RockStation

Top 10: Rokkerék karácsonya

2011. december 25. - RaczUr

A karácsony ugye a szeretet, békesség ünnepe. A rock meg a lázadó non-konformisták zenéje. A kettő alapjáraton összeegyeztethetetlennek tűnik, de tudjuk jól a pénz, illetve a jóízű szarkazmus nagy úr, így nincs azon mit meglepődni, hogy egy karácsonyi rock/metál csokrot is összegyűjthetünk. Last christmas i give you my heart, meg All i want for christmas is you mentes területre tévedünk!

 

 

10- Blink 182: I Won’t Be Home For Christmas

Bemelegítésnek itt van a Blink 182. A karácsonyi hangulat megidézése a napsütötte Kaliforniából… Megy nekik? Nem hát! De nem is igazán akarják a szenteste hangulatát megidézni, inkább jó punkok módjára nagy fakoff-ot mutatnak a negédes x-mas fílingnek!

 


9- Alice Cooper- Santa Clause Is Comming To Town

Azt alapból el akartam kerülni, hogy telenyomjam a listát, felturbózott, betorzított karácsonyi sláger feldolgozásokkal, de ez a szám azért megér egy misét. Alice Cooper tényleg hallgathatóvá tette ezt a szutykot, amit oly sokan, oly sokféleképpen ránk szabadítottak már.

 

8- Jethro Tull: Ring Out Solstice Bells

Belegondoltál már hogy milyen lenne a karácsonyod egy LSD bélyeg benyalása után? Én se, de a Jethro Tull ünnepi száma talán valamivel közelebb visz minket a megoldáshoz.

 

7- King Diamond: No Presents For Christmas

Nem kaptad meg a várva várt ajándékod? Az ultra menő Blueberry helyett egy pár zokni landolt csak a fa alatt? Vagy esetleg semmi? King Diamond jól tudja milyen ez az érzés, és ezt hűen be is mutatja nekünk!

 

6- The Killers: Don’t Shoot Me Santa

A Gyilkosok sem tűnnek éppen ünneppártinak, ezt pedig egy hetyke kis klippel fűszerezve mutatják meg nekünk. Bábos, mikulásos kicsit másképp.

 

5- Slayer: Raining Blood

Kakukktojás! Itt nem egy klasszikus karácsonyi számról van szó, csupán arról, hogy egy találékony–és bizonyára elmeügyileg nem teljesen épp- ember beleunhatott a Wish You A Merry Christmas midi hangzásába, és felturbózta egy kis klasszikus Raining Blooddal. Az idei versenyzőnket már láthattátok, ez meg itt a pionír:

 

4- Twisted Sister: Silver Bells

Hogy kell rokkolni igazán egy kellemes szenteste? A Twisted Sister megmutatja! Dee Schneider -szinte- smink nélkül, de még mindig készen arra, hogy az átlagembert megmentse az unalmas kispolgári karácsonytól.

 

3- Bon Jovi: Please Come Home For Christmas

Jon Bongiovi él! Ezt kötelességemnek éreztem elmondani. Emellett ilyenkor karácsonykor mindig elmorzsolok egy könnycseppet ha a művész úr ezen klipjére gondolok. Negédes, szirupos, bugyi nedvesítő, és Cindy Crawforddal enyeleg benne a mester. Messze a legbujább szenteste képei következnek.

 

2- The Darkness: Christmas Time (Don't Let The Bells End)

A kappanhangú Justin Hawkins sem szeretett volna lemaradni Bon Jovitól, ha a giccsességről, és a túláradó nyálasságról van szó. Végeredmény egy szintén hibátlan öröm ünnepe fílingű videó!

 

1-  Ten Benson: Black Snow

Ennél nagyobb ellen-karácsonyi videót nem igazán találsz. A mikulásnak sztriptízelő anyuka, ajándék szén, és egy lidércekből álló kórus, mindez a fekete hó bársonyos leple alatt… Boldog Karácsonyt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr653485174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum