RockStation

The Samuel Jaskson Five a Szabad az Á-ban [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. május 08. - sunthatneversets

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a God Is An Astronaut koncertjét követően az európai postrock-színtér egy másik, ínyencek által különösképp kedvelt zenekarát hozhatjuk elsőként Budapestre a norvég The Samuel Jackson Five formájában. A 2001-ben még drum and bass-projektként indult zenekar a kilencvenes évek szabadelvű szellemiségét emelte át az új évezredbe, hiszen úgy tekinthetjük őket a post-rock színtér részének, hogy közben zeneileg túlmutatnak ezen a skatulyán, elvégre főként progresszív rock, indie, (free) jazz és folklór hatásokból építik fel következetesen kibontakozó dallammontázsaikat.

Ennek köszönhetően nemcsak hangulatbeli, hanem tematikai változatosság is jellemzi dalaikat és kiadványaikat egyaránt, arról nem is beszélve, hogy a különleges hangszerelésű felvételeiről elhíresült zenekar (amely előszeretettel szólaltat meg tételeiben vonósokat, zongorát és rézfúvósokat is) tényleg a norvég zenei élet krémjével áll kapcsolatban és kollaborál egy-egy tétel vagy lemez erejéig. Talán az sem véletlen, hogy a Sputnik Music egyik kritikája egyenesen egy új hangzás megalapítóinak nevezte a bandát - hiszen lássuk be, ez a feltevés annyira nem is alaptalan, elvégre a The Samuel Jackson Five úgy létesít hidat klasszikus és könnyűzene, valamint elveiben régimódi, ám kiállásában modern arculata között, hogy mindezt maximális élvezettel, odaadással és töretlen kreativitással teszi.

A banda előzenekarai a győri Rosa Parks, valamint a tatabányai marionette ID lesznek: mindkét zenekar legfrissebb kiadványát (tehát egy nagylemezt és egy lemezelőzetes EP-t) ingyenesen letöltheted a srácok Facebook-oldalairól.

A CHROMECHOES PROMOTION BEMUTATJA:
2011.05.10. @ (ÚJ) Szabad az Á
THE SAMUEL JACKSON FIVE (NOR)
ROSA PARKS
MARIONETTE ID
Kezdés: 21:00
Jegyár: 1000 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr142886725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum