RockStation

GuilThee - Már a következőt írják!

2011. április 10. - sunthatneversets

Még ki sem hűlt a GuilThee új lemeze, Tóth Gábor máris érdekes hírekkel jelentkezett a zenekarból.

A GuilThee zenekar minden megjelent demóját és lemezét ingyenesen letölthetővé teszi a hivatalos honlapjáról. A lemezek ettől függetlenül megvásárolhatók CD-n is, valamint a M.É.Z. Kft-től .flac formátumban. A Homunculus Paradoxon lemez január végi megjelenése óta tart a promózás, és az eddig megjelent kritikák összegyűjtve elolvashatók szintén a honlapon. Mivel koncertek egyelőre nincsenek tervbe véve, a zenekar kényelmesen, komótosan megkezdte a harmadik lemez komponálását. www.guilthee.com

Petra a Petőfi Csarnokban [KONCERTAJÁNLÓ]

Petra nem egy ellenállhatatlan hölgy. Petra egy keresztény rock zenekar és a kortárs keresztény zene úttörője. 1972-ben alakult Fort Wayne-ben, Indiana államban, s a tagok egy Biblia iskolába jártak, s nevüknek a „szikla” szó görög megfelelőjét választották. Eleinte parkokban, börtönökben és kávézókban játszottak, mígnem minden gyökeresen megváltozott: lemezszerződést ajánlottak nekik. Bár a Myrrh Records a Word Inc. modern művészekre szakosodott részlege volt, még ők sem voltak eléggé felkészülve a Petra által játszott rockzenére, melyben eleinte a déli hangzás, később a progresszív rock került előtérbe. Amint az nemsokára kiderült, az Egyházat is készületlenül érte a Petra.

Tovább

Scorpions - Még egy búcsúlemez??

Nem könnyű letenni a lantot. Ebben az esetben mondjuk éppen a gitárt. A Scorpions utolsónak ígért albuma Sting In The Tail címmel egy évvel ezelőtt jelent meg és ezt nagyszabású búcsúturnéval tetézi a csapat, melynek keretében június 6-án a Budapest SportArénában lépnek fel. Már tavaly megszellőztették, hogy annyira mégsem végleges a búcsú, most pedig egy lengyel tévéshowban az együttes basszusgitárosa Pawel Maciwoda árult el részleteket a tervekről, amik arra vonatkoznak, hogy jövő év elején a Scorpions néhány régi klasszikusát újra kiadja. Az elképzelések szerint a Scorpions ősszel vonulna stúdióba, hogy újrarögzítsen egy teljes albumnyi régi szerzeményt.

Nyilván ebben nagy szerepe van annak is, hogy a búcsúturné óriási siker mellet fut, naná hogy mindenki látni akarja utoljára a színpadon a csapatot, de még az új lemez is remek statisztikákat tud felmutatni, természetesen a mostanság szokásos lemezeladások mellett. Németországban például már több, mint 200.000 darabot adtak el belőle.

Akkor jó, ha fáj!: Slayer, Megadeth (European Carnage Tour), Budapest Sportaréna, 2011.04.08.

Ismerve a két zenekar korábban nem éppen felhőtlen viszonyát igazi meglepetés volt, amikor először olvastam, hogy közös turnéra indulnak. Dave Mustaine már összeveszett mindenkivel, aki csak él és mozog és persze Kerry King sem maradt adós egy nem éppen finomkodó visszavágással. A tavalyi Big 4 turné szerencsére összehozta a zenekarokat és elsimították a nézeteltéréseiket, remélem ez így is marad, mert mi rajongók jártunk a legjobban: Slayer és Megadeth egy koncerten!

Tovább

Five Finger Death Punch - Basszer kirúgva?

A Báthory Zoltán személyében magyar tagot is soraiban tudó, az utóbbi időben hihetetlenül sikeres Five Finger Death Punch a pletykák szerint szakított basszusgitárosával Matt Snell-el. A világ egyik legnagyobb rockzenei portálja a blabbermouth megkereste az együttes menedzsmentjét a hírrel kapcsolatban, de ezidáig megerősítést nem nyert a pletyka. A  zenekarnak egyébiránt nagyon jól fut a szekere, második 2009-ben kiadott War Is The Answer című lemezükből ezidáig 480.000 példány talált gazdára, míg az első The Way Of The Fist-ből 425.000 darab fogyott és az album 2010 novemberi újra-kiadása óta, hetente több, mint 1000 darabot adnak még mindig el belőle.  

Def Leppard - A koncertlemez tartalma

Június 6-án jelenik meg a Def Leppard félig élő albuma Mirrorball címmel, melyet az együttes The Sparkle Lounge elnevezésű turnéján rögzítettek. A lemez ezentúl tartalmazni  fog három új stúdiódalt, valamint egy bónusz dvd-t, mely koncertfelvételeket és backstage jeleneteket is tartalmaz. A lemez tartalma tovább után.

Tovább

Neckbreakers Ball Magyarországon!

A Hammer Concerts stábja örömmel tegnap jelentette be, hogy a Neckbreakers Ball névre keresztelt turnésorozat idén először eléri hazánkat is! A hat zenekaros buli, amely jól egyesíti a skandináv melodikus death metal és az újvonalas folk metal nagyjait, és még thrash csemegét is tartalmaz, november 1-jén érkezik a Club 202-be.

A turnén rész vesz a göteborgi  Dark Tranquillity-re, az Eluveitie-re, a Dürer kertben nemrég játszott Bay Area thrasher Death Angel, a német pagan metal Varg, a Power of Metal turnén nemrégiben fellépő dán Mercenary és a melodikus északi metalt nyomató Omnium Gatherum.

Tovább

The Southern Oracle - Hamarosan itt az első

A szegedi Slaughter at the Engagement Party nemrég nevet változtatott és immár  The Southern Oracle néven folytatják tovább. A csapat az elmúlt egy évben  köszönhetően rendkívül intenzív koncert-teljesítményének is, nagy népszerűségre tett szert és a bemutatkozó I Killed Everyone, Will You Marry Me? című EP-jük után hamarosan itt a bemutatkozó lemez, mely Hellwakening címmel fog megjelenni.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Allnighters
02. Sineater
03. I Am Cerberus
04. Monument
05. Scarlet & Gold
06. Bring the Children Home
07. The Ghost Key
08. Scavengers
09. Fear Comes in Waves
10. Hellwakening

A The Ghost Key című dal meghallgatható a Nuskull Magazin oldalán.

Trivium - Az utolsó simítások

A floridai Trivium az utolsó simításokat végzi készülő új albumán, melynek felvételeit Colin Richardson producer (Machine Head, Bullet For My Valentine, Slipknot, Fear Factory) és Martin "Ginge" Ford hangmérnök irányította. A lemez keverését még tavasszal befejezik, így a lemez a tervek szerint még a nyáron kijöhet a Roadrunner Records gondozásában. A csapt ezidáig utolsó albuma Shogun címmel jelent meg 2008-ban.

Becoming the Archetype: The Magnetic Sky videó

A Solid State Records-nál március végén megjelent Celestial Completion című negyedik nagylemezén helyet kapó The Magnetic Sky című tételhez forgatott videót a keresztény (death) metal (core) iskoláját követő Becoming the Archetype. A meglehetősen ötletes és szórakoztató videót a tovább után már le is tesztelhetitek!

Tovább

Suicide Silence+August Burns Red: Nyáron érkeznek a dalcsokrok!

Az August Burns Red és a Suicide Silence is új stúdiólemezzel fog jelentkezni a nyár folyamán. Előbbi, Leveler címmel június 21-én fog napvilágot látni, míg utóbbi melynek felvételeit Steve Evetts felügyeli, a The Black Crown címet fogja viselni. Az SS frontembere, Mitch Lucker elmondása alapján az új, tizenhárom nótát tartalmazó csokor szövegvilága az eddigi vallásellenes témákon minden bizonnyal túl fog mutatni.

 

 

Júniusban jön a nyolcadik Morbid Angel lemez

A floridai death metál veterán Morbid Angel nyolcadik stúdióalbuma június 6-án jelenik meg a Season Of Mist gondozásában Illud Divinum Insanus címmel.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Omni Potens
02. Too Extreme!
03. Existo Vulgoré
04. Blades for Baal
05. I Am Morbid
06. 10 More Dead
07. Destructos Vs. the Earth / Attack
08. Nevermore
09. Beauty Meets Beast
10. Radikult
11. Profundis - Mea Culpa

Egy igazán brutális darálás: Betraying The Martyrs a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. április 18-án a Dürer Kert nagytermének falainak szilárdságát egy igazán brutális darálás keretein belül 4 zenekar fogja tesztelni. A Betraying The Martyrs az egyik legnépszerűbb francia modern metál zenekar, első Breath In Life című nagy lemezét Párizsból érkezik bemutatni hozzánk. A 2008-ban alakult 6 tagú együttes stílusát a szimfonikus keresztény metalcore jelző tudná talán a legjobban lefesteni. 2009-es "The Hurt, The Divine, The Light" nevű EP-jükkel sikerült felkelteni az érdeklődést, s jelentős rajongótábort szerezni. Azóta átestek egy gitáros és egy énekes cserén, (utóbbi posztra egy angol születésű úr személyében találtak pótlást) ám ez nem törte meg őket, amit a Dürerben is bizonyítani fognak!

Tovább

Parkway Drive: Karma videoklip

 A metalcore egyik legjelesebb képviselői, az ausztrál szörfösök alkotta Parkway Drive  suhancai leforgatták a legújabb, Karma című nótájukra készült videójukat, mely a legutóbbi, tavaly megjelent Deep Blue lemezükön kapott helyet. A klip bő négy percével pedig minden bizonnyal új műfajt teremtettek, melyet talán a "szörfcore"-ral lehetne a legjobban definiálni.

Tovább

Top 10: rokkerék legrosszabb feldolgozásai

Minden zenekarnak el kell kezdenie valahol. Általában ez a kezdet egy örökérvényű rock sláger feldolgozása, és az az öröm, hogy a (lentebb láthatók közül néhol alkalminak tűnő) baráti társaság közösen alkosson valami maradandót. A következő videók örökérvényűségét éppen annak csapnivaló mi voltja hozza meg, többnyire gyermeki szárnypróbálgatások, na de tegye mindenki a szívére a kezét. Jól esik néha kárörvendően megmosolyogni ezeket a suta kis lépéseket a rock sztárráválás rögös útján.
 

10- System Of A Down: Chop Suey
Ráhangolódásnak itt vannak mediterrán barátaink, akik majdnem profin lenyomják az SOAD slágert. Majdnem. Az énekes archelyére viszont nem hiába kerül oda Speedy Gonzales fizimiskája.
 


 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum