RockStation

IGOR - Ingyen EP és videoklip megjelenés

2011. május 15. - sunthatneversets

A mai naptól ingyen letölthető teljes egészében a jászberényi IGOR "HE" című 4 számos EP-je ezen EZEN a linken:

Sőőt! Elkészült a zenekar első videóklipje is a Para-szt című dalra, amely alább meg is tekinthető:

Turbo - Lost Measure lemezbemutató koncert [KONCERTAJÁNLÓ]

A számtalanszor dicsért, de sok kritikát is viselő Turbo a napokban tárta közönség elé második nagylemezének teljes anyagát. A Lost Measure (lemezkritika hamarosan nálunk) mind a 11 dala azokról az érzésekről, összetartozásról, álomszerű vagy éppen nehéz pillanatokról, dühről, máskor meg szépségről szól, ami a csapat elmúlt időszakát kitöltötte. Összetett és érett albumról van szó, melyet élőben május 20-án lehet megcsodálni a régi Vágóhíd, azaz az R33 Báltermében megrendezésre kerülő lemezbemutató koncerten.

Tovább

Megkezdődött a Whitesnake turnéja

A július 13-án a PECSA-ban koncertező Whitesnake (előzenekar a Mobilmánia)május 11-én a New York állambeli Westburyben megkezdte Forevermore című lemezének turnéját.

A koncerten a következő dalokat játszotta a banda:



01. Best Years
02. Give Me All Your Love
03. Love Ain't No Stranger
04. Is This Love
05. Steal Your Heart Away
06. Lay Down Your Love
07. Forevermore
08. Love Will Set You Free
09. Doug Aldrich / Reb Beach gitárpárbaj
10. My Evil Ways
11. Fare Thee Well
12. One Of These Days
13. Ain't No Love In The Heart Of The City
14. Fool For Your Lovin'
15. Here I Go Again
---
16. Still Of The Night

Novarock 2011 - A RockFesztivál, 1. rész

Kevés olyan fesztivál van Európában, amely kimondottan a rock és metál zenékre specializálódik. Az észak-német Wacken Open Air, az angol Download Festival és a pár éve futó Sonisphere Fesztivál-sorozat mellett van egy happening, amely tőlünk egy köpésre van. Igen a június 11-13 között rendezendő nickelsdorfi Novarockról van szó.

Tovább

Karma To Burn - Jön az ötödik, klip már van

A tavaly negyedik lemezével jelentkező intru stoner Karma To Burn jól belehúzott, mert május 27-én megjelenteti V címre hallgató új lemezét a Napalm Records gondozásában. Már a múltkori album sem volt teljesen ének-mentes, a tendencia most tovább folytatódik, hiszen a Jimmy D, a The Cynics és a Never Say Die (Black Sabbath feldolgozás) című dalokban újból a Year Long Disaster frontembere Daniel Davies énekel.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Forty Seven
02. Fiffty
03. Forty Eight
04. The Cynics
05. Forty Nine
06. Fifty One
07. Jimmy D
08. Never Say Die (BLACK SABBATH cover)

 

 

Sőt a lemezhez kicsit morbid, de vicces videó is van már, amely a The Cynics című dalhoz készült és amit itt most megnézhettek.

Budapesten játszik a Hot Water Music!

Énekesüket, Chuck Ragant korábban már láthattuk, most azonban első alkalommal Magyarországon a Hot Water Music! A Bouncing Souls úgyszintén, de ezt már tudtuk, viszont a két zenekar nagyszerű kapcsolatának köszönhető a közös buli! Előzenekar a budapesti Pay My Milk, akik bár újabb banda, de helyi veteránok alkotják!

Tovább

Ígéretes előzetes! - Apey:Orion (maxi) 2011

Nemrégiben írtam az Apey And The Pea kislemezéről, ami igencsak meggyőző volt számomra. Időközben Áron Andris ’Apey’ újra felkeresett bennünket, ezúttal szólókarrierje egyik újabb fejezetéhez érkezett: április 28-án megjelent az „Orion” című maxi, ami egy kis előzetes az év végén megjelenő második nagylemezhez. Nagyon tetszik a sokszínűség, hiszen ezúttal egy gyökeresen más hangvételű dologra kell gondolni, mint az Apey And The Pea vagy akár mint a Neck Sprain esetében, de a lényeg, hogy ismét egy nagyon kellemes hanganyaggal volt szerencsém találkozni. Folytatás után a részletek.

Tovább

Kultikus progresszív thrash: Voivod @ Club 202, 2011.05.11.

Igazi legendás zenekarnak számítanak a kanadai progresszív thrasherek - vagy nevezzük akárhogyan is a zenéjüket -, hiszen már annyi jelzőt aggattak rájuk, hogy követni sem lehet, az egyetlen közös ezekben talán a progresszív kitétel. De ez is csak azt jelzi, hogy mennyire eredetiek és nem lehet a zenéjüket egykönnyen beskatulyázni.

Tovább

4EVER ROCK – Szolnokon (Amber Smith, Esti Kornél, 5 Yards, The Borgia)

Május 21-én a szolnoki Ifiház négy zenekar közös koncertjének ad otthont. A két év után újra összeállt Amber Smith-t nem kell bemutatni az indie rock szerelmeseinek. A 2000-ben alakult zenekarnak hat évet kellett várnia a hazai elismerésre. 2006-ban jelent meg ugyanis a rePRINT, mely itthon is ismerté tette az Amber Smith nevet.

Tovább

Egy alapbanda nem alap lemeze: Anvil – Juggernaut Of Justice

Vannak a metál zenének mérföldkövei és olyan biztos alapot szolgáltató bandái, akik nélkül ez a stílus ma közel sem létezne, akiknek sokan, nagyon sokat köszönhetnek. Vannak akik ma is jól élnek ebből, nevüket sokan emlegetik és vannak olyanok akik – ahogy szokás mondani – méltatlanul alulértékeltek, még akkor is, ha olyan zenekarokra gyakoroltak hatást, mint a Metallica, a Slayer és a Megadeth. A kanadai Anvil pont ez a zenekar.

Tovább

Through The Noise European Tour@Dürer Kert

 

Időpont: 2011. 05. 07. 19:00

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Fellépők:

Comeback Kid (CAN)

The Ghost Inside (USA)

Grave Maker (USA)

Social Suicide (NOR)

 

 

Skalar által biztosított alábbi felhozatal egyfajta nyitóestként volt hivatott tiszteltét tenni nálunk, hiszen a szombatra esedékes csomag után a soron következő néhány hónapban minden bizonnyal gonosz gyorsvonatként sodor majd el minket az eddig talán még soha nem látott mennyiségű és minőségű hazai koncertsorozat, ami kíméletlenül tarolja majd le a fővárost a hardcore és a metál szerelmeseinek örömére egyaránt. Ha pedig valaki abban a szerencsés (igaz pénztárca szempontjából sajnos ellenkező) helyzetben van, mint jómagam, hogy mindkét műfajjal, sőt a már említett stílusok szerelmének gyümölcsivel is remek kapcsolatot ápol, akkor szinte természetes, hogy az illető -(csakúgy, mint én) gyermeki áhitattal, öröm könnyeket hullajtva tekint az elkövetkezendő (jó)néhány hónap hangszeres eseményeire, melynek első mulatsága, a hardcore jegyében melengette meg az összegyűlt szíveket.

Tovább

Ensign A Dürerben!

New Jersey egyik meghatározó hardcore-bandája az Ensign újjáalakult, az ennek örömére életre hívott turnéjuk pedig eléri Budapestet is! A koncerten vendégként fellép a szombathelyi Liberal Youth, a Motivation, akik egy dallamos kaliforniai hardcore klasszikusokra épülő programmal érkeznek, illetve egy budapesti hardcore all-star csapat is, akik a kaliforniai színtér keményebb zenekarainak feldolgozásait nyomják majd! A buli előtt levetítésre kerül az Orange County Hardcore Scenester című dokumentumfilm, amely a készítő, Evan Jacobs szemszögéből mutatja be az Egyesült Államok egyik meghatározó színterének múltját. A belépő elővételben 1.500, a helyszínen 1.900 Forint lesz! További információ a facebookon ITT.

Tovább

Véres-csöcsös-ördögös: Danzig - Ju Ju Bone [VIDEJÓ]

Glenn Danzig bátyó még tavaly jelentkezett lemezzel Deth Red Sabaoth címmel. Szerintünk jó lett, mások szerint is, most pedig elkészült az albumhoz a Ju Ju Bone című tételre egy eléggé tüzes videó. A klipet egyébként az énekes John Osteen-nal közösen rendezte, akinek nevéhez a Black Devil Doll című kultikus horrorfilm fűződik.

 

Inkább soha! : Incubus - If Not Now, When?

Az Incubust én is, mint a legtöbben, a rajzolós videójukkal, a Driveval ismertem meg. Akkoriban emlékszem szénné játszotta gyakorlatilag minden zenecsatorna azt a klipet, én meg elkönyveltem az együttest egy filmzenét játszó érzelmes, ám a rock szempontjából impotens zenekarnak. Érdekes módon azután fedeztem fel magamnak a nagy sikerű Make Yourselfet, amikor John Butler Triot kezdtem hallgatni (az ausztrál John Butlernek megszólalásig ugyanolyan a hangja, mint az Incubus szépfiújának Brandon Boyd), és akkoriban kirobbanthatatlanná vált a winamp lejátszási listámból az az album. Az If Not Now, When?-nél ennek a veszélye nem áll fenn.

Tovább

Támad a Redneck Zömbiez!

Elkészült a kolosszális zombie/metál/gore szupergroup, a Redneck Zömbiez első teljes értékű pajtademója, amit három óra alatt rögzítettek Keszei Krisztián segítségével az R33 stúdióban, ti pedig három másodperc alatt lekaphatjátok teljesen ingyen, majd hat perc alatt végighallgathatjátok. Aztán megint. És megint.

Ezen kívül az első hivatalos videoklipjüket is megművelték! Mivel a három a kedvenc számuk (természetesen a 666 mellett), pontosan ennyi percet szántak a forgatásra, és mivel a nulla a kedvenc forintjuk, ennyit a költségvetésre. Koncert hamarosan, addig is minden szükséges infó ITT.


 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum