RockStation

Sáskajárás - Machine Head: Unto The Locust (2011)

2011. október 02. - Norbert K

A 2009-es tokaji koncert óta nem nagyon találkoztam a Machine Head zenekar nevével, úgyhogy örömmel értesültem a készülő új lemezről. Az biztos, az Unto The Locust az év egyik legjobban várt albuma a metal berkein belül. A hanganyag olyan hosszú és változatos lett, hogy még mindig nem sikerült igazán, teljes egészében megismernem, mindenesetre úgy döntöttem, nem halogatom tovább: megosztom véleményemet és benyomásiamat Robb Flynn-ék legújabb produktumáról.

Tovább

Mainstream közeli állapot: Maylene And The Sons Of Disaster - IV

Amilyen mocsaras metalcore-t tolt, délies iszapfürdőben hempergőzve ez az alabamai banda évekkel ezelőtt, annyira furcsa ezt az egyszerűen csak IV címet kapott lemezt hallgatni. Ha azonban szépen egymásután tesszük be a Dallas Taylor énekes vezette Maylene And The Sons Of Disaster lemezeit a cd játszóba, a III-as lemez után akár egyenes ági folytatásként jöhet ez a negyedik.

Tovább

Csajok a csúcson túl: Girlschool - Hit and Run

Néhány mondat a rend kedvéért, milyen viszony fűz(ött) az iskoláslányokhoz. Nos, az én időmben, mikor rocker énem nyitogatni kezdte szemét és fülét, két egymással konkuráló lánybanda tette-vette magát a heavy metal akkoriban nagyon fényes színpadán. A Girlschool és a Vixen. Én az utóbbi néven nyomuló hölgyek lába elé helyeztem kardomat. A választásban nem férfias szempontok játszottak szerepet, mivel az egekig tupírozott hajat és az időnként domina-módra bőrös-láncos, vagy máskor papagájtarka öltözködést már akkor is nevetségesnek találtam. Egyszerűen úgy éreztem, egy csajbandához jobban illik a Vixen dallamos-érzelgős világa, mint a Girlschool „észidészisen” pörgős mivolta. (Ide gyorsan beszúrok egy infót: jövőre – hat év szünet - után új Vixen-album!)

Tovább

A Skalar Music Hungary bemutatja: Samiam (USA), Off With Their Heads (USA)

Októberben a punk rock szerelmeseinek sem lesz oka panaszra, hiszen első ízben láthatjuk vendégül Budapesten a 23 éve töretlenül működő kaliforniai Samiam legénységét, akik nem akármilyen vendéggel érkeznek ezúttal kontinensünkre, mint a szintén debütáló Off With Their Heads oldalán.

Tovább

Nem több, mint amit vártunk: Sebastian Bach - Kicking and Screaming

Éppenhogy elkezdődött a Guns ’n’ Roses-őrület, amikor már megjelent az első epigonjuk. Mármint a Skid Row-é. Látatlanban nem tettünk volna nagy tétet egy ilyen zenekar sikerére, hiszen úgy gondoltuk, a GNR egyetlen, és megismételhetetlen. A Skid Row nevű csapattól az első nóta, amit hallottam, azt hiszem, az 18 and Life volt. Nos, el kellett ismerni: ha a téma Slashéknek jutott volna eszébe, előkelő helyet foglalt volna el a továbbiakban mindegyik Guns best of-on.

Tovább

A „kis Ossian” nagylemeze: End of Paradise - Ne add fel!

Első lemezanyagát készítette el az End of Paradise. A cuccos letölthető vagy hallgatható egyaránt a zenekar honlapján: www.endofparadise.hu. Egy jobbféle menedzseléssel ez a muzsika könnyen sikerre vihető mind „letöltésileg”, de még inkább koncerten (ha ott is képesek a srácok minimum ezt a formát hozni). De ez a „veszély” egyenlőre nem fenyegető, tekintve, hogy a megfelelő menüpont alatt a „jelenleg nincs koncert” felirat „díszeleg”. A RockStation olvasói közül azok érdeklődésére tarthat számon a lemez, akik kultiválják a Stratovarious-Helloween-féle speedeléseket, továbbá a maideni gyökerű klasszikus metált.

Tovább

Decemberben új Korn lemez

Némi meglepetésre december 6-án új Korn album jelenik meg The Path Of Totality címmel a Roadrunner Records gondozásában. Az előző Korn III: Rememeber Who You Are gyökerekhez visszatérő koncepciója után újból egy kísérletezős, az elektro és a dubstep vonalán mozgó lemezt kapunk, ami - ahogy Jonathan Davis énekes fogalmazott - lehet, hogy egy-két rajongónál kiveri a biztosítékot.

 

 

Ez például rajta lesz az albumon:

 

Csúszik az új Biohazard lemez, cserébe itt egy új dal

A Nuclear Blast január 20-ára csúsztatta a Biohazard Reborn In Defiance című új lemezének kiadását. Az okok egyelőre nem ismertek, mindenesetre a csapat még mindig nem találta meg Evan Seinfeld utódját, így lehet, hogy ez áll az eset hátterében. Kárpótlásul a csapat nyilvánosságra hozott egy új dalt Vengeance Is Mine címmel.

 

Pro-Pain a Dürerben

Több év után visszatér hazánkba az idén 20 éves születésnapját ünneplő PRO-PAIN. A csapat New York-ból indult útjára és mára méltán nevezhetjük hardcore legendának őket! 20 év rengeteg idő, ezért úgy döntötték megpróbálják egy jubileumi CD/DVD kombóba belesűríteni ezt a pár évet.  Így itt Budapesten ezt prezentálják és egy „best of” programot várhatunk tőlük.

Tovább

Green Day-fanok előnyben!: Davey and the Porchmonkies - Demó 1-2

Ahogy erőnkből és időnkből futja, olyan tempóban próbálunk teret adni a nálunk bejelentkezett fiatal zenekaroknak. Néhány hetet töltött várólistánkon a Davey and the Porchmonkies, egészen mostanáig. Örömmel jelentem, hogy a kínos helyzetet ezúttal is megúsztuk, tudniillik elég kellemetlen, amikor egy zenekar – bizalmával megtisztelve minket – kezdetleges anyagot küld, mi viszont nem vezethetjük félre olvasóinkat. De most, ha azt írom, hogy a DATP muzsikája kifejezetten jó, szó sem lehet félrevezetésről!

Tovább

Anger Control - deviANT új demo

Hamarosan új anyaggal jelentkezik a Füzesgyarmati deviANT zenekar. Az Anger Control munkacímű kiadvány felvételei a kecskeméti Origo Stúdióban készültek, Cserny Bogi Kálmán hangmérnök bábáskodása mellett, csak úgy mint az előző lemez, ám a keveréshez, és mastereléshez egy igazi profit választottak, a Denevér Stúdió vezéralakját Cserfalvy Töfi mestert, egyenesen Szolnokról. Az öt komplett számot tartalmazó anyag, ha semmi nem jön közbe, ez év Novemberében lát napvilágot. Ízelítőül a Between Heaven And Hell című opus egy kis darabját akár meg is hallgathatjátok.

Tovább

BlekkTressAtakk - Absu - Abzu (2011)

2011. szeptember 27. - scorn

Az amerikai Absu nem egy mai zenekar, még 1991-ben, death metal bandaként kezdték, hogy aztán hamar átnyergeljenek a rájuk jellemző trash-es black metalra. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy annak idején nem igazán volt olyan, hogy amerikai black metal színtér. Ma már töménytelen mennyiségű gané ömlik nyugatról USBM címke alatt, de 15 éve szinte senki nem volt. Aki mégis, az elég különleges volt, hiszen a skandináv vonaltól igencsak eltérő zenét játszott. Ilyen az Absu is. Elég csak betenni a (nekem legkedvesebb) The Third Storm of Cythraul albumot. A mai napig egyedi hangzású, annak idején pedig igazi különlegességnek számított. A zenekar még 2001-ben kiadta a Tara című albumot, ami mai napig a kedvenc Absu albuma a népnek, aztán eltűntek a rákba. A három alapító tagból (Proscriptor - dobos/énekes (!), Shaftiel - gitáros, Equitant - gitáros) csak Proscriptor maradt.

Tovább

Superbutt - Új lemez és koncertek


A Superbutt, Music For Animals című, a sorban az ötödik nagylemeze már a boltokban. Az anyag dupla album formájában látott napvilágot, az 1-es korongon egy teljes angol nyelvű nagylemezzel, a 2-esen pedig egy magyar nyelvű EP-vel és bónuszban néhány feldolgozással. Az összesen 17 számot tartalmazó lemez kiadója a német Sonic Attack. A zenekar a lemez munkálatait már a két új taggal, Fellegi Ádámmal (Newborn, Bridge To Solace) és Nedoluha Györggyel (A Losing Season) végezte.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum