RockStation

Guns N' Roses: Fizetnek a késésért

2011. április 03. - sunthatneversets

Az idei Rock In Rio Fesztiválnak 2001 után ismét a Guns N 'Roses lesz a headliner-e, október 2-án. A szervezők tanulva a tíz évvel ezelőtti botrányból - ami abból eredt, hogy Axl Rose és csapata 2 órával a meghirdetett kezdés után lépett fel - idén biztosra akartak menni és állítólag szerződésbe, annak is a záradékába foglalták, hogy a zenekar  terhére írható késés miatt a csapat fizetni köteles, amit nagy valószínűség szerint a fellépti díjból vonnak le. A csapat énekese Axl Rose állítólag belement a szerződés ezen részletébe.

A csapat egyetlen 2010-es amerikai fellépésen, a dél-dakotai Sturgis Rally Bike-on a tervezett este 11 órás kezdésből hajnali 1 óra lett, és a türelmetlen tömeg a színpadra dobált különböző dolgokat. A fesztivál hivatalos honlapján később a szervezők közölték, hogy a késedelem oka technikai probléma volt és nem az Axl Rose "tendencia" folytatása.

A leghalálosabb marás: Scorpions - Love At First Sting (1984)

„Hát persze, hogy a Love At First Sting – válaszolta "sunthatneversets" Attila szerkesztő kolléga kérdésemre, hogy melyik Scorpi-albumról írjunk – mintegy koncertre hangoló gyanánt – az Alapművek rovatba. Sz’al akkor 1984-be „időgépelünk”. Kísérteties szám: George Orwell is ezt a dátumot adta rémregénye címéül. Igaza lett az írónak: akkor még a Nagy Testvér figyelt minket, és figyelte az áradó folyó módjára kibontakozó heavy metal mozgalmat. E műfaj iránti lelkesedés akkor még egyet jelentett a huliganizmussal. A Változás Szele még csak sokára kezd el fújdogálni.

Tovább

Klipözön: U.D.O., The Sword, Duff McKagan's Loaded és Pain Of Salvation videók [VIDEJÓ EXTRA]

A smirglihangú Udo Dirkschneider csapata újból lemezzel jelentkezik Rev-Raptor címmel május 20-án. A trú metál albumról itt az első klip Leatherhead címmel, minden különösebb cicoma nélkül.

 

Az austini The Sword tavalyi Warp Riders című lemezéről már a harmadik klipet nyomja, ez itt a Night City.

Tovább

Tripla klip kombó: Conducting From the Grave, For Today és Maylene and the Sons of Disaster

Sumerian ház egyik oszlopos tagja, a Conducting From the Grave megfilmesítette a tavaly megjelent Revenants című második nagylemezén található, Her Poisoned Tongue című tétel majd' négy percét! Alább pedig, a For Today legújabb, tavaly megjelent Breaker című nagylemezén található Seraphim című nótájuk videóját és a southern rock-hardcore fúzióval operáló Maylene And the Sons of Disaster legújabb, a Listen Close című tételre készült videóját tekinthetitek meg, ami a 2009-ben megjelent nagylemezen foglal helyet. A csapat következő, szám  szerint negyedik stúdiólemeze idén lát majd napvilágot, a már eddig is sejthető IV címmel, a Ferret Music gondozásában.

Tovább

Foo Fighters Szegeden, Ossian a Nova Rockon!

Bizony-bizony, Foo Fightersék annyira felbuzdultak a garázs turnéjukon, hogy úgy döntöttek Európában is újráznak a fesztivál szezon kezdete előtt. Ugyebár itt nehézkesebb lenne ténylegesen garázsokba adni hangversenyt, így egy kompromisszumos megoldással úgy döntöttek Dave Grohlék, hogy klub bulikon nyomatják az új albumuk debütálását. Ennek keretében (május elején indul a turné Angliában) június 2.-án Szegeden a Club Noirban lép fel a Foo Fighters! A 150 belépő kisorsolás útján kerül a szerencsésekhez, további információkat a zenekar facebook oldalán fognak közölni nekünk.
 

Tovább

A Scorpions játszott Mihail Gorbacsov születésnapján

A hamarosan hazánkba is ellátogató német hard rock legenda, a Scorpions játszott szerdán este Mihail Gorbacsov 80. születésnapja alkalmából egy jótékonysági gálán, Londonban, mely a Royal Albert Hallban került megrendezésre. Természetesen, mi más szólhatott volna, mint a Wind Of Change, mely a gorbacsovi-korszak slágere lett a Szovjetunióban és a világ számos pontján.  Az esemény házigazdája Kevin Spacey és Sharon Stone voltak, de a  születésnapi parti egyben jótékonysági gála is volt, melynek célja a rák elleni harc támogatása, köztük a Gorbacsov feleségéről elnevezett The Raisa Foundation-ön keresztül.  A szervezők a The Times kérdésére válaszolva elmondták, hogy a rendezvény költsége  3,2 - 4,8 millió dollár volt.


 

Salvus - Kilépések!

Zsákovics Gergőtől kaptuk az alábbi híreket:

Sajnálattal adjuk hírül, hogy zenekarunk gitárosa, Kokavecz András távozott a csapatból. András belefáradt a koncertezésekkel, és a zenekar produktumainak népszerűsítésével járó küzdelmekbe, valamint más zenei környezetben is szeretné a továbbiakban kipróbálni magát. A rossz hírt még tetézzük azzal, hogy Krisztián is bejelentette távozási szándékát.
Krisz másik zenekarában való részvétele, illetve a koncertek ütközése miatt bármennyire is szeretné, de nem tudja folytatni a közös munkát a Salvusszal.

Mindezen nehézségek ellenére eszünk ágában sincs földbe állítani a zenekart, sőt, a betervezett koncerteket sem mondjuk le, a megüresedett helyek betöltéséig ugyanis Krisztián mellett Erdélyi Petya (Ad Astra, Megazetor) barátunk fog kisegíteni minket. A fentiekből könnyen leszűrhető, hogy 2 gitáros hely is kiadó a zenekarban, ezért aki érez elég elszántságot és lelkesedést, és úgy gondolja, hogy a zenekar honlapján (www.salvusmusic.hu) foglalt kritériumoknak megfelel, bátran keressen minket az info@salvusmusic.hu email címen! FB oldalunkon lemezkritika dömping: olvassátok, véleményezzétek!

The Devin Townsend Project - Egyszerre két lemez

Devin Townsend nem kispályázik. 2009-ben igaz nem egyszerre, de két lemezel is jelentkezett Ki és Addicted! címmel.  Június 20-án azonban egyszerre két albuma lát napvilágot, az InsideOut Music Deconstruction és Ghost címmel. A két anyag közül az első zúzós, a másik inkább dallamos lesz, és a korábbiakhoz hasonlóan számos vendég lesz hallható rajtuk, mint a két dobos Ryan Van Poederooyen (Terror Syndrome, The Devin Townsend Band), Dirk Verbeuren (Soilwork, Scarve), Ihsahn (ex-Emperor), Mikael Åkerfeldt (Opeth, Bloodbath, Storm Corrosion), Tommy Rogers (Between The Buried And Me), Joe Duplantier (Gojira), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Floor Jansen (After Forever, Star One), Oderus Urungus (GWAR), Paul Masvidal (Cynic) és Fredrik Thordendal (Meshuggah).

A Deconstruction-re a következő dalok kerültek:

01. Praise The Lowered (6:02)
02. Stand (9:36)
03. Juula (3:46)
04. Planet Of The Apes (10:59)
05. Summera (6:37)
06. The Mighty Masturbator (16:28)
07. Pandemic (3:29)
08. Deconstruction (9:27)
09. Poltergeist (4:25)

Caliban: borító, számlista, megjelenési dátum és egy teaser

A májusban nálunk is fellépő német Caliban legénysége a legújabb, szintén májusban megjelenő négy számos feldolgozáslemezéről osztott meg némi információt a hivatalos Facebook oldalán, ahol többek között egy számlistát, egy borítót és a lemezhez készült kisfilmet is górcső alá lehet venni!

 

 

 

 

 

A Coverfield című EP-n a következő dalok foglalnak majd helyet:

 

1. Type-O-Negative: My Girlfriend's Girlfriend
2. Rammstein: Sonne
3. At The Gates: Blinded By Fear
4. The Beatles: Helter Skelter

 

Itt pedig a már említett kisfilm:

www.youtube.com/watch

 

Felemás legelés: Weedeater- Jason... The Dragon

Mi kell ahhoz, hogy egy zenekar kult bandává váljon? Egyszer: olyan zenét kell csinálnia, ami a műfajában kiemelkedő. Másodszor: ha nem is annyira egyedülálló a muzsikájuk, legyenek olyan momentumaik, megmozdulásaik, amik miatt a szubkultúra kedvelői a zenekart el tudják helyezni valahol. A Weedeater kultusz státuszának oka inkább az utóbbi kategóriában keresendő, hiszen kevés formáció mondhatja el magáról, hogy a frontembere arról híres, hogy elvétve berókázik koncert közben, és neki köszönhetően a triótól elvárt 30 lábujjból egy hiányzik, hiszen Dave Collins, alias Dixie a kedvenc shotgunjával játszadozva (!) ellőtte a nagy lábujját. Azt azért elmondhatjuk, jobban pengeti a négyhúrost, mint céloz.

Tovább

Children Of Bodom koncert Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

Az elképesztő méreteket öltő idei koncertdömping keretében nem csak soha nem látott sztárok jutnak el hozzánk, hanem az igazi közönségkedvencek is visszatérnek. Finnország első számú metal-bandája - a Children Of Bodom, Alexi Laiho gitárfenoménnal az élen - a szintén sokadjára nálunk járó Ensiferummal és a svéd Machinae Supremacyvel érkezik Budapestre. Április 22-én a Petőfi Csarnokban vág minket nyakon ez az elképesztő összeállítású turné.

Tovább

Devildriver: Kilépett a basszer

Alkohol- és drogproblémáira hivatkozva kilépett a DevilDriverből Jonathan Miller basszusgitáros. A bandában átmenetileg Aaron „Bubble" Patrick turnémenedzser lesz a basszer, aki már most is kisegíti az együttest:

Miller közleménye eléggé szűkszavú: "Tegnap úgy döntöttem, kilépek a DevilDriverből. Életem legnehezebb döntése volt ez, de a saját érdekemben meg kellett hoznom."

A zenekar sem fűzött különösebb kommentárt a történtekhez: "A csapatból mindenki a legjobbakat kívánja Jon Miller-nek. Köszönjük neki, hogy az elmúlt több, mint nyolc évben mindent megtett a zenekarért." 

A Cannibal Corpse gitárosa a Slayer-ben

A Cannibal Corpse gitáriosa Pat O'Brien veszi át a Slayerben az Exodus-os Gary Holt helyét a Megadeth-tel közös European Carnage Tour hátralévő állomásain. A váltás április 6-tól esedékes, így könnyű kikövetkeztetni, hogy a 8-ai budapesti koncerten is ő  játszik, mivel Holtnak ekkor már az Exodus-sal vannak kötelezettségei. A Slayer eredeti gitárosa Jeff Hanneman egy makacs baktérium fertőzés miatt nem tarthatott társaival a turnén, de már gyakorol, így a turné zárásával már az együttes rendelkezésére állhat.

 

Rockmaraton infó:Pro-pain off, Madball-Dark Tranquility-Ill Nino on!

 A Pro-Pain jó szokásához hűen, a tavalyi év példájára idén is lemondta a pécsi fellépését, ám azt hiszem a szervezők kellőképpen kompenzálták a csalódott hangulatot három, saját műfajukban igen nevezetes fellépő bejelentésével. Az Agnostic Front testvérzenekara, a Madball beharangozása mellett, fellép a keresztény nu-metal legjelesebb képviselője, a latin Ill Nino és a Century Media Göteborgi dallamgyárosai a Dark Tranquility is. És még mindig van két kérdőjel....

Unicum Tehetségvadászat a Tankcsapdával!

Ma délután 14:30-kor exkluzív sajtótájékoztatót tartottak a Zwack Budapesti Múzeum és Látogatóközpontjában, melyben bejelentették a Zwack Unicum és a Tankcsapda együttműködésével induló Unicum Tehetségvadászat!-ot. A sajtótájékoztatót Zwack Sándor, Palcsó Sára (az Unicum senior márka menedzsere), Jani Kinga (Senior PR Specialista, médiaszakértő) és természetesen a Tankcsapda tartotta.

A zenekarok jelentkezésének technikai részleteit, Zwack Sándor köszöntése után, Palcsó Sára, az Unicum senior márka menedzsere ismertette. „Az érdeklődő zenekarok olyan bemutatkozó anyaggal jelentkezhetnek, amely megítélésük szerint a leghitelesebben tükrözi a tehetségüket, kimagasló zenei teljesítményüket. Ezt a produkciót fel kell tölteniük a youtube-ra, majd következő lépésként ennek a youtube linkjét a Facebookra. az „Unicum Csak pozitívan!” profilján, a „Tehetségvadászat” fülre . Sikeres regisztrálás esetén a „Nevezések” alatt máris viszont lehet látni a feltöltött produkciót. A nevezéseket a Tankcsapda is online követi. A legtöbb szavazatot kapott 15 csapatot, a Tankcsapda személyesen is meghallgatja.” – összegezte a márka menedzser. 

 
A személyes bemutatkozásra és a legjobbak kiválasztására előreláthatóan május 31-én, a Dürer kertben kerül sor, Zwack Sándor és a Tankcsapda mellett részt vesznek ismert lifestyle és zenei szakújságírók is. Jani Kinga kérdéseire elmondták a fiúk, hogy ebből 10 zenekar lesz a szerencsés, akik 3 nyári fesztiválon is felléphetnek (Balaton Sound, Volt Fesztivál, Sziget). A legjobb zenekar pedig együtt zenélhet a debreceni trióval is, két alkalommal, az egyik biztosan a június 17-én, Budapesten, az Orczy-kertben, a másik valamikor az ősz folyamán.

Részletek hamarosan az Unicum és a Tankcsapda honlapján.

(Valamint sikerült interjút is készíteni a zenekarral, ez holnap kerül fel a honlapunkra!)

Poétikus rock/metál: Salvus- Önharckép

Egy zenekar megteheti, hogy a nagy zenei turmixgépbe két marékkal szórja bele a különféle stílusokat. Megteheti. A legfontosabb mégis a végtermék, amit nehéz mindenki szájízének megfelelőnek elkészíteni. A recept a Salvusnál a következő: vegyél egy adag súlyozós rock, metál zenét, a különösebb  fantázia mentes fajtából, szórd meg egy kis dark rock hangulattal (lehetőleg a szintisebbjéből), varázsolj bele rendesen dögöt, technikázást, és koszt, majd modernizáld meg egy mindent átszövő, friss hangzással.

Tovább

Sivatagi sámán: Urania – Demo 2010 & Carpathian Woodoo

Az Urania Projectet 2010 szeptemberében hozta létre Deutsch”Aiwass”Norbert (gitár, programok, nagyjából minden). Mivel a zenekar alapítás kísérlete akadályokba ütközött, ezért Aiwass úgy döntött megy ez egyedül is. Belehúzott, mint csőrös kamion a sivatagi úton és röpke fél év alatt két teljes anyagot is megírt.

Tovább

Ad Astra hírek

A zenekartól kaptuk az alábbi híreket:

Idén még nem nagyon jelentkeztünk, így íme az első hírfüzérünk. Mindenekelőtt jelentjük elkészültünk az legújabb feldolgozás merényletünkkel, amely nem más, mint a koncertjeinken már többször felbukkant Peter Gabriel dal, a Sledgehammer (pontosabban 'Sludgehammer', ahogy mi nevezztük a végeredményt meghallva). A dal hangzását Vári Gábor stúdiómágus (Dystopia, Angertea, Salvus stb.) követte el, amely letölthető az eddig kómában fekvő, de most ideiglenes jellegel feltámasztott honlapunkról, valamint meghallgatható a myspace illetve facebook profilunkon is. Ez az első nóta amúgy, amit a zenekar négyes felállása készített, Erdélyi Peti gitárossal a mikrofonnál és Specker Balázs szintén-gitárossal a vokál fronton.
További lényeges esemény, hogy április közepén kezdjük meg a második Ad Astra album dobfelvételeit Szegeden, Vári Gábor műhelyében, és nyár közepére, ha a külső/anyagi tényezők is úgy engedik, be is szeretnénk teljesen fejezni.
Koncertfonton most tavasszal az az érdekes helyzet állt elő, hogy kivételesen többet játszunk külfödön, mint itthon. Egy három állomásos mini-turné erejéjig a Stonedirt arcokkal visszatérünk a gyönyörű Erdélybe, majd Remorse-ékkal ruccanunk át Szerbiába. Aki magyarhonban akar minket elcsípni az most április 2-án Budapesten, a Dürer Kertben megteheti a Progression Strikes Back fesztiválon. A Pöröly legyen veletek!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum