RockStation

Dara, dara, dara - A Hegyalja Fesztivál harmadik napja

2011. július 16. - Norbert K

 

„Levegőm egyre fogy, tüdőm zihál”, minduntalan eszembe jut ez az idézet. Pokoli hőség, harap a nap, de nem adjuk fel, hiszen dübörgött a harmadik, eddigi legjobb nap Tokajban.

Tovább

Dögmeleg, de a hangulat remek - A Hegyalja Fesztivál első és második napja

Személyes elfoglaltságaimból adódóan szerdán csak késő estére értem le, így lemaradtam az Ossianról, mint a fesztivál legnagyobb húzónevéről. Mindenesetre biztos forrásból tudom, hogy idén is kiváló előadás volt. Előbb kezdték, hogy többet játszhassanak, sőt, Endre visszatért a gyökerekhez, és a basszusgitárt is magához ragadta egy rövid időre! A sors kegyes volt hozzám, és az Edda koncert végét már elcsíphettem. Nagy együtténeklések voltak, szemmel láthatóan élvezte Patakiékat a közönség.

Tovább

Kiadvány hegyekkel búcsúzik a Scorpions

A Scorpions fanatikusok igazi dőzsölésnek nézhetnek elébe a következő hónapokban, hiszen a visszavonuló banda kiadványok egész sorával búcsúzik rajongóitól.

Elsőnek egy 3D-s koncert lát napvilágot, melyben ahogy a zenekar fogalmazott még a gitár is füstölni fog. Ezt követően egy gyűjteményes lemez jelenik meg, amelyen régi Scorpions klasszikusok újra felvett változatai kapnak helyet.

Várhatóan 2013-ban pedig a banda turné-életét megörökítő dokumentumfilm jelenik meg Big City Nights - A Scorpions Story címmel Katja von Garnier rendezésében.

 

The Dark Roots Of Earth címet kapja a tizedik Testament album

Várhatóan októberben a Nuclear Blast gondozásában, The Dark Roots Of Earth címmel jelenik meg a legendás Bay Area thrasher Testament tizedik albuma, melynek producere Andy Sneap lesz.

Paul Bostaph dobos sérülése miatt az album nagyrészét Gene "The Atomic Clock" Hoglan dobolta fel, de Chris Adler a Lamb Of God ütőse is szerepel két számban.

Újra mart a Fehér Kígyó: Whitesnake @ PECSA, 2011.07.13.

 

Vannak rockzenekarok, akik állócsillagként ragyognak a rockzene égboltján és vannak olyanok, akik valamikor régen még ebbe a kategóriába tartoztak. Ilyen a Whitesnake is, akik a 80-as évek elején-közepén abszolút sztárnak számítottak. Viszont lehet méltósággal megöregedni és a Whitesnake mindenképpen ezek közé a zenekarok tartozik.

Tovább

Letartóztatták Nick Oliveri-t a Kyuss Lives! basszusgitárosát

Lassan átmegyünk Kék Fénybe. Pár napja számoltunk be a Coheed And Cambria basszusgitárosának Michael Todd-nak a letartóztatásáról, most egy másik ismert basszer Nick Oliveri (Kyuss Lives! ex-QOTSA) került összetűzésbe a törvénnyel.

Oliverit kedden este a Los Angeles-ben a SWAT különleges egysége tartóztatta le, állítólag akciófilmbe illő körülmények között, miután barátnője, akit előző nap már fizikailag bántalmazott, egy újabb verést megelőzve kihívta a rendőröket. A zenész a rendőröket nem engedte be, a feleségét meg nem engedte ki, így kiszállt a helyszínre a SWAT is, akik 2 órás alkudozás után vették rá Oliverit, hogy eressze ki a feleségét. Ezt követően még két órába telt, míg a zenész megadta magát. A bajt tetézi, hogy a lakásban a hatóságok egy megtöltött puskát is találtak. Oliverit állítólag 100.000 dollár óvadék fejében  szabadon engedték.

Megnyitott a 12. Hegyalja Fesztivál

Délután négy órakor megnyitott a Hegyalja Fesztivál. A kempingek már két napja várják a fesztiválozókat, így a fesztiválterület nyitásakor már több ezer sátor ölelte körül a zenei színpadokat. Az elkövetkező négy napban, többek között, a Slayer, a Ladytron, a Mastodon, a Kosheen lép fel a fesztiválon, de már ma este is nagy durranásra számíthatnak a fesztiválozók, hiszen a Scooterrel melegíthetnek be a tokaji zenés nyaralásra.

Tegnap este még szúnyog írtással is gondoskodtak a szervezők arról, hogy a felhőtlen zenei élményt a vérszívók se akadályozhassák meg. A felhőtlen jelző szó szerint értendő, hiszen jelenleg és az időjárás-előrejelzések szerint is a fesztivál teljes idején napfényes idő és enyhe éjszakák várják a hegyaljásokat. A fesztiválterületen is időre befejeződött minden munka, így a nyitást követően, hagyományosan este 6-tól a Beatricével indul a Hegy' Nagyszínpad, a fesztivál új helyszínét, az MR2 Furmint Klubot pedig stílusosan, borkóstolóval avatják fel a fesztiválozók.

"A fesztiválnyitás mindig különleges pillanat." - mondta el Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője. "Idén minden körülmény kedvező, így emlékezetes 12. Hegyalja Fesztiválra számítunk. A jegyeladások is ígéretesek, tavaly körülbelül 80 ezren voltunk együtt, idén arra számítunk, hogy 5-10%-kal még többen gyűlünk össze, hogy együtt legyünk mától egészen vasárnapig."

Stoner, sludge parádé: Kylesa, Haw, Twin Cobra @ Dürer kert, 2011.07.12.

 

Igen keményre sikeredett ez a hét kezdet a stoner, és az atmoszférikus sludge kedvelőinek. 11-én Karma To Burn, rá egy napra Kylesa, és még akkor csak keddet írunk. A tegnapi Karma To Burn koncert után igen magasra lett téve a mérce. A közönség sorait vizslatva rá kellett jönni, hogy azok, akik azon a koncerten ott voltak, azok a Dürer kertben is tiszteletüket tették. Többnyire kifacsarva, és az előző estét dicsőítve. Az arcokon látható fáradtság teljes mértékben érthető volt, de ahogy a tengerentúlon mondani szokás „the show must go on.”

Tovább

Elmentünk a Hegy're

Ma a szerkesztőség nagyobbik hányada fogta magát és elutazott Tokajba, hogy 4 napon keresztül a Hegyalja Fesztivál részese legyen. Az élet azonban nem áll meg nálunk így sem, hiszen a kollégák két sör között beszámolókkal jelentkeznek, sőt érdemes lesz figyelni a RockStation Facebook oldalát is, ahol a harctérre kiküldött tudósítóink jelentkeznek időközönként új információkkal. Szóval nézzetek be hozzánk az elkövetkező pár napban, érdemes lesz!

Fesztiválhangulat árnyékban és mobilon a Hegyalján, hűs sátorhelyek és programfüzet a telefonon

A Hegyalja Fesztivál holnap startol, de Tokajba már rengeteg zenerajongó leköltözött a hétre. A kempingben állnak a sátrak, de a később érkezőknek még van hely a fák árnyékában, és a környék vendéglátóinál is. A következő négy napra rengeteg napsütés, zene, furmint és kabaré várható. Hogy melyik mikor, azt a hegyaljások már az okostelefonjukon is pár kattintással megnézhetik, ahogy azt is, hogyan jutnak le leggyorsabban a fesztiválra.

Tokaj és Rakamaz már a hétvége óta folyamatosan fogadja a fesztiválozókat: a borospincék hűsében, a Tisza partján, a folyón evezve, a kempingben a fák alatt heverészve és a környék különleges élővilágával ismerkedve, túrázva készülnek a hegyaljások az év legjobban várt négy napjára. Az időjárás pedig csak rájuk várt: a legszebb napsütést, a legfinomabb nyári szellőt és a fák alatt a hűs árnyékokat direkt nekik tartogatta.

Tovább

Vendégeskedünk

Féltékenyek nem vagyunk, sőt egyenesen büszkeséget érzünk, amikor tapasztaljuk: a RockStation munkatársai más sajtó-orgánumokban is megállják helyüket. Legutóbb fotósunk, Réti Zsolt „vendégszerepelt” a Blikk egyik számában, mint „viharvadász”.

Most éppen Viliricsiről (Villax Richárd) derült ki, hogy a ’stationon kívül létezik egy másik „szerelme” is, a Royal Magazin „személyében”. De azért itt sem hűtlenkedik...amikor csak lehet – két múzeumi ajánló között – bedob egy-egy érdekes rock-témát is! Íme, fogadjátok szeretettel ITT és ITT!

Sivatag a hajón: Karma To Burn, Shapat Terror @ A38 tetőterasz, 2011.07.11.

2011 igazi ünnepi év a stoner rock szerelmeseinek. Volt ugyebár egy felejthetetlen este március 20.-án a Kyuss Livesnak köszönhetően, ami már magában is csodaként leírható, a Volton ismét tiszteletét tette nálunk a Monster Magnet. A legnagyobb meglepetés számomra mégis az idén a Karma To Burn eljövetele volt. Jó hat-hét éve, amikor beleszerelmesedtem abba az (többnyire) instrumentális stoner rockba, amit nyomnak, nem is álmodtam róla, hogy valaha látom őket élőben, kiváltképp Magyarországon, kiváltképp az A38 tetőteraszán.

Az elmúlt két évben a Karma To Burn főnix madárként támadt fel hamvaiból, és ki is adtak egy dupla, illetve egy szimpla lemezt azóta. Mindkét albummal ápolva azt a letaglózó erejű riff orkánba oltott, velejéig hangulatos desert rock zenét, ami miatt nem volt nosztalgia szaga ennek a bulinak.

Tovább

Szórakoztató rock lemez - Michael Monroe: Sensory Overdrive (2011)

Az egykori Hanoi Rocks-ot tartották a glam-színtéren a Mötley Crue fő riválisának a 80-as évek elején. Ennek a zenekarnak volt énekese Matti Fagerholm, „művésznevén” Michael Monroe. Az anyazenekar megszűnte után, ha kisebb-nagyobb szünetekkel is, de ’87 óta folyamatosan adja ki szólólemezeit. Nincs bennük nagy megfejtés: stabilan hozzák a klasszikus, régivágású rákendrollt (Mötley Crue, Skid Row, Twisted Sister-féle vonalra gondolok), beöltözésekkel, bőrszerkókkal, de azért igyekezve haladni a korral. Ez néha kicsit megmosolyogtató, de azért megvan a hangulata. Teljesen vállalható lett az új album.

Tovább

Fekete Zaj - Ulver, Woven Hand koncertek és létszámstop

Már csak pár hét van hátra az idei Fekete Zaj Fesztiválig - a korábbi években is izgalmas line-up 2011-ben olyan nevekkel erősödött, mint az Ulver vagy a Woven Hand és a fesztivál számos újdonságot kínál.
 
Az örökké változó zenéjű Ulver a '90-es években black metal zenekarnak indult (a zenekar alapítója Garm), de a utóbbi lemezeiken már ambient vagy trip-hop hatások is megjelentek. A Wars of Roses című új lemezen beszállt a dalszerzési, hangszerelési folyamatba Daniel O'Sullivan is. A norvég zenekar csak az utóbbi években kezdett el koncertezni, így fellépéseik különleges eseménynek, audio-vizuális performance-nak számítanak, a Fekete Zaj pénteki napján is ilyesmire számítsatok.

Tovább

The Devil Wears Prada: megérkezett a borító is!

A 'Devil Wears Prada alig egy évvel a tavaly megjelentetett Zombie kislemez után, már az utolsó simításokat végzi a legújabb, előreláthatólag Szeptember 13-án napvilágot látó Dead Throne című nagylemezén, melynek frissen kikerült borítóját itt lehet górcső alá venni! A csapat első nyilvánosságra hozott tételét, a Born To Lose-t pedig ezen a linken lehet újra meghallgatni!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum