RockStation

Utószilveszter-core: Harm's Way, Dead End Path, Brutality Will Prevail, The Last Charge @ Dürer Kert 2012.01.01.

2012. január 05. - magnetic star

Kezdhetném azzal ezt a néhány sort, hogy igazán pörgősen indult az Újév, hiszen alig ocsúdtunk fel a szilveszteri pörgés utáni kábulatból – már akinek volt része benne –, máris jött ez a négy fellépős hardcore őrület. A valóság azonban az, hogy épp olyan szétesett és fáradt volt a buli (szándékosan nem „másnapos”-t írtam, straight edge arcok esetében nemigen állná meg a helyét...), mint bárki egy húzósabb év végi mulatozás után.

 

Igaz ez mind a közönségre, hiszen a négy zenekar közül csak kettőnek a műsora alatt ragadtatták magukat némi mozgásra páran, mind pedig a bandákra. Nem annyira zeneileg, mint inkább a színpadi produkciót tekintve. A budapesti The Last Charge korábbi emlékeim alapján intenzívebben mozog a deszkákon, ezúttal azonban legfeljebb a szett közepére / második felére lendültek bele Daniék úgy igazán.

Az alapvetően lassú, mélyre hangolt, nehezen kibontakozó témákra építő brit Brutality Will Prevail és a klasszikus New York-i hardcore hangzást képviselő, ám annál valamivel metalosabban megszólaló pennsylvaniai Dead End Path is eljátszotta, amit el kellett, csak éppen a deszkákat nem sikerült élettel megtölteniük.

A chicagói főbandából is elsősorban a keménykötésű, alaposan kivarrt frontember Hammers vonzza a tekinteteket, de azért bíztam benne, hogy az ő sludge jegyekkel megtűzdelt HC-jük élőben hasonlóan hatásos lesz, mint lemezen. Nos, nem így történt.

Ludas volt ebben részint az elmosódott gitárhangzás, amely sokat elvett a dalok karakteréből. Ráadásul az ének (amelyet stúdiófelvételen is kissé egyhangúnak találok a muzsika sokszínűségéhez képest) is nehezen kivehető zajmasszaként szólt, végképp a padlóba döngölve a buli élvezeti értékét. A program rövidségén már meg se lepődtem...

Amolyan vigaszági show volt ez, amilyenből minden turnén becsúszhat egy-egy. Talán maguk a zenészek is úgy voltak vele, hogy az előző esti ramazuri után most rutinból „zajonganak” egyet, aztán a következő állomáson biztosan megint minden passzol majd. Nekik is, magunknak is csak jobbat kívánhatok ennél!

Fotók: Réti Zsolt. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr223520848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum