RockStation

Történelem lecke fiúknak és lányoknak a Scorpions legújabb lemezén: Scorpions - Comeblack

2011. november 13. - viliricsi

Ezek a német „ízeltlábú” zenészek pont olyanok, mint az egyszeri alkoholista, aki imigyen szól a kocsmában: „már befejeztem, de még ezt azért megiszom, hiszen ez amúgy is csak sör”. Tudvalevő, hogy ők is elvileg nyugdíjba vonultak, de azért Rudolf Schenker gitáros csak közreműködött hathatósan a nem kevésbé híres tesó, Michael albumán, most meg itt ez a „csak” újrafelvételeket, feldolgozásokat tartalmazó cd, a Comeblack. Kíváncsian várjuk majd a kiadatlan felvételeket tartalmazó újabb lemezt, majd az azt követő reuniont új szerzemények kíséretében! :-)

Tovább

Új dobos a Sepultura-ban!

A mindössze 20 éves Eloy Casagrande váltja a Sepultura-ban Jean Dolabella dobost, miután ő inkább saját projektjével kíván foglalkozni a jövőben. Az új ütős korábban olyan brazil csapatokban fordult meg, mint a Gloria és André Matos csapata. Hogy a csávó 20 éves kora ellenére nem kispályás az a következő videóból is kiderül.    

No More Gravity Klip Premier!

 

A zenekar jelentkezett egy örömteli hírrel: Örömmel prezentáljuk második hivatalos videoklipünket amit a God of thunder című számunkra forgattunk (ismét teljesen saját erőből). Ez a szám a zárótétel az augusztus végén megjelent Falling with style című. (ingyenesen letölthető) kislemezünkről, ajánlott meghallgatni az egész albumot ha tetszik az efféle muzsika!

Hamarosan (tényleg hamarosan) újabb számokkal, klippel és bulikkal jelentkezünk. Minden információ a zenekarról megtalálható a facebookunkon, illetve dalok és szövegek együtt a bandpage oldalunkon.

A Skalar Music Hungary bemutatja: Get Infected! Tour

2007-ben az év egyik leginkább kitüntetettebb eseményének számított a Caliban aktuális Európa-turnéja, az azóta legendássá vált Darkness Over Europe, hiszen az A38 fedélzetére kiváltképp olyan zenekarok érkeztek meg, akik egytől-egyig akkor törtek be a nemzetközi véráramba. Az I Killed The Prom Queen épp a turné utáni feloszlásával vált meghatározóvá, a Bleeding Through ekkor próbálgatta azóta sem hallatott slágerorientált hangját a The Truth dalcsokrán, az All Shall Perish pedig a The Price of Existence-szel alkotta meg a deathcore egyik megkérdőjelezhetetlen alapművét. És ami a legszebb, hogy most a Get Infected turnéja ugyanazt kínálja a keményebb hangzások szerelmeseinek, amit akkor ez a csomag jelentett.

Tovább

Hivatalos: Eredeti felállásában újjáalakult a Black Sabbath!

Bár igazából már mindenki tudta, de tegnap Los Angelesben, helyi idő szerint 11.11-kor hivatalosan is bejelentésre került a nagy hír, miszerint eredeti felállásában (Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos) újra összeáll a Black Sabbath. Mindez egy videó formájában is rendelkezésünkre áll, de az biztos, hogy 33 év után - már ami az eredeti felállásra vonatkozik - új nagylemezt adnak ki, melynek producere Rick Rubin lesz, fellépnek a Download fesztiválon és utána világkörüli turné is lesz. Éljen!

És a sajtótájékoztató:

Színház az egész világ - Rammstein & Deathstars, Budapest SportAréna, 2011.11.10.

 
Tegye fel a kezét az aki a 90-es évek végén azt gondolta, hogy jó 10 évvel később a Rammstein intézmény lesz. Szerintem kevesen szavaztak volna erre. Ma már az is elmegy Rammstein koncertre, aki maximum három dalcímet bír felsorolni, elég ma az, hogy élőben elégetnek minimum vagy 200 liter kerozint, olyan színpadi show-elemeket használnak, mint senki más, hogy provokatívak, mindig szolgáltatnak valami témát, egyszóval eredetiek. Annak ellenére azok, hogy valószínűleg zenéjükre jóval többen gyakoroltak hatást, mint amennyire Ők fognak másokéra. 
Tovább

Setít utazás: Blut aus Nord - 777 - The Desanctification (2011)

A Blut Aus Nord számomra különleges zenekar. A Deathspell Omega-val karöltve mutatták meg, hogy igenis van értelme figyelgetni az újabb zenekarokat akik (ma már műfaj helyett inkább gyűjtőnévként funkcionáló) black metal-ban utaznak. Ahogy felnőtt egy generáció, úgy a  műfaj spektruma annyira széles lett, hogy az, hogy szimplán “black metal” (prefix nélkül) már szinte semmit nem mond el egy bandáról. Egy-egy zenekar olyan szinten tud különbözni, hogy a metszetük üres. Lehet jönni azzal hogy “óóó hát ez más zenei stílusnál is így van”, de egy nagy kankós.... Nem. Ennyire nem! Az olyan zenekarokra, mint a Blut aus Nord, rá lehet sütni, hogy industrial black metal, vagy avant-garde black metal, csak hogy ezzel kb semmit mondam, mert sem a Dodheimsgard-ra, sem az Arcturus-ra nem hasonlít. Az egész zene inkább hasonlít a Godflesh-re, mint bármilyen black metalra.

Tovább

Új dalt játszott a Faith No More Argentínában?

November 8-án a Faith No More fellépett Buenos Aires-ben, ahol egy olyan dalt is eljátszottak, amit rajtuk kívül konkrétan nem ismert senki sem. Most mindenki találgat, hogy ez valami új dal lehetett, vagy egy ki nem adott régi. Természetesen a rajongók az első változatnak örülnének jobban. Elég gyenge minőségi videó van a dalról, amelynek elején Mike Patton valamit mond spanyolul. Sokan ebben keresték a megoldást, de angolra fordítva ez hangzik el: Welcome to our marriage or funeral. Szóval okosabbak nem lettünk.

 

Letölthető a Nadir feldolgozásalbuma

A Nadir elkészült feldolgozás-lemezével, amely  az legutóbbi zenekari anyagokhoz hasonlóan letölthető a zenekar honlapjáról. A Nadir a kevéssé ismert kedvenceik egy-egy dalát gyúrta át ezen a The Underground Heroes című albumon, olyan bandákét, amelyek éppúgy inspirálják őket, mint a fő hatásaikként rendre emlegetett formációk, viszont nem számítanak gyakori hivatkozási alapnak.

A lemezen a hazai színtér olyan alakjai is közreműködtek, akikkel a banda jó ideje baráti viszonyt ápol. Így hallható a lemezen a Gorefest nótában Füleki Sándor (Wall Of Sleep) gitáron, a Stressball és az Eyehategod számban pedig Hámori Benedek (Torn From Earth) a vendégénekes. Mellettük Kósa Dániel a Nadir új basszusgitárosa is bemutatkozik vokalistaként több dalban.

Tovább

Dupla a Kowalsky meg a Vega új albuma

A Kowalsky meg a Vega tizedik születésnapja alkalmából november 25-én jelenik meg a zenekar dupla albuma a legnagyobb slágerekkel és tíz új szerzeménnyel. Az évtized lemeze anyagát a megjelenés napján a budapesti Barba Negra Music Clubban, az Illegál Fesztiválon már élőben is hallhatja a közönség.

A Kowalsky meg a Vega november 25-én megjelenő dupla albumának egyik fele az elmúlt tíz év számvetése. A zenekar az interneten szavaztatta meg a rajongóit arról, hogy a legnagyobb slágerek közül melyek kerüljenek Az évtized lemezére, de a végeredmény még a legfelkészültebb rajongókat is meg fogja lepni.

Tovább

o.O: Lou Reed & Metallica- Lulu

Érdekes egy kollaboráció, az egyszer biztos! Egyfelől itt van egy Lou Reed, akit ha névről nem is, de erről a számról mindenki ismer, és nem rég ismét felvetődött a ki tudja hányadik feldolgozása a Perfect Daynek, de Susan Boyle –ritka csúnya hölgy, brit dalolós tehetségkutató győztes- bánatára, a mi kárörömünkre ez a próbálkozás zátonyra futott. Emellett azért tevékenyen pakolászott Lou Reed a könnyűzene asztalára zeneműveket, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor kijelenthetjük, hogy egy legendás, ám egyslágeres úriemberről beszélünk, akiről a kultúrsznobok azt hazudják, hogy neki van a legszebb falsetto hangja. A másik fél a Metallica. Minden valamire való háztartásban van legalább egy Metallica poló.
 

Tovább

Flúg - Maxi jön

A zenekartól kaptuk az alábbi hírt:

November végén stúdióba vonul a Flúg, hogy rögzítsen egy maxit, melyre egy dal három verziója fog majd  felkerülni:  magyarul, angolul, és lesz egy rádió edit verzió is. 2009-ben jelent meg utoljára hanganyag a Flúgtól, így mindenki nagyon várja már, hogy az új maxi elkészüljön. Ennél jobban már csak egy új EP-t vár mindenki, de ez is szerepel a zenekar 2012-es tervei között. A maxi várhatóan még idén kézzel fogható állapotban lesz, és ahogy ez realizálódik, azonnal szólunk :)

Át folyamokon, túl a hegyeken: Thy Catafalque – Rengeteg

A Kátai Tamás (ex-Gire) személyével gyakorlatilag teljesen megegyező Thy Catafalque az utóbbi egy-két évben egész szép elismeréseket zsebelhetett be a nemzetközi underground szaksajtótól és a műértő közönségtől egyaránt. Tamás időközben Edinburgh-be költözött így az együttműködés is megszakadt a korábban őt segítő Juhász János gitárossal. A kezdetben tradicionális, kissé epikus black metálban utazó Thy Catafalque zenéjébe az évek folyamán egyre több zenei stílus kúszott be a népzenei motívumoktól az ambienten át egészen a drum'n'bass elemekig. Így jött létre egy olyan egyedülálló produkció, amely nemcsak itthon, de külföldön is bőven megállja a helyét.

Tovább

Lacuna Coil - Borító és a dalok

Január 23-án jelenik meg az olasz Lacuna Coil új nagylemeze a Century Media gondozásában Dark Adrenaline címmel.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Trip The Darkness
02. Against You
03. Kill The Light
04. Give Me Something More
05. Upsidedown
06. End Of Time
07. I Don't Believe In Tomorrow
08. Intoxicated
09. The Army Inside
10. Losing My Religion
11. Fire
12. My Spirit

 

Az album nyitódalát pedig már meg is hallgathatod:

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum