RockStation

Újrahasznosított pokol: Tsjuder - Legion Helvete (2011)

2011. október 23. - scorn

A Tsjuder a klasszikus zúzós, kompromisszummentes ördögi black metalt tűzte zászlajára már megalakulásakor és 2006-os feloszlásukig jó két évente adtak ki albumokat. Meg is lett a kemény munka gyümölcse, az utolsó 2004-es Desert Northern Hell album idején (a műfaj mércéihez mérve) hatalmas népszerűségre tettek szert. Egyébként ez a legjobb albumuk, odabaszós hangzás, kemény témák, kiváló image. Ezen album első nótája, a Malignant Coronation
számomra minden idők egyik legjobb (old school szellemiségű) black metal nótája, valami olyan erőtől duzzató szélsebes szörnyeget, hogy lerakod a hajad! Épp ezért nagyon vártam ám az új Tsjuder-t.

Tovább

Betiltották a Rammstein koncertjét!

Mielőtt bárki - aki jeggyel rendelkezik a budapesti koncertre - infarktust kapna, gyorsan elmondjuk nem kell megijedni, nem a november 10-ei koncertről van szó.

Németországban az adventet megelőző vasárnap is ünnepnapnak számít, ráadásul a "Totensonntag" idén november 20-ra esik, így a Müncheni Közigazgatási Hivatal úgy határozott, hogy a Rammstein aznapi koncertjét nem lehet megtartani a városban.

A Hivatal álláspontja szerint a zenekar fellépése nem illik ehhez a naphoz, hiszen ilyenkor nincs szükség látványos előadásra, ahol égő emberek rohangálnak a színpadon és obszcén dalszövegekre sem. Később a zenekar felléphet, de ezen a napon semmiképpen sem.

Tovább

Júliusi reggel rocktóberben – Uriah Heep, Budapest, Barba Negra Music Klub, 2011. október 19.

 

Azon vagyunk mindig, hogy mihamarabb fent legyen a beszámoló egy-egy koncert elmúltával. Bizony nem mindig kellemes a „civil” munkanap után, néhány órás alvással hátunk mögött nekiülni ezt megírni. (Nem panaszképpen írom, hiszen ez részünkről szerelem, életünk fontos része.) Most viszont az mozgat, hogy ha ezek az „öregfiúk” így bírták a tegnap estét (a zenészekre vonatkozólag, de írhatnám ugyanezt a közönségről), akkor nekem is bírnom kell. Főleg így, hogy nekem is jutott jócskán az ő életerejükből – átsugárzott rám, ránk! Azt hiszem, erről szól, erről kell, hogy szóljon a rockzene...

Tovább

Áprilisban jön az új The Cult lemez

Csak áprilisban jelenik meg a The Cult új nagylemeze, amelyen a banda a Capsule I és II kiadványokon már producerkedő, Masters Of Reality főnők Chriss Goss-szal dolgozik újra együtt.

Chris Wyse basszer szavai szerint energikus, rockos hangzásvilágú lesz az új album, amolyan Zeppelin/Stooges keverék, és a mélység új szintjeit villantja fel. A lemez kiadója a Cooking Vinyl Records lesz, ahol olyan előadók lemeze jelenik meg többek között, mint a The Prodigy vagy a Marilyn Manson.   

Alább a Capsule II-ről hallgathattok meg egy dalt.

 

Összebalhézott Nagy Dávid (ex-Pokolgép, Zoli Band) és a Magor !

Az okokat nem tudjuk viszont a végeredményt megnézheted a Magor zenekar legújabb Nem kell hogy félts című klipjében. A klipet megint a Render Media készítette. Úgy látszik Magorék nem nagyon akarnak a jól bevált dolgokon változtatni.

A Nem kell hogy félts eredetileg egy nagylemez beharangozója lett volna, de mivel Hoffman"Hofi"György külföldre költözött a zenekar jelenleg gitárost keres a további folytatáshoz. Ha tetszik a zene és menne a szóló jelentkezz: speckroli@freemail.hu vagy 06-20-588-7844-es telefonszámon.

Felolszlott a HAW!

A tegnapi nap folyamán a stoner/doom vonal egyik hazai zászlóshajója váratlanul bejelentette, hogy három évnyi zenélés után az együttes útjai külön válnak. A Haw facebook oldalán a következőt üzenetet lehet olvasni:

Kedves Barátaink!
Egyik szemünk sír a másik nevet, ahogy mondani szokás. Sír, mert a HAW itt, ebben a formában véget ér. Nevet, mert elképesztően szép volt az idáig vezető út. Egy egész életre elég gyönyörű élményt kaptunk egymástól, a zenénktől, és tőletek! Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ride Free!

 


 

HAJRÁ LILÁK! - Szurkolói dal készült Újpest szimpatizánsoknak

Ami késik nem múlik, így végre örömmel tudatjuk, hogy vadonatúj és egyedi szurkolói nóta készült az Újpest szurkolói számára. FAT szurkolói szövegét interpretálta a Nadír. A hazai doomcore színtér meghatározó és egyedi bandája által alkotott muzsika éneksávjai körül akadtak bizonyos nehézségek, így a dal végleges verziójára pár napot még várni kell. Kárpótlásul azonban annak elkészültekor letölthetővé tesszük a dalt.    

Ebben a stílusban így is egyedi mű született. A megvalósítás nem volt nehéz, hiszen a dal készítői szoros kötődést éreznek az Újpest FC iránt. Reméljük, hogy az eposszal segítjük az október 22-ei Ferencváros elleni Újpest győzelmet, valamint a nehéz helyzetben lévő klubbot, és nem utolsó sorban a csüggedni látszó szurkolókat is újra harcba szólíthatjuk. A dalt hallva igazi csatába hívó harci himnusz született.
 
A dalt a RockStation Facebook oldalán lehet meghallgatni mostantól, ehhez annyit kell tennetek csak, hogy nyomtok egy Like-ot és ezután a Player-en hozzáfértek a dalhoz. Tehát HAJRÁ LILÁK! 

Casketgarden - Egy előzetes és az új lemez borítója

A mosonmagyaróvári Casketgarden új lemeze The Estrangement Process címmel fog megjelenni az itt látható borítóval. A srácok nem magyarázkodnak az új dalokról, hanem mindjárt az arcunkba is tolnak egyet, igaz az Unlike még nem a végleges verzióban hallható itt.

A csapat már tényleg a végső simításokat végzi az anyagon a SuperSize Recordingban Varga „Pici” Zoltán vezetésével. A borító is hasonló cipőben jár, a munkálatokat Jacsó Balázs (Cadaveres, előző Casket, Concrete, Depths Of Depravity stb) végzi.

 

Unlike (advance mix 2011) by Casketgarden

Üvöltsünk a hold felé! - Akela a Club 202-ben

A lassan már hagyománnyá váló őszi Akela-fesztivál,  azaz az idén a 16. Farkas nappal egybekötött "Ördögi Gitár Parádé" október 31-én éjjel kerül megrendezésre, a volt-Wigwam színpadán. Az Akela zenekar tagjai a népligetben adott, nagy sikerű, energiával teli koncertjük után újra egy mindent testet és lelket megrengető farkasüvöltésre készülnek!

 

Tovább

Leültették a hajó legénységét - Pain Of Salvation@A38, 2011.10.18.

A kultikus Pain Of Salvation tette tiszteletét kedd este az A38-on. A svéd zenekar sokadszorra jár már Magyarországon, de úgy fest, se ők a közönséget, se a közönség őket nem tudja megunni. Ezúttal sem sikerült belefáradnunk, ismét egy kiváló előadással örvendeztették meg az összegyűlteket. Az év egyik legjobb zenei élménye volt, folytatás után a részletek.

Tovább

Foundation és Expire a Dürerben

A Bridge Nine számára az idei év talán legnagyobb meglepetését a Foundation bemutatkozó lemezének fogadtatása okozta, mert az ugyan igaz, hogy a kilencvenes évek tradicionális, hangulati és érzelmi szélsőségekben gondolkodó metalos hardcore-hangzása az utóbbi évtizedben sem tűnt el, ám mostanra mégis felnőhetett egy olyan huszonéves generáció, amely ereje teljéből képes épp annyira őrizni a hagyományokat, amennyire hozzá is tud tenni ahhoz saját érzésvilágán keresztül. És olybá tűnik, ennek a hullámnak állt az élére a Trial ominózus kislemezéről elnevezett atlantai zenekar.

Tovább

A fekete összes árnyalata: Will Haven- Voir Dire

Az USA-nak vannak bizonyos városai, amelyek makacsul összenőttek egy-két rock zenei műfajjal. Ott van ugye New York-nak a hard core, Seattle-nek a grunge, vagy a San Fransisco térségének betudható Bay Area-nak a trash. Ha Sacramento legmarkánsabb zenei arculatát próbálnánk meghatározni, bizonyára a leginkább érzelemdúsabb, és legelborultabb metál zenekarok otthonának büszke cím tulajdonosa lenne a kaliforniai város. Mindezt úgy, hogy csupán két zenekar munkásságát tekintjük. Az egyik ezek közül a Will Haven.
 

Tovább

VolumeFeeder - Megjelent a kislemez

A hódmezővásárhelyi VolumeFeeder 2003-ban alakult, akkor még SWAMP néven. A húzós, dallamos heavy-rockban utazó csapat jelenleg a Balázs Imre – ének, gitár; Drahota Gergő – basszusgitár; Jaksa Róbert – dob felállásban zenél. Robi a dobos emellett 2011 tavaszától az Ektomorf sorait is erősíti.

A csapat nemrég jelentette meg Middle Finger Attitude című kislemezét, amely ráadásul ingyen letölthető INNEN.

Itt vannak az első részletek a Lulu-ból

Mint már szinte mindenki előtt ismert Lou Reed és a Metallica közös albuma Lulu címmel jelenik meg nemsokára. Akár naponta is közölhettünk volna híreket az albumról, mert két naponta csepegették az infókat. Most viszont már mindegyik dalba bele is lehet fülelni, igaz csak 30 másodperc erejéig, de ez is több, mint a semmi. Ehhez csak IDE kell kattintanotok.

Mike Watt: Budapesten az And So I Watch You From Afar vendégeként!

Ugyan lélekben már többen is rákészülhettek arra, hogy 2011 nem feltétlenül tartogat már meglepetéseket, a november 3-án esedékes And So I Watch You From Afar-koncert mégis felborítja az előzetes számításokat, ugyanis az észak-ír zenekar vendégeként nem más teszi tiszteletét a Dürer Kertben, mint a The Stooges és a Minuteman soraiból is ismert Mike Watt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum