Áprilisban Budapesten játszik a Nightwish

2011. szeptember 30. - sunthatneversets

A finnek szimfonikus metál csatahajója a Nightwish novemberben jelentkezik Imaginaerum című új albumával, melyet természetesen turné is követ. Ennek keretében 2012. április 29-én a Budapest Sportarénában lép fel az együttes. Részletek később! 

Nem több, mint amit vártunk: Sebastian Bach - Kicking and Screaming

Éppenhogy elkezdődött a Guns ’n’ Roses-őrület, amikor már megjelent az első epigonjuk. Mármint a Skid Row-é. Látatlanban nem tettünk volna nagy tétet egy ilyen zenekar sikerére, hiszen úgy gondoltuk, a GNR egyetlen, és megismételhetetlen. A Skid Row nevű csapattól az első nóta, amit hallottam, azt hiszem, az 18 and Life volt. Nos, el kellett ismerni: ha a téma Slashéknek jutott volna eszébe, előkelő helyet foglalt volna el a továbbiakban mindegyik Guns best of-on.

Tovább

A „kis Ossian” nagylemeze: End of Paradise - Ne add fel!

Első lemezanyagát készítette el az End of Paradise. A cuccos letölthető vagy hallgatható egyaránt a zenekar honlapján: www.endofparadise.hu. Egy jobbféle menedzseléssel ez a muzsika könnyen sikerre vihető mind „letöltésileg”, de még inkább koncerten (ha ott is képesek a srácok minimum ezt a formát hozni). De ez a „veszély” egyenlőre nem fenyegető, tekintve, hogy a megfelelő menüpont alatt a „jelenleg nincs koncert” felirat „díszeleg”. A RockStation olvasói közül azok érdeklődésére tarthat számon a lemez, akik kultiválják a Stratovarious-Helloween-féle speedeléseket, továbbá a maideni gyökerű klasszikus metált.

Tovább

Decemberben új Korn lemez

Némi meglepetésre december 6-án új Korn album jelenik meg The Path Of Totality címmel a Roadrunner Records gondozásában. Az előző Korn III: Rememeber Who You Are gyökerekhez visszatérő koncepciója után újból egy kísérletezős, az elektro és a dubstep vonalán mozgó lemezt kapunk, ami - ahogy Jonathan Davis énekes fogalmazott - lehet, hogy egy-két rajongónál kiveri a biztosítékot.

 

 

Ez például rajta lesz az albumon:

 

Csúszik az új Biohazard lemez, cserébe itt egy új dal

A Nuclear Blast január 20-ára csúsztatta a Biohazard Reborn In Defiance című új lemezének kiadását. Az okok egyelőre nem ismertek, mindenesetre a csapat még mindig nem találta meg Evan Seinfeld utódját, így lehet, hogy ez áll az eset hátterében. Kárpótlásul a csapat nyilvánosságra hozott egy új dalt Vengeance Is Mine címmel.

 

Pro-Pain a Dürerben

Több év után visszatér hazánkba az idén 20 éves születésnapját ünneplő PRO-PAIN. A csapat New York-ból indult útjára és mára méltán nevezhetjük hardcore legendának őket! 20 év rengeteg idő, ezért úgy döntötték megpróbálják egy jubileumi CD/DVD kombóba belesűríteni ezt a pár évet.  Így itt Budapesten ezt prezentálják és egy „best of” programot várhatunk tőlük.

Tovább

Green Day-fanok előnyben!: Davey and the Porchmonkies - Demó 1-2

Ahogy erőnkből és időnkből futja, olyan tempóban próbálunk teret adni a nálunk bejelentkezett fiatal zenekaroknak. Néhány hetet töltött várólistánkon a Davey and the Porchmonkies, egészen mostanáig. Örömmel jelentem, hogy a kínos helyzetet ezúttal is megúsztuk, tudniillik elég kellemetlen, amikor egy zenekar – bizalmával megtisztelve minket – kezdetleges anyagot küld, mi viszont nem vezethetjük félre olvasóinkat. De most, ha azt írom, hogy a DATP muzsikája kifejezetten jó, szó sem lehet félrevezetésről!

Tovább

Egy teljesen más dimenzió: Trial, Anchor, Run With The Hunted @ Dürer Kert, 2011.09.23.

A csütörtöki Wormrot/Maruta koncertről fülig érő szájjal mentem haza, a zenekaroknak és a remek hangulatnak köszönhetően (erről bővebben itt). Kíváncsian vártam, hogy mit fog nyújtani a péntek esti Trial show. Nos, konkrétan leoffoltam….

Tovább

Anger Control - deviANT új demo

Hamarosan új anyaggal jelentkezik a Füzesgyarmati deviANT zenekar. Az Anger Control munkacímű kiadvány felvételei a kecskeméti Origo Stúdióban készültek, Cserny Bogi Kálmán hangmérnök bábáskodása mellett, csak úgy mint az előző lemez, ám a keveréshez, és mastereléshez egy igazi profit választottak, a Denevér Stúdió vezéralakját Cserfalvy Töfi mestert, egyenesen Szolnokról. Az öt komplett számot tartalmazó anyag, ha semmi nem jön közbe, ez év Novemberében lát napvilágot. Ízelítőül a Between Heaven And Hell című opus egy kis darabját akár meg is hallgathatjátok.

Tovább

BlekkTressAtakk - Absu - Abzu (2011)

Az amerikai Absu nem egy mai zenekar, még 1991-ben, death metal bandaként kezdték, hogy aztán hamar átnyergeljenek a rájuk jellemző trash-es black metalra. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy annak idején nem igazán volt olyan, hogy amerikai black metal színtér. Ma már töménytelen mennyiségű gané ömlik nyugatról USBM címke alatt, de 15 éve szinte senki nem volt. Aki mégis, az elég különleges volt, hiszen a skandináv vonaltól igencsak eltérő zenét játszott. Ilyen az Absu is. Elég csak betenni a (nekem legkedvesebb) The Third Storm of Cythraul albumot. A mai napig egyedi hangzású, annak idején pedig igazi különlegességnek számított. A zenekar még 2001-ben kiadta a Tara című albumot, ami mai napig a kedvenc Absu albuma a népnek, aztán eltűntek a rákba. A három alapító tagból (Proscriptor - dobos/énekes (!), Shaftiel - gitáros, Equitant - gitáros) csak Proscriptor maradt.

Tovább

Superbutt - Új lemez és koncertek


A Superbutt, Music For Animals című, a sorban az ötödik nagylemeze már a boltokban. Az anyag dupla album formájában látott napvilágot, az 1-es korongon egy teljes angol nyelvű nagylemezzel, a 2-esen pedig egy magyar nyelvű EP-vel és bónuszban néhány feldolgozással. Az összesen 17 számot tartalmazó lemez kiadója a német Sonic Attack. A zenekar a lemez munkálatait már a két új taggal, Fellegi Ádámmal (Newborn, Bridge To Solace) és Nedoluha Györggyel (A Losing Season) végezte.

Tovább

Enhet és Divine Damnation a Dürerben

A héten újra hazánkba látogat  Lettországból az ENHET! Zenéjük hardcore/metlacore elemekből táplálkozik, megspékelve egy nagyon energikus színpadi előadásmóddal. Ami szintén érdekes, hogy az 5 zenekar tagból hárman testvérek! Hazájukban és Európa szerte sok-sok nagyobb névvel játszhattak már együtt: The Black Dahlia Murder, Agnostic Front, Madball, Caliban, Deadlock. Érdemes elnézni, annak, aki egy őszinte és nagyon energikus koncertet szeretne elcsípni!

 

Tovább

Ez jó mulatság, férfi munka volt!: In Flames @ Club202, 2011.09.25.

 

Vasárnap este Budapesten adott koncertet a svéd In Flames. A zenekar irtózatos húzónév a mai napig. Ezt bizonyította az is, hogy a vasárnap esti időpont (és a magyar pénztárcákhoz kissé borsos jegyárak) ellenére gond nélkül megtelt az ex-Wigwam. Ettől függetlenül, azt gondolom, senki nem bánta meg, aki a tiszteletét tette a Fehérvári úton. Andersék megszolgálták a jegyár utolsó forintját is.

Tovább

A Skalar Music Hungary bemutatja: The Get Up Kids (USA)

Ugyan az előző évtizedben az emo fogalma sajnos kérlelhetetlenül összemosódott mindenféle olyan zenei melléktermékkel, aminek talán meg sem kellett volna születnie, annyi azonban bizonyos, hogy a műfaj korábbi virágzása a kilencvenes években olyan erőteljes és markáns hullámot hozhatott létre, amiből az azt követő emberöltő popzenéje épp akkora előszeretettel merített, mint az olyan szubkultúrák, mint a hardcore vagy a screamo. És korántsem véletlen, hogy a Fall Out Boy, esetleg a Jimmy Eat World mainstream sikerei is csak megerősítették a műfaj létjogosultságát. Épp emiatt örülünk annak, hogy bejelenthetjük az év egyik legfontosabb koncertjét, a The Get Up Kids első budapesti fellépését.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum