RockStation

Novarock 2011 - A RockFesztivál, 1. rész

2011. május 14. - sunthatneversets

Kevés olyan fesztivál van Európában, amely kimondottan a rock és metál zenékre specializálódik. Az észak-német Wacken Open Air, az angol Download Festival és a pár éve futó Sonisphere Fesztivál-sorozat mellett van egy happening, amely tőlünk egy köpésre van. Igen a június 11-13 között rendezendő nickelsdorfi Novarockról van szó.

Miklóshalom - szép magyar nevén - a hegyeshalmi határátkelőtől tényleg csak pár kilométerre van és bár megszokhattuk, hogy itthon már rég nyugati árszínvonal van, az idei Fesztivál jegyárai még a magyar pénztárcának is kicsit (vagy nagyon) borsosak, hiszen a háromnapos bérlet 132,50 Euro, a limitált számú szombati és vasárnapi belépő 71,50 Euro, míg pünkösd hétfőn a beugró 84,90 Euro. 

Viszont a felhozatal évről évre erősebb és bár sokan úgy gondolták idén kifoghatnak egy jó kis Big Four (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) bulit, ez nem jött össze, viszont panaszra így sem lesz ok.

Idén már 4 színpad lesz, de a Red Bull és a Abschalten Jetzt! névvel fémjelzett színpadok felhozatalától most eltekintenénk. A Red Stage már érdekesebb neveket tartogat számunkra június 11-én szombaton. Itt a Sister Sin kezd, majd a nemrég nálunk járt harci metál Turisas folytatja. A nap érdekes eseményei közé tartozhat mindenképpen a tavaly nálunk is fergeteges koncertet adó NYHC Sick Of It All bulija, a hamarosan lemezzel jelentkező svéd Hammerfall, és a nap zárásaként a nemrég újjáalakult angol sziréna-metál The Darkness koncertje is.

A Blue Stage tartogatja szombaton a nagyobb neveket, bár a kezdés talán kicsit harmatosra sikerült. Itt lép fel a nemrég új lemezzel jelentkező Dregd, a múlt hónapban szintén új korongot megjelentető és nemrég újra összeállt német Guano Apes. Ausztrál magas hangú barátunk Andrew Stockdale Wolfmother nevű bandája is tiszteletét teszi a sógoroknál idén, csakúgy mint a tini kedvenc Jared Leto és Thirty Seconds To Mars nevű bandája, akiket néhány nappal utána a soproni Volt-on is megnézhetünk. Az estét a Linkin Park zárja, akik élőben bizonyíthatják, hogy a tavaly megjelent A Thousand Suns gitármentes dalait élőben hogyan tudják megszólaltatni.

Egy biztos a szombat jó bemelegítésnek ígérkezik a következő két nap elé.    

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr32901868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum