RockStation

Slytract - Az „Existing Unreal” egy igazi dallamos extrém metal mestermű

2011. augusztus 11. - sunthatneversets

Elérkezett a pillanat, ugyanis idehaza már megjelent az Slytract nagylemez. Ahogy az előzetes hírekben is olvashattátok, az Existing Unreal számos meglepetést tartalmaz, így teremtve meg sajátos stílusjegyeit.

A legfontosabb újdonságot a tiszta énekek és a billentyűk használata jelenti. A Zsengellér Szabolcs basszusgitáros által prezentált énekdallamok tökéletesen passzolnak Melegh Gábor B. énekes/gitáros hangjához és a lemez hangulatához. Galántay Tamás dobos teljesítménye ezúttal is brutális és kiemelkedő legyen, a bpm 220 vagy 295. Mindehhez harapós, komplex, olykor higgadt riffek és szólók társulnak, brutális soundot eredményezve. Az „Existing Unreal” produceri teendőit Mario Jezik és Gábor jegyzik.


 

„Sokkal kiforrottabb az új anyag, mint az Explanation:Unknown - zeneileg, technikailag és szerkezetileg egyaránt. Következetes és céltudatos volt a dalszerzés, illetve maguknak a számoknak a kiválogatása is, így a nyers extrémitás mellett legalább akkora hangsúly helyeződött az egységes hangulatra. A nálam elkészült előzetes demókkal egy teljesen kész lemezanyaggal érkeztünk Ausztriába, és kezdtük meg az „Existing Unreal” felvételét tavaly télen. A végeredmény hamarosan mindenki számára elérhető lesz, az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, és mi is rendkívül izgatottak vagyunk.” - számolt be Gábor. 

Az albumot az ausztriai NoiseHead Records adja ki, a magyarországi megjelenés augusztus 5-én megvolt, míg a külföldi pedig augusztus 26-a. Az anyag számos országba eljut különböző terjesztési csatornákon, többek között a Nuclear Blast webshopjában is megtalálható. Hogy pontosan mely itthoni boltokban lesz kapható az album, azt hamarosan közöljük

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr53145179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum