RockStation

November 28-án Budapesten játszik a Hammerfall

2011. november 22. - sunthatneversets

A májusban kiadott friss lemez (Infection) kapcsán, két év elteltével ismét turnéra indul a svéd HammerFall! Európa egyik legnagyobb metal bandáját a Club 202-ben nézhetjük meg november 28-án egy speciális klubbulin, ahol különleges vendégként az amerikai power metal éllovas Vicious Rumors is fellép.

A további két svéd zenekarral (Amaranthe, DeathDestruction) pedig már valóban igazi metal ünnepéllyé alakul az este...

 

A svéd HammerFall 1997-es bemutatkozó albumával robbant be a köztudatba és egy csapásra a legnagyobb európai heavy metal csapatok közé keürltek. A műfaj stílusjegyeihez mindig is hűek maradtak, és mivel a tagok maguk is vérbeli zenerajongók, pontosan tudják, hogy a közönségnek mire van szüksége. A '90-es évek közepén, a metal zene legnehezebb időszakában álltak neki a zenélésnek, amikor senki sem törődött a hosszú hajjal, a szélvészgyors gitárszólókkal és a kétlábgépes témákkal. Oscar Dronjak mellett ekkor még az ex-In Flames gitáros Jesper Strömblad is a zenekar sorait erősítette, és együtt próbálták hűen folytatni az Accept, a Judas Priest és társaik által megkezdett utat. Joacim Cans énekes belépésével a zenekar hangzása még inkább kiforrott és a banda mára már mindennél erősebb. Az új lemezük - (Infection) - is az említett ösvényen halad, rajta egy igazi meglepetéssel, méghozzá a Pokolgép Hol van a szó című számának feldolgozásával. A nyáron ennek kapcsán már megfordultak nálunk egy különleges közös fellépés erejéig - reménykedünk benne, hogy most is készülnek valamilyen meglepetéssel a hazai rajongók számára.
 


Szerencsénk van, hiszen a turnén különleges vendégként szereplő Vicious Rumors éppen a pesti koncert előtt egy nappal csatlakozik a három svéd együtteshez. Az 1979-ben alapított zenekar nagyon örül a felkérésnek, Geoff Thorpe gitáros vezényletével mindent elsöprő bulival készül San Fransisco elsőszámú power metal zenekara.

A két svédországi előzenekar is tökéletesen illeszkedik az est hangulatához és színvonalához: a nálunk már a Kamelot előtt bizonyított Amaranthe két férfi és egy női énekessel áll ki, zenéjük a melodikus death metal felé hajlik - megannyi stílusjegyet felsorakoztatva. A nyitó DeathDestruction pedig ex-HammerFall, Evergrey, Dead By April tagokat tudhat a soraiban. A csapatokat tehát november 28-án láthatjuk a Club 202-ben, jegyeket pedig vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. Belépő: 6900 Ft.

A Concerto Music bemutatja:

European Outbreak 2011, HammerFall, Vicious Rumors, Amaranthe, DeathDestruction @ 2011. november 28., hétfő 19.00 óra - Club 202

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr763402835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum