzó szájú indusztriálban utazó Combichristot, talán nem is feltétlenül értette, hogy miért rajonganak annyian ezért az Andy LaPlegua (lásd még Icon Of Coil) vezette brigádért. Akik viszont egy nappal később az A38 hajón is elcsípték a zenekart, azok szembesülhettek igazán a Combichrist élő erejével: a két ütőhangszeressel (egyikük, Trevor Friedrich az amerikai hardcore-legenda Eighteen Visonsban játszott) felálló zenekar egy klubkoncerten még a legelvetemültebb metálarcokkal is képes feltörölni a padlót, mindezt úgy, hogy gitársávokat legfeljebb samplerről hallhatunk a Combichrist zenéjében. Na ezt a produkciót fogja gyaníthatóan megismételni március hetedikén az örökmozgó LaPlegua és kompániája, méghozzá egy kiváló új lemezzel, a Making Monstersszel a hátuk mögött.

A Combichrist vendége sem akárki lesz ezen az estén: LaPleguaék előtt nem más fogja sötétségbe taszítani a közönséget, mint Mortiis. Utóbbi úr - polgári nevén Håvard Ellefsen - a legendás black metal csapatban, az Emperorban kezdte pályafutását, mint basszusgitáros, hogy aztán egy nem kevésbé komor irányzatnál, az indusztriális zenénél kössön ki. A mai Mortiis egy súlyos, őrlő gitárokkal és pulzáló dobokkal is színesített rideg zenei világot reprezentál - amely néha még olyan popos kilengésekre is képes, mint a 2004-es The Grudge lemez címadója, és még ez is jól áll a főhősnek - mindezt élőben megfejelve a legendásan beteg színpadi szerkókban fellépő frontember látványával, és egy teljes zenekar elsöprő előadásával. Mortiis új lemeze pedig ingyen letölthető a zenekar honlapjáról.

a Negative Art bemutatja:
COMBICHRIST
MORTIIS
2011. március 7. hétfő 20:00
Budapest, A38 Hajó
jegyár: 4.500 Ft
elővételi helyek: A38, Wave, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Ticketportal, Ticket Express
info:
www.negativeart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr672678703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum