RockStation

TOP 10 metál videó 2011-ből

2012. január 08. - sunthatneversets

Persze most mondhatjátok, hogy lehetetlen, amolyan örök igazságként a 2011-es, vagy bármelyik másik évből 10 videót összeszedni és kinevezni őket a legjobbaknak. Ráadásul akkor, amikor a lemezeladások terén döglődik a piac és klipből is kevesebb készül. Igén ám, de ma már sokkal inkább reklám egy adott bandának egy jó klip, így azért tavaly is születtek jócskán kiváló videók. Mivel keményebb zenekről van szó, kritikaként nem fogadjuk el egy-egy előadóról, hogy ez nem metál :-) Szóval ehhez tartsátok magatokat!   

10. FIVE FINGER DEATH PUNCH - Under And Over It

Álljon itt mindjárt kezdésnek egy magyar kötődésű csapat. A Zoltán Báthory vezette Five Finger Death Punch szépen lassan a milliomosok ligájába evezett.  Szőke csajos, segges-csöcsös, sport-verdás videóból pedig minden listába kell egy. Hát tessék!

 

9. ANATHEMA - Dreaming Light

Minden listába kell egy művészi videó is. A death/doom úttörő brit Anathema az évek során szépen átment altenativ/prog rockba, de az tény mindig is kiváló zenét csináltak. Ez a szomorű-száp dal, ilyen videót s érdemel. Fekete-fehér klip piros ruhás kislánnyal, aztán még eggyel. Kicsit Schindler listája gyanús, de hatásos így is.

 

8. PUSCIFER - Man Overboard

Szerintünk Maynard James Keenan jobban tenné, ha egy Tool vagy legalább egy A Perfect Circle lemezt készítene, de neki a Pusciferrel van kezdve marhulni. Mint tudjuk azonban a Tool egészen extrém videókat szokott összehozni, így ezen sem lepődünk meg.

 

7. FOO FIGHTERS - Walk

Láttátok az Összeomlás című filmet Michael Douglas-szel? Ha láttátok jó mulatság lesz az amúgy is vicces videókat készítő Dave Grohl, ex-Nirvana dobos vezette, tavalyra magát világsztárrá kinövő Foo Fighters filmecskéje. Választhattuk volna ezt is.

 

6. RAMMSTEIN - Mein Land

A Rammstein jó koncerten és jó videón is. Vicces, cinikus és provokatív. Ahogy a Mein Land című tételre forgatott filmecskén.

 

5. MASTODON - Curl Of The Burl

A Mastodon amúgy is különleges videókkal szokott előállni, így azon már meg sem lepődünk, hogy egy favágó fűrészport szippant és gombát szív, majd kitépi a fákat, ledobja a napot, a végén pedig fává változik, és szőke csöcsös csajok tüzében ég el.

 

4. KVELERTAK - Blodtørst

A norvég Kvelertak még 2010-ben jelentkezett debüt-lemezével, mellyel egyfajta underground kultuszt teremtettek maguk körül. Ez a videó meg egyszerre brutál, egyszerre ötletes, véres-beles, levágott disznófejes.

 

3. DEMON HUNTER - Life War

Valószínűleg az egyik legolcsóbb videót a seattle-i Demon Hunter hozta össze. Tették ezt nem egészben 2 percben úgy, hogy egyetlen kamerával, helyváltoztatás nélkül oldják meg a dolgot.

 

2. MEGADETH - Public Enemy No. 1.

A Megadeth renoméjának nem jöttek rosszul a Big Four koncertek. Ez a klip pedig szintén zseniális. 30-as évekbeli kocsikon üldözősdit játszó, dobtáras gépfegyverrel lövöldöző gengszterrel és rendőrkopóval, akik ráadásul csimpánzok. A zenekar persze asszisztál az akcióhoz.

 

1. BLIND MYSELF - Jó Szándék Kövei

Az első helyet egy hazai versenyző vitte el. Nem azért, mert a mi kutyánk kölyke, hanem azért mert jó. A Blind Myself-Gróf Balázs kollaboráció már másodszor szül igazán világszínvonalú végeredményt. Humoros, ötletes, mi kell még, hát semmi.   

 

+1 RED FANG - Wires

Minden összeállítás végére kell egy +1. Az oregoni Red Fang megmutatja, hogy lehet 5.000 dollárból videót készíteni. Itthon persze ez rengeteg pénz, ott nem annyira. Vicces fiúk ők, mondjuk nem annyira viccesek, mint itt, de jókat röhögni ezen is lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr373526338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum