RockStation

Top 10: Rokkerék karácsonya

2011. december 25. - RaczUr

A karácsony ugye a szeretet, békesség ünnepe. A rock meg a lázadó non-konformisták zenéje. A kettő alapjáraton összeegyeztethetetlennek tűnik, de tudjuk jól a pénz, illetve a jóízű szarkazmus nagy úr, így nincs azon mit meglepődni, hogy egy karácsonyi rock/metál csokrot is összegyűjthetünk. Last christmas i give you my heart, meg All i want for christmas is you mentes területre tévedünk!

 

 

10- Blink 182: I Won’t Be Home For Christmas

Bemelegítésnek itt van a Blink 182. A karácsonyi hangulat megidézése a napsütötte Kaliforniából… Megy nekik? Nem hát! De nem is igazán akarják a szenteste hangulatát megidézni, inkább jó punkok módjára nagy fakoff-ot mutatnak a negédes x-mas fílingnek!

 


Tovább

Amikor Jézus újra eljön megmenteni a világot: Nazareth - Big Dogz

Nem kell megijedni a címtől; e hasábokon továbbra sem fogunk hitkérdésekről polemizálni. Csupán a Nazareth 2011-es albumának egyik dalcímét idéztem. De nem emiatt, sőt nem is a zenekarnév végett jelenik meg pont a mai napon e lemezkritika.

Ez a cd bizony néhány hónapja kijött már, de ezúttal szándékos volt a visszatartás. (Legalábbis volt kifogás a lustaságra....) Egyből arra gondoltam, milyen jó lesz majd Karácsonykor az erről szóló írással köszönteni a Rockstation olvasóit, egyúttal ajánlani is ünnepi hallgatni valónak. Mert ez egy ilyen hangulatú munka. Hallhatóan nem akar konkurálni sem az Anthrax, sem a Megadeth ezévi albumaival (meg persze a korábbiakkal sem).

Tovább

Ez volt 2011 a RockStation-ön

Bár az évből még pár nap hátra van, valószínűleg közületek is sokan inkább a bejglit tömitek majd, mintsem a számítógép előtt kukkoltok, történt-e valami érdekes a rockzene világában. Mivel mi is az előbbi tevékenységet preferáljuk inkább így az ünnepek táján, talán itt az idő egy kis összegzésre.

Tovább

Darkest Hour: Ryan Parrish nélkül

 Az este folyamán a Darkest Hour a Facebook csatornáján osztotta meg a rajongókkal azt a sajnálatos (ám már sejthető) hírt, hogy a csapathoz 1999-ben csatlakozott ütős, Ryan Parrish egyelőre ismeretlen okokból kifolyólag a továbbiakban már nem tagja a zenekarnak. Persze azt egyelőre még nem tudni, hogy a dobos hiányát vajon kivel fogja majd pótolni a zenekar, de ők is és természetesen mi is minden jót kívánunk Parrishnek a jövőre nézve.

Végül pedig álljon itt egy dal a zenekar legújabb lemezéről, a Human Romance-ről.

Distrust - Új Angertea videó

Az Angertea jelentkezett hírekkel. Amióta utoljára jelentkeztünk - a “Distrust EP” kiadása okán -, annyi történt, hogy leszerződtünk egy norvég kiadóhoz, a Smash Fabric Records-hoz, akik azóta újra ki is adták a “Twenty-Eight Ways to Bleed” című harmadik nagylemezünket, és a “Distrust EP-t” is. Emellett a szerződés tartalmazott egy új lemezre vonatkozó megállapodást is! A zenekar negyedik lemeze náluk fog kijönni 2012 szeptemberében!

A klipet június végén forgattuk Nagymágocson, a zenekar nagyszerű szülőfalujában! Ez egy aranyos kis dokumentumfilm arról, hogy a magunkfajta alföldi srácok hogyan is töltik a hétvégéiket! Dióhéjban: a főhős szénné büntet egy kedves lányt, aki utána a zenekar managerét nyirbálja kicsit szét! :) Jó szórakozást!



 
 

Az év legjobb rock/metál lemezei - Szerkesztőségi listák

Eljött az évvége, ilyenkor pedig szokás számot vetni, hogy mégis milyen volt a termés idén. Lehet persze azt mondani, hogy teljesen felesleges listákat írni, hiszen ezek mindig szubjektívek, mégis, ha sokan írják össze, melyek voltak a legjobb lemezek 2011-ben, és azokban van némi egyezőség, mégis talán valamennyire reprezentatív a minta. Idén egy picit újítottunk, hiszen megmondtuk nektek, melyik hónapban mi jelenik meg. Ezekből a megjelenésekből közel 200 album recenziója született meg, és volt olyan album is, amelyet csak meghallgattunk, de írás nem született róla .

Ha azt nézzük, melyik előadó szerepel a legtöbbször valamelyik listán, akkor egyértelműen a Mastodon új albuma a The Hunter viszi el a pálmát, még úgy is, hogy egyik listán sem végzett az élen, de sokunknál nagy kedvenc volt az Anthrax, a Thy Catafalque, a Five Finger Death Punch, vagy akár a Foo Fighters ezévi lemeze is. Jövőre pedig ismét sok, nagyon jónak ígérkező korong jelenik meg ...... 

Tovább

Új anyagon dolgozik a The Dillinger Escape Plan

Ben Weinman gitáros szerint megkezdődött a dalírási folyamat, melynek végén remélhetőleg elkészül a The Dillinger Escape Plan Option Paralysis című lemezének folytatása. Ben Billy Rymer dobossal dolgozik új dalokon.

A jövő év elején a folyamat kis időre biztosan megszakad, hiszen a csapat a Mastodon és a Red Fang társaságában brit turnén vesz részt utána pedig az ausztrál Soundwave Festival keretén belül lép fel.   

Zsigeri hardcore a hűség városából - Drawing: Indul a menet

Változatos anyagokkal keresik meg szerkesztőségünket a fiatal, feltörekvő zenekarok. Ezúttal egy őszinte, zsigeri, hamisítatlan hardcore anyagot szállított hozzánk az elektronikus levelezési rendszerünk. A folytatásban a soproni Drawing zenekar idei, Indul a menet című bemutatkozó lemezéről lesz szó.

Tovább

Februárban új Orange Goblin lemez

A brit stoner/doom Orange Goblin új albuma február 13-án lát napvilágot a Candlelight kiadó jóvoltából. Az album az A Eulogy For The Damned címet kapta.

A lemezre a következő dalok kerülnek:

01. Red Tide Rising
02. Stand For Something
03. Acid Trial
04. The Filthy & The Few
05. Save Me From Myself
06. The Fog
07. Return To Mars
08. Death Of Aquarius
09. The Bishops Wolf
10. A Eulogy For The Damned

A lemezt nyitó Red Tide Rising már meg is hallgatható ITT.

 

Karácsony 18+

Így néhány nappal az ünnep előtt talán megfér oldalunkon ez a kettő darab, a Karácsonyt sajátos módon értelmező zenemű. Megígérjük, az ünnepek alatt ennél sokkal, de sokkal visszafogottabbak leszünk, meghittebben fogunk ünnepelni.

Az első lehetőség az olvasók karácsonyi hangulatba hozására legyen a Prosectura zenekaré, akik olyan punk slágereket jegyeznek, mint.... sajnos már a címek sem tűrik a nyomtató-festékpatront. Az viszont nagy szerencse, hogy klip nem készült ehhez a nótához, mert bizony a dalszöveg vizuális megjelenítődése után nem hinnénk, hogy bárkinek jól csúszna az ünnepi vacsora. Viszont ha a gyermeteg intrót sikerül túlélni, egész jó kis rock and rollban lesz részünk.



 

Tovább

Megjelent a III. Műszak 26. száma

Mindenkinek, aki alig várja a karácsonyt és/vagy elege van már a felhajtásból és túl akar lenni az egészen! Irány a monitor előtt való ülés! A III. MŰSZAK NO.26. a dec.28-i Metró Klub fellépőire lett kihegyezve, így az interjú ügyosztályon a Káderek, a Pazar és a Drawing szerepelnek (az Igor már két számmal ezelőtt megmondta a tutit). Az Önkritika rovatban a Kötelező Közhelyek saját maga szedi szét vadonatúj lemezét, az Evolúcióban pedig a szerkesztőség teszi ugyanezt a Superbutt korongjaival. Továbbá jelentkezik még a Friss áru is (Slash, Chris Cornell, Helo Zep! és HétköznaPI CSAlódások). Kazettamellékleten a Helo Zep! első lemeze! Jó böngészést, jó kagylózást, további jó készülődést!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum