RockStation

Útkeresés vagy kiteljesedés?: Suicide Silence-The Black Crown

2011. október 09. - Benyo.

 Legyünk őszinték. A deathcore, mint olyan vitathatatlanul kezdi felemészteni megmaradt tartalékait, hiszen nap, mint nap szaladunk bele az egymásra halmozott klisék már kényelmetlen és kínos méreteket öltő tornyaiba, vagy éppen nyakig vagyunk kénytelenek merülni az önismétlés és ötlettelenség hömpölygő habjaiban. Az út pedig egyirányú, melynek végén betekintést nyerhetünk majd egy kínosan vergődő, kiégett műfaj utolsó táncába.

Tovább

Tuti, ami biztos: Five Finger Death Punch – American Capitalist

Egy Five Finger Death Punch lemez megjelenése talán még a hazai metálkörökben is várós. Ennél nagyobb várakozás talán csak Amerikában előzi meg a Báthory Zoltán vezette ötös  American Capitalist címre hallgató új lemezét. Mert hát ne bagatellizáljuk el: a 5FDP odaát igazi világsztárnak számít és nemcsak a metál berkein belül. Jól jelzi ezt, hogy a lemezeladások mai válságos időszakában a Way Of The Fist és a War Is The Answer című lemezeikből is félmillió körüli példány fogyott. Na, de itt ez a harmadik lemez, amely állítólag minden csapat életében vízválasztó. 

Tovább

Ördög, akivel futsz...: Rendhagyó Superbutt lemezbemutató, ésegy csipetnyi The Southern Oracle

Hiába, élni tudni kell. Egy lemezbemutatóval egybekötött születésnap talán minden zenész álma. A tizenegyedik éve pályán lévő Superbutt nemrégiben rukkolt elő új nagylemezével, melyet metál állatoknak szántak. A Music for animals szám szerint az ötödik a sorban, míg Vörös András születésnapjaiból szeptember 30-án már a negyvenediket hagyta maga mögött.

Tovább

As I Lay Dying: itt egy újabb!

 Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az As I Lay Dying legénysége tíz éves fennállásának apropójából, november 7-én fogja kiadni tizenkét számot tartozó, Decas című dalcsokrát, melyről a korábban már bemutatott Paralyzed című tétel után, most egy Judas Priest feldolgozást lepleztek le a metalcore keresztapái. Az Electric Eye egy like-ért cserébe tesztelhető a csapat Facebook csatornáján.

Evil Tiger Vulture Európa turné: Budapesti állomás!

 A keresztény zajos metál elitjébe tartozó Norma Jean vezette csomag, a Skalar Music Hungary jóvoltából jövő év március 9-én fog bizonyítani a Dürer Kert közönsége előtt, ahová a szintén keresztény The Chariot, a Sumerian Records fiatal üdvöskéje a Stray From The Path, és az Admiral's Arm kíséri majd el Cory Brandan csapatát. Az elővételes jegyekhez október 10-től lehet majd hozzájutni a szokott helyeken, az eseményt a Facebook-on pedig itt jelölhetitek. További információk hamarosan!

Cadaveres - Beindultak a koncertek

A Cadaveres-ből Körmöczi Péter jelenti: „Október 7-én elindulnak a zenekar őszi koncertjei. Az első bulin Tatabányára (Balikafalvára) látogatunk, ahol már több mint 2 éve nem jártunk. Másnap Szlovákia irányába indulunk, ott Dunaszerdahelyen lépünk fel. Októberben ellátogatunk egy ausztriai fesztiválra, majd novemberben beköszönünk erdélyi barátainknak, Székelyudvarhelyen. Magyarországon találkozhattok még velünk pár klub bulin - Mosonmagyaróváron, Kazincbarcikán, Balmazújvárosban, Győrben - az év végén pedig Székesfehérváron búcsúztatjuk a 2011-es esztendőt. Részt veszünk egy különleges eseményen is Budapesten, október 31-én a Dürerben fellépünk a Kettőnégy szokásos Halloween Party-ján, egy feldolgozás szettel.

Tovább

Bring Me The Horizon - Bunyó koncert közben

A Parkway Drive, az Architects, a Deez Nuts társaságában turnézik éppen Amerikában a Bring Me The Horizon. Hétfőn Salt Lake City-ben adtak koncertet, de alig pár perccel a színpadra lépésük után a közönségből jó páran dobálni kezdték a bandát. Emiatt, ahogy lenni szokott a koncert megállt, a banda frontembere Oli Sykes pedig elkezdte osztani a népet, aztán mivel bátor ember, színpadra is hívta a helyi kemény csávókat, akiknek több se kellett, így pillanatok alatt vagy tizen ugráltak fel a színpadra. Egyikük az énekest akarta elkapni a többiek pedig a biztonságiakkal pofozkodtak egy jót. Végül a koncertet háromnegyed óra állás után megtartották. A lényeg az alábbi videón 3:00 tól.  

Németország agyas álomszínháza: Brainstorm - On The Spur Of The Moment

Mindig vitába szálok azokkal a barátaimmal, akik azt állítják: a rock(metal)zene kilencven akárhányban elhalálozott. Nem értek egyet velük, de vannak pillanatok, amikor megértem őket. Ebben az évben (is) tömegével jöttek ki a 3,5 tájékán osztályozható albumok. Melyek – legalábbis szerény megítélésem szerint – „ott vannak a szeren”, kíválóan kevertek, a zenészek profik, maguk a trackek pedig az alműfajnak megfelelve dallamosak, vagy éppen odab.szósak, ahogy kell. Talán éppen ezzel az „ahogy kell”-lel van a baj.

Mondhatnánk, jó idén a termés, de az ízeket, zamatokat a régi öreg „szőlőtőkék” termik. Már amelyiket nem hálózta be a tőke, vagyis egy túlságosan ügybuzgó kisgazda (nem Torgyán doktorra gondolunk). De lehet, hogy én vagyok csak az öreg. Mindenesetre gondban is vagyok, mert ezekre az albumokra – mint amilyen a Brainstorm szeptember 30-án megjelent anyaga is – három és felesnél rosszabbat adni dőreség. Mármint ez nem baj, csak éppen ez az osztályzat nem tudja kifejezni azt az űrt, ami a cd hallgatása után az ember lelkében marad.

Tovább

Alkohol-mérgezésben halt meg az egykori Warrant énekes

Mint arről korábban mi is beszámoltunk Jani Lane-t a Warrant egykori énekesét augustus 11-én holtan találták egy Woodland Hills-i szálllodában. Az énekes halálát sokan már akkor alkohol problémáinak tulajdonították, amit a most a Los Angeles megyei halottkém meg is erősített, hiszen a halál oka akut ethanol mérgezés.

 

 

Boom Boom a Barba Negra Music Club-ban

Örömmel tudatjuk minden kedves érdeklődővel, hogy közel 10 éves kihagyás után ismét koncertezik a Boom Boom zenekar, amelyben nem kisebb nevek muzsikálnak együtt, mint:

Borlai Gergő dobok, Jamie Winchester ének-gitár, Mohai Tamás gitár, Szappanos György basszusgitár, és Tátrai Tibor gitár.

A zenekar repertoárjában saját szerzeményei mellett olyan előadók dalainak feldolgozásai is szerepelnek, mint Jimi Hendrix, Lennon-Mc Cartney, Stevie Wonder, vagy éppen Robben Ford.

Tovább

The Red Shore: vége!

 Az ausztrál illetőségű The Red Shore, nemrég jelentette be Facebook csatornáján, hogy különböző okok miatt nem kívánják tovább folytatni a 2005-ben alakult, három nagylemezt és egy EP-t megélt deathcore projektet. A csapat legutóbbi nagylemeze tavaly jelent meg The Avarice of Man címmel. A hivatalos közlemény itt olvasható, a csapat legutóbbi videóját pedig lejjebb lehet megtekinteni.

Silverstein a Dürerben

Jövő áprilisban ismét történelmi pillanatnak lehetünk szem- és fültanúi, hiszen az előző évtized egyik legmeghatározóbb emocore/post-hardcore zenekara, a Silverstein debütál hazai színpadon, mégpedig egy kétségkívül fülledt klubkoncert formájában.

 

Ennek igazi értékét pedig nem csupán azon örömteli tény biztosítja, hogy a tíz éve töretlen felállással működő zenekar a mai napig képes megújulni, hanem az is, hogy a Dürer Kertben esedékes buli is igazolni fogja az első három nagylemez időtlenségét. Elvégre gondoljunk csak bele: egy egész generáció középiskolás éveit határozta meg a Silverstein – és teszi ezt a mai napig is a mostani tizenévesek körében –, lemezeladások tekintetében a Victory Records egyik legsikeresebb bandája voltak, akik folyamatosnak tetsző letisztulási folyamatukat követően is vissza tudták venni a gyeplőt annyira, hogy 2010-ben is jól álljon nekik egy-egy Propagandhi vagy Kid Dynamite-feldolgozás a minőségi slágerírás közepette. Mert ez a banda tényleg mindig az élvezeti dalszerzésről szólt, és legyen szó akár az olyan szerzeményekről, mint a Smashed Into Pieces, a My Heroine vagy épp a Vices, az ezerarcú zenekarnak épp olyan jól álltak a post-hardcore fogalmát újradefiniáló, ám érezhetően emocore/metalcore-ihlette tételek, mint a jóval populárisabb, rádióképes rockdalok. És ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a Hopeless Records (Enter Shikari, The Wonder Years) szárnyai alatt ténykedő bandának még mindig nem kell a szomszédba menni, ha innovatív és szerethető dalok írásáról van szó, és épp ezért vehetjük biztosra, hogy az áprilisi buli a koncertszezon egyik legnagyobb dobása lesz, legyen szó akár aktuális rajongásról, akár mosolygós nosztalgiáról. Mert olyan nincs, hogy a Silverstein jelensége, kérdésfeltevései és érzelemmel telített tinédzser-feszültsége bárki mellett is csak úgy elment volna. 

2012. április 8., Budapest @ Dürer Kert, 18:30
SILVERSTEIN (CAN) + VENDÉGEK
Jegyárak: 3.200 (elővételben) / 3.900 (a koncert napján)
Jegyelővétel: Westend Speed, Dürer Kert, Underground Store, CD Pince, Ticket Express

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum