RockStation

Az emlékekből élni: Bush- The Sea Of Memories

2011. november 06. - RaczUr

A Bush a kilencvenes évek közepén egy igen eladható név volt a rock zenei szcénában, és mindehhez csak annyit kellett tenniük, hogy megírjanak egy népslágert a Swallow személyében (na jó volt egy Gasoline című szerzeményük is). Ezenfelül nem sok mindent tettek le az asztalra, kiváltképp az utóbbi tíz évben – merthogy a frontember filmes szereplése a Constantineban zenei szempontból nem ez a kategória-. Én meg is lepődtem azon, hogy 2011-ben egy lemezt piacra dobtak, holott régóta tudjuk, hogy grunge halott, és már gyanakszunk egy ideje arra is, hogy a rádió rock is tetszhalott állagban entitál.
 

Tovább

Persistence Tour: Bécsig is eljut a Suicidal Tendencies fesztiválturnéja

Ugyan 2011-ben a hardcore szerelmeseinek nélkülözniük kellett a kontinens valaha volt legnagyobb hardcore-turnéját, a Persistence Tourt, ezért cserében 2012 elején az utóbbi évek legerősebb összeállítását tekinthetik meg az ínyencek, hiszen a szervezők módszeresen kitettek magunkért. Ennek szellemében pedig a régi motorosok épp annyira lesznek kaphatók a minőségi nosztalgiázásra, mint az újsulisok arra, hogy kedvenc bandáik koncertjén mosholjanak, és ezért nem is kell annyira messze menni.

Tovább

Deathstars - Válogatáslemez és új videó

A nemsokára hazánkban a Rammstein elő-zenekaraként fellépő svéd Deathstars új válogatáslemeze tegnap jelent meg The Greatest Hits On Earth címmel. Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Death Is Wasted On The Dead (új dal)
02. Metal (új dal)
03. Death Dies Hard
04. Blitzkrieg
05. Motherzone
06. Synthetic Generation
07. Tongues
08. Blood Stains Blondes
09. Cyanide
10. New Dead Nation
11. The Mark Of The Gun
12. Chertograd
13. Semi-Automatic
14. Syndrome
15. Play God
16. Opium

A Metal című eddig kiadatlan dalhoz pedig még videó is készült.

 

Mos már tényleg újjáalakul a Black Sabbath?

A Black Sabbath hivatalos honlapjának főoldalán ez a fentebb látható kép fogadja  a látogatókat, ráadásul a banda eredeti logójával. Sajtóértesülések szerint Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward egyaránt ott lesznek aznap a hollywoodi Whiskey A Go Go klubban, ahol állítólag nagy bejelentésre készülnek.

Augusztusban már egyszer újjáalakult a banda az internet segítségével, de ezt aztán hamar cáfolták, most viszont majdnem biztosnak látszik a dolog. Tony Iommi még múlt hónapban a Terrorizer Magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a négy eredeti tag közösen próbált és nagyon élvezték a dolgot. Egy biztos november 11-én kiderül az igazság.

Dharma - Frontember kerestetik

A zenekartól kaptuk az alábbi hírt:
 
Sajnos zenei és emberi nézeteltérések miatt Nicia és a zenekar útjai elváltak, így jelenleg új énekesre vagy énekesnőre van szükségünk, aki tudja vállalni a rendszeres heti közös próbákat ill. fellépéseket. Kor és nem másodlagos, viszont színpadi és stúdiós tapasztalat, megbízhatóság és kreatívitás alapfeltétel. A már zeneileg komplett második lemezünket szeretnénk minél hamarabb megjelentetni és élőben promotálni ezért ha érzel magadban elég elkötelezettséget és kitartást akkor jelentkezz az alábbi elérhetőségen: dharmaofficial@gmail.com
 
Csak komoly, megfelelő hozzáállású frontemberek jelentkezését várjuk referenciával, természetesen nyitottak vagyunk az új dolgokra.

 

5 év után ismét MORBID ANGEL koncert Magyarországon!

A 8 éves szünet után megjelent Illud Divinum Insanus című album – kísérletező stílusával - egy újabb mérföldkő a zenekar és az extrém-metal színtér életében. Az új albumhoz kapcsolódó turné november 27-én ér Budapestre, a Club 202 színpadára.

Illud Divinum Insanus Tour
MORBID ANGEL + NECROPHOBIC + BENIGHTED + NERVECELL
2011. 11. 27.     Club 202     19:00     jegyár:     6.500.-

Görcsmentes tizenhárom: Megadeth – TH1RT3EN

Aki azt mondja, hogy a tavaly és idén lebonyolított Big Four koncertek a Megadeth, a Slayer és az Anthrax népszerűségének növelésére, esetleg egyes zenekarok renoméjának visszaállítására nem voltak jók, az hazudik. A Metallicanak meg mondjuk mindegy. Azóta az Anthrax egy bivalyerős lemezzel jelentkezett, a Slayer még nincs ráállva a két évenkénti lemezmegjelenésre, a Metallica meg mindenhol koncertet ad, ahol erre felkérik. Itt van viszont a Dave Mustaine vezette Megadeth, akik meg két évente azért ki szoktak adni egy lemezt, azt meg tudjuk, hogy a legutóbbi, az Endgame 2009-ben jelent meg.

Tovább

A nehézségek leküzdésének aláfestő zenéje – Interjú Steve Von Tillel, a Neurosis énekes-gitárosával

A súlyos, nyomasztó hangulatú, kísérletezős muzsikák hívei számára az év legfontosabb eseménye minden bizonnyal az amerikai Neurosis nyári Európa-turnéja volt. A mai sludge, ambient, post-rock stb. színtér egyik legnagyobb hatású zenekarának énekes-gitárosával, Steve Von Tillel a portya utolsó állomásainak egykén, Bécsben Magnetic Star beszélgetett a koncert előtt.

Volt-e valami különleges apropója az idei európai turnétoknak? Hogyan hoztátok össze?
Steve Von Till: Nekünk midig öröm, ha együtt indulhatunk útnak és zenélhetünk. Volt egy kis időnk, amikor el tudtunk szabadulni a munkánkból, úgyhogy leszerveztük. Felhívtunk néhány ismerőst, és megpróbáltuk beindítani a gépezetet.

Tovább

Iron Maidnem - Metal jubileum - 15 év!

Jubileumot ünnepel a hazai metalzene. Nem is akármilyet, hiszen a tribute-kultúra egyik első itthoni képviselője alakult meg 15 éve.  Az Iron Maiden Európa-szerte ismert magyar szinkronja, az Iron Maidnem zenekar hatalmas show-val ünnepli az évfordulót. A múltidézés és ünneplés helyszíne az újonnan nyílt "Wigwam", azaz a Barba Negra Klub lesz. A slágerek mind régiek, a vendégek pedig a 15 év társ-zenekarai, a tagok egyéni projectjei; a hazai metal-körökben immár legendává érett Lady Macbeth, a tavaly debütált Chronology, a Belfegor csapata, és az idén már negyedszázados Exit zenekar lesznek.

Tovább

Klipözön: Trivium, Protest The Hero, A Plea For Purging és Architects

Az Architects legénysége az október utolsó napján megjelentetett legújabb, Devil's Island című nótáját, a Trivium a nyáron megjelent nagylemezen található Built to Fall-t, a Protest the Hero a Hair-Trigger-t, míg A Plea for Purging legénysége pedig a november 8-án megjelenő nagylemez Heart of a Child című tételét filmesítette meg.

Tovább

God Is An Astronaut a Dürerben

A 2011-es koncertszezon egyik legemlékezetesebb eseménye a God Is An Astronaut hazai debütálása volt, hiszen a post-rock koronázatlan királyai méltán bizonyították, hogy szenvedélyben és érzelmi telítettségben gazdag szerzeményeik a lehető legdinamikusabb élő előadásmódot vonják maguk után, a lemezszintnél is erőteljesebb megszólalásról nem is beszélve. Így aki akkor már átélhette a varázslatot, most repetázhat, aki pedig kihagyni kényszerült a legutóbbi alkalmat, most lehetősége nyílik a pótlásra.
Tovább

Iced Earth - Elkezdődött a turné

A nemrég Dystopia címmel (kritika hamarosan) új lemezzel jelentkező Iced Earth október 30-án kezdte meg Európa-turnéját a németországi Bochumban. A koncertről most megnézhettek egy videót, de ITT még többet is találtok

A turné november 24-én ér Budapestre a Club 202-be. Hogy itthon milyen setlist várható nem tudjuk, de Bochumban ezt játszották:

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum