Hirdetési felület

Az óriási és osztatlan sikerre való tekintettel a Metallica együttes elhatározta, hogy elkészíti a Lulu album folytatását Lulu 2 címmel. Ezúttal azonban nem Louie-Louie Reed fog közreműködni rajta vendégként, hanem egy gitáros, bizonyos Steve Lulukather. A tervek szerint a zenészek a lemezfelvétel fáradalmait majd HonoLULUn fogják kipihenni.

Az említett Metallica-sikeren a magyar zenészek is felbuzdultak ám! Schmiedl Tomi és Mentes Norbi azzal a hírrel keresték fel szerkesztőségünket, hogy ők, mint a "magyar Metallica" tagjai Győzikével fognak kollaborálni, mivel Loue Reedhez hasonlóan ő is egy alternatív figura - igaz, kicsit más értelemben. Az így kialakult formációnak Moby DIKK lesz a neve.

tovább »31
2011. dec
07:00

Szilveszteri Top 10

Szerző: RaczUr Címkék: szilveszter
Szilveszterkor szokása az embereknek megemlékezni az óév vicces, és mulatságos történéseiről. Ezt most mi is megtesszük, ám az egész rock történelemből szemezgettünk nektek pár mosolyra fakasztó pillanatot, amikor a kedvenc rock zenekaraink színpadi produkciójába belecsúszott némi gikszer.
 
10: Lars Ulrich (Metallica) találkozása a labdával
Bizony a Metallica egymaga is össze tudna hozni egy szaftos tízes listát nekünk. Sőt talán ez az egy koncertjük is megmosolyogtatott már idén minket (valószínűleg mindenkinek a tudatába égett Kirk Hammett foci tudománya, aminek egy kisgyerek lett az áldozata). Jövőre lehet, hogy nem kéne erőltetni a gumilabdákat!

 

tovább »Nemrégiben jelent meg a Scorpions Comeblack című, újra felvett klasszikusokat és feldolgozásokat egyaránt tartalmazó lemeze, melyről mi is írtunk ITT. A banda most egy videót is kihozott a lemezről, melyben az összes dalból elhangzik egy rövid részlet.80 éves korában elhunyt Barry Clayton, aki földkerekség egyik leghíresebb metál opuszának, az Iron Maiden The Number Of The Beast című dalának elejéhez kölcsönözte a hangját.

Clayton a híres horrorfilm színész Vincent Price helyett mondta fel a szöveget, aki potom 25.000 fontért vállalta volna mindezt.

Tudjátok?

Woe to You Oh Earth and Sea
For the Devil sends the beast with wrath
Because he knows the time is short
Let him who hath understanding
Reckon the number of the beast
For it is a human number
Its number is six hundred and sixty six29
2011. dec
13:00

Haelo - Megjelent az Ageusia

Szerző: sunthatneversets Címkék: haelo

A zenekar jelentkezett örömteli hírrel:

Örömmel és büszkeséggel tudatjuk Veletek, hogy 2011. december 15-én végre megjelent a Haelo zenekar Ageusia című lemeze a Magneoton gondozásában! A lemez kizárólag digitális módon elérhető és vásárolható az ismert hazai, és további 38 országbeli online oldalakon, és egyéb és árusító helyeken.

tovább »Tóth Gábor jelentkezett hírekkel: Elkészült a szóló... izém... második klipje. Nem banda, mert egyedül vagyok benne, nem project, mert az egy tőlem távol álló kifejezés. A klip az Űrkert lemezen hallható rmWdtk című dalra készült, amit Oravecz Zoltán barátom novellája, a Primitív jövő ihletett.

A kamerát időnként egy kedves zenészkollégám Pirisi Ákos fogta, és a videó érdekessége, hogy feltűnik benne Kátai Tamás (Thy Catafalque) pár, eddig még publikálatlan skóciai fotója is.

A GuilThee harmadik lemezéhez a felvételek február elején indulnak. A zenei anyag egy jókora része már megvan. Mivel a csapat augusztus óta trióban működik, így minden ritmusgitársávot Herr fog feljátszani. A szólók, szintetizátor és basszustémák felhúzásakor nagyfokú átjárás lesz jellemző egymás hangszereire. Analóg dobok ezúttal sem fognak megszólalni. A szöveget ezúttal is főként VIII. írja. Habár még az év elején a Born of Osiris által elsütött The Discovery könnyű szerrel volt képes felhelyezni egy igencsak magasban tündöklő mércét képzeletbeli (és maximálisan szubjektív alapokon felállított) listám legfelső fokára, az All Shall Perish júliusban megszületett This is Where it Ends-e, ha végül persze nem is tudta maga alá gyűrni a Sumerian üdvöskéinek mesterművét, picit azért talán sikerült megrezegtetnie azt a bizonyos lécet.

tovább »28
2011. dec
17:03

All Shall Perish: ismét elmarad!

Szerző: Benyo. Címkék: all shall perish

 Az oakland-i All Shall Perish fél éven belül másodszorra volt kénytelen lemondani közelgő európai körútját, ám ezúttal személyes okokra hivatkozva. A zenekar hiányát a Caliban vezette Get Infected turnén a Winds of Plague legénysége fogja majd pótolni, mely február 15-én éri majd el hazánkat.Ma valahogy beugrott, ki emlékszik rá?28
2011. dec
09:00

Deep Purple válogatás-lemez jön

Szerző: sunthatneversets Címkék: deep purple

Az Icon sorozat keretében az Universal Music Enterprises január 10-én Deep Purple válogatáslemezt dob piacra.

Az albumon a következő dalok kaptak helyet:

01. Smoke On The Water (live)
02. Hush (live)
03. Woman From Tokyo (live)
04. Knocking At Your Back Door
05. Call Of The Wild
06. Perfect Strangers
07. Bad Attitude
08. Nobody's Home
09. Black Night (live)
10. Child In Time (live)
11. Strange Kind Of Woman (live)

 28
2011. dec
07:00

Megjelent az első LOVRECK nagylemez!

Szerző: sunthatneversets Címkék: lovreck

Megjelent a Marshall Arca Gitárverseny győztes Lovrek Krisztián bandájának, a LOVRECK-nek első, bemutatkozó nagylemeze Lélek-Gyilkos címmel, a december-januári Metal HammerWorld Magazin extra mellékleteként! A máris kiváló kritikákat kapott anyagon megtalálható a zenekar első videóklipje és a korong egyik dalának tabulatúrás gitárkottája is, honlapjukon pedig már szavazhatsz a lemezen található kedvenc dalodra és gitárszólódra!

Érdemes követni őket az alábbi online elérhetőségeken, hiszen hamarosan játékot indítanak, ahol a lemezt megvásárlók közt kerül kisorsolásra néhány értékes ajándék, többek közt egy Marshall gitárerősítő!

www.lovreck.hu
www.facebook.com/LOVRECKA zenekartól kaptunk híreket:

Jelentjük, néhány utószöszölést leszámítva elkészült az Ad Astra második albuma. A 10 számot rejtő, igencsak sokszínű és változatos anyag április óta vegyesen készülgetett otthoni körülmények között illetve Szegeden a Black Hole Sound stúdióban is, Vári Gábor vezénylete alatt, aki a végén még jól meg is keverte azt.

Az Open Wide címre hallgató anyag kiadási körüléményei még nem tisztázottak, de addig is afféle kis karácsonyi ajándékként meghallgatható 3 zsír új nóta. Ezek közül kettő érdekessége, hogy eddig tőlünk rendhegyó módon néhány külsős zenészcimborát is hagytunk belekontárkodni a dalokba, énekfronton Tarjányi Endre (Stonedirt) és Mihály Gergő (Angertea) csillogtatják orgánumukat, míg gitáron Kemencei Balázs (Stonedirt, Wall of Sleep) villant egyet az arcunkba az egyik dal vége felé. Ezen felűl felbukan még a lemezen Pötörke Zoltán a Salvusból és Derzsi János a Megazetorból, szintúgy egy kis vokális brilliózás végett, valamint ex-gitárosunk Spala Márk is kanyarint egy libabőrözős szólót az eredtileg általa írt Finite című dalban.Persze kérni mindent lehet, de valószínűleg nem állunk olyan jól, hogy a 70000 Tons Of Metal elnevezésű eseményhez hasonló ShipRocked elnevezésű koncert- és hajó körútra befizessen az asszony. Az idei eseményről azonban itt egy kisfilm.

A november 14-én a floridai Fort Lauderdale-ből indult és a mexikói Costa Maya & Cosumel üdülőhelyre tartó luxushajón idén a következő zenekarok léptek fel:

BUCKCHERRY, QUEENSRŸCHE, HINDER, HELLYEAH, SEVENDUST, CANDLEBOX, FILTER, LIVING COLOUR, ANOTHER ANIMAL, IN THIS MOMENT, LYNAM, BROKEN TEETH, 3 PILL MORNING, CAGE9, THE VOODOOS   27
2011. dec
07:00

Te vagy a válasz - Új Rubicon videó

Szerző: sunthatneversets Címkék: rubicon

A Te vagy a válasz című nótára készült el a Rubicon legújabb videoklipje, mely dal a zenekar jövőre, a HammerWorld magazin mellékleteként megjelenő lemezén fog szerepelni. Csak úgy, mint a Mindenen át esetében, a zenekar ismét a Render Mediaval készíttette el a klipet. Januárban kizárólag a lemezmunkálatokra koncentrálnak majd, a 2012-es első fellépésük pedig február 14-én a Club 202-ben lesz, a House Of Lords vendégeként.26
2011. dec
12:30

Jövőre újra turnézik a Van Halen

Szerző: sunthatneversets Címkék: van halen

Azt már eddig is tudtuk, hogy jövőre lesz új Van Halen lemez, David Lee Roth-al a mikrofon mögött. Ma már az is hivatalos, hogy lesz turné is, melyre január 10-től értékesítik a jegyeket. A zenekar egy 2 perces videóval jelentette be mindezt, melyben David Lee Roth korszakos Van Halen slágerek között megbújik egy új dal részlete is.  Az utóbbi időben egyre népszerűbb Alter Bridge november 29-i londoni, Wembley Arena-s koncertjét rögzítette is, melyet Live At Wembley címmel március végén dvd és cd formátomban is kihoznak, sőt a nyár folyamán egy 3D-s kivitel is napvilágot lát belőle.

A csapat a következő programmal lépett fel aznap:

tovább »26
2011. dec
08:00

Meet The Enemy - Új Eluveitie dal

Szerző: sunthatneversets Címkék: eluveitie

Február 10-én érkezik a svájci Eluveitie új nagylemeze Helvetios címmel, melyről a Meet The Enemy című dal debütált elsőként a csapat facebook oldalán. A dalt itt is letesztelhetitek.

 25
2011. dec
10:30

Top 10: Rokkerék karácsonya

Szerző: RaczUr Címkék: karácsony

A karácsony ugye a szeretet, békesség ünnepe. A rock meg a lázadó non-konformisták zenéje. A kettő alapjáraton összeegyeztethetetlennek tűnik, de tudjuk jól a pénz, illetve a jóízű szarkazmus nagy úr, így nincs azon mit meglepődni, hogy egy karácsonyi rock/metál csokrot is összegyűjthetünk. Last christmas i give you my heart, meg All i want for christmas is you mentes területre tévedünk!

 

 

10- Blink 182: I Won’t Be Home For Christmas

Bemelegítésnek itt van a Blink 182. A karácsonyi hangulat megidézése a napsütötte Kaliforniából… Megy nekik? Nem hát! De nem is igazán akarják a szenteste hangulatát megidézni, inkább jó punkok módjára nagy fakoff-ot mutatnak a negédes x-mas fílingnek!

 


tovább »Nem kell megijedni a címtől; e hasábokon továbbra sem fogunk hitkérdésekről polemizálni. Csupán a Nazareth 2011-es albumának egyik dalcímét idéztem. De nem emiatt, sőt nem is a zenekarnév végett jelenik meg pont a mai napon e lemezkritika.

Ez a cd bizony néhány hónapja kijött már, de ezúttal szándékos volt a visszatartás. (Legalábbis volt kifogás a lustaságra....) Egyből arra gondoltam, milyen jó lesz majd Karácsonykor az erről szóló írással köszönteni a Rockstation olvasóit, egyúttal ajánlani is ünnepi hallgatni valónak. Mert ez egy ilyen hangulatú munka. Hallhatóan nem akar konkurálni sem az Anthrax, sem a Megadeth ezévi albumaival (meg persze a korábbiakkal sem).

tovább »Bár az évből még pár nap hátra van, valószínűleg közületek is sokan inkább a bejglit tömitek majd, mintsem a számítógép előtt kukkoltok, történt-e valami érdekes a rockzene világában. Mivel mi is az előbbi tevékenységet preferáljuk inkább így az ünnepek táján, talán itt az idő egy kis összegzésre.

tovább »