August Burns Red: itt a karácsonyi dal!

2011. november 30. - Benyo.

 Ahogy az mostanra már hagyománnyá vált, az August Burns Red legénysége minden évben megörvendezteti rajongóit egy-egy klasszikus karácsonyi dal újragondolásával. Idén a választás a God Rest Ye Merry Gentleman-re esett, melynek átiratát a tovább után lehet letesztelni. 

Tovább

A Helmet az egész Meantime-ot eljátssza Európa-turnéján

A cím nagyon szépen hangzik, hiszen a Page Hamilton vezette kultikus Helmet márciusban induló Európa turnéján valóban elejétől végéig eljátssza klasszikussá nemesült Meantime című albumát. A baj csak az, hogy a turnéban nincs magyar állomás, akik viszont így is meg szeretnék nézni-hallgatni a csapatot, azok március 21-én Bécsben a Szene-ben fültanúi lehetnek a különleges előadásnak.  

The Cult - Újra Bob Rock-kal

Az utolsó simításokat végzi a The Cult új nagylemezén, melynek megjelenése 2012 áprilisában valószínű a Cooking Vinyl Records gondozásában. A csapat Chris Goss (Masters Of Reality) producerrel vonult stúdióba, viszont az album befejezésén már a legendás Bob Rock segédkezik, aki a Sonic Temple és a Beyond Good And Evil című lemezeknél már dolgozott együtt a The Cult-tal. Hogy a közös munka azt jelenti-e, hogy a Bob Rock az egész lemezt újragondolta vagy csak a munkálatok végén segít be, nem tudjuk, de  a végeredményt kíváncsian várjuk.

Egoisták éjszakája – Ego Project, Crossfire, Madsen Modell @ Big Bike Pub, 2011. november 27

Van némi fenntartásom a hagyományos power metal bandákkal kapcsolatban – egy a kivétel: amikor honfitársakról van szó. Ebben az esetben van valami bája annak, hogy teenager korom szeretett muzsikáját vállalják fel a zenészek - a megélhetés és a sztárrá válás minden reménye nélkül.

Jung Norbiról is leginkább vállalkozása kapcsán hallottam az utóbbi időben (amikor a lányom által időnként bámult meseadón elhangzik mesefilm végén a mondat: hangmérnök – Jung Norbert.) De ez nem mese: itt áll teljes önvalójában, Axl Rose disegn-nal, mintegy ezzel is jelezvén a lazább muzsikákhoz való kötődését. Legalábbis én a Mister X nevű formáció tagjaként ismertem meg ’90 körül, majd volt egy kis Pokolgépes kitérő a Rudán-éra elején. (Közben testvérem gitár-tanárjaként is funkcionált – bocs a sok szubjektív elemért, de végül is ez egy blog, nem igaz?!)

Tovább

Szakított énekesével a Drawning Pool

Megvált énekesétől Ryan McCombs-tól a texas-i Drowning Pool. Jelenleg az új énekes keresése zajlik gőzerővel. A zenekar gitárosa C.J. Pierce a következőket nyilatkozta az eset kapcsán:

Mindig is az a zenekar voltunk, akik annak ellenére arattak sikert, hogy több énekesünk is volt ... talán valamiféle énekes-kórban szenvedünk. A dolgokat megváltoztatni nem volt mindig könnyű, de legtöbbször új impulzusokat kaptunk. Igyekszünk olyan énekest találni, aki ad is nekünk, és ami a legfontosabb a rajongók is kaphatnak tőle egy új adrenalin löketet, mert megérdemlik. Szeretnénk Ryan-nek sok sikert kívánni jövőbeli törekveseinek megvalósításához.

Kirúgta gitárosát a Volbeat

Némileg meglepő a hír, minden esetre a dán Volbeat tegnap közleményben jelentette be, hogy Thomas Bredahl gitáros már nem tagja a csapatnak.

Úgy döntöttünk, hogy megválunk a Thomas Bredahl gitárostól. Mivel a zenekar sok szempontból hasonlít egy házasságra, itt is vannak hullámvölgyek, egyszer fent, másszor lent. Időnként tudtunk együtt dolgozni, de néha el kell menni külön utakon ... Szeretnénk köszönetet mondani neki a Volbeat-ben végzett munkájáért és kívánunk neki minden jót a jövőben. - áll a közleményben.
 

The Southern Oracle - Új dobossal

Ahogy élőben a szemfülesebb koncertlátogatók az elmúlt hetekben tapasztalhatták, dobosváltáson van túl a szegedi The Southern Oracle. Simon István és a zenekar útjai békében váltak el egymástól, Simi ugyanis egy időre biztosan felhagy az aktív zenéléssel és stúdiójára, a No Silence-re koncentrál a közeljövőben.

A szomorú apropó azonban egy új kezdet is egyben, hiszen büszkén jelenthetjük be, hogy a Grindrise fesztiválon két és fél hete debütáló Maczák Márk a The Southern Oracle új dobosa! Márk az egyik legnagyobb tehetségnek tartott hazai dobos, aki korábban megfordult a Leander soraiban is, a közelmúltban pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a méltán elismert Sick Drummer Magazine Septicflesh versenyét nyerte meg! A Septicflesh feldolgozás videója pedig itt tekinthető meg:


 

Tovább

Ahol a Death Metal lakik - Morbid Angel @ Club202 - 2011. november 27.

Még sohasem jártam a Club 202-ben, sem a Wigwam-ban, így meglepődtem milyen király hely. Hangulatos berendezés, kellő mennyiségű ülőhely, korrekt méretű színnap és előtte bőséges hely a zúzni vágyóknak. (A színpaddal szemben állva bal oldali pultnál levő pultos hölgy pedig igazi tündérbogár, minden vendéglátósnak ilyennek kellene lenni.) Szóval minden adott volt a király a bulihoz, legfőképpen: a hangzás.

Tovább

Pulzus - az első tíz!

Megvan az első 10 zenekar, aki jövőre megmérettetheti magát a Pulzus tehetségkutató zsűrije előtt. A bandák között, mondhatni széles a választék, hiszen képviseltetik magukat több évtizede a pályán lévő zenészek és olyan fiatalok is, akik még a nagykorúság határát sem érték el. A stílusok tekintetében is nagy a változatosság, hiszen a pop-rock-tól a punkon át egészen a metalig minden megtalálható. A zsűri számára ez természetesen nem lesz releváns, hiszen amit néznek és értékelnek majd, az a hangszeres tudás, a pontosság, a szöveg, és a kreativitás lesz.

Tovább

Majdnem egy új lemez: Disturbed – The Lost Children

A chicagoi Disturbed pont az a zenekar, amely itt Európában tipikus amerikai bandának van elkönyvelve. Sokan tucatzenének tartják, de a BigMac is tucat mégis megzabálod, úgyhogy közben ne gondolkodsz ezen. A banda szép csöndben már 13 millió eladott lemeznél jár világszerte, legutóbbi négy albuma, mind a Billboard lista legelején nyitott. Hogy ezt hány igazi metálbanda mondhatja el magáról? Elárulom: egy, azt úgy hívják Metallica. Szóval ebben a ligában nem igazán lehet gyenge teljesítménnyel a csúcson maradni.

 

Tovább

Decemberi megjelenések

 

A novemberi hónap válogatásokkal, újra felvett dalokkal való támadása után, december tényleg a Karácsony csendességében telik. Lemezmegjelenés alig, talán a Mikulás ajándékba hozott új Korn lemeze és még néhány album okozhat némi forróságot az év utolsó hónapjában. Mivel a lista elég karcsú, mi is a hónap legkarcsúbb lemezismertető csokrát tudjuk valószínűleg prezentálni nektek, de a mákos meg a diós bejgli mellett azért hallgassátok majd azt a sok kiváló lemezt, amely az eddig 11 hónapban született. Lista tovább után.

Tovább

Belső út – Steve Lukather @ Barba Negra Music Club, 2011. november 24. – koncertbeszámoló

 

Még „külső” utam, odaérkezésem során tapasztalom, hogy bizony a környékbeli vendéglátósok jókorát profitálhatnak a kettő darab Fehérvári úti nagykoncertből, melyek egymástól néhány villamosmegállónyira zajlanak. Vajon sok ember van még rajtam kívül, akit az Iced Earth és Steve Lukather egyaránt érdekelne? – filózom. Utóbbi olyan „afrikai nagyvad” (már bocsánat), akit régóta próbálok becserkészni, de mikor a környékünkön kóborol, minduntalan közbe jön valami. Irány tehát a vadi új, kalózos szórakozóhely!

Tovább

El Caco - Új lemez januárban

A norvég El Caco új lemeze - már az Indie Recordings gondozásában - január 27-én jelenik meg Hatred, Love And Diagrams címmel.

Az albumra  következő dalok kerültek:

01. After I'm Gone
02. Hatred
03. Autopsy
04. Equivalence
05. Go Forward
06. Confessions
07. Sixty To Zero
08. Skeleton
09. She Said
10. Disconnect

A banda előző lemezéről ITT írtunk 

Novemberi fagy - Iced Earth @ Club 202, 2011. 11. 24.

Az ember nem csajozni jár Iced Earth koncertre, ezt szögezzük le az elején. November 24-én, csütörtök este ért az új album turnéztatása Budapestre, a Club 202-be, amit egy erős középházig töltöttek meg a nagydarab, nagyszakállú metal harcosok. A magyar közönség ismét kitett magáért, mint ahogyan a zenekar(ok) is, tovább után élmények és vélemények az estéről.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum