RockStation

Enter Shikari az A38-on

2011. augusztus 23. - sunthatneversets

Ahogy már az idei koncertszezon is szolgált olyan úttörő eseményekkel, amelyek révén napjaink legnépszerűbb fiatal zenekarai állhattak hazai színpadra (Bring Me The Horizon, Born Of Osiris, The Ghost Inside, For Today), úgy friss hangzások terén az őszi nyitányt az Enter Shikari első hazai klubkoncertje biztosítja majd a teljes pörgés jegyében.

Ugyanis az Azfeszten és a Szigeten is megfordult brit zenekar rohamléptekkel érdemelte ki magának a teljes világhírt, pimasz és határokat hírből sem ismerő arculata pedig elérhetővé tette azt, hogy napjaink elektronikus tánczenéi, mint a dubstep vagy a breakbeat, nemcsak felhasználhatók legyenek egy alapvetően dühös és nyers post-hardcore közegben, hanem ki is hozzanak abból valami olyat, amire eddig senki sem volt képes. Hiszen az Enter Shikari lényegében minden dalával akarva-akaratlanul olyan lendületes és kivédhetetlen slágereket ír, amelyek mind a rockzene, mind az elektronikus hangzások szerelmeseinek nemcsak támpontot adhatnak, hanem kellő talpalávalót is az önfeledt szórakozáshoz.

Erre pedig rátesz egy lapáttal Rou bandájának élő teljesítménye, hiszen ahogy azt már Nyírbátorban és a Hajógyári Szigeten megtapasztalhatták a szerencsésebb rajongók, ennek a bagázsnak a színpad sem szent, ha a közönség feltüzeléséről van szó. És ugyan a turné apropóját a lemezfelvétel utolsó fázisában levő harmadik nagylemez adja, attól még biztos, hogy a már megjelent új kislemeznóták mellett kellő terepet kapnak majd a már bevált közönségkedvencek is. És ha ez még nem lenne elég, a zenekart Európa-turnéján két országos cimborája, a kiváltképp népszerű brit modern hardcore-reménység Your Demise, valamint a BoySetsFire vendégeként nálunk már a nyár elején bemutatkozó – és a Kerrang! szerint napjaink legnagyobb rocksztárjával kiálló – Letlive kíséri majd, így igazából a koncertlátogatóknak lehetősége sem lesz a már megszokott ráhangolódásra, hiszen három olyan energikus és koncertteljesítményében verhetetlen zenekar fellépését tekintheti meg az A38-on, akik nemcsak meghatározzák a kortárs keményzenei színteret, hanem van is bennük annyi potenciál, hogy hamarosan ennél jóval nagyobb jelzőkkel is illethessük őket, már ha mindez nem lenne elégséges.

2011. szeptember 13., Budapest @ A38 Hajó
ENTER SHIKARI (UK), YOUR DEMISE (UK), LETLIVE (USA)
Jegyárak: 3.900 (limitált mennyiségben a boltokban és az A38-on) / 4.500 (a Tex irodáiban augusztus 28-ig) / 4.900 (a Tex irodáiban augusztus 29-től és a koncert napján)
Jegyelővétel: [Westend Speed, CD Pince, Underground Store, A38 Hajó] JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr283172679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum