RockStation

Februári megjelenések

2011. január 30. - sunthatneversets

A viszonylag karcsú január után egy némileg izmosabb február következik a lemezmegjelenések területén. Ami talán a fontosabbak közé tartozik: lemezzel jön a Lazarus A.D., a Korpiklaani, a Crowbar, a Deicide, a Destruction, a Darkest Hour, a Devildriver és a Die Apokalyptishen Reiter is, de a soproni Dalriada Ígéret című lemeze is februárban jelenik meg, immár a német AFM-nél. A tovább utáni lista természetesen nem teljes, aki kedvet érez hozzá kommentben írja meg, ha tud még bármi másról. Most is vastagon, kékkel szedve, azok az albumok, melyekről várhatóan kritikát olvashattok nálunk.

Tovább

The Haunted - Borító és tracklista

Mint korábban beszámoltunk róla a svéd The Haunted új lemeze Unseen címmel jelenik meg március végén a Century Media Records gondozásában. Tegnap nyílvános lett az album borítója és a rajta szereplő dalok címei.

Az lemezre a következő dalok kerültek:

01. Never Better
02. No Ghost
03. Catch 22
04. Disappear
05. Motionless
06. Unseen
07. The Skull
08. Ocean Park
09. The City
10. Them
11. All Ends Well
12. Done

Aerosmith - Már dolgoznak az új lemezen

A Billboard.com értesülései szerint január 22-én a kaliforniai Monnroviaban található Marti's stúdióban megkezdte új albumának munkálatait az Aerosmith. Az első napon a frontember Steven Tyler, a gitáros Brad Whitford, a basszusgitáros Tom Hamilton és a dobos Joey Kramer voltak jelen, Joe Perry gitáros igazoltan hiányzott. A stúdió nevéből talán kitalálható, hogy a csapat újra Marti Frederiksen-nel dolgozik együtt.

Judas Priest - Nem vonulnak vissza, lesz új lemez

Kicsit megtévesztő volt a pár hónapja bejelentett visszavonulás, bár utólag meg lehet magyarázni, hogy nagyszabású Judas Priest turné nem lesz többet. Lemez viszont lesz,, méghozzá idén, ezt a banda saját honlapján tudatta rajongóival. Részleteket rövid időn belül ígert a banda. Az Epitaph elnevezésú világkörüli túrné június 28-án Prágába, június 29-én Bécsbe, míg július 1-én Belgrádba ér. Az a június 30-a pedig feltünően szabad még :-)  

Lesz új Kiss lemez 2011-ben

Ahhoz képest, hogy úgy volt, hogy már a Sonic Boom sem készül el, 2011 márciusában stúdióba vonul a KISS, hogy felvegye az év végére várható új stúdióalbumát. Ezt a gitáros Tommy Thayer árulta el a kaliforniai NAMM show-n adott interjújában.

A dalok megírását ezúttal is elosztja a csapat a tagok között, míg a producer  most is az énekes-gitáros Paul Stanley lesz.

Gőzerővel készül az új Amorphis lemez

A finn Amorphis új albuma gőzerővel készül, jelenleg a feléneklésnél tart a banda a Sonic Pump stúdióban. A finn mitológia legismertebb személyiségéről Väinämöinen-ről szóló albumnak címe ugyan még nincs, de az már biztos, hogy május 27-én lát napvilágot.A lemez producere a Nightwish soraiból ismert Marco Hietala lesz és az albumra 10-11 dal kerül.

A Független Rock Napja a Crazy Mama-ban [KONCERTAJÁNLÓ]

4th of March - Indiependence Day azaz március 4 - a Független Rock Napja a munkacíme annak a koncertnek, ami értelemszerűen március 4-én kerül megrendezésre a Crazy Mama Music Pub (Bp. Gubacsi u. 97 | www.crazymama.hu) színpadán.

Az est a pozsonyi indie-prog Storyum tavaly év végén, az Edge Records gondozásában megjelent Insomnia című bemutatkozó albumának első magyarországi bemutatója alkalmából szerveződött. Az ősbemutató december 27-én történt a szlovákiai Somorján, ahol a vendég az Arizona zenekar volt, a nézőszám pedig várakozáson felüli eredményt produkált.

Tovább

A giccsbe hajló pop-rock és a gothic metál között: Sirenia – The Enigma Of Life

Isten ments, hogy ezt a norvégiai Stavangerben alakult bandát megbántsam, de a The Enigma Of Life most inkább a vészes lemezszegénység miatt szerepel nálunk, mintsem bármi másért. A Sirenia mainstream gothic rockban utazik, már ha van ilyen stílusmegjelölés, mindenesetre nálunk most van. Ráadásul női frontember van a csapat élén, amely tovább ronthat a dolgokon.

Tovább

Fekete-fehér: Angertea és Times Of Grace videók [VIDEJÓ DUPPLER]

Elkészült az új Angertea videóklip a zenekar Streams című dalához, amiben vendégszerepel Vörös Attila, a Nevermore és Leander gitárosa. A dal nagy mértékben elüt attól, amit általában művel a zenekar, egy kis egyszerű melankolikus nótácska a barátságról. A Distrust EP-n szereplő dal a teljes EP-vel együtt, borítóval, promóképekkel , egészében ingyenesen, és mindenféle regisztráció nélkül letölthető innen.

 


A volt és jelenleg Killswitch Engage tagot tömörítő Times Of Grace bemutatkozó lemeze pár napja jelent meg. A The Forgotten One című füstös hangulatú lírai dalra készült klip, már a harmadik az albumról.

Tovább

Germán thrash pusztítás Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

Ha valaki csak idén kezdi el felfedezni magának a thrash metal legnagyobb legendáit, akkor abban a szerencsés helyzetben lehet, hogy egyiküket „bevetés közben” is megnézheti Budapesten. A német Sodomtól sem várhatunk mást, mint egy mindent elpusztító bulit: február 13-án - a svéd Die Hard felvezetése után - a Diesel klubban mutatják meg, hogy mi fán terem a valódi germán thrash metal.

Tovább

Az év gagyija: Stryper- Covering

Egyszer megvettem kétszáz forintért egy Thin Lizzy válogatást. Már kifizettük, amikor észrevettem, hogy a best of elkövetője egy feldolgozás banda. Na de mégis megért kétszázat. Hogy a Stryper Coveringje megérne e ennyi pénzt, az már kérdéses. Pedig itt olyan rock ikonoktól vannak slágerek, mint az Iron Maiden, a Judas Priest, vagy a Kiss, persze mindez a Stryper interpretálásában. Abban a korban, amikor már szinte minden nagyobb kiadó, és önjelölt ceremónia mester olyan mennyiségű rock válogatással bombázta már tele a mindenható internetet, hogy annyi gigabytetal Dunát lehet rekeszteni. Merész húzás.

Tovább

Masszív hardcore jön [KONCERTAJÁNLÓ]

A februári koncertdömping egy masszív hardcore bulival folytatódik február 9‐én a Dürer Kert kistermében. Két tengerentúli zenekar is érkezik, ráadásul korábban mindkettő megfordult már Budapesten. A bostoni Death Before Dishonor napjaink egyik legkeményebben dolgozó zenekara, az elmúlt tíz évet folyamatos lemezkiadással és a világ összes szegletének körbeturnézásával töltötték, Budapesten harmadszor fordulnak meg. Kíméletlen modern hardcore zenéjük élőben találja meg a közönségét igazán, így mozgalmas koncertnek lehetünk majd szemtanúi.

Tovább

Klipözön: As I Lay Dying, Ozzy, Death Angel és Serj Tankian videók [VIDEJÓ EXTRA]

Ma megint durvulunk egy kicsit, de csak egy kicsit. Kezdjük a sort a san diegoi metalcore As I Lay Dying-al, akik a The Powerless Rise című tavaly megjelent lemezükhöz készítettek klipet, ezúttal az Anodyne Sea című dalra. A zenekar-elrablós, kommandós klip okosan kitalált, a legvége pedig a csúcs.

Ozzy bátyó is újra hallat magáról. A stúdió és koncert kombó Let It Die a mester Scream címre keresztelt tavaly megjelent lemezét indítja.

Tovább

Március elején jön az új Agnostic Front

Március 4-én a Nuclear Blast Record gondozásában jelenik meg a legendás NYHC Agnostic Front új lemeze My Life My Way címmel, melynek felvételi munkálatait Erik Rutan irányította.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. City Street
02. More Than a Memory
03. Us Against the World
04. My Life My Way
05. That's Life
06. Self Pride
07. Until the Day I Die
08. Now and Forever
09. The Sacrifice
10. A Mi Manera
11. Your Worst Enemy
12. Empty Dreams
13. Time Has Come

Készül az új Therapy? lemez

Azok után, hogy tavaly novemberben az ír Therapy? kiadta első koncertlemezét We're Here To The End címmel és Londonban még lenyomott egy full-teltházas koncertet, nekilátott az új lemez munkálatainak is. A munka annyira jól halad, hogy a banda már az utolsó simításokat végzi az albumon. Ezen a helyen bepillantást nyerhettek a stúdió-munkálatokba.

Kétlábon‐járó metal‐ és partygépezet a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. február 6‐án újra vendégül láthatjuk a Washington DC‐ből származó, kétlábon‐járó metal‐ és partygépezet Darkest Hour brigádját. A zenekar előszeretettel fordul meg hazánkban, hiszen 2001‐es bemutatkozásuk óta ez lesz a tizedik magyarországi fellépésük. Nemcsak mi ünneplünk így gyönyörű jubileumot, hanem a zenekar is, hiszen ezen Európa turné hivatott megünnepelni 15 éves fennállásukat.

Tovább

Az In Flames befejezte új albumának felvételeit

A svéd In Flames, a csapat saját - IF elnevezésű - stúdiójában befejezte új albumának felvételeit. A csapat közleménye szerint jelenleg a keverés zajlik, de már most mindenki elégedett az eredménnyel. A csapat Roberto Laghi hangmérnökkel (Hardcore Superstar, Sonic Syndicate) dolgozott a stúdióban. Megjelenés a tervek szerint május-június tájékán várható. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum