RockStation

Pokolgép koncert Hammerfall segítséggel a Metalfesten

2011. június 04. - sunthatneversets

 

A pénteken kezdődött Metalfest első napjának kétségkívül legsikeresebb koncertjét a Pokolgép adta. Hogy ez mennyire meglepő vagy sem döntse el mindenki maga, azonban a koncertnek volt legalább egy különleges pillanata, amikor is a Hammerfall énekes Joacim Cans és a gitáros Oscar Dronjak beugrott egy kicsi örömzenélésre és elnyomták a Pokolgéppel a Hol van a szó című dalt. 

Fotók: Réti Zsolt

Júniusi koncert-dömping a RockStation-ön

A Fesztivál szezon kezdetével ideje számba venni, hogy egyáltalán milyen rockzenei események zajlanak mellettünk. Jó hír, hogy ezek nagy részén ott leszünk és informálunk benneteket, hogy miket láttunk/hallottunk.

Tovább

Budapesten is búcsúzik a Scorpions

Már Javában zajlik a Scorpions búcsúturnéja.  A magyar rajongók június 6-án Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában láthatják utoljára élőben a a bandát. Mikor tavaly márciusban megjelent „Sting in the tail” című nagylemezük, a tagok már bejelentették, ez az utolsó albumuk, amelyet egy világ körüli búcsúturné követ. Mindezt nem a nagypapa korban járó veteránok lendületvesztése indokolta, hiszen a mai napig húszéveseket meghazudtoló dinamikával rohangálják, tombolják végig koncertjeiket.

Tovább

Asia az A 38-on [KONCERTAJÁNLÓ]

Az 1981 tavaszán alakult AsiaJohn Wetton, basszeros-énekes, Carl Palmer dobos, Geoff Downes billentyűs és Steve Howe gitáros – 1982-ben robbant be a zenei szcénára bemutatkozó albumával. A média és a kritikusok a kezdet kezdetétől szupercsapatként emlegetik – bár ezt a jelzőt ők maguk soha nem szerették. Az Asia zenéje (és rock’n’roll karizmája) organikus fejlődés eredmény – minden erőfeszítés nélkül alakult ki. Bármind a négy muzsikus megtapasztalta már korábban is a zajos sikert a korábbi bandáiban (YES, ELP, King Crimson és The Buggles), az Asia valami sajátos erővel bírt, amit a rajongók és a zeneipar bennfentesei igen hamar felfedeztek.

Tovább

Valaminek a kezdete ….: Amorphis – The Beginning Of Time

Az finn Amorphis 2009-ben jelentkezett utoljára lemezzel, azóta pedig nagy a pörgés a csapatnál. Koncert-turné koncert-turnét követett, hazánkban kétszer is jártak azóta, dvd kiadás, újra felvett dalok gyűjteménye, sőt még erre az új lemezre is volt idejük. Hova ez a kapkodás, gondolhatnánk, de akkor kell a dolgokat meglovagolni, amikor megy a szekér, nem igaz? Viszont most mintha a gyereket is kiöntötték volna fürdővízzel együtt.

Tovább

Visszatért a Kettőnégy!

A 24 Stábjától kaptuk a következő híreket:

Visszatért a Kettőnégy, ezennel elkezdjük ötödik évadunkat! A folyamatosan érkező már megszokott videók mellett ezentúl kibővült blogtartalommal is jelentkezünk: sok hír, interjú, értekezés és ajánló is megfordul majd a http://kettonegy.blog.hu -n, érdemes tehát gyakran visszalátogatni. Első műsorunkat a VHK-idéző Vágtázó Életerő azaz majdnem a Vágtázó Halottkémek zenekarral bonyolítottuk, akik abban az óriási megtiszteltetésben részesültek, hogy egyik saját számukat az Isten Háta Mögött zenekarral adhatták elő! Ha figyelemmel kíséritek a blogot, egyéb VHK-s érdekességekre is bukkanhattok majd!"

Nyerj 2 darab Karasna Fesztivál bérletet

Június 16-19. között rendezik meg 17-ik alkalommal a Karasna Öböl Fesztivált Pilismaróton. Aki másodmagával ott szeretne lenni a Fesztivál mindegyik napján, annak most nincs más dolga, mint a RockStation facebook oldalán, nyomni egy "Tetszik" gombot, valamint az üzenőfalon ezt a posztot szintén lájkolni. A szerencsés nyertes 2 darab fesztiválbérlettel lesz gazdagabb. Az akció június 3-ig tart.

Holnap indul a Metalfest Csillebércen

Június 3-án, azaz pénteken elstartol az ország legnagyobb metal fesztiválja, a csillebérci Metalfest Open Air. A háromnapos rendezvényre 65 fellépő érkezik a világ 19 országából, és több százan dolgoznak majd a fesztiválozók felhőtlen és biztonságos szórakozása érdekében. A helyszínen már folynak az építési munkálatok, mi pedig összeszedtük a fesztiválozók számára legfontosabb információkat, és egy kicsit belestünk a kulisszák mögé is!

Bár a Metalfest Open Air Fesztivál csak pénteken indul, a fesztivál helyszínén már a hét eleje óta javában folyik az építkezés. A kerítéssel körbevett 46 hektáros területen sátortáborok, infópultok, vendéglátó egységek, csomagmegőrzők épülnek. Természetesen a fesztivál két fedett színpada is készül; a Nagyszínpad a többi Metalfesthez hasonlóan közel 250 négyzetméter méretű lesz, és 50.000 Wattnyi hangteljesítményre lesz képes! A színpadok a tavalyi évhez hasonlóan fedettek lesznek, ami minden körülmények között biztosítja majd a zavartalan és biztonságos szórakozást, és a legfontosabb útvonalak borítása is biztosított. A fesztivál három napja alatt megközelítőleg 300 ember dolgozik majd a helyszínen azért, hogy mindenki felhőtlenül és biztonságosan szórakozhasson.

Tovább

Új szólólemezzel készül a G'N'R basszusgitárosa

Tommy Stinson, a The Replacements egykori alapító tagja, jelenleg a Guns N' Roses és a Soul Asylum basszusgitárosa, augusztus 30-án megjeleníti második szólólemezét, One Man Mutiny címmel. A producer Phillip Broussard, aki dolgozott már együtt a(z) Rhcp-vel, illetve a Weezer-rel is, de az albumon szerepet kap Tommy menyasszonya és unokatestvére is. Májusi fellépésein már bemutatott néhány számot a készülő lemezéről.

Fejlődőképes: Artic Fusion- Celebritás

Az Artic Fusion nevével tavaly találkoztam először, a Célba Érek nevezetű debütáló albumuk kapcsán. Azzal a lemezzel az volt a legnagyobb problémám, hogy a stílusok közt úgy ugráltak, mint a hiperaktív gyerekek a gumivárban. Ettől függetlenül voltak benne jobb pillanatok is, de az összkép eléggé csapkodó volt emiatt. Az öt számos Celebritásban ismét azt tartom hiányosságnak, hogy nincs valódi énkép benne, és még mindig nem érzem az „Artic Fusion fílinget”, habár az tagadhatatlan, hogy azért kellemes csalódást tartogat ez az EP.
 

Tovább

My Small Community és Trillion a Rohamban!

Június 9-én, csütörtökön szerény kis klubkoncerttel kedveskedik a My Small Community és a Trillion, a budapesti Roham Bárban. A modern, dallamos rockzene kedvelőinek nem kell bemutatni a 2006-ban alakult My Small Community-t, akik mostanában írják második nagylemezüket. Összeszokott, energikus rock produkcióra lehet számítani a fiúktól, annak dacára, hogy az elmúlt időszakban inkább akusztikus formában lehetett velük találkozni. Ráadásul aki kimarad, lemarad, hiszen a nyár folyamán nem várható tőlük másik budapesti fellépés.

Tovább

Budapesten az As I Lay Dying?

 Bizony! A metalcore egyik keresztapja, az As I Lay Dying egy hivatalos flyer szerint ez év November 21-én újra tiszteletét teszi kis hazánkban, a Club 202-ben. A dolog "szépséghibája" (persze csak a 'Dying fanatikusok szempontjából) mindössze annyi, hogy sajnálatos módon hőseink csak előzenekarként vesznek részt az Amon Amarth vezette, Europe Fall Tour 2011-re keresztelt turnén. Ám ez senkit se tántorítson el, hiszen az As I Lay Dying ereje minden bizonnyal így is elemeire fogja szedni a 202-őt, ha visszaemlékszünk a legutóbbi hazai koncertjükre, ami tavaly június 15-én került megrendezésre a Dürer Kert nagytermében! Jegyárak, kezdés és egyéb információk pedig hamarosan.

Szeptemberben új Brutal Truth nagylemez

Szeptember 27-én a Relapse Records gondozásában jelenik meg a Kevin Sharp - vokál, Dan Lilker - basszus, Richard Hoak - dob Erik Burke - gitár felállású Brutal Truth új nagylemeze End Time címmel.

A lemezen a következő dalok kapnak helyet:

01. Malice
02. Simple Math
03. End Time
04. Fuck Cancer
05. Celebratory Gunfire
06. Small Talk
07. .58 Caliber
08. Swift And Violent (Swift Version)
09. Crawling Man Blues
10. Lottery
11. Warm Embrace Of Poverty
12. Old World Order
13. Butcher
14. Killing Planet Earth
15. Gut-Check
16. All Work And No Play
17. Addicted
18. Sweet Dreams
19. Echo Friendly Discharge
20. Twenty Bag
21. Trash
22. Drink Up
23. Control Room

A Sepu felvidéki vendégei másodszor is zúznak: Eye Beyond Sight - The Sun And The Flood

Nem rég az orromra koppintottak egy másik portálon, hogy túl sok a személyes élmény, benyomás az írásaimban. Viszont  - mivel nem volnék zenész-ember – ezeken keresztül tudom láttatni (hallattatni, ha létezik ilyen szó) a különféle produktumokat kedves olvasóimmal. És mivel az említett lap nem a Rockstation volt, ezért most is saját sztorival indítok.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum