RockStation

Soha ne mond, hogy soha: Sziget Fesztivál, Harmadik nap, augusztus 12.

2011. augusztus 14. - RaczUr

Jó pár éve megfogadtam, hogy a Sziget Fesztiválra még egyszer el nem megyek. Persze ez is egy olyan felelőtlen kijelentés, amelyben az első agilis szándék hamarosan lankadt minden nyár elérkeztével. Ez mondjuk annak is köszönhető volt, hogy már csak az emlékeink mély bugyraiban leledzik az az éra, amikor a Sziget egy évente megrendezett Faithless, és Morcheba húzónevekkel hájpoltatott vurstli volt. Mondjuk a vurstli hangulat az még mindig megvan, de legalább olyan bandák csinálják hozzá a cirkuszt, mint a Deftones, vagy a The Haunted, ha csak rock ügyileg nézzük a dolgokat.

Tovább

Nézzetek Trivium koncertet!

Ha valaki a napokban figyelemmel kísérte "koncertnézős" posztjainkat, akkor egy rakat Wacken Fesztiválos koncertfelvétellel találkozhatott. Ezek mellé így hétvégére még ide tesszük a floridai Trivium koncertjét is, amit ugyan ZDF "jóvoltából" 30 percesre vágtak, de így is kiváló csemege. A Trivium új lemezéről egyébként itt írtunk.

Medve metál

Halottatok már medve metált? Eddig mi sem. Erre ittt a norvég Svölk, akik stílusukat így határozzák meg. A medve metál egyébként a stoner, a metál és az északi vörösnyakú attitűd keveréke. Szerintük. A csapat a napokban szerződött a Napalm Recordshoz, ennek örömére itt az 52 című tételre forgatott klip. Amúgy azt nem tudjuk mit esznek reggelire Norvégiában ezek a fiatalok, de hogy rengeteg igen jó bandájuk van az biztos. Külön felhívnánk a figyelmet a frufrus gitárosra :-)

Metál Istenek: Judas Priest & Helloween @ Sziget Fesztivál, augusztus 11.

Idén egy banda volt a Szigeten amelyet semmi pénzért nem hagytam volna ki: a Judas Priest. Különösen, hogy ez az utolsó nagy turnéjuk és ki tudja jönnek-e még felénk koncertezni. De komolyan tartottam tőle, hogy csalódást fog okozni a buli a "szokásos" Szigetes megszólalással (ld.Maiden 2010-ben), és KK Downing nélkül. Downing váratlan nyugdíjba vonulásával megszűnt a Tipton/Downing gitárduó én pedig nehezen tudtam elképzelni, hogy a magasra tett lécet Richie Faulkner átugorja és betölti a Downing után maradt űrt (de azért reménykedtem, hogy új lendületet ad a JP-nek a még nálam is jóval fiatalabb gitáros, akárcsak Scott Travis '89-ben). Balsejtelmeimet csak tovább fokozta a Helloween bulija, amely mintha egy alagútból szólt volna.

Tovább

Borítékolt siker: Trivium – In Waves

Valahogy úgy emlékszik az ember, hogy a floridai Trivium pár éve robbant be a köztudatba, aztán meg vagy már másfél évtizede itt vannak. Utoljára 2008-ban jelentkeztek a Shogun-nal, ami egy bivalyerős lemez volt, fent is tartotta az érdeklődést a zenekarral kapcsolatban. A Trivium a félmilliós lemezeladási kategória és az In Waves-t hallgatva, úgy gondolom ezek után sem kell zsíros kenyéren élniük.

Tovább

Metálgyász: Elhunyt Jani Lane a Warrant korábbi énekese

A TMZ.com információja szerint egy Woodland Hills-i (Kalifornia) szállodai szobában holtan találtak Jani Lane-t a Warrant egykori énekesét. A halál okáról egyelőre nincsenek információk. Lane 2008 szeptemberében vált ki a Warrant-ból, hat hónappal azután, hogy a banda ismét aktívan működni kezedet. Jani Lane 47 éves volt, nyugodjék békében!

WTF is Djent? - KreepMaster - Prepare To Meet Your God (2011)

KreepMaster, azaz Csák Péter, a hazánkban még nem nagyon ismert djent stílus jeles művelője. Magát a djent szót sokan sokféleképpen magyarázzák, maradjunk abban, hogy egy adott gitározási technikára utal, ami szaggatott, groove-os (hallani kell és kész). Innen indul a dolog, aztán ehhez mindenki hozzápakolja a saját kis dolgait, persze vannak a szcénára jellemző tipikus védjegyek. Ilyen az instrumentális, technikás metál muzsika, a ipari megközelítés (effektek, zajok, prüntyögések, dobgép) és a gyakran otthon, házilag felvett lemezek.

Tovább

Slytract - Az „Existing Unreal” egy igazi dallamos extrém metal mestermű

Elérkezett a pillanat, ugyanis idehaza már megjelent az Slytract nagylemez. Ahogy az előzetes hírekben is olvashattátok, az Existing Unreal számos meglepetést tartalmaz, így teremtve meg sajátos stílusjegyeit.

A legfontosabb újdonságot a tiszta énekek és a billentyűk használata jelenti. A Zsengellér Szabolcs basszusgitáros által prezentált énekdallamok tökéletesen passzolnak Melegh Gábor B. énekes/gitáros hangjához és a lemez hangulatához. Galántay Tamás dobos teljesítménye ezúttal is brutális és kiemelkedő legyen, a bpm 220 vagy 295. Mindehhez harapós, komplex, olykor higgadt riffek és szólók társulnak, brutális soundot eredményezve. Az „Existing Unreal” produceri teendőit Mario Jezik és Gábor jegyzik.


 

Tovább

Hot Water Music Budapesten

Augusztus 16-án első alkalommal lép fel Magyarországon a floridai punk-rock Hot Water Music. A Dürer Kertben megrendezésre kerülő koncert különlegessége, hogy egy másik veterán punk brigád a  Bouncing Souls is csatlakozik a Hot Water Music-hoz.

Mindkét csapat új albumon dolgozik, melyek várhatóan jövő év elején kerülnek kiadásra, de a Dürer Kertes bulin a két csapat által közösen kiadott feldolgozásokat tartalmazó kislemezt meg lehet vásárolni. 

És hogy a koncerten amerikai bandából ne legyen hiány, ezért aki elmegy az eseményre az elcsípheti a punk/poszt-hardcore Make Do And Mend-et. Az estét a magyar Pay My Milk! nyitja.

Tovább

Sitkei Rockfesztivál 25. alkalommal

Sitke, mint helyszín, és a koncertsorozat, mint rendezvény az alkotni akarás, az együvé tartozás története is egyben. Köszönettel tartozunk az egyesület tagságának, a község lakosságának, és mindenek előtt a közönségnek, hogy munkájukból, illetve bizalmukból ez a rendezvénysorozat két és fél évtizede él, és úgy tűnik, örökéletű lehet.

2008. óta változatlan jegyárakkal várják a látogatókat, sőt idén a fesztiváljegy mindössze 4000 HUF! Mindezeken túl az Egyesület ajándékaként vasárnap ingyenesen látogatható a rendezvény!

25. Sitkei Rockfesztivál – semmihez sem fogható élmény 1986. óta!
2011. augusztus 26-27-28.
Halor, Pokolgép, Ismerõs Arcok, Kormorán, Hooligans, B.A.D., Avatar, Deák Bill Gyula, Kárpátia, Lord, Karthago, Sixters, After Crying, Balázs Fecó és a Savaria Szimfonikus Zenekar

www.sitkeirockfesztival.hu

Méreg csurog le a torkodon: Toxic Holocaust - Conjure And Command (2011)

“Conquer through ashes of nuclear flame!” Így indít az új Toxic Holocaust album és ez a fél mondat jól jellemzi az egész lemez hangulatát. Már a borítón levő háromarcú Hekate is jelzi, hogy az általában Hellhammer, Bathory, Beherit pólóban, alkalomadtán gázmaszkban feszítő zenei agy, Joel Grind nem a buli thrash metal híve, hanem a nukleáris rothadásé. Kivételesen nem egyedül rögzítette a sorban negyedik teljes albumot, ami sokkal tisztábban szól mint előző. A zene maradt a megszokott feketébe hajló thrash metal, gyors és középtempós témákkal, hagyományosnak mondható döngölős és tempós thrash riffekkel. Grind is gyorsan köpködi az gonosz szövegeket mikrofonba, agresszív hangja tökéletesen illik a zenéhez.

Tovább

Prince az Prince: Prince @ Sziget Fesztivál, 0. nap

 

Amikor a szervezők, pár hete a 0. nap sztárfellépőjének bejelentették Prince-t lehet, hogy sokan legyintettek. Levitézlett kor levitézlett harcosa, bár 7 Grammy az mégis csak 7 Grammy. Hiába a luxusbudi és fehér rózsák, Prince meg mégiscsak Prince, így bár a Sziget nagyrésze még hátravan, mégis lehet, hogy a Fesztivál legjobb koncertjét adta ez a manus.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum