RockStation

Júliusi megjelenések

2011. június 26. - sunthatneversets

Júliusban a fű se nő. A zeneipar abszolút uborkaszezonja ez a hónap. Persze fesztiválozás az megy ezerrel, de a lemezkiadás az gyakorlatilag megáll. Júliusi listánk minden eddiginél rövidebb, kábé fele olyan hosszú, mint bármelyik korábbi hónap. Azért ebből a karcsú termésből is tudunk majd szemezgetni és a kékkel jelölt albumok kritikáját valószínűleg megtaláljátok nálunk. Ha tudtok más megjelenésről kommenteljetek vagy írjatok az rsszerk@rockstation.hu címre, a listát kiegészítjük.

Tovább

Nyomokban Saxont is tartalmaz: Saxon - Call to Arms

(Botcsinálta) zenekritikusként van egy visszatérő (rém)álmom: ülök a vakítóan fehér képernyő előtt, melyet nem szakítanak meg betűk által vágott barázdák. Mindez azért, mert semmi nem jut eszembe, nem tudok mit kezdeni a rám kiosztott, általam bevállalt anyaggal. Rövid kritikusi pályafutásom alatt még sosem kerültem annyira közel ehhez az állapothoz, mint éppen most. Jó párszor átrágtam magam Saxonék Call to Arms címet hordozó hordozóján, mire lett értelmes – vagy legalábbis általam értelmesnek vélt – gondolatom.

Tovább

VI. Veréb fesztivál

Az idei nyár sem telhet el Veréb fesztivál nélkül! Július 29-én és 30-án a csornai kempingben várják a fesztiválozni vágyókat, immáron a hatodik alkalommal. A szervezők ezúttal a környékbeli fiatalokat is bevonták a program összeállításába, hiszen szavazataik alapján került fellépők közé a 30Y, az Alvin és a mókusok és a Supernem. Továbbá hallhatóak lesznek: Prosectura, Rózsaszín Pittbull,  Insane, The Grenma, Bohemian Betyars, Kocsmazaj, Hisztéria, Végállomás és még sokan mások…

 

Tovább

Felvidéken a Bloody Roots

2011. június 24-én, pénteken Kelet-Felvidékre, a Rozsnyótól 20km-re fekvő Görgőre (Hrhov) látogat a Moby Dick frontemberének új zenekara, a mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bloody Roots! Amennyiben az időjárás nem szól közbe, a koncert helyszíne a görgői labdarúgópálya, rossz idő esetén pedig a Művelődési Házba várják a rajongókat! A koncertműsorban a 2010. legjobb metalalbuma címet is elnyerő Isten kezében album dalai mellett valószínűleg mindenki legnagyobb örömére, jópár Moby Dick dal is el fog hangzani. A Bloody Roots mellett fellép a hamarosan új lemezzel jelentkező death/thrash zenét játszó Slytract, és az első albumát nemrég megjelentetett Cojones zenekar, továbbá három felvidéki csapat, a Slice Of Bread, Disaster és a Tribe. Kezdés 19:00-kor! Belépő: 5 Euro.

Unto The Locust címmel jön az új Machine Head

Szeptember végén a Roadrunner Records gondozásában Unto The Locust címmel jelenik meg a san fracisco-i Machine Head új albuma. A csapat az év végén a Bring Me The Horizon, a Devildriver és a Darkest Hour társaságában a The Eighth Plague Tour keretében Európában koncertezik. Sajnos magyar dátum nincs, de november 12-én Bécsben a Gasometerben el lehet csípni őket. Tovább után a félig-meddig címadó Locust című dalt meghallgathatjátok.

 

Tovább

A tökéletesség szinonímája: Roger Waters - The Wall @ Budapest Sportaréna, 2011.06.22.

Valószínűleg kevés tökéletesebb koncept-albumot írtak az újkori zenetörténetben, mint a Pink Floyd The Wall című klasszikusa. A kicsit öntörvényű és néha diktátor Roger Waters művéből közel 30 millió darabot adtak el világszerte, 11-szeres platina lemez, mégis maga az album, mint előadás a világ színpadain nagyon kevésszer fordult meg eddig.

Tovább

Five Finger Death Punch - Megvan az új basszer

A nyár végére várható a Báthory Zoli vezette Five Finger Death Punch új - szám szerint harmadik - nagylemeze, melyen már új bőgös, Chris Kael (balról a második) játszik a decemberben kirúgott Matt Snell helyén.

Báthory Zoli egy picivel keményebb albumot ígér, mint az előző War Is The Answer, de dallamok terén nem lesz elmaradás. Az album producere ezúttal is Kevin Churko volt, aki legutóbbi Ozzy lemezt is producelte.
 

A kapitány nélküli legénység első albuma - In Flames: Sounds Of A Playground Fading (2011)

Ez is megtörtént: az In Flames 10. stúdió lemeze Jesper Strömblad nélkül jelent meg. Sok rajongó állítja, hogy a 2000-es Clayman volt az utolsó „igazi” lemeze a melodic death metal úttörőinek, és hogy, azóta lassan, de biztosan haladnak az egyre kommerszebb felé (Jesper kiválása pedig ennek a megcáfolhatatlan bizonyítéka). Ízlések és pofonok, személy szerint úgy vélem, hogy kicsit túl van ez dimenzionálva. Előtte és utána is voltak egyaránt hibátlan és izzadságszagú alkotásaik, de a zene színvonalát tekintve, szerintem addig is és azóta is folyamatosan a világ élvonalába sorolható a svéd zenekar. Nem árulok zsákbamacskát: aki valami olyat várt, mint, teszem azt, a Colony, annak nem fog tetszeni az új album. Egyébként, pedig korrekt kis hanganyag lett.

Tovább

Superbutt - Új lemez ősszel, két letölthető dal már most

A Superbutt új lemeze szeptemberben jelenik meg Music For Animals címmel, mégpedig a német Sonic Attack gondozásában. A 18-20 számosra tervezett Superbutt lemez dupla formátumban jelenik meg, az egyik CD-n az angol nyelvű új anyaggal, a másikon egy magyar nyelvű EP-vel és néhány feldolgozással. A Superbutt új felállása: Vörös András énekes, Kovács Attila és Práznek Tamás gitárosok, Fellegi Ádám dobos (ex-Newborn, ex-Bridge To Solace) és Nedoluha György basszer (A Losing Season).

A lemezről két előzetes nótát (Best Plays és Revolting Kids) már szabadon le is tölthetsz a www.superbutt.net-ről.

Ha letöltés előtt kíváncsi vagy milyen is lesz az új Superbutt, akkor alább a  Best Plays című dalt meghallgathatod.


Superbutt - Best Plays (v01 Jun2011) by superbutt
 

Agrock fesztivál - harmadszor!

Jó érzés ott lenni egy fesztivál születésénél. Jó látni, ahogy néhány vidéki srác, eltökélt szándékkal áll neki egy olyan rendezvény megszervezéséhez, amibe pár embernek már beletört a foga. De nekik sikerül. Már harmadszorra! Hogy miért? Mert kitartóak, hisznek abban,amit el akarnak érni és mert szeretik a zenét. És szeretik a közönséget is, hiszen hónapok óta azon dolgoznak, hogy a lehető legszínesebb és legszínvonalasabb programot állítsák össze.Lényegében a semmiből.Tiszteletre méltó amit csinálnak.Ezért segít nekik, mindenki aki tud, a saját szerény eszközeivel.

Tovább

Élet a sörlovagság után: Red Fang- Murder The Mountains

A Red Fang nevébe könnyen belefuthatott bárki, akinek bármelyik közösségi oldalon van (legalább) egy olyan ismerőse, aki szenvedélyesen szereti a sört, és/vagy az iszapos, rock and rollos sludgeot. Vagy csak simán oda van az ötletes, kis költségvetésű klipekért. A Prehistoric Dog egy igen jó videó volt ahhoz, hogy a laikusok megmosolyogják, az ínyencek pedig még a kalapjukat is megemeljék a zenei tartalom okán. Egy albumnál viszont nincs mód arra, hogy egy jó ötletű videóval kompenzálják az esetleges hátrányokat.

Tovább

Megjelent a III. Műszak 20. száma

Ha bírod még szusszal, azt javasoljuk, hogy vegyél ki a hűtőből egy hideg sört, indítsd el a kazettamellékletet az audiolejátszón és görgesd végig a III. MŰSZAK NO.20.-t!  Az interjúk között a korai Dropkick Murphys-ből ismerős Mike McColgan bandája a Street Dogs mutatkozik be. Megkerestünk néhány jóféle külföldi zenekart az underground-színtérről (Ritual Of Odds, Mantic Ritual).

Tovább

The Southern Oracle: Új dal, új weblap és megjelenés

A szegedi The Southern Oracle egy új dalt ad like-ért cserébe Facebook oldalán 2011. június 21-én, kedden, azaz ma! A Fear Comes In Waves címre hallgató dal a második, amelyet a zenekar megoszt a június 29-én, limitált digipak formátumban megjelenő albumáról, amely a Hellwakening címet kapta.

Az új dallal párhuzamosan indul a zenekar hivatalos weboldala is a http://www.thesouthernoracle.com címen! A banda a megjelenés napján mutatja be az új anyagot a Dürer Kertben, ahol a The Black Dahlia Murder előtt lépnek fel a Kill With Hate és a The Sharon Tate társaságában.

Hello Kitty-s ajándáktárgyakon a KISS?

A Kiss minden fronton a merchandising magas fokát űzi, ezt régóta tudjuk. Festették őket már koporsóra, autóra, Gene Simmons basszer nyelvét wc-papírra, legutóbb pedig gumi-óvszerre. Most úgy néz ki, hogy a Hello Kitty ajándéktárgyak kerülnek sorra, hiszen Simmons hétvégén a japán Sanrio cég vezetőivel folytatott tárgyalásokat.

Az 1974-ben Simizu Ikuko által rajzolt macskát, Kittyt mintázó termékek világszerte több mint hetven országban kaphatóak, körülbelül 50.000 különböző terméket forgalmaznak belőle és a Sanrionak félmilliárd eurónak megfelelő bevétele származik az eladásokból. Ha létre is jön a megállapodás, nem a Kiss lesz az első rockzenekar, aki együttműködik a céggel, hiszen az X Japan már régebben megtette ugyanezt.
 

Menjetek a Hegyaljára! - Második rész

Kis hazánkban kevés a rockfesztivál. Echte ilyen a már két évente megrendezett Metalfest, a Rockmaraton, azt kábé ennyi. A többi fesztivál ugyan bír keményzenei felhozatallal, melynek aránya évről évre változó. A július 13-16 között Tokaj-Rakamaz-on rendezett Hegyalja-Fesztivál azonban évről évre erősít a felhozatalon, amely idén annyira erős, hogy a majdnem rockzenei fesztivál jelzőt simán ráaggathatnánk a Hegyaljára.

A Fesztivál első napjának ajánlóján túl lennénk, jöjjön a második nap, amely bőven tartogat csemegéket számunkra. A Hegy' Nagyszínpad hazai felhozatallal nyit a Jurij, a Belmondo és a Vad Fruttik sorrendjében, majd a minden valamirevaló hazai fesztiválon fellépő Kiscsillag következik. Az utánuk következő Pennywise is bír magyar taggal, mégpedig Téglás Zoli énekes személyében. Utánuk a szintén amerikai Mastodon következik, akik kétségkívül a Hegyalja legnagyobb durranásának ígérkeznek.

 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum