RockStation

Ez várható: Uriah Heep koncert Budapesten, 2011. október 19én

2011. október 16. - sunthatneversets

A címben jelzett napon az újonnan nyílt Barba Negra klubban fogja tiszteletét tenni ez az egyedülállóan rendkívüli teljesítményt maga mögött tudó csapat. Negyven év, huszonhárom nagylemez, folyamatos jelenlét a rockszínpadokon! Alapítótagot csupán egyet mondhat még magáénak az együttes, Mick Box gitárost, de Bolder basszer is ’77-ben lépett be (először) a társaságba. Bernie Show énekesnek már szinte szégyenkeznie kell a maga 25 éves tagságával.

Hihetnénk: egy veterán banda retro-szagú levezető-turnéjáról van szó – de korántsem ez a helyzet! A zenekar, könnyen elképzelhető, hogy az év albumát tette le a rock-rajongók asztalára a tavasz folyamán Into The Wild címmel. Dicséretes módon az új lemezről négy dalt is megdörrentettek a legutóbbi koncerthelyszíneken – mindjárt kezdésnek az I’m ready-t, azután volt még Money talk, a címadó Into the wild, és a klippes Nail on the head. (Még legalább négyet játszhatnának!) Melléjük társulnak persze az úgynevezett „kihagyhatatlan” slágerek: Lady in black, July morning, Sealin’, Easy Living, Gypsy – hogy csak néhányat említsünk. Az eddigi helyszíneken 15-16 nótát húztak el, és ez tekintettel több lassan bontakozó szerzeményre, elég tisztességes játékidőt ígér.

Bár – szintén dícséretes módon – hajlamosak a setlist variálására, azért mi közzéteszünk a leginkább várható dalcsokrot.

Tovább

Februárban lesz a Fields of the Nephilim koncert

A Negative Art-tól kaptuk a következő hírt:

Mint azt már korábban nyilvánosságra hoztuk, a 2011.10.14-re meghirdetett Fields of the Nephilim koncertet a zenekar kérésére elhalasztottuk. A zenekar 2012 elején jelenteti meg új, dupla DVD-jét az EMI gondozásában és ehhez kapcsolódóan 2012 februárjában pótolják a koncertet. A pontos dátumra néhány napon belül fény derül.

A 2011 októberi koncertre megváltott belépők az új dátumra érvényesek lesznek, visszaváltásra pedig kizárólag a vásárlás helyén, november 1. és november 30. között van lehetőség.

Top 10 óda a Sátánhoz

Összeállításunkban megpróbáljuk a világra eddig rászabadított rengeteg istenkáromló/sátánimádó muzsikából kiválasztani a 10 legjobbat. Nem egyszerű feladat ez, hiszen akár egy 50-es listát is lazán össze lehetne hozni. Magzatpózban, üvöltve sírtam pár kedvencem lemaradása miatt. Azt azért megjegyezném, hogy ebben a szcénában nem hangemberek bűvölik a hangszereket. Nem kevés börtönviselt, gonosz figura játszik ezekben a bandákban, akik ha agresszív viselkedésről, gyújtogatásokról, vagy akár gyilkosságról legyen szó, nem csak szavakkal hanem tettekkel is élnek.
PS: A nótákat illene nem-youtube minőségben (is) meghallgatni.

Tovább

Először Magyarországon - The Get Up Kids@A38, 2011.10.12.

 

Október 12-én ért Budapestre a kansasi The Get Up Kids, Skalar Musicos szervezésben. A zenekar az ezredvégi/ezredeleji punk-pop-rock-emo őrület egyik éllovasa volt, annak ellenére, hogy a magyarországi fiatalok körében sosem arattak nagy kasszasikert. Turnéztak a Green Day és a Weezer társaságában is, a Fall Out Boy egyenesen a létrejöttét tulajdonítja neki, de nagy hatással voltak a Blink 182-s Mark Hoppusra is. Ezzel nagyjából be is lőttem a zenei világot, a folytatásban beszámolót olvashattok a koncertről.

Tovább

Hamarosan Magyarországon a Heidenfest

Bikicsunáj akcióval várják a magyar rajongókat a szervezők. Már csak néhány nap, és október 20-án Budapestre érkezik a népies metalzenék legnagyobb utazó fesztiválja, a Heidenfest. A Club 202-ben fellépő csapatok – név szerint a finn Finntroll és a Turisas, a skót Alestorm, az orosz Arkona, a norvég Trollfest és az izlandi Skalmöld – a minap anyanyelvükön rögzítettek néhány kedves szót, kifejezetten a magyar rajongóknak szánva. Az üdvözleteket legjobban értő magyar rajongó pedig akár személyesen is találkozhat kedvenc bandájával.

Tovább

Koncertanyaggal jelentkezik a Scorpions

Búcsúzni csak szépen (vagy hosszan) ...., ahogy a mondás tartja. A német Scorpions pár napja jelentette be, hogy néhány klasszikus dalát újra felvette és azt kiegészítette pár feldolgozással. Ez a lemez Comeblack címmel jelenik meg novemberben, de a rajongóknak van itt egy újabb csemege is, ugyanis a banda 2011. április 15-én Saarbrücken-ben adott koncertje Get Your Sting & Blackout címmel cd-n és blu-ray-en is megjelenik, ráadásul utóbbin 3D-ben. Ha kíváncsi vagy a koncert setlist-jére katt a továbbra.

Tovább

Wisdom hírek

A zenekartól kaptunk híreket:

Szombaton indul a 10 éves jubileumi turnénk, az X WISE YEARS TOUR. A 10 állomásból 8 INGYENES, az első és az utolsó belépős. Egy fantasztikus koncerttel kezdünk Kiskunfélegyházán, a Tirana Rockers és a Thunderbolt társaságában.

Egy kis FACEBOOK JÁTÉK is kapcsolódik a turnéhoz:
Amennyiben a turné 9 vidéki állomásának Facebook esemény oldalán jelölöd magad, hogy "Ott leszek" és az eseményt legalább 1x megosztod üzenőfaladon, tiéd lehet 1 Judas CD és 1 koncertjegy a december 17-i budapesti lemezbemutatóra! Részletek itt.

Fontos itt megjegyeznünk, hogy a Szolnoki Művház váratlan bezárása miatt, az OKTÓBER 22-i turnéállomásunk KESZTHELYen lesz az 512 klubban. A klub új helyszínen, a Csík Ferenc sétány 2. szám alatt üzemel jelenleg. A december 17-i Club202-es LEMEZBEMUTATÓra már kaphatóak a jegyek ELŐVÉTELben. Itt is van egy akciónk, nevezetesen, hogy aki elővételben vásárolja meg jegyét a koncertre, a helyszínen egy Wisdom pólóval lesz gazdagabb. Annyi a kitétel, hogy az első 300 elővételes érkező között kell lennetek. A jegyek a Ticketportal hálózatán keresztül, illetve a Club202, Headbanger, Hammer, CD Pince helyszíneken kaphatók, valamint honlapunkról rendelhetők.

WEBSHOPunk bővült pár funkcióval, mostantól 4-féleképpen tudtok Wisdom cuccokat rendelni, nem csak utánvétellel. Így jóval olcsóbban meg lehet úszni 1-1 rendelést. Nagyon sokan kerestétek, ezért pár napon belül kapható lesz a JUDA PULCSI is, várhatóan egy másik fajta kapucnis megoldásban, mint az eddigiek.

Bő 2 hete leforgattuk az új VIDEOKLIPünket a HEAVEN AND HELL dalunkra. Hamarosan jön is a videó, de előtte itt egy kis szösszenet a kulisszák mögül.

Jövő kedden Pain of Salvation az A38-on

Ez a kivételes képességű banda, a svéd PAIN OF SALVATION folytatja örökös útkereső zenei kalandozását a Road Salt című dupla-album projekttel, mely emocionálisan rendkívül intenzív,  s ezúttal a hetvenes évek klasszikusabb, ugyanakkor hihetetlenül színes rockzenéje felé hajlik. Világunkban, melyben a művészetet egyre merevebb szabályok s egyre konformistább koncepciók vezérlik, a PAIN OF SALVATION megteremtette a maga kis zugát a nemzetközi zenei színtéren. Intelligensen megkomponált és okosan összerendezett dalaikban funk, pop, metal, disco, blues, gót elemek vegyülnek arab és keleti zenei hatásokkal, s egyéb, némiképp extrém zenei stílusokkal, s ez mind egységes egésszé áll össze.  A PAIN OF SALVATION tudatosan igyekszik elkerülni minden művészi kompromisszumot, kizárólag minőségi munkára és elmélyült tartalmakra törekszik. „Ügyesség és komplex szemlélet kell ahhoz, hogy működjön a dolog, nem pedig funkcionalizmus vagy design,” mondja a  banda frontembere, Daniel Gildenlöw, - „szóval igyekszem eldugni a motort, a masina alapvetően azért van, hogy gondolatokat és érzéseket közvetítsen.” Pontosan ez az, amiért albumaikat olyan jól fogadják a kritikusok és a különféle táborokhoz – a nu metaltól a prog rockig, sőt a világzenéig - tartozó rajongók egyaránt.

Tovább

Napi noise: Today Is The Day- Pain Is A Warning

Az idén tavasszal, amikor is a Today Is The Day a Soilent Green elő zenekaraként tiszteletét tette nálunk, rá kellett jönnöm, hogy ők is hasonló –persze kisebb mértékben- urbánus legendával büszkélkedhetnek, mint a Mastodon. Aki ott volt, mindenki egy majd tíz évvel ezelőtti Neurosis bulit emlegetett, ahol is a TITD volt a warm up. Persze az mindenki szerint jobb volt, és sokkal kultabb tartalommal bírt. Esetleg az idő adott kellemes utóízt az emlékeknek…
 

Tovább

Bonechrusher Fest a Dürerben

Február 22-én a Skalar Music jóvoltából elég zúzós estére számíthatnak azok akik kilátogatnak majd a Dürer Kertbe, hiszen a Bonechrusher Fest ezen a napon éri el Magyarországot, olyan bandákkal, mint a Carnifex, a Beneath The Massacre, a Within The Ruins, a Molotov Solution és a Betraying The Martyrs. Jegyek október 17-től kaphatóak majd 3.900 Forintért.

THE GET UP KIDS: a My Chemical Romance billentyűsével!

Bár a zenekar rajongóinak nem okozhat különösebb meglepetést, hogy a holnap Budapesten fellépő The Get Up Kids azzal a James Deweesszel jön, aki itt alapítóként, a My Chemical Romance-ben pedig turnébillentyűsként van jelen, azonban a nyugati rajongóknak még le kellett mondaniuk a teljes élményről, mert a korábban a Coalesce-ben is megfordult zenész még épp a tengerentúlon turnézott másik zenekarával. A ’Danger Days aktuális turnéja három napja fejeződött be, így már biztos, hogy a The Get Up Kids teljes felállásban játszhatja le feltehetően utolsó Európa-turnéját: a banda ugyanis egy hete tett egy bejelentést, mely szerint mostantól igen sokáig nem fognak átjönni a kontinensre, és úgy általában a turnézás gondolatától is elzárkóznának. Így ha tényleg szeretnéd annak rendje és módja szerint teljes felállásban és ereje teljében – sajnos feltehetően utoljára – élőben látni a kilencvenes évek emo-színterének egyik legnagyobb zászlóvivőjét, mindenképp az A38-on lesz a helyed, ahol a hangulatot majd Norbert Kristof fellépése alapozza meg.

Fürge csirke lábak: Chikenfoot - III.

...vagy nem is olyan fürgék, hiszen nem mai csirkékről van szó. Újabb szupergroup: Sammy Hagar (ének, gitár) és Michael Anthony (basszer, mindketten ex-Van Hallen), Joe Satriani (természetesen gitár, de a kevés billentyűt is ő kezeli), no meg a Red Hot Chili dobosa, Chad Smith is itt van. Utóbbi csupán a cd-n jeleskedik – anyazenekarával kapcsolatos bokros teendő miatt a koncerteken másik ütős kíséri ezt a „nem semmi”-csapatot.

Tovább

Dallamos HC a Szabad Az Á-ban

Áprilisban már megismerhette a budapesti közönség a The Words I Never Saidet, hiszen olasz feleink a Trafikban adták első Olaszországon kívüli koncertjüket, melynek további apropót szolgáltatott, hogy a koncertet követő napon a srácok a More Than Life vendégeként járták végig Európa klubjait. Az akkor megjelent közönség pedig nem is csalódhatott a bizonyításvágy és alázat által fűtött srácok produkciójában: modern szellemiségű, dallamos hardcore és metalcore mezsgyéjén mozgó dalaik élőben is kiváltképp működtek – ettől pedig most sem kell tartani, bár némi változás történt a zenekar háztájékán.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum